Hergun mesajlaşmak isteyen arkadaşlar:(

Ben boş vaktim olmadığı için yazamıyorum demiyorum ki ....hergun günlük gibi yazışmaları sevmiyorum..bahsettiğim içerikli msjlari ...
O zaman sevmediğinizi söyleyeceksiniz başka çareniz yok, zira söylemediğiniz için karşı da ki kişi bundan hoşlanmadığınızı anlayamıyor.
Mesajlaşmayı sevmiyorum, konuşarak iletişimi seviyorum diyeceksiniz.

bence o noktaya gelmeden önce sakin bir dille düşüncenizi net biçimde söyleyin. benim yoğunluğum farklı, mesajlarına dönemiyorum, seninle iletişimimi kesmek istemem ama senin gibi sık sık mesajlaşmak hoşuma gitmiyor gibi gibi net ama kırıcı olmayan cümleler olabilir.

cümleleri örnek verdim, artık siz ne hissediyorsanız o.
Diğer kaybettigim arkadaşım psikolojikmen iyi hissetmiyorum pek msj falan sosyallikten buara hoşlanmıyorum canım umarım duzelirim falan diyodum ama yinede ihmal etmiyordum arıyordum soruyordum ama onların istediği kadar sık değil...sonuç yine aynı ..

Bu sadece bu mevzu üzerinden ele alınacak bir konu değil. Boş insanlarla arkadaşlık kurmuşsunuz bu olumsuz sonuclarından biri.
Benim yakın çevremle üç haftadır iki kere haberleştik grupla o da herkes iyi mi öğrenmek için. Herkes evinde kendimi meşgul edebilecek kalitede. Evde kalmayı sorun etmemek, yalnız oyalanabilecek bir şey bulmak cidden kişiliği oturmuş insan becerisi. Diğer türlüsü arkadaşsa arkadaşa sarıyor. Kv ise geline..

Ergen gibi.. mesajlaşmak.. ben telefonda konuşmak için müsait değilse iki taraftan biri sesli mesaj gönderirim en kötü. Ne saçma iş aklım ermiyor.

bence bu insanları kayıp olarak görmeyin hayatınızdan çıkarlarsa da.. siz mi avutup duracaksınız hele çocuklu insanlar nasıl vakit bulabiliyor. Otur çocuğunu eğit evde bırak telefonu da.

Dimi ama ya 🙄 dost da olsa daha çekemiyorum ben bu günlük msjlarinii ..
Kırmak istemiyorum.Niyetleri kötü değil.Samimi gördüğü için belirtiyor belki.Ama yanlış kişiyim işte😂 Derdini yazsın yardım edeyim mutluluğunu belirtsin paylaşayım ama insta story özelliği gibi her an ne yapıyor paylaşmasını istemiyorum...

O zaman sevmediğinizi söyleyeceksiniz başka çareniz yok, zira söylemediğiniz için karşı da ki kişi bundan hoşlanmadığınızı anlayamıyor.
Mesajlaşmayı sevmiyorum, konuşarak iletişimi seviyorum diyeceksiniz.
Diğerine demeye çalıştım anlamadı , buna da dersem bu da anlayışla karşılamayacak ama günün sonunda yine sizin dediğiniz gibi olucak galiba ...artık yapicak bişey yok gitsinler böyle saçma sebeplerden giden zaten kendini düşünen bencil arkadaşlıkları..ama böyle olsun istemezdim :(

Bunlar boşluktan kaynaklanıyor. Zamanı dolduracak faydalı, kişisel gelişime katkı saglayacak şeyler yapılmalı. Arkadas çevrenizde sanırım bunlar yok. Hergün aynı şeyi dönüp durup konuşmaktan başka bir işe yaramaz bu muhabbetler. Az ve öz konuşmak her zaman iyidir. Biraz arada mesafe olması gerekir. Hiç umursamayın başka şeylerle oyalanmaya bakın.

Benim watsapp durumumda ‘gereksiz yazma’ yazıyor ve ‘görüldü’yü gizledim. Kimsenin canı sıkıldı diye benim mahremime dalmasına izin veremem. Bir kaç kez durumda da paylaştım ‘İşiniz ya da derdiniz yoksa gereksiz yazmayın zaten mesajları görmüyorum. Önemliyse ara.’ diye. Her yazana cevap versem günümün yarısı gider. Gerçekten gereksizler gitti. Gerçek olan 3 5 akıllı, efendi, telefon kullanmayı bilen, saygılı insan kaldı. Bu arada ben sosyal medya hesaplarımı da kapattım. Komple sıkıldım yani milletin hayatını sergileme, beğeni ve yorum bekleme durumundan. Gereksiz konuşmalara ayıracağım vakti de daha gereklilerine ve kendime ayırıyorum. Zamanım kıymetli valla çocuk değilim. Etrafımdan epey bir insan eksildi. Benim üslubum sertti tabi sen istersen sadece ‘görüldü’yü kapat.

