Her yerde bu durum mevcut mu ?

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Büyük bi dert değil ama çok saçma bulduğum bi konu..Ne zaman düğüne gitsek hemen kadınlar arasında 'çocuğun maaşı 3 milyarmış iyi yere kapak atmış' veya birini bi çocuk istiyormuş çocuk çok iyiymiş 2 milyar maaşı varmışşş ! Bu nedir ya ne kadar maddiyatçı bi toplumuz bi insanın geliri onun iyilik derecesini mi gösterir ? Hemen geline neler takılmış 'vayyy ne değer verilmiş 10 bilezik takılmışşş !!' Sizlerinde kulağına geldi mi bu tarz şeyler ? Ne düşünüyosunuz bu konularla ilgili ?

Merhaba bu yazdıkların aklıma anne ve babamın ailesinde birini nişanladıkları zaman sordukları soruları getirdi.
Babamın ailesi, kimlerdenmiş, oğlan yakışıklı mıymış, gözleri ne renkmiş, mavi olmasın. (Çeşmeliyiz-İzmir. Renkli göz istenmez aile de herkes renkli gözlü diye)
Annemin ailesi; kimlerdenmiş, nerden mezunmuş.

ortak nokta kimlerdenmiş illa köklü aile olacak. :)))) Heryerin derdi başka işte.

Güldürdün benii Demek renkli gözlü istenmiyor ne tuhaf gerçekten heryerin derdi farklıymış

yerine göre değişiyor sanırım..
bizde hiç böyle şeyler duymadım.
genelde aile kökü, damat adayının kişiliği, efendiliği merak edilir konuşulur..
aynı şekilde kız içinde geçerli önce aile kökü sonrada kızın ahlakı vs...
takılardan kıyafetten ziyade bunlar daha önemlidir..
hiç duymamışımdır yani şu kadar bilezik takmışlar vs vs..

Ne güzel zaten asıl önemli olan onlardır..Bizim ailede önem vermez maddiyata ama genel olarak girdiğim ortamlarda hep bunları duyuyorum..

bunların büyük kısmı cahillikten ve açgözlülükten oluyor. yani kimse ev araba yazlık sahibi olmak zorunda değil. çiftler birbirinin maddiyatını kabullenmişse başkalarına ....... düşer. tabi bunun içine ayrı dünya insanlarını koymuyorum. bazen yazıyorlar, gençliğimde şöyle böyle rahattım, öyle yetiştim diye... sonra gidip asgari ücret alan biriyle yapamaz doğal olarak. anca bu yadırganır. o da yine kınama anlamında değil, uyumsuzluk anlamında.

Son düzenleme:
Benim etrafım kimse aldığı parayı sormuyor (çekindiği için olabilir ) ama özellikle ilk sordukları şey mesleği. Ne mezunu?? Bende rahatlıkla söylüyorum zira okumamış olsa ben de pek rahat edemezdim… acı ama gerçek bu, çiftlerin uyumlu olması gerekiyor bence. Ha okumamış olsaydım o zaman illa okumuş diye tutturmayabilirdim, çünkü amacım gözümün yükseklerde olması değil, sadece kendime uyumlu biri ile güzel bir birliktelik ve gelecek yaşamak

insanlar yaşlandıkça tek dertlerı para oluyor genelde bu gıbı sohbetlerı yaşlı kadınlar yapar

eve elektırık su faturası gelince bırbırılerıne açıp sıze nekadar geldı ddıye soranı bılırım yanı işleri güçleri para özelıklede başkasının parası

yaşlanınca böyle olmaktan çok korkuyorum sankı yaşlılığın getırısı gıbı bişi

2000-3000 tl maaş onlar için cok yuksek herhalde:))
bazı kadınların ıyı yere kapak atmış dıye yorumlaması çirkin bir üslup :)
onlar aşık olup evlenmeyı kapak atmak olarak yorumluyorlar bakış açısına bak :))

