Her üniversite kampüsüne bir cami geliyor

Metronun, metrobusun icinde namaz kilmak da nerden cikti? Yoksa onlarin icine de mi cami yapilmasindan yanasiniz, anlayamadim. Islamda kaza namazi diye bir sey vardir, kimsenin umuru degil galiba, her istenilen anda her yerde secdeye varmak ister gibisiniz. Mescitin oldugu yerde bir de camiye ne gerek var? Universitelerin tek eksigi cami miymis? Imam miymis? Imam olmazsa namazinizi kilamiyor musunuz?

Lütfen aman dikkat edelim yine hassas bir konu, hassas konularda yorumlara azami dikkat etsek iyi olur, okullarda mescide ihtiyaç varsa yapılsın ama lütfen ilgili merciilere cemevi talebinde de bulunulsun, bu ülkede Alevi gençlerde var, inançlarda özgürlük her inanç için eşit olmalıdır.

Hanimefendi metro metrobus derken duraklarindan bahsediyorum. Ayrica kaza namazi mi?
Neyse tartışmaya girmek gibi bir niyetim yok...

Türkiye'de Cami Okul, Hastane ve Kütüphane İstatistikleri
Eğitim Sen Siverek Temsilcisi Sayın Abdulkadir KAK tarafından yürütülen istatistiki çalışmanın sonuçlarını yayımlıyoruz.

Türkiye istatistikleri : Cami, okul, hastane, kütüphane...
*
> Din görevlisi memur sayısı 87.000
>
> Cami sayısı 77.000
>
> Her 345 kişiye bir cami düşmektedir. Halen inşaatı devam 1140 cami var.
>
> Okul sayısı 67.000
>
> EĞİTİM- SEN'e göre 200 bin, Hükümete göre 96 bin öğretmen açığı var!
>
> Hastane sayısı 1220
>
> 60 bin kişiye bir hastane düşüyor
>
> Sağlık Ocağı sayısı 6300
>
> Alt yapıdan yoksun, çoğunda hekim yok
>
> Doktor sayısı 77.344
>
> Her 870 kişiye 1 doktor düşmektedir.
Turkiye'de bugun okulu olmayan yuzlerce koy var, ama camisi olmayan koy yok. Hukumetin amaci her zaman soyledikleri gibi "dindar bir genclik yaratmak". Sanki cami yapilinca butun genclerin namaz kilasi gelecek. Ulkedeki camilerin doluluk oranlarina bakmak bu teoriyi curutmeye yeter halbuki. Savrulan paralar, milli servet. Ote yandan koy cocuklari okula gitmek icin koyler arasi bin turlu cile cekiyor karda kista, kimin umurunda? Okul sart degil ki bu ulkede.. cehalet daha makbul. Hersey oy icin.

Devletin ana gorevi hastane, okul yapmak.. Ulkede camiden bol birsey olmadigi halde hayir yapmak isteyen herkes seve isteye cami yaptiriyor zaten. ama okul yaptiran yok denecek kadar az. Hastane de oyle... Oyleyse senin asil gorevin halkin ihtiyaci ne ise ona yatirim yapmak, mescidin oldugu yere bir de fazladan cami dikerek hastaneye, okula, kutuphaneye harcanabilecek parayi gereksiz seylere harcamak degil. biz savurganlik yapacak lukse sahip, petrol ulkesi degiliz. Halkin vergileri halk icin yapilmasi elzem yerlere harcanmali. Bir din diye tutturdu bu iktidar, varsa yoksa cami, imam... Bir de saraylari tabii ki... Arkasi kesilmeyecek gibi gorunen saray insa etme hevesleri.. Halka cami, karsilik olarak kendilerine saray.. Bazilari icin iyi antlasma.

Sorun cami yapılmasımı,yoksa başka inançlarada ibadethane açılması gerekliliğimi,önce buna karar verin bence...
Zira eğer ikincisiyse cami yapılmasınıda destekliyor olmanız gerekir,bilmem farkıdamısınız ?
Çoğunluğu müslüman olan bir ülkede siz önce camiyi hazmedebilinde,başka ibadethane talebinde bulunabilesiniz.

Ben birine ket vurmak yerine,hepsini destekliyorum mesela.

Ben hicbirini desteklemiyorum. Paranin yatirim yapilmasi gereken en son yer camiler ve ibadethaneler... Ona gelene kadar bin kere daha elzem ihtiyaclara harcansin vergiler, o paralarla okul yapsin, hastane yapsin, kutuphane yapsin bu devlet, insanlar adam gibi muayene ve tedavi olabilsin, cocuklar insanca okuyabilsin, kutuphaneleri olsun diye...

