Hergun kavga edilir mi?

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhaba,

Ozellikle ramazanin girmesiyle hergun sudan sebeplerle kavga eder olduk.

Onceki aksam sahura uyanamadik. Esim kalkti gitti kendisi su icti ve yatti. Oglum gece cok sık uyanir o yuzden bu aralar birazcik uykum agir uyudugum zamanlarda. Gozumu acamadim yorgunluktan. Ve kalktigim gibi mutfaga su icmeye gittim ezan hala okunuyordu. Ve bencillik ederek kendisini dusunup su icip yatmasi bana cok koydu. Mubarek bizde oruc tutucaz yani yok neymis efendim ezan biter diye dusunmuste yetistiremezmiste sacma sapan bahaneler iste. Alt tarafi bi suydu gece gece bu kadar matematik hesabina girmene gerek yoktu dedim.

Ertesi gun oglumu uyutuyordum. Oglum iftar vakti uyku saatidir.Odasinin kalin perdesini kapatmiyorum. Gece rahat gorebileyim diye, disaridaki isik vuruyor. Gitti kapatti. Bende canim kapatma ac dedim. Allahim goruceksiniz bir dis sıkmasi var bir hisimla gidip perdeyi acmasi var koparticakti sanki.
Ardindan sofraya oturduk. Nye bana 50 kere ayni seyi soyluyorsun dedi. Yapmadigindan olabilirmi acaba dedin.Beni tuttu aglama. Cunku uslubumdada birsey yoktu bana her seferinde boyle buyuk tepkiler vermesi agrima gidiyordu.

Oglum zor bebekti. Hala da oyle. Gece uykusuna uyutmam 45 dk yi bulur ve illaki kendi yatagindan baska yerde yatiramam. Ramazandan önce esime dedimki (o arada baska bir arkadasa gittik aksam oturmasina ve oglum kiyameti koparttigi gibi geri geldik.) bak oglumuzun uyku saati tam iftara geliyor davet eden olursa gidemeyiz. Cunku oyle boyle degil katilarak agliyor. Mumkun degil uyutamiyorum baska yerde zaten kalabalik oluyor ses vs.
Kv bunu bildigi halde israrli bir sekilde cagiriyor esimde tamam anne bakariz dedi ve bizim arabamiz vs yok bize tam 1.5 saatlik mesafede oturuyorlar. Simdi ben bu adama ne yapayim (((

30 gün ramazanda hiç mi iftara gidemeyeceksiniz? bi günlük idare ediverin yani.

ama eşiniz haksız. bu erkeklerdeki bi tek kendileri oruç tutuyormuş havasını ben anlamıyorum. adam olan suyu mutfaktan getirir yatağa sizinki kaldırmamış bile. ilginç yani. böyleleri oruç tutmuyor sadece aç kalıyor bence.

C captain price . Idarelik bir durum soz konusu olsa ederim zaten. Cunku gittigimizde ben kucagimda oglumu pispislamaktan 1 dk oturamiyorum ve oglum katilarak saatlerce aglayabilir. Bunda idare edebilecegim bir durum olmadigi icin soyluyorum zaten yoksa soz konusu etmem bende severim iftar sofralarini.

Orucu günahı sevabı herkesin kendine ona bir şey diyemem.

Ama sorunun cevabı tabiki de her gün kavga edilmez.

Ben birazda anlattıklarınızdan sanki birbirinize karşı tahammülünüz kalmamış gibi geldi.
Artık sen ne desen ona batar olmuş.
O ne dese sana dokunur olmuş.

Bu anlattiklarim cok basit gelebilir. Esim disarida kuzu evde aslan kesilenlerden
Evet suan cocuk olmasaydi birseyler dusunebilirdimm oda bunun farkinda bensiz kalmak istemedigini soyluyor ama yaptigi hicbirsey yok

kusura bakmada biz oruç tutalım . nasıl tutarsak tutalım la bu işler olmuyor yaa...

anlayışa ,davranışa. hoşgörüye vss bak kii yaptın eylemin manası olsun

bir arkadaş demiş ya aç kalmakla oruç tutulmuyor diye doğruu

Birseyleri anlamak bu kadar zor olmamali
Zor değil evet anladım zaten. Huysuz bir oğlunuz olduğu , üstüne bir de oruçlu olduğunuz için birbirinize katlanamıyorsunuz. Ya da şöyle ki sorunlarınız sadece yukarıda yazdıklarınız değil. Mutlaka öncesi ve daha fazlası vardır. Sizi kırmak için yazmadım. Yazdıklarınızı bir daha okuyun ,bu kadar kalp kırılacak dert olacak ne var? Ya da şöyle ; herkesin derdi kendine ağırdır ama bunlar için bu kadar üzülmeye değer mi?

