- 19 Mayıs 2016
- 970
- 1.982
- 63
- 30
Ben zaten 3 yil kv ile yasadim ki iftar sofralarini cok severim. Ayrica 13 aydir disarida cok disarida vakit geciremedigim icin banada iyi gelicektir ama maalesef oyle olmuyor yoksa kv gitmek istemedigim icin degil
hayat bızı yorduğunda hırpaladığında,tahammulum kalmaz,ve etrafa sararız tatlım,bir süreç de geç,Ben aslinda bugunlerde demek istedim ama ramazanin girmesi ile. Yani orucla ilgisi yok. Konularimi takip edenler varsa hatirlayabilirler. Tabiiki oruc ac kalmak degil ama hangimiz dinimizi tam olarak yerine getiriyoruzki. Ben oructan dolayi sinirli vs demedim. Her ne yaparsam mutlaka sert tepkiler veriyor bunu dile getirmek istedim.
işte eşinin yaklaşımı beni deli etti burdan kıyamam kuzuya ya babasının keyfi için ona eziyet sana eziyet
biraz merhamet versin Allah
biz de hiç çıkmadık akşamları kolik geçene kadar, benim bebeğim de bir tek battaniyede salladığımızda sakinleşirdi, bir saat karşılıklı ayakta salladığımız günleri hatırlarım
ama eşini ikna et güzellikle, seninle işbirliği yapması lazım, kıyamam kuzuya
canım bence sizin sorununuz çocuğun sizi yıpratmasından kaynaklanıyor. çocuk doğduğundan beri belli ki huzurlu bir karı koca ilişkisi yaşayamıyorsunuz. çocuğunun sıkıntısını çözsen sen de sosyal hayata karışabilir kocanla da başbaşa vakit geçirebilir böylece daha mutlu bir evliliğe sahip olabilirsin.
çocuğuma o tarz şeyler verilmesine karşıyım diyorsun da sanırım o gazlı dönemlerde de bir şey vermedin böyle böyle ağlamaya alışmış.
benim oğlum çok gazlı değildi ama ağlamaya alışmasın diye gazlı olduğu zaman rezene çayı verirdik. bazen uyku düzeni şaştığında rahatça uyusun ağlamasın diye bebekler için olan gece çayı verirdik. bunların zararlı olduğunu düşünmüyorum zira bu sayede gazını da çıkarırdı uykusunu da uyurdu. şimdi nereye koysam uyur çok şükür.
Anladım.peki çocuğunuz hep evde mi yani çevreniz yok mu gezmeye gidince niye öyle davranıyor acaba ?evde sizinle fazla vakit geçirdiği için sosyalleşmedi diye düşündüm ben yanlissam düzeltin lütfen .
Ya anlamasina anliyor ama iste dedigim gibi durumumuzu bilsede esim disariya karsi cok fedakar. Biz battaniyeyide denedik oda ise yaramadi sakinlesecegini bilsem sallayim ama eve gelince sakinlesiyor
eşin gitsin iftara, sen çocuğunla evde rahat ol. bir de eşine mesafe koy. mümkün olduğunca muhatap olma. evet hayır tamam olur olmaz gibi kısa ve kestirme cevaplar ver. ama sabret hemen pes etme. umarım düzelir.Benim cevremde cok fazla arkadasim var ve hepsi cok yakinimda surekli gorusur konusuruz yani hani cocuklarida alistiririz birbirlerine. Yani disarida vakit geciremiyorum dedigim esimle oglumla birlikte bir restorana felan gidip oturamayiz oturtmaz mumkun degil tabiiki dogal ortama orman vs cikiyoruz orada daha rahat ediyor ama arabada yok mesafeler uzak buda ayri sorun ha deyince cikamiyorsun
o zaman eşinin yaşı genç ya da olgunlaşamamış henüzzamanla aklı başına gelir mutlaka ama yıprandığınızla kalırsınız...
en güzeli aslında ev yetiyor kuzuya, benim sıpa sallanacaktı illa:)
ay çok üzüldüm valla hiç dayanamıyorum kolikli bebeklere
bir derdimmi var kısmında başkalarınında derdini merak edip okuyup faydam olacaksa yorum yazmaya ilk defa hatta sizden başladım. Bu dertmi ? Proplem mi ? dedim kendime. Tabiki herkesin kendi derdi kendine göre büyük.
Lütfen bunları problem etmeyin. Olumlu bakmaya çalışın. Yapıcı olmaya çalışın ve pozitif düşünün.
