Sivilceli Ciltler Her Şeyi Denedim

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

beasuperstar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
278
34
68
Merhaba arkadaşlar buraya biraz dert yakınmaya geldim. Ben 9 yaşımdan beri aşırı sivilce derdiyle boğuşuyorum. Hatta öyle ki ilk başta ailem korkup beni kendileri hastaneye götürmüştü.Bir sıkıntım yokmuş, neyse şuan 18 yaşımdayım ve aradaki 9 yılda kullanmadığım ilaç kalmadı. Roacutane, Eritretin, Imex, Benzamycin ve adını hatırlamadığım sayısız ilaç. Herneyse bu yıl sivilcelerden kurtuldum kendi haline bırakınca, temiz bir yüzüm vardı ama küçük kırmızı lekeler duruyordu ve artık onca tedaviden sonra derinleşmişlerdi. Cildiyeciye gittim bana Azelderm krem yazdı 30 gün kullan dedi. Ben o doktora sivilcesiz gittim ve 1 ay sonunda yüzümde 20DEN FAZLA sivilce vardı. Resmen yüzüme güldü ve reçete yazdı. Eczaneye gittim ne göreyim ilaçlardan biri yüz defa kullandığım Benzamycin, diğeri kendimi bildim bileli fondotenim Imex. Eh itiraz da edemiyoruz aldık kullanıyorum şuan ama hiç umudum yok. Bu küçük eski lekeler bu iki kremi düzenli kullanırsam geçer mi, yoksa sadece sivilcelerden mi kurtulacağım?
Özel hastanede cildiye bölümüne gitsem bir fark olur mu? En azından ciddiye alınayım.

doktorunu kesinlikle değiştirmelisin canım. benim cildim de çok kötü durumdaydı tüm kremleri denedim olmadı. roaccutane sayesinde tüm sivilcelerimden kurtuldum doktora gittim benimde defalarca kullandığım benzamycin i verdi. bütün doktorlar hep aynı kremleri veriyorlar. ben kullanmadım ve bitkisel çözümler aradım. cildim yağlı bi cilt ben her gün elma sirkesi sürüyorum geceleri yüzüme yatmadan önce. ama buzdolabında tutuyorum. kesinlikle işe yarıyo ben makyajsız dışarı çıkabiliyorum artık. kesinlikle dene derim ama yarı yarıya elma sirkesi ve maden suyu karıştırarak başla ki cildin hasar görmesin. o ilaçlar çok bi fayda etmiyo malesef. kantaron yağı kullanabilirsin ben haftada bir iki kez yüzüme onunla masaj yapıyorum cildim parlıyo resmen. umarım cildin sağlığına kavuşur canım :KK25:

....dan bana ulasirsan lr health ürünleri ile bu gibi sorunlarda olumlu dönüşler var

Son düzenleyen: Moderatör:
doktorunu kesinlikle değiştirmelisin canım. benim cildim de çok kötü durumdaydı tüm kremleri denedim olmadı. roaccutane sayesinde tüm sivilcelerimden kurtuldum doktora gittim benimde defalarca kullandığım benzamycin i verdi. bütün doktorlar hep aynı kremleri veriyorlar. ben kullanmadım ve bitkisel çözümler aradım. cildim yağlı bi cilt ben her gün elma sirkesi sürüyorum geceleri yüzüme yatmadan önce. ama buzdolabında tutuyorum. kesinlikle işe yarıyo ben makyajsız dışarı çıkabiliyorum artık. kesinlikle dene derim ama yarı yarıya elma sirkesi ve maden suyu karıştırarak başla ki cildin hasar görmesin. o ilaçlar çok bi fayda etmiyo malesef. kantaron yağı kullanabilirsin ben haftada bir iki kez yüzüme onunla masaj yapıyorum cildim parlıyo resmen. umarım cildin sağlığına kavuşur canım :KK25:
teşekkür ederim şimdi yine tedaviye devam ediyorum. 1-2 ay devam edeceğim sonuç alamazsam yapışıcam doktorun yakasına. azelderm farkettim de eski izleri yok etmiş yenilerini çıkarmasaydı cildim kaymak giib olacaktı...