Kac yildir tanışıyorsunuz? Simdi ramazandami boyle normal sartlardada boylemi? Birkac kez iftarlara gidin cocuk durmayinca esiniz zaten gitmez

Bu anlattiklarim cok basit gelebilir. Esim disarida kuzu evde aslan kesilenlerden
Evet suan cocuk olmasaydi birseyler dusunebilirdimm oda bunun farkinda bensiz kalmak istemedigini soyluyor ama yaptigi hicbirsey yok

Bence sizin birbirinize tahammülünüz yok.
İkiniz de sıkılmış olmalısınız.
Yoksa sevgi var aranızda bana kalırsa.
Ama böyle yaparak saygıyı yok etmeyin.
Sen adım at.
Bayram tatilinde varsa bir imkanınız ufak tatil yapsanız iyi gelir bence.
Hatta 2 günlükte olsa varsa cocuga bakıcak biri baş başa daha iyi olur.

Iste diyorum ya yazinca cok basit ama 1 yillik degil ben 7 senelik evliyim. 3 yili kv ile gecti. Ve en ufak soyledigim seylere buyuk tepkileri bana koyan zaten. Ve birikim tabiiki

Ya ben anlamiyorum bazi insanlar sadece aç kalarak oruc tutuyor, hal hareket sıfır. Ben oruc tutamıyorum hamileligimden sadece esim tutuyor, o da garibim yemek secmez ne yaparsam yer, zorlamaz yani asla. Oyle oldugu halde iftar sonrasi ben sofrayi toplarken sana da zahmet oldu kusura bakma der ( ben de onunla karnimi doyurdugum halde) hal boyle olunca dahada yapasi geliyor insanin. Allah eslerimize iyi huy versin insallah.

Iftarda misafirlik konusunda birsey diyemicem cunku cocugum yok, ne kadar zorda oldugunuzu bilemem haliyle ama dilerim rabbim kolaylik versin sizede bugunlerde. Ama cocugun misafirlikte surekli aglamasi ne kadar zor goruyorum girdigim ortamlarda.

Bazen karı koca arasında anlamsız soğukluk olabiliyor çok düsünüp kendinizi yipratmayin.kv ye tabi ki gidin ramazanda birlikte sofra kurmak yemek ne kadar sevap. Benim aram mükemmel değil ama çıkıyorum hergün birlikte hazırlıyoruz yiyoruz büyükler önem veriyor bunlara.

Ben evliligimin en basindan ve oncesinden beri anlayisa hosgoruye onem veren birisiyim. Yazmaktaki sorunum bu zaten. Her kavga sonrasi konusuyor olmasin diye ve bu ara ozur dileyen taraf kendisi ama bep yinelemesi. Cunku anlamak istemiyor benim soyledigim herşeyin tamtersini yapip ki karsiliginda buyuk tepkiler vermiyorum icimde kalip agliyorum en ufak seylere bile artik cunku cok bunaldim. Disariya karsi son derece anlayisli ve yapici bana karsi tam tersi.

Sanki sadece kendisi oruç tutuyor gece de o uyanıp sahur hazırlasın bi yerleri mi yamulur ne olacak yani

Kıyamam sana da bebeğine de(

Öyle zor bebek, katılarak ağlama diyince tüylerim diken diken oluyor canım benim... Benim bebeğim de öyleydi çünkü

Bu yazdığını yaşamayan anlamaz, tamam ramazandır sevap vs ama bir saat ağlamaktan helak olmuş bir bebeği kucağında sakinleştirmeye çalışmamış bir anne seni anlamaz, eşine güzellikle anlat, madem bir arada olmak önemli ailenizi kendi evinizde ağırlayın, en azından onlar yer içerken sen bebeğini uyutursun... zaten büyüyünce kalmayacak öyle birşey

Eşin için önerim yok, o sana kötü davranıyorsa onu yok say diyebilirim, insan yerine koyma çünkü insan değil gibi duruyor anlattıklarından

Kac yildir tanışıyorsunuz? Simdi ramazandami boyle normal sartlardada boylemi? Birkac kez iftarlara gidin cocuk durmayinca esiniz zaten gitmez

Biz 10 yildir tanisiyoruz. 7 senedir evliyiz. Evlenince huy degistirengillerden.
Zaten bunu kendisi de biliyor ama ailesi aradiginda ia degisiyor. Ben kucagimda katilarak aglayan cocukla nasil 1.5 saatlik yolculuk yapayim. Cunku oglum baskasinin kucagina da gitmez. Gittigim bir yerden odadan cikamiyorum oglumu pispislamaktan.

Allah razi olsun. Gercekten kolik bir bebek okadar zorki tabiiki Allah saglik sihhat versin. Ben bu yuzden dogru duzgun disarida vakit geciremiyorum 13 aydir cunku oglumla mumkun degil. Her seferinde deniyorum bin pisman eve donuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…