Evet kalın perdeyi çekti bir hışımla.. Neden mi ? Acaba sizi kıskanıyor olabilir mi ? Gece yarısı evinizin içini karşı taraftan birileri görebilir. Sizin üzerinizde gecelik olabilir. Bu şekilde düşünün. Tabiki bunu kibarlıklada yapabilir ama bazen kendimizi kontrol edemiyoruz. Gece sahurda su içme olayı. Bunuda uykulu olup o an düşünememiş olablir. Sizin büyütmemeniz gerekiyor. Annesi bi çağırdı. Gidin.. O görsün.. onlar görsün çocugun durmadığını.Agladığını.. Belki birdaha anlarlar diyeceğim. Yada eşinizle tatlılıkla konuşun. Diğer arkadaşların dedği gibi kendi evinzide ağırlayın. inanın dert değil bunlar. Burada bu kadar basit bir dert için zaman harcamayın lütfen.. Bir evlilikle ihanet yoksa, saygı ve sevgi var sa sorun yok.. yani küfür hakaret ayak aldatma şiddet yok.. bunlar büyütülecek şeyler değil.. üzmeyin kendinizi.. bugun eşiniz eve gelince güler yüzle karşılayın.. ilk adımı siz atın.. eminim o da size iyi olacaktır.
Olasiliklara gore yazmiyor kimse derdini. Ustumde tabiiki gecelik yoktu ve tabiiki perdeyi kiskandigi icin cekmedi. Olumlu olmak ve yapici davranmak tek tarafla olmuyor maalesef. Esimin ailesinin bildigi birseyi illaki tekrar ispatlamak adina kendimi ve cocugumu hirpalayamam. Mademki birileri anlayisli olmasi gerekiyor neden hep biz? Yani 7 yillik evliligimde ilkaki tatlilikla konusuyorum esimle cok elzem birsey degil bu soylediginiz. Hir gur yapmiyorum asla. Ama zaten yillardir alttan almalarimin nasil olsa elimin altinda nin vermis oldugu rahatlik bunlar.
Sesinide gectim oglum kipkirmizi sekilde olunca icim aciyor ama herkes rahat. Arkadasimizda oyle katildigi zaman artik daha ne kadar oturcaksin hicmi dusunmuyorsun demistim artik insan tak ediyor bi yerde
Sıkıntınızı anlıyorum, eşinizin tek gitme durumu yok mu ?
Bebek rahatsız falan diye geçiştirseniz, kendisi gitse olmaz mı ?
Aa olurmu o hayirsiz kv ile hayirsiz dedesi cok ozluyormus torununu 13 aydir torununa tek cop almayan insanlar.
Orucluyken bende çok fena oluyorum. Hatta dün sabah sabah sevgilime çattım. Sonra ben ne yapıyorum dedim üstüne de hüngür hüngür ağladım. Tabii sizin durumunuz farklı. Eşine ne yapılır bilemedim. En iyisi kendi bildiğini yapmak sanırım.
Merhaba,
Ozellikle ramazanin girmesiyle hergun sudan sebeplerle kavga eder olduk.
Onceki aksam sahura uyanamadik. Esim kalkti gitti kendisi su icti ve yatti. Oglum gece cok sık uyanir o yuzden bu aralar birazcik uykum agir uyudugum zamanlarda. Gozumu acamadim yorgunluktan. Ve kalktigim gibi mutfaga su icmeye gittim ezan hala okunuyordu. Ve bencillik ederek kendisini dusunup su icip yatmasi bana cok koydu. Mubarek bizde oruc tutucaz yaniyok neymis efendim ezan biter diye dusunmuste yetistiremezmiste sacma sapan bahaneler iste. Alt tarafi bi suydu gece gece bu kadar matematik hesabina girmene gerek yoktu dedim.
Ertesi gun oglumu uyutuyordum. Oglum iftar vakti uyku saatidir.Odasinin kalin perdesini kapatmiyorum. Gece rahat gorebileyim diye, disaridaki isik vuruyor. Gitti kapatti. Bende canim kapatma ac dedim. Allahim goruceksiniz bir dis sıkmasi var bir hisimla gidip perdeyi acmasi var koparticakti sanki.
Ardindan sofraya oturduk. Nye bana 50 kere ayni seyi soyluyorsun dedi. Yapmadigindan olabilirmi acaba dedin.Beni tuttu aglama. Cunku uslubumdada birsey yoktu bana her seferinde boyle buyuk tepkiler vermesi agrima gidiyordu.
Oglum zor bebekti. Hala da oyle. Gece uykusuna uyutmam 45 dk yi bulur ve illaki kendi yatagindan baska yerde yatiramam. Ramazandan önce esime dedimki (o arada baska bir arkadasa gittik aksam oturmasina ve oglum kiyameti koparttigi gibi geri geldik.) bak oglumuzun uyku saati tam iftara geliyor davet eden olursa gidemeyiz. Cunku oyle boyle degil katilarak agliyor. Mumkun degil uyutamiyorum baska yerde zaten kalabalik oluyor ses vs.
Kv bunu bildigi halde israrli bir sekilde cagiriyor esimde tamam anne bakariz dedi ve bizim arabamiz vs yok bize tam 1.5 saatlik mesafede oturuyorlar. Simdi ben bu adama ne yapayim(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?