Merhaba arkadaşlar buraya biraz dert yakınmaya geldim. Ben 9 yaşımdan beri aşırı sivilce derdiyle boğuşuyorum. Hatta öyle ki ilk başta ailem korkup beni kendileri hastaneye götürmüştü.Bir sıkıntım yokmuş, neyse şuan 18 yaşımdayım ve aradaki 9 yılda kullanmadığım ilaç kalmadı. Roacutane, Eritretin, Imex, Benzamycin ve adını hatırlamadığım sayısız ilaç. Herneyse bu yıl sivilcelerden kurtuldum kendi haline bırakınca, temiz bir yüzüm vardı ama küçük kırmızı lekeler duruyordu ve artık onca tedaviden sonra derinleşmişlerdi. Cildiyeciye gittim bana Azelderm krem yazdı 30 gün kullan dedi. Ben o doktora sivilcesiz gittim ve 1 ay sonunda yüzümde 20DEN FAZLA sivilce vardı. Resmen yüzüme güldü ve reçete yazdı. Eczaneye gittim ne göreyim ilaçlardan biri yüz defa kullandığım Benzamycin, diğeri kendimi bildim bileli fondotenim Imex. Eh itiraz da edemiyoruz aldık kullanıyorum şuan ama hiç umudum yok. Bu küçük eski lekeler bu iki kremi düzenli kullanırsam geçer mi, yoksa sadece sivilcelerden mi kurtulacağım?
Özel hastanede cildiye bölümüne gitsem bir fark olur mu? En azından ciddiye alınayım.

Merhaba bu konuda Lr in nano gümüş teknolojisine sahip bir yüz yıkama jeli ve kremden oluşan bir seti var denemelisiniz tavsiye ederim ben 2 haftada kurtuldum.. Bilgi almak isterseniz yardımcı olmaktan zevk duyarım

Arkadaşlar konunun başında da bahsetmiştim, sivilcesiz bir cilde sahip olmama rağmen izler için doktora gidip birkaç başarısız tedavi sürecine maruz bırakılmıştım. Bu kremleri bir ay kullandım. Bir fayda görmedim, her gün ve her gün yeni sivilceler çıkıyordu. Özelde bir cildiyeciye gittim; kullandığım ilaçları ve etkilerini listeledim. Gerçekten bir hatalı tedaviyi daha kaldıramayacağımı özellikle söyledim.
Yüzümü inceledi, sivilcelerim oldukça acılı ve tıp dilindeki adı herneyse "korkunçlu" olunca önceki doktorumun katlettiği cildimin durulması ve temizlenmesi için Azax antibiyotik verdi. (Bunu 4 hafta daha kullanacağım haftada üçer üçer) Gece kullanmam için Clindoxyl, sabah uyanıp yüzümü yıkamak için Nilera sabun verdi (bende önceden okyanus özlüsü vardı bu sefer akneler için bir başka türlüsünü verdi ama eskisine devam ediyorum) Yüzümü temizledikten sonra tonik şeklinde Cleosin adında bir temizleme suyu verdi. Hemen ardından da nemlendirici gibi Nadixa krem.
Tam kapsamlı bir tedaviye başladım geçen cuma ve şuan bir tane yeni sivilcem olmasına rağmen mevcut olanların hepsini kuruttu ve geçirmeye başladı. Bu tedavinin sonunda izler için Roaccutane yolu gözüktü gibi ama ayın sonunda karar vereceğiz. Eğer şuanki sivilceler ciddi iz bırakmazsa ben bu işi bırakıyorum arkadaşlar, savaşmayacağım.
Tavsiyem şu ki; benimki gibi problemli bir cilde sahipseniz, asla bir doktorun 3 dakikalık muayenesiyle tedaviye başlamayın. Konuşun, kullandığınız ilaçlardan ve etkilerinden bahsedin, boş yere cildinize kimyasallar sürmeyin; temiz tutun ve yaşınız 15-16 ise geçmesini bekleyin. Daha önceleri pekçok sivilce faciası yaşadım. Eritretin'i 15 tatilde hemen sivilcelerim geçsin (ve hoşlandığım çocuğa hoş görüneyim diye) günde 5 defa sürüp okula siyah sivilce kabuklarıyla gitmişliğim, Roaccutane tedavisinde yüzümde ağda iziyle gezmişliğim bile vardı ama; Temmuz ayında tertemiz olan cildimin şuanki halini görmek bana ciddi ders oldu. Bazı şeyleri oluruna bırakın.
Bu yazım umarım faydalı olur...
Edit: Yüzümü sürekli Madecassol ile nemlendirdim. Dışarı çıkarken de her zamanki gibi kapatıcı/fondöten niyetine Imex sürdüm.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar burada daha sağlıklı bir süreç sunmak için arada adeta check-in yapıyorum. Bu sürece 2 hafta önce başlamama rağmen yeni yazıyorum çünkü yine biraz canım sıkıldı. Azax antibiyotiğe devam ediyorum. Çünkü yüzümde bir sivilce adeta kiste dönüştüğü için onu kurutmaya çalışıyoruz. Bir hafta önce hafif dindi, ama şuan yeniden hissediyorum ve benzerleri yüzümde türedi. Herneyse doktoruma güveniyorum kısmen onunla devam edeceğim. Clindoxyl yüzümde aşırı derecede tahriş yaptığı için düzenli kullanamıyordum. Doktorum Isotrexin Jel verdi ve yüzümü yatıştırması için yanında Fito krem yazdı. Adeta deneme tahtasına dönsem de kullandım. Aldığım ilk gün Isotrexin yorumlarını okuduğumda herkes nefret etmişti ve kimsede bir işe yaramamıştı. Ama ben eski izlerimi hafiflettiğini düşünüyorum. Psikolojik de olabilir ama yüzümde eskisi gibi ciddi sıkıntılar yok. Geceleri sürüp yatıyorum sabah kalkıp yüzümü yıkayıp Cleocin ile temizleyip Fito krem sürüyorum. Uzun süredir sivilce çıkmıyordu ama regl döneminde olduğumdan mıdır yüzüm oldukça pütür pütür ve birkaç sivilce çıktı. Yine de moralimi bozmamaya çalışıyorum. Sürece devam ediyorum.
Bir bilgi de; ben makyaj yaptığım için doktorumdan bir kapatıcı önermesi istedim. Bana Bioderma kızarıklık karşıtı BB krem önerdi. Arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle benim durumumdakilere önermiyorum. Benim durumumdakiler; sivilce izlerini kapatmasını bekleyen ve cildin yağını dengeleyen bir fondöten - BB krem arıyorsanız bu kesinlikle o değil. Diyelim cilt kusurunuz yok; light adına güvenip almayın çünkü buğday tenden daha açık tene kesinlikle uymaz. Tenime aşırı koyu gelmesi sebebiyle 80 lirayı gözden çıkarıp hediye olarak verdim. Bu konudaki arayışlarımı sürdürüyorum. Öneriniz varsa kesinlikle duymak isterim ama dermakozmetik almayı düşünmüyorum çünkü denemeden daha cilt ürünü almam. Bir diğeri de hayatımda ilk defa pudra kullanacağım için çok para vermek istemedim ve Max Factor pudra aldım. Cildimde sivilcelenme yaptı ve yine aynı şekilde yağı kontrol etmedi, bu ürünü de önermiyorum. Mümkünse Drugstore hiçbir cilt ürününü sivilceli ciltlere önermiyorum.