Benim watsapp durumumda ‘gereksiz yazma’ yazıyor ve ‘görüldü’yü gizledim. Kimsenin canı sıkıldı diye benim mahremime dalmasına izin veremem. Bir kaç kez durumda da paylaştım ‘İşiniz ya da derdiniz yoksa gereksiz yazmayın zaten mesajları görmüyorum. Önemliyse ara.’ diye. Her yazana cevap versem günümün yarısı gider. Gerçekten gereksizler gitti. Gerçek olan 3 5 akıllı, efendi, telefon kullanmayı bilen, saygılı insan kaldı. Bu arada ben sosyal medya hesaplarımı da kapattım. Komple sıkıldım yani milletin hayatını sergileme, beğeni ve yorum bekleme durumundan. Gereksiz konuşmalara ayıracağım vakti de daha gereklilerine ve kendime ayırıyorum. Zamanım kıymetli valla çocuk değilim. Etrafımdan epey bir insan eksildi. Benim üslubum sertti tabi sen istersen sadece ‘görüldü’yü kapat.
Ayh neguzel yapmışsınız ..geçen sene bende paylaşmıştım..lütfen bana can sikintisindan yazmasın kimse , gerçekten hal hatır sormak isteyen yazsın sorsun. Gibisinden . Tabi bunlar hemen atladi... Olmadı yani çare olmadı bende bu.. görüldüğü kapaticam ...mavi tik olayı da kapanıyor mu

Bir de şu var; mesaja bakmadın, geç gördün, menüyü yazmadın diye arkadaşlık bitirmek dünyanın en saçma şeyi.. emin misiniz siz bu insanların arkadaşlık kavramının ne olduğunu bildiğinden?

Biz arkadaşlarla eşlerimizin evde olduğu saatte dahi acilse iletişim kurmayız. Biliriz herkes eşiyle vakit geçiriyor.

“elime surekli telefon alamiyorum, kusura bakma ya devamli online kalamiyorum” diye yumusatabilirsiniz veya “surekli mesajlasmayi sevmiyorum” diye durustce soyleyebilirsiniz. cok komplike bir olay degil yani basit iletisim istiyor sadece. soyleyin yeter.

Bir de şu var; mesaja bakmadın, geç gördün, menüyü yazmadın diye arkadaşlık bitirmek dünyanın en saçma şeyi.. emin misiniz siz bu insanların arkadaşlık kavramının ne olduğunu bildiğinden?

Biz arkadaşlarla eşlerimizin evde olduğu saatte dahi acilse iletişim kurmayız. Biliriz herkes eşiyle vakit geçiriyor.
Evet çok sacma ..ama hepsi yaşı olgunluğu olan kadınlar ...bazen diyorum aman giden gitsin bu sebeplerden zaten durmasın hayatımda boş boş .sonrada iletişim tamamen kesilince de üzülüyorum işte

aynı ben :rapci: Benimde 10 yıl vedaha eskisi arkadaşlarım canım ciğerimdir, dertleri olsa koşarım mutlulukları olsa seve seve paylaşırım onlarda benim için öyle, ama bir gün gelir haftada konuşuruz bir gün gelir ayda konuşuruz, bazen üstüste bi kaç gün de konuştuğumuz olur, ve bunlar aramızda asla sorun oluşturmaz, allahtan benim kafamdalar.
Ama geçen yıllarda işyerinden bi kızla samimi olmuştum, sonra o ayrıldı şirketten daha rahat samimi olduk, bi ara hergün araşıyoduk, çünkü onun ve benim hayatımda bi olay vardı onları konuşmak hoşumuza gidiyodu. Sonra ben 1 aylığına falan ailemin bulunduğu şehre gitmiştim, onlarla vakit geçirdim hep telefonumla falan ilgilenmedim, bu kız cozurdadı. Azarlar tavırla ne oldu, bi sorun mu var diye durduk yere bi mesaj almıştım. sonra kavga ettim hayatımdan çıkardım.
Kafası basmadı bir türlü ben ailemle vakit geçiriyorum telefonumla ilgilenmiyorum çok, ama sen ara beni dönerim ne sorun olabilir? diyorum. yok.. Sonra baya sevgili triplemesi gibi bikaç ayda bir uzun uzun mesajlar attı.
En sevmediğim şeydir.
Bu şekilde arkadaş olmam biri ile mümkün değil. Ğıyyy

Yani sizde size uygun değilse iletişim seviyeniz, azcık çekin kendinizi, ne derse desin canım, ayrı bi düzeniniz hayatınız var sizinde... Anlayış göstermez cozurdarsa da yol verirsiniz, niye canınızı sıkasınız oturduğunuz yerde ki.

Back
X