• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi o biliyor

Ahhaha :KK71: benim evlendiğim ilk zamanlar çok zoruma giderdi, o da boşluktan yani.. kafama takardım. Şimdi cevaplarını veriyorum hepsinin:halay:

Bi kere bi tatlı yapmıştım. Yediler içtiler, benim kızımda yapardı seninkide güzel olmuş ama bizimki daha farklı demişti. Sonra bunlara misafir geldi. Bende gittim. Bana dediler o tatlıdan yapsana, tarifi ezberimde yok dedim bulamam dedim.. sizinkini yapın daha farklı demiştin dedim:işsiz:
Ooo iyi demisin :D bunlara ancak böyle gelin olmak gerekiyor. Kendileri istiyor demek

Ooo iyi demisin :KK70: bunlara ancak böyle gelin olmak gerekiyor. Kendileri istiyor demek
Bazen susuyorum bazen cevap veriyorum. Bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte. Hani anneler ya anne yemeği falan. Kendilerini öyle adapte ediyorlar muhtemelen. Bizim ne olacağımız belli değil, inşallah öyle olmayız♥️

Bazen susuyorum bazen cevap veriyorum. Bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte. Hani anneler ya anne yemeği falan. Kendilerini öyle adapte ediyorlar muhtemelen. Bizim ne olacağımız belli değil, inşallah öyle olmayız♥️
Tabiki herzaman da bisey denmez..
insallah olmayiz da erkek anneleri farkli ya bunlari göz önünde bulundurmak lazim:KK19:

En çok düşündüğüm şey. Ben de böyle mi olacağım

En çok düşündüğüm şey. Ben de böyle mi olacağım
İnşallah olmayız diye dua edelim:KK200:
Benim kayınvalidem kendi kv den çok çekmiş ve hep dile getirir, bende kendime söz verdim gelinime böyle yapmayacağım diye der. Çok şükür ki bi sorunumuz yok. Eli lezzetli bi bayan ve kendi ailesinde çok abartılmış bu durum. Kendini bayağı yükseklerde görüyor bu konuda bende zaten kişilik olarak, kendini beğenen insanlara pek katlanamıyorum. Ama eşimin annesi yani idare ediyorum. Zaten bi sorun bile değil bu. Ama garip geliyor bana “yemek yaptım herkes harika oldu dedi, benim yemeğimi çok beğenirler, ben çok güzel yaparım” bu laflar, duymaya alışık olmadığım şeyler. İlk zamanlarda çok ayar olurdum da şimdi duymuyorum.

Merhaba arkadaşlar bazı şeyler gerçekten çok zoruma gidiyor. Sanki her şeyi kayınvalidem biliyor ben hiçbir şey bilmiyorum . Ben de cahil bir insan değilim. Ünv mezunu biriyim. Tabi ki bilemediğim şeyler olabilir. Ama bazen öyle bir davranıyor ki sanki o her şeyi biliyor da ben safın önde gideniyim. Benim yaptığım şeyleri beğenmeyip kendi yapmaya çalışıyor. Beğenmedim demiyor ama ben yapayım derken ben yaparım diyor. Sadece biz de mi durumlar böyle. Zoruma gidiyor
ay benimkide oyleydi baslarda sanki herseyi kendi biliyo.aman sen yaparsin edersin deyip kullanma moduna gectim

Merhaba arkadaşlar bazı şeyler gerçekten çok zoruma gidiyor. Sanki her şeyi kayınvalidem biliyor ben hiçbir şey bilmiyorum . Ben de cahil bir insan değilim. Ünv mezunu biriyim. Tabi ki bilemediğim şeyler olabilir. Ama bazen öyle bir davranıyor ki sanki o her şeyi biliyor da ben safın önde gideniyim. Benim yaptığım şeyleri beğenmeyip kendi yapmaya çalışıyor. Beğenmedim demiyor ama ben yapayım derken ben yaparım diyor. Sadece biz de mi durumlar böyle. Zoruma gidiyor
Bence takılacak bir konu değil. Onunda deneyimleri var düzeni var . Baktınız size ben yaparım diyor ya köşeye geçin kendi yapsın illada yapmak istiyorsanız nasıl yaptığını bana göster bende senin gibi yapayım dersiniz.Sizi kıracak şeyler söylemiyor müdahale etmiyorsa akışına bırakın.

bu blmişliği bilgisel mı ?
Matematik , cografya , tarih gibi mi yoksa hanı el işinde usta , yemek yapma işinde ustamı ??