canım çok güzel bir konu bencede
maalesef ailemde olmasa bile yakın çevremde bende yaşıyorum
daha ilk soru ne iş yapıyor,maaşı ne kadar,evi var mı arabası var mı?
ama oğlanın içki,sigara,kumar vs vs sorulmuyır aman evi varsa,parası varsa zaten iyidir gözü ile bakılıyor maalesef...
benimde çevremde arkadaşlarım olsun vs hemen ilk yemin ederim ne iş yapıyor sorusu
eskiden kız istendiğinde maddiyat değil namaz kıalr mı,sigarası varmı,helal kaza nırmı diye sorulurmuş
ama şimdi oğlan kara para aklayarak zengin bile olsa parası varya çook iyi çocuk diyorlar kız iyi yere kapak atmış diyorlar gerçekten
buda hep maddiyatçılıktan ve aç gözlülükten kaynaklanıyor
herkesn nasipi kısmeti farklıdır
birde şuna çooooooooooooooook sinir oluyorummmm kendi adıma
bir kızı istedikleri zaman falanca çok zengin ile evleniyor anacım nerden bildin,gördün,duyudunda hemen karar verdin çook zengin diye
sana göre bir evi olanda zengindir ama bana göre zenginlik ev+araba+yazlık+arsadır misal olarak
yakın çevremdende duyuyorum ayşeyi,fatmayı istediler oğlan çok zengin kaç yalında 25 yalşında zaten 25 yaşında bir erkeğin çok zengin olması tuhaf baba parasıdır buda
ama bunu anlayan yooooooooooooooooooooooook
baba parası ile evlenip bana hüküm yaparlarsa o zaman sorun var demekti o zenginlikte yerin dibi....

Benim eşim hakkında daha ilişkinin başından şimdiye kadar kimse ne maaşını ne evi arabası olup olmdığını sormadı. İnsanların bazı şeyleri didiklemesine çok müsaade etmemek gerek.

Evet genelde yaşlılardan duyuyorum bende..Ay o bizim apartmanda mevcut anneannem diyo 'üst kattakine bizden 5 tl az gelmiş tabi tutumlu insanlar' diye sonra bize kızıyo lambayı yakmayın pc de çok durma vs

Hangi düğüne gidersek gidelim kulaktan kulağa herkes bunları konuşuyo..Evet onlar aşık olup evleniyolar ama millet 'kız zengin diye evlenmiştir parasınadır' falan diyolar sevmiştir diyen yok

Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum..Zengin olupta sana değer vermedikten sonra ne anlamı kaldı o paranın ? Önemli olan kesinlikle karakterdir gerisi boş.İnsanlar okadar maddiyatçı olmuş ki çok üzücü bi durum öyle insanlara gerçekten acıyorum..

Benim eşim hakkında daha ilişkinin başından şimdiye kadar kimse ne maaşını ne evi arabası olup olmdığını sormadı. İnsanların bazı şeyleri didiklemesine çok müsaade etmemek gerek.

Evet doğru bi noktaya değindin.İzin vermemeliyiz bukadar hayatımıza karışmalarına.Ben henüz sözlü, nişanlı değilim ama nasipse olduğunda asla müsaade etmem eşim olacak insanın karakterini sorsunlar bana.

Mevcut Güzel Kardeşim maalesef.Böyle Hissiyatsız insanlar mevcut.Paranın Kölesi Olmuş Kişiler...

Abim yanlız bir adam.Bizde annemle hayırlı bir eş adayı arıyorduk.Çok çevremiz yok ama herkese bıraktık haber.Bir Yerden Cvp Geldi.Kızın annesi filan oturmaya geldiler bize işte.Herşey Gayet güzel İken kızın annesi başladı o soruları sormaya.Ne İş yapıyor, Maaşı Nasıl, Ev varmı, araba varmı işi garantimi soruları Kırbaç Gibi yüzümüze vurdu.şaşırdık bizde ama Annem dururmu sinirlendi "Her şey maddiyat mı diye" sormadan edemedi.Yok İşte yanlış anlamayın kızım rahat etsin ben çektim o çekmesin sürünmesin vs.vs.vs gibi Neyse Olmadı sonuçta.ama kadını orada saçından tutup evden atasım geldi o derece sinirlendim.Maalesef Bazıları için Herşey Para para para...

Bu Arada Abimin belki Evi Yok, 3000-4000 TL kazanmıyor.Ama bir Evi Geçindirecek Kadarda iyi kazanıyor.evleneceği kişiye kesinlikle sıkıntı çektirmez bunuda çok iyi biliyorum.

iyi yere kapak attı dedikleri de yalnız sanki ordinaryüs profosör bulmuşta 10 bin maaş alıyor sanılır yani ya da 10 bilezik değil de sanki altın kemerine kadar takı takılmış zannedilir şaşırdım yani
ayrıca önemli olan karakter maddiyata bakarsalar mutlu olamazlar ki,önemli olan parası değil gönlü zengin olsun
altın leğenim olmuş içine kan kustuktan sonra neye yarar
ama işte dedikodu yapmadan duramaz bizim teyzeler
hele şu kimlerdenmiş lafını hiç anlamam sanki soyu 2.mahmuta dayanmalı illa seçtiğimiz adamın onlara ne kime göre ne ye göre iyi biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…