Her sıkıntı aslında bir rahatlığın habercisidir....

Canım bu paragrafta kendimi buldum üni için çalıştım ikincide kazandım KPSS için çalıştım ikincide girdim hayatımın zor olacağını biliyordum ama yorulmadım yılmadım sadece tek bi olay dunyamı alt üst etti o da tamamen duygusal
Benimde sansim ikincide doner hep.. ilk adimlarim hep hayal kirikligiyla sonuclanir.. ama birakmam mucadele ederim yorulsam bile amacima ulasirim.. inanirmisin sirf diplomami alamadim diye iki sene boyunca ruyalarima girerdi bu sinavlar.. simdi bitti o ruyalar.. ama is yok .. ahhhh verdigim emekler diyorum..

“Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.” Mevlana

Eşimi tanımadan önce hep bu sözü okurdum. Ve eşimle tanışınca küllerimden güle döndüm.:KK72:

Mrb arkadaşlar,bu söze gerçek hayatta tanıklık eden var mı şöyle şöyle olmuştuda sonra şunları yaşadım diyebileceğiniz olaylar var mı?umut olması açısından soruyorum
Valla 3 senedir maddi ve manevi anlamda sıkıntılar yaşıyorum nezaman geçecek diye beklemedeyim;(

“Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.” Mevlana

Eşimi tanımadan önce hep bu sözü okurdum. Ve eşimle tanışınca küllerimden güle döndüm.:KK72:
Ne güzel şuan ben de kül aşamasındayım darısı tüm güle dönmeyi bekleyenlere

Emin ol düzenliyor herşey.
Kendi yasadigimi anlatayım. Bir ara çok büyük sikintidaydik maddi anlamda. Ferahlama deyince aklıma hep bu ani gelir. Oyle kötüyüz ki ailecek o ara. Maddi anlamda geniş buyuduk biz . Boldu herseyimiz ve bu olay çok zorumuza gidiyordu. Hatta ekmek parası yoktu annecigim hamur yapardı bize her sabah. Bildiğin psikolojinin bozulmuştu ailecek. Annem bize belli etmiyor ama gizli gizli ağlıyor. Hergun eve bankalardan kâğıt geliyor. Neler neler. Artık nefes alamıyoruz.
Dedim ki bitti hayatımız. Yaklaşık 2 ay devam etti böyle artık hiç umudum kalmadı. Dua ediyorum her gun her gece...
Kardeşlerim desen okula gitmek istemiyor sağlıyorlar sürekli. Cidden Allah hiç kimseye yaşatmasın çok fenaydi.
Sonra Rabbim büyük bir kapı acti bize. Hiç işimize yaramayan bir malimiza talip çıktı. Hiç aklımızda olmayan bir yerden geldi para. Geldi ama nasıl rahatladik. Nasıl mutlu olduk anlatamam.
Elhamdülillah. Ne zaman canım sıkılsa derim ki bir zamanlar deli gibi mutlu olduğun herşeye sahipsiniz aptallasma :)
Rabbim tüm sıkıntıda olanlara çıkış kapısı nasip etsin

tabiki var.. çok sıkıntılı günler yaşadım, her günüm ağlayarak geçiyordu, eridim bittim üzüntüden.. hiç bir mutluluk yüzümü güldürmüyordu bahsettiğim sıkıntım yüzünden.. ama sonunda rabbim dualarımı kabul etti hemde imkansız olan bir şeyi mümkün hale dönüştürdü rabbim.. nekadar şükretsem az... dua kaderi blie değiştirirmiş.. bol bol dua edin rabbinize sığının..
ondan dileyin isteyin.. asla vazgeçmeyin duanızda ısrarcı olun.. ve asla olsun diye dua etmeyin, hayırlısı ile olsun deyin...