Üniversitelilerin ibadetlerini düşünmeleri ne kadar güzel bir de bu zavallı gençler üniversite bittikten sonra nasıl iş bulacak diye düşünseler her şey daha kolay olucak

Ya o değilde, dün haberlerde cerrahpaşa'nın halini gördünüzmü? İstanbul'daki en büyük hastanelerden biri olur kendisi.
Türkiye'deki okulların,hastanelerin, devlet dairelerinin hali içler açısı. Önce onlara bir el atılsın. Bi deprem, bi sel oldumu son zarar göresi gereken yerler bunlar, ilk bunlar çöküyor...

Evet bende seyrettim gunnur, çok harap halde hastane yönetimi hastaneyi yeniden yapacak bütçemiz var diyormuş ama izin mi çıkmıyor, neden yapılmıyor hastane yapılması için insanların üstüne yıkılması mı gerekiyor? Ki korkarım bu halde devam ederse hastaların üstüne çöker hastane Allah muhafaza heryeri şakır şakır akıyor, olduğu yerde dökülüyor.
İstanbul'da insanlar hastanelerin poliklinik servislerini görüp diğer yerleri de iyi sanıyorlar ama birçoğunu biliyorum, poliklinik bölümleri düzenlenmiş ama diğer servislerini görseler kötü

Cerrahpasa haberini izlemedim. izlemeden de tahmin etmek zor degil zaten. Hastanelere iki susleme goruntu ayari, butun toplanan vergiler hergun yuzlerce cami yapimina... Hastalari da camilerde tedavi ederler artik.. Haa... sahi.. olmadik olay da degil zaten... Gezide millet saglik ocagi, hastane yerine camide tedavi olmustu degil mi.. Olacagina bak... saglikta cag atladik ya, ondandir..

Gerçekten devlet daireleri içler açısı Müne. Heryer dökülüyor, Ve en kötüsüde deprem ülkesiyiz, heran bi deprem olabilir. Makyajla bazı şeyleri kapatabilirler ama, sonrası hüsran, kaçınılmaz. Sonra birileri çıkıp, binaların çökmesi deprem olan ülkelerin fıtratında var der dururlar.

İstanbul'daki binaları biliyorum, adı haberlere çıkmamış olanlar var o yüzden isimlerini zikretmek istemiyorum ama polikliniğe gittiğinde ayyy ne güzel diyebileceğin bir hastanenin yatan hastalara ait bölümüne bir giriyorsun hayal kırıklığı, dökülüyor resmen Cerrahpaşa daha önce de haber olmuştu bilmem hatırlar mısınız? Epeydir kötü halde ama sürekli ötelenip duruyor, korkum hastanenin çökmesi, Allah korusun çökerse olabilecek faciayı sizde tahmin ediyorsunuzdur Çapa Cerrahpaşa gibi hastaneler profesörlere ulaşılabilen hastaneler olduğundan hasta yoğunluğu olan yerler

İstanbul'daki kamu binalarının, hastanelerin, okulların bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor.

ben sürekli söylüyorum burada. sürekli olarak bir şeyler istemeye devam edecek bunlar, asla yetmeyecek onlara çünkü ideolojileri bunu gerektiriyor. örtü serbestligi, kamuda serbestlik, her yere cami, zorunlu din dersi, her yere imam hatip.... bu istekler asla bitmez... sonra ben konuşunca vay hoşgörüsüz...

Bunların amacı cami açmak değil, din ve vicdan hürriyetini sağlamak değil; reklam yapmak.
Ayasofya yeniden cami olsun diye verilen önergeye ''Camiler dolmuyor, neden yenisini yapalım'' diye itiraz edenler; acaba neden camilerin yanıbaşına yeni cami yaptırıyorlar?

Bizim fakuktede mescit yoktu ama bizim kampus oyle kocaman degildi tek bina. Hemen yanında da cami vardi. Isteyen gidip ibadetini yapiyordu.

Benim bildigim bircok universitede mescit var zaten. Neden cami yapıyorlar

Tüm Ünide mescit var diye biliyorum
oleyyy ya!!! şaşırdık iyice islam öyle mükemmel bir din ki ibadet için ibadethane gerekmez.koskoca diyanet işleri başkanı bundan bihaber mi.hrıstiyanlık gibi musevilik gibi ibadethane peşinde dolaşalım

Kesinlikle katılıyorum..
İbadet etmemiz için ibadethane şart değil.
Evime gider misler gibi kılarım namazımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…