herkes bana yeniden evlen diyor :(((

bence sakın toplum baskısına kapılma bigün olur tesadüf ya tanışırsın biriyle anlaşırsın sana ve kızına değer verdiğini hissettirir sana geçmişin izlerini unutturur o zaman evlen onun dışında sakın laf olsun die evlenme bak birinden ayrılmışşın bizim toplumumuz biraz baskıcıdır ikinci eşinden de ayrılmak istersin sen suçlu olursun boşver hem bak kızın var bu devirde kimin ne olduğu belli değil en güvenli yer yine baba ocağı...zamanı değil de öyle diyenlere sen

Sana bosanmis yeniden evlenmek isteyebilecek kadin gözüyle bakar cevredekiler,helede bir cocugun varsa aman evlen cocugun babasiz büyümesin aman evlen basinda bir adam olsun gibi sözlerle surda biri var geliri iyi surda biri var yakisikli gibi sözlerlede senin sabit olan düsünceni kirarlar ve sen yeniden evlenmeye karar verirsin :)) cogunluk böyle :)

Evet sen fikirlerinde sabit ne istedigini bilen cocuguna kendin bakabilen baskalarinin ne söyledigine kulak vermeyen bir kadin ve Anne isen zamanla bu söz tasiyici kisilerden kurtulma yolunu bulur ve etkilenmezsin :) zaten yapabilecegin en dogru isde bu olur :)

Bu yüzden acele etme 1 sene cok kisa Allah karsina helal süt emmis birini insaallah cikarir ve aradigin huzuru mutlulugu bulursun ,bir Anne oldugun icinde ilk planda cocuguna iyi davranacak onu kendi cocugu gibi sevecek kollayacak bir es olmasinada dikkat etmen gerekecek ...

Başkalarının demesiyle olmaz tabi ama içinden geliyorsa neden olmasın. Umarım aşkı yeniden tadarsın. Kızın da sen de çok mutlu olursunuz. Pembe kuvars tak.

uzun sürede tanıyacağınız biri olmalı evleneceğiniz adam. tam bir güven sağlamanız gerek. kız çocuğunuzun olması evlenmenize engel değil, çok iyi bir insanla da karşılaşabilirsiniz neden olmasın?

çevreden gelen baskılarla sizin fikriniz aynı olduğu zamanlarda o baskılar daha da can sıkıyor. bana da sürekli evlen evlen diyorlar. ben de isterim evlenmek ama ha deyince olmuyor ki, kaç aday olursa olsun, olmayınca olmuyor.

bazı şeyleri zamanın olgunlaştırmasını beklemek zorundayız. elimizde değil hiçbir şey...

Bir yil sonra evlenmek zor sanki.
Tamam bir yilda insan az cok toparlanabilir (yasadiklarinada bagli tabi) ama eger kendini hazir hissetmiyorsan sirf baskilardan dolayi evlenmemelisin.
Yazdiklarina bakilirsa cokta hazir degilsin gibi.
Bence beklemelisin biraz daha.
Arkadaslarinada bunu söylersen anlarlar herhalde.

bana kızım küçükkken evlenmem gerektiğini söylüyorlar....

arkadaşlarınız doğru söylüyor.

eğer konunun açılmasını istemiyorsanız bunu kibarca ima ederek meseleyi halledebilirsiniz.
ama söyledikleri üzerine düşünmekte de fayda var.
tabi ki evleneceğiniz kişinin güvenilir birisi olması gerekli artık bir anne olduğunuz için. ama karşınıza güveneceğiniz biri çıkarsa da ömür boyu yalnız kalma kararınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

bence 1 yıl kısa bir süre biraz daha bekleyin yüreğinizi dinleyin, evlenmiş olmak adına evlenmek ne kadar saçma.

bir de şu insanların özel hayata mudahalesine ifrit oluyorum. eşimle evlenmeden once çok sıkıntılar yaşadık nişanımız sürekli ertelendi.

bir arkadaşım sürekli ne zaman evlilik diye sorup duruyordu. yani imkanlar el vermiyor anlatıyorum, 2 hafta sonra yine soruyor.

nişanlandık düğün tarihini sormaya başladı. sonunda boyle sora sora sora evlendik. evlendiğimden beri tek bir mesaj bile atmadı. hiç görüşmedik. beni everdi rahatladı zannımca. :84:

bence 1 yıl kısa bir süre biraz daha bekleyin yüreğinizi dinleyin, evlenmiş olmak adına evlenmek ne kadar saçma.

bir de şu insanların özel hayata mudahalesine ifrit oluyorum. eşimle evlenmeden once çok sıkıntılar yaşadık nişanımız sürekli ertelendi.

bir arkadaşım sürekli ne zaman evlilik diye sorup duruyordu. yani imkanlar el vermiyor anlatıyorum, 2 hafta sonra yine soruyor.

nişanlandık düğün tarihini sormaya başladı. sonunda boyle sora sora sora evlendik. evlendiğimden beri tek bir mesaj bile atmadı. hiç görüşmedik. beni everdi rahatladı zannımca. :84:

:D bu konunun üzerinden bir yıl daha geçti arkadaşım... bugün konum yeniden hortlamış... :D hala evlenmedim... hala evlen diyenler var... ama artık çok takmıyorum .... hmmmm deyip geçiyorum... yada evlen diyosunuz ama hiçbişey yapmıyosunuz ... bildiğiniz biri varsa söyleyin diyorum.... öyleeeee kalıyorlar.... bi daha da söylemiyorlar :D

Sizi sizden iyi kimse bilemez. Bu yüzden biri evlen diye evlenecek biri değilsiniz zaten. Herşeyi geçtim, kızınız var ortada. Biz bayanlar erkeklerden daha hassasız bu konularda. Ayrıca bir