en karanlık gece şafak sökmeden önceki andır kötü birşeyler varsa bu Rabbbinin seni unutmadığının göstergesidir.Sana daha iyi bir gelecek hazırlamıştır Rabbin.Kader kitap gibidir sadece ön kapagı görür yorumlarsın sağı solu arkasını yaşadıkça görür belki de iyi ki olmamış dersin Hayatın altının üstünden daha iyi olmadıgı kimse bilemez ancak alt üst olunca görürsün elinden geleni yapalı ve tevekkül etmeli insan

tabiki var.. çok sıkıntılı günler yaşadım, her günüm ağlayarak geçiyordu, eridim bittim üzüntüden.. hiç bir mutluluk yüzümü güldürmüyordu bahsettiğim sıkıntım yüzünden.. ama sonunda rabbim dualarımı kabul etti hemde imkansız olan bir şeyi mümkün hale dönüştürdü rabbim.. nekadar şükretsem az... dua kaderi blie değiştirirmiş.. bol bol dua edin rabbinize sığının..
ondan dileyin isteyin.. asla vazgeçmeyin duanızda ısrarcı olun.. ve asla olsun diye dua etmeyin, hayırlısı ile olsun deyin...
Sıkıntınızı merak ettim özel değilse...bi isteğim için iki ay dua ettim ama nasıl..işe gidip gelip başlıyordum ..namaz,tefriciye,101 Fatiha,esmalar aklınıza ne gelirse ,duanın bütün kabul olduğu anlarda sürekli dua ettim işte de olsam Aklım hep o bitek istek için duadaydı..tam iki ay gece gündüz sürdü sonra kabul olmadı demekki hayırsızmış

Valla sıkıntıdan sonra olumlu şeyler yaşadığım oldu ama çektiğim sıkıntının yanında esamesi okunmayacak kadar ufak, tatmin etmeyen mutluluklardi hep. Olmuyorsa daha iyisi olacağı içindir olayını hiç yaşamadım ben.

Ben de sıkıntı yaşayarak sonuca ulaşırım genelde. Rabbimin imtihanı diyorum içime ferahlık veriyorum. Ne kadar kabullenirsen o kadar kolay oluyor sıkıntıyı aşmak.

Liseyi yatılı okudum, kpss 5. girşimde kazandım. hem de her sene 80 üzeri alıp atanamıyordum. evlendim iki yıldır bebek bekliyorum. :KK16:

Gecenin en karanlık olduğu zaman sabahıa en yakın olduğu zamandır diye bir söz var ya oda beni çok rahatlatır.

Çok sıkıntılı bir is yerim old insanlardan nefret ettim resmen insanlik sevgimi yitirdim. Kimseyi tanimak bile istemiyordum. Is yerimi degisince anladim ki bana cok sey katmis somdi ben az gozlemle kim nedir anlayabiliyorum

Kolayca sorunsuz çaba sarfetmeden sahip olduğum bir şey olmadı hep beklemek sabretmek zorunda kaldım. ha oldu mu evet bir şekilde oldu ama hayat önce bir güzel patakladı yordu. bakalım daha neler göreceğiz ölmezsek. dünyaya gelme amacımız da bu zaten. imtihansız cennet vaad edilmedi...

İnanıyorum, Allah beterin vermesin ama yaşadım da.. Günlerce ağlayıp nasıl kurtulacağım dediğim şeylerden kurtuldum. Daha iyileriyle karşılaştım. Çevremde de gördüm ne çok düşen insanların nasıl kalktığını Hep mutlu oldum. İnanın, dua edin, kabul edin ki hepimizden üstün bir güç var. Hem ferahlatıyor, hem de selameti veriyor.
Olayları uzun uzun anlatamam ama şükürler olsun diyeyim. :)

Ben de çok zor günler yaşadım. Hatta yardım için her yolu denedim, pek çok insandan yardım istedim. Ne mi oldu? Aylarca acıdan kıvrandıktan sonra kimsenin bana yardım edemediğini anladım artık. Sonrası kabulleniş, umut, sabır ve çabalamaya devam etmekle geçti. Beklemeyi bıraktığım anda geldi her şey. Çok harika şeyler gelmedi evet ama ben artık kanaat etmem gerekeni öğrenmiştim sıkıntımı sayesinde. Sıkıntılar bence kanaat etmemiz gerektiğinin de habercisi...

İnsan başına gelen büyük bir şeyden sonra bir daha hayata tutunamayacağını, yaşayamayacağını düşünüyor. Sonra zaman geçiyor, ona da alışıyor. Öyle yaşamayı öğreniyor insan. Hayat devam ediyor.
Güzel günler elbette olacak..

Bu hayata sabretmek için en büyük sebebim bu zaten
Mutlaka bir gun huzura kavuşmak

Ben de sıkıntıda olunca şunları tekrarlarım:
"her zorlukla gelen bir kolaylık vardır"
"Önemli olan gönderenin hatırına misafire sabretmektir"

Back
X