Bir kaç arkadas yazmıs:) anne bunu sen daha güzel yapıyosun diyip ona yaptırırım.hem o mutlu hem ben işten kaçmışım :))

gitme yanında üni mezunusun çalışıyorum de uzaklaş

Elleme yapsin rahat olun yaa evinize esinize duzeninize karistirtmayin onun disinda kendi yapsin herseyi. Benim kv de cok titiz biridir bana camasir yikama dersi verir ki kendi coraplari suda bekletip tek onlari makineye atan siyahlari 60 da yikayan biri. Dinliyormuyum tabiki hayir. Ha bide esimin kuzeninin esi var o ornek gelindir. Ornekligi de kahve yaparken bardaklari goturmeden cezve gibi cikan bulasiklari yikiyornus. Kvmin favori gelini. Ove ove de bitiremez. Ha umrumda mi hayir degil. O kadar rahatim ki bazen yaptigimi begenmez al sen yap derim iceri gecerim. Esimde annesini biliyo lafta edemiyor ederse kalk sen bana hizmet et derim. Anlayacagin rahat gelin diye adim cikti. Bazen bilsem bile bilmiyomus gibi tarifte isterim esim cok uckagitcisin der. Kirmam ama huylarina da gitmem orta karar da yola devam

İnşallah olmayız diye dua edelim:KK200:
Benim kayınvalidem kendi kv den çok çekmiş ve hep dile getirir, bende kendime söz verdim gelinime böyle yapmayacağım diye der. Çok şükür ki bi sorunumuz yok. Eli lezzetli bi bayan ve kendi ailesinde çok abartılmış bu durum. Kendini bayağı yükseklerde görüyor bu konuda bende zaten kişilik olarak, kendini beğenen insanlara pek katlanamıyorum. Ama eşimin annesi yani idare ediyorum. Zaten bi sorun bile değil bu. Ama garip geliyor bana “yemek yaptım herkes harika oldu dedi, benim yemeğimi çok beğenirler, ben çok güzel yaparım” bu laflar, duymaya alışık olmadığım şeyler. İlk zamanlarda çok ayar olurdum da şimdi duymuyorum.
Benim annem böyle. Sürekli yaptığı yemek,börek,kek,dolma vs. İle gündem oluşturuyor bir de iddalı cümlelerle...
Benim köftemin üstüne köfte tanımam, ay bir kek yaptım böyle kabardı, musiki kursundaki arkadaşlar biz böyle kek yemedik dediler...
Tamam güzel yapıyor eline sağlık da sürekli yaptığı yemekleri anlatıp övünmesi garip kaçıyor.
Annem bazı nedenlerle okuyup meslek sahibi olamamış, iç dünyasındaki bu eksikliği bu şekilde kapatmaya, kendisini önemli ve değerli hissetmeye çalışıyor.
Hep kayınvaldelere kızıp konuşuyoruz da bazen kendi analarımız da böyle tuhaf işler yapıyorlar.
Konu sahibi @HQO kayınvaldenize gülün geçin, onu da anlamaya çalışın belki o da benim anacığım gibi psikolojik olarak ihtiyaç duyuyordur bu söylemlere.

Bunun lisansla alakası yok ki ..kayinvalidene sorsan hayat üniversitesinde doktora tamamlamıştır :) benim de hoşuma gitmez fakat işime gelir .sen daha iyi bilirsin diyip kitle bütün işleri :))

valla bizimkide pinti deterjan su gidecek diye ödü kopuyor ilk evlendiğimizde ben yaparım ederim diyordu zaten başında bekliyor rahatsız oluyorsun bende bıraktım kendi yapıyor du normalde bulaşığa mutfağa hiç tahammülüm yoktur onun evine gidince umursamıyorum sabaha bıraktığıda oluyor en iyisi boşver yapsın menfi düşünme müspet olsun :)))

Aslında sadece ev işlerinde değil demek istediğim. Mesela dişçiye gideceğim bana soruyor dişlerini fırçaladın mı diye

benim kendi annem böyle

umursamam çok takılmam

kv dem böyle olsa çekilirim kenara peki siz yapın derim işime gelır

Bu benim kvye benziyor , bir farkla o hem söylenir hem yaptırmaya çalışır. Bir insan bilmemkaç kere anlatır mı aynı yemeği ya? Eskiden cevap vermiyordum şimdi veriyorum. Diğer konularda da insanı çocuk yerine koyduğu için... senin örnekte de anladığım kadarıyla seninki de başlamış çatlak kaynanalığa...

Back
X