Her üniversite kampüsüne bir cami geliyor

aynen camiler boş, tam karşımda cami var sadece cumalarda ve hac uğurlamalarında oluyor, bi de teravih namazlarında tabii, kalan zamanlar bomboş, sabah namazına hele bizim yandaki dede gidiyor sadece
oldukça merkezi ve popüler eski bi camii bu arada
ama yine de camii yapılıyor, oraya aktarılan para ve enerji eğitim ve sağlık hizmetleri için harcanabilir
ama üni. de ilahiyat fakültesi varsa eğer cami de olmalı diyorum ama devasa, şatafatlı camilere gerek yok tabii

Son düzenleme:
İbadetini yapmak isteyen insan gider evinde de yapar.
Allahla kişi arasına cami mi illa girmeli ibadet yapması için?
Ya işte gözlerini boyuyorlar oy topluyorlar.
Sırf göz boyamak, başka birşey değil ..
Ibadet Allahla kisi arasindadir dogru. Ama niye kisi ibadetini evde yapmak zorunda kalsin ki? Benim evimle okulumun arasinda 30 km mesafe varsa, her namaz vaktinde ben nasil evime gidip geleyim? Ha benim icin bi mescid de yeterlidir. Namazimi kilacak bi ortam olsun kafi ama ibadetini yapmak isteyen insan gider evinde de yapar demek yanlis olur. Hatta bencilliktir bana göre. Ibadet etmeyen gitmez olur biter ...

yapıyorlarmı peki ?
Hristiyanların günde 5 vakit ibadeti varmı?
karşı çıkacaz diye dibe batmayın.

Hayır başka zaman akıllara gelmez hristiyanların dini vecibeleri,sanırsın inanç hürriyeti için seferber olmuş herkes...Ama " neee camimi yapılacakmış,ya hristiyanlar,ya ateistler ne olacaak" denir o zaman.Üniversitelerde böyle bi talep oluyorsa onlarada ibadethane açılsın...Ama daha mescidi kabullenemeyenler ( bknz.chp'li bekaroğluna dini istismar suçlamaları ) şimdi öteki dinlerin derdine düştü

yapıyorlarmı peki ?
Hristiyanların günde 5 vakit ibadeti varmı?
karşı çıkacaz diye dibe batmayın.
müslümanlara da bu camiiler fazla. hadi fazla demeyelim de yeterli diyelim. dahası ne? tüm camiiler full çekiyor, sanki yetmiyor da o yüzden inşa ediliyormuş gibi konuşmayın.
hristiyanlara yapılmasın da alevilere de cemevi yapılsın kampüslere o zaman. ben de bunu istiyorum. vatandaş olarak istemek hakkım. ama yapılmıyor işte değil mi.

Bir şey diyeyim mi önce bir üniversite mescitlerini temizlesinler
yeminle o mescitlerde abdest almak için tiksinme eşiğinin epey yüksek olması lazım
insanın midesi bulanıyor pislikten..

kıyamet alametlerinde minareler çogalacak , insanlar cami yapımında övünücek diye yazıyor. yavaş yavaş kıyamet alametleri gerçekleşiyo işte fakında değiliz güneş dogudan batıp batıdan dogdugunda da normal karşılanıcak böyle böyle ahir zamandayız işte..

soruyorum o zaman,aleviler gün içinde ne kadar ibadet yapıyor?
her 5 vakitte namaz zorunluluğu var mı?
varsa yapılsın o vakit.
ekleme yapıyım,zaten önceki yorumumda adım başı cami yapılmaz dedim
eğer mescit yoksa,yapılabilir,burada yazanlar derse yetişemiyoruz uzak cami olunca diyor
o kadar yazılanları okumadınızmı,yoksa niye heryerde cami olsun.

Son düzenleme:
Turkiyedeki cami sayisi hastane sayisinin 5 kati kadar simdi bosa salliyor gibi olmasin 11.000 civari hastane varken cami sayisi 56.000 falandi.

Ezan saatine yetismek onemli de hastaneye yetismek onemsiz mi dagin basina cami koyacagina adam gibi merkezi yere yapsin. Okul ve hastane ihtiyacimiz camiden fazla yoksa neyine karsi olalim banane senin camiye gitmen bana niye batsin ben aldigim hizmete bakarim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…