Merhaba bu yazdıkların aklıma anne ve babamın ailesinde birini nişanladıkları zaman sordukları soruları getirdi.
Babamın ailesi, kimlerdenmiş, oğlan yakışıklı mıymış, gözleri ne renkmiş, mavi olmasın. (Çeşmeliyiz-İzmir. Renkli göz istenmez aile de herkes renkli gözlü diye)
Annemin ailesi; kimlerdenmiş, nerden mezunmuş.
ortak nokta kimlerdenmiş illa köklü aile olacak. :)))) Heryerin derdi başka işte.
yerine göre değişiyor sanırım..
bizde hiç böyle şeyler duymadım.
genelde aile kökü, damat adayının kişiliği, efendiliği merak edilir konuşulur..
aynı şekilde kız içinde geçerli önce aile kökü sonrada kızın ahlakı vs...
takılardan kıyafetten ziyade bunlar daha önemlidir..
hiç duymamışımdır yani şu kadar bilezik takmışlar vs vs..
Büyük bi dert değil ama çok saçma bulduğum bi konu..Ne zaman düğüne gitsek hemen kadınlar arasında 'çocuğun maaşı 3 milyarmış iyi yere kapak atmış' veya birini bi çocuk istiyormuş çocuk çok iyiymiş 2 milyar maaşı varmışşş ! Bu nedir ya ne kadar maddiyatçı bi toplumuz bi insanın geliri onun iyilik derecesini mi gösterir ? Hemen geline neler takılmış 'vayyy ne değer verilmiş 10 bilezik takılmışşş !!' Sizlerinde kulağına geldi mi bu tarz şeyler ? Ne düşünüyosunuz bu konularla ilgili ?
Büyük bi dert değil ama çok saçma bulduğum bi konu..Ne zaman düğüne gitsek hemen kadınlar arasında 'çocuğun maaşı 3 milyarmış iyi yere kapak atmış' veya birini bi çocuk istiyormuş çocuk çok iyiymiş 2 milyar maaşı varmışşş ! Bu nedir ya ne kadar maddiyatçı bi toplumuz bi insanın geliri onun iyilik derecesini mi gösterir ? Hemen geline neler takılmış 'vayyy ne değer verilmiş 10 bilezik takılmışşş !!' Sizlerinde kulağına geldi mi bu tarz şeyler ? Ne düşünüyosunuz bu konularla ilgili ?
insanlar yaşlandıkça tek dertlerı para oluyor genelde bu gıbı sohbetlerı yaşlı kadınlar yapar
eve elektırık su faturası gelince bırbırılerıne açıp sıze nekadar geldı ddıye soranı bılırım yanı işleri güçleri para özelıklede başkasının parası
yaşlanınca böyle olmaktan çok korkuyorum sankı yaşlılığın getırısı gıbı bişi
2000-3000 tl maaş onlar için cok yuksek herhalde:))
bazı kadınların ıyı yere kapak atmış dıye yorumlaması çirkin bir üslup :)
onlar aşık olup evlenmeyı kapak atmak olarak yorumluyorlar bakış açısına bak :))
canım çok güzel bir konu bencede
maalesef ailemde olmasa bile yakın çevremde bende yaşıyorum
daha ilk soru ne iş yapıyor,maaşı ne kadar,evi var mı arabası var mı?
ama oğlanın içki,sigara,kumar vs vs sorulmuyır aman evi varsa,parası varsa zaten iyidir gözü ile bakılıyor maalesef...
benimde çevremde arkadaşlarım olsun vs hemen ilk yemin ederim ne iş yapıyor sorusu
eskiden kız istendiğinde maddiyat değil namaz kıalr mı,sigarası varmı,helal kaza nırmı diye sorulurmuş
ama şimdi oğlan kara para aklayarak zengin bile olsa parası varya çook iyi çocuk diyorlar kız iyi yere kapak atmış diyorlar gerçekten
buda hep maddiyatçılıktan ve aç gözlülükten kaynaklanıyor
herkesn nasipi kısmeti farklıdır
birde şuna çooooooooooooooook sinir oluyorummmm kendi adıma
bir kızı istedikleri zaman falanca çok zengin ile evleniyor anacım nerden bildin,gördün,duyudunda hemen karar verdin çook zengin diye
sana göre bir evi olanda zengindir ama bana göre zenginlik ev+araba+yazlık+arsadır misal olarak
yakın çevremdende duyuyorum ayşeyi,fatmayı istediler oğlan çok zengin kaç yalında 25 yalşında zaten 25 yaşında bir erkeğin çok zengin olması tuhaf baba parasıdır buda
ama bunu anlayan yooooooooooooooooooooooook
baba parası ile evlenip bana hüküm yaparlarsa o zaman sorun var demekti o zenginlikte yerin dibi....
Benim eşim hakkında daha ilişkinin başından şimdiye kadar kimse ne maaşını ne evi arabası olup olmdığını sormadı. İnsanların bazı şeyleri didiklemesine çok müsaade etmemek gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?