İnşirah suresi 5 ve 6. ayeti kanıt olarak yeter. " Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! "
Allah kimseye kaldıramayacağı sıkıntı vermez. Gücümüz kadar sınanıyoruz ve sınavımızı tamamladığımızda sabrımızın mükafatını alıyoruz.
Duha suresi 5. ayet benim en zor zamanlarımda sığınağım. Kendime hatırlatır rahatlarım.. "Rabb'in sana kalbindekini verecek ve seni hoşnut kalacak."
Benim işlerim genelde sıkıntılıdır. Her işim sarpasarar. Uzarda uzar. Ama sonunda olur. Ve öyle güzel olur ki. Her seferinde en doğru zamanmış diye şükrederim.
Üniversitede istemediğim bir şehire gittim zor bir şehirdi şimdi hiç oralara girmeyim çok ağladım. Yatay geçiş yapmak için uğraştım 1 ders yüzünden yapamadım sınava gitmeye çalışırken yolda kaza oldu gidemedim giremedim sınava 1 yıl daha o şehirde kaldım. Vazgeçmedim o yılda çalıştım ve 3. sınıfta geçtim istediğim şehire.
Kpss için çok çalıştım 1 yıl hayatla bağımı kopardım sınav açıklandı 87 aldım 6 binlerdeyim. Normalde ilk atamada gidilir bu sıralamayla ama olmadı 2 atama geçti 1 yıldır atama bekliyorum.
Yine uzadıkça uzadı ama vardır diyorum bunda da bir hayır. Belki 3 yada 4. atamada istediğim şehire atanıcam ilk atamada atansam belki mutlu olmayacaktım.
Belki daha da kötü atanamayacağım ama o zamanda Allah başka bir yerden açacak yolumu iyi ki atanmamışım diyeceğim. Biliyorum.
Rabb'im öyle güzel planlıyor ki hayatımızı hayran kalmamak elde değil.
Velhasıl bize kalan dua ve sabır.