LR nedir bilmiyorum, bilmek de istemiyorum...[/

Canım LR nedir bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum demişsin ama bence tanışmalısın. Belki bu kadar cilt problemlerinin çaresi LR'dedir. Benim çok problemli cildim olmadı ama hep kaliteli ve sağlıklı kozmetik arayışında oldum. Sonunda aradığımı LR' de buldum. Çevremde cilt problemi yaşayan arkadaşlarıma da gönül rahatlığıyla öneriyorum. İyi dönüşler alıyorum. Bilgin olsun istediğim.

Yeniden merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar yazmak istedim. Bir gün olur da sahiden kurtulursam hepsini toparlayıp bakın nereden nereye diye göstereceğim. Son bir seneyi geride bıraktım-henüz bırakmadım- YGS'ye hazırlandım ve girdim. Şuan da LYS'ye hazırlanıyorum. YGS'den önce normal hayatıma devam ediyordum evet sivilceler çıkıyordu ama artık önemsemiyordum cildim iyiye gidiyordu bırakmıştım kendi haline. Sınavdan bir hafta önce kadar yüzümde küçük uçsuz komedon denilen pütürler çıkmaya başladı. Başlangıçta çok fena değildi. Makyajla kapatıyordum. Sonra sınav geçti gitti bunlar gitmedi. Ben de neden olduğunu çözemedim. Artık hastalıklı gibi görününce doktora gittim ve beni Acnegen tedavisine başlattı. 40lık iki hap olarak kullanıyorum. Sonraki doktorum ise Aknetrent ile devam etmeye karar verdi. Yaklaşık 60-70 gündür kullanıyorum bu ilacı. İlk başta tüm komedonlar geçti hayatımın baharını yaşadım izler yok komedon yok bir ruj sür çık cildimin tadını çıkarıyordum. Sonra kusma dönemine girdik. Simetrik olarak cildimin sağ ve sol tarafı bölge bölge sivilce doldu. Hepsini kopardım. Makyaj yapmamam gerek biliyorum ama ben ne zaman dershaneye gitsem "yüzüne ne oldu??!?!? sivilcene ad verdin mi :D:D:D o ne boynuz mu :D:D:D:D" tarzı komikliklere mecbur kaldığımdan yüzüme badana yapmadan evden dışarı çıkmadım. Ben koparıp kapattıkça yenileri çıkıyor sonra yenileri sonra yine yenileri... Yapmamam gerekir mi bilmiyorum ama Imex kreme döndüm hem görüntüyü hafifletip hem de sivilcelerimi kurutuyor bu beni daha iyi hissettiriyor. Bilemiyorum ciddi bunalımdayım. Dershaneye gitmiyırum ailem kızıyor ama evde Imex'siz gezdiğimde acıyarak incelediklerini gözlemliyorum. En yakın arkadaşımdan anneme kadar kimse iyi hissettirmek için uğraşmıyor. Geçen seferki Roaccutane tedavim böyle yıpratmamıştı. Bu sefer sınav kaygısıyla beraber çok yıprandım. Şu kahrolası sınav geçsin de nasıl geçerse geçsin havasına girdim. Böylece dışarı çıkmam tüm gün uyurum ve bunu atlatırım gibi hissediyorum. Bana kalırsa ilaç depresyon yaratmıyor. İlacın vücuda yaşattığı aşamalar sırasında dışarıdaki düşüncesiz insanlar depresyon yaratıyor. Eğer bir sabah daha uyanıp en mutlu halimle makyajımı yapıp dershaneden içeri girdiğimde "neden yeni sivilcelerin çıkıyor ne güzel geçmişti" derlerse ayağımı ağızlarına sokup tüm dişlerini kırıp "neden dişlerin kırık az önce ağzındalardı ne güzel" demek istiyorum.

Yeniden merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar yazmak istedim. Bir gün olur da sahiden kurtulursam hepsini toparlayıp bakın nereden nereye diye göstereceğim. Son bir seneyi geride bıraktım-henüz bırakmadım- YGS'ye hazırlandım ve girdim. Şuan da LYS'ye hazırlanıyorum. YGS'den önce normal hayatıma devam ediyordum evet sivilceler çıkıyordu ama artık önemsemiyordum cildim iyiye gidiyordu bırakmıştım kendi haline. Sınavdan bir hafta önce kadar yüzümde küçük uçsuz komedon denilen pütürler çıkmaya başladı. Başlangıçta çok fena değildi. Makyajla kapatıyordum. Sonra sınav geçti gitti bunlar gitmedi. Ben de neden olduğunu çözemedim. Artık hastalıklı gibi görününce doktora gittim ve beni Acnegen tedavisine başlattı. 40lık iki hap olarak kullanıyorum. Sonraki doktorum ise Aknetrent ile devam etmeye karar verdi. Yaklaşık 60-70 gündür kullanıyorum bu ilacı. İlk başta tüm komedonlar geçti hayatımın baharını yaşadım izler yok komedon yok bir ruj sür çık cildimin tadını çıkarıyordum. Sonra kusma dönemine girdik. Simetrik olarak cildimin sağ ve sol tarafı bölge bölge sivilce doldu. Hepsini kopardım. Makyaj yapmamam gerek biliyorum ama ben ne zaman dershaneye gitsem "yüzüne ne oldu??!?!? sivilcene ad verdin mi :KK70::KK70::KK70: o ne boynuz mu :KK70::KK70::KK70::KK70:" tarzı komikliklere mecbur kaldığımdan yüzüme badana yapmadan evden dışarı çıkmadım. Ben koparıp kapattıkça yenileri çıkıyor sonra yenileri sonra yine yenileri... Yapmamam gerekir mi bilmiyorum ama Imex kreme döndüm hem görüntüyü hafifletip hem de sivilcelerimi kurutuyor bu beni daha iyi hissettiriyor. Bilemiyorum ciddi bunalımdayım. Dershaneye gitmiyırum ailem kızıyor ama evde Imex'siz gezdiğimde acıyarak incelediklerini gözlemliyorum. En yakın arkadaşımdan anneme kadar kimse iyi hissettirmek için uğraşmıyor. Geçen seferki Roaccutane tedavim böyle yıpratmamıştı. Bu sefer sınav kaygısıyla beraber çok yıprandım. Şu kahrolası sınav geçsin de nasıl geçerse geçsin havasına girdim. Böylece dışarı çıkmam tüm gün uyurum ve bunu atlatırım gibi hissediyorum. Bana kalırsa ilaç depresyon yaratmıyor. İlacın vücuda yaşattığı aşamalar sırasında dışarıdaki düşüncesiz insanlar depresyon yaratıyor. Eğer bir sabah daha uyanıp en mutlu halimle makyajımı yapıp dershaneden içeri girdiğimde "neden yeni sivilcelerin çıkıyor ne güzel geçmişti" derlerse ayağımı ağızlarına sokup tüm dişlerini kırıp "neden dişlerin kırık az önce ağzındalardı ne güzel" demek istiyorum.

insanların anlayışsız olmaları ne kötü..
benim de tekrarladı.. ne yapmak lazım bilmiyorum, 2.defa kullansam roaccutane (yan etkilerine rağmen) yine tekrarlarsa diye korkuyorum ki netten biraz baktım da 2 defa kullanmış tekrarlamış olanlar var 3.yü kullansam mı diye soruyorlar..
of off..

Back
X