Hereyi Einizle paylar msnz?

genelde paylaşırım,
annemle aramda konuştuğum özel şeyleri paylaşmam sadece. onun dışında herşeyi anlatırım.

paylaşmıyorum
benım yakın bır arkadaşım eşine kendı aılesı hakkında yaşadıgı sıkıntıları babanın kendısıne nasıl davrandıgını vs anlatmış..
şimdı nemı oldu şuan arkadaşım eşinden ayrı yaşıyor..
yanı eşi eve gelıyor cocugunu goruyor bırlıkte dışarı cıkıyor hepbırlıkte sonra kendını bırşey sanan ş... gıdıyor...
cunku hayatında bırı varmış..
aılesını arkada bılmedıgı zaman acız oldugunu gordugu zaman ışte boyle lakayıt bır bıcımde yaşıyor şerrrr......sız.

Eşimle ikimizi ilgilendiren konuları anlatırım. Ama gerek ailemle, gerek onun ailesiyle ve gerekse iş hayatımda olanları anlatmam. Çok komik bir şey olursa belki muhabbet olsun diye anlatabilirim ama genelde sessizimdir. Yani eşim bilmesi gerekenleri bilir.
Ama eşim her bir haltını anlatır bana ve bende çok ama çok sıkılırım bundan.

yooookk bende paylaşmam..bilmesi gerekeni bilir ama herşeyi bilmesine gerek yok bence..

sorulan paylaşım, olan olayları konuşabilmek irdeleyebilmek anlamında ise, paylaşılabilmelidir.. ama tabi kişilikler engel olabiliyor bu nokda da.. ve paylaşılamıyor..

kendi kendimize düşündüğümüzü eş ile de paylaşmak anlamında ise, teorik olarak kesinlikle paylaşılabilmelidir,
lâkin pratik olarak kesinlikle paylaşılamamaktadır.

kişiler düşüncelere yargılar niteliktense objektif olarak bakabilmeli,
empati kurarak yaklaşabilmeli,
düşüncenin söylenen,yüzeysel değil de söylenmeyenleri de konuşarak özüne inilebilmeli..
iletişim konuşabilerek, anlaşılabilerek şekillenir..

olması gereken bu..

ama kesinlikle olan bu değil..

bence insanın kendine saklaması gereken şeyler olmalı ki gördüğüm kadarıyla çoğu arkadaşlarla aynı fikirdeyiz,
sanırım ben evlilikte en kıdemliyim(öyle hissettim,24 yıl)
özelliklede kendi ailenizle olan bir şey konusuna katılıyorum,iyiyken sorun yok ama inanın bir tartışma esnasında önünüze çıkıyor paylaştıklarınız,
bilmesi kadarını bilse yeter fazlası bünyesine zarar verir yerimseniben

ben herşeyi anlatırım hem böyle daha mutlu oluyorum hem de böyle olmasının daha iyi olduğuna inanıyorum..gün içinde olan olaylar olsun, hissettiklerim düşündüklerim olsun..
bi insanla aranızda ya duvar örersiniz ya da köprüler kurarsınız, ben böyle yaparak aramızdaki köprüleri çoğalttığımıza inanıyorum..
çok şükürki onunla herşeyi konuşabiliyoruz (ki onu eş olarak seçmemdeki en büyük faktörlerden biridir bu), yargılamayacağımı, üzüldüğüm bişey olsa bile öncelikle onu anlamaya çalışacağımı bildiği için o da bana bişey anlatırken korkmuyor, rahat..

anlatmadıgım seyler var tabiki ama kendimle deil ailemle ilgili
yarın oburgun kotu olursak anlattıklarımı kafama kakmasına musaade edemem acıkcası:kahve:

bilmesini gerekli gördüğüm şeyleri anlatırım sadece eşime
diğer özel şeyler bana kalsın
:umursamaz:

hemen hemen hepimiz aynı pikirdeyiz pek çok şeyi paylaşırım ama saklanacak şeylerde var aramızda

önceden anlatırdım baktım kendi anlatmıyo bende artık bazı şeyleri daha dogrusu hiçbişeyimi anlatmıyorum ne dersiniz yanlışmı ediyorum

Her şeyimi anlatmam imkansız çünkü benim kendime ait kocaman bir dünyam var.. öyle az buz değil...
Bunların hepsini bilse eşimin aklı şaşardı kafamçokkarıştı Beni tanıdığını biliyorum ama genel anlamda..
Daha detayları anlatamam ; yaşaması ve görmesi lazım... Kendi kendimi ifşa edersem beni keşfetmesini engellemiş olurum.. Varsın biraz uğraşsın , yok öyle kolaya kaçmak :icecream:

Küçük bir örnek verebilirsen sevinirim.

Bende senin gibi olmak isterdim ama olamadım

Ve şu anda hiçbirşey aklıma gelmiyor

soruya gelince, herşeyi anlatmam özellikle ailemle ilgili olanları, ben kızsamda affedebilirim ama o öyle mi sonuçta el oğlu.

Tabiki bir arkadaşım dediği gibi paylaşmak ayrı, bazı özellerin bize kalması ayrı.

Onunda herşeyi (aile) anlattığını düşünmüyorum.

demekki genelimiz kocişlere aileyle ilgili ser verip sır vermiyolar kaydirigubbakcemile2

ben de anlatmıyorum herşeyi hatta artık kendimle ilgili hiç birşeyimi ailemle olan ilişkilerimi çünkü en ufak tartışmamızda burnumun ucuna koyup beni çok üzüyor............kendinin ve ailesinin mükemmel olduğunu düşünüyor da...........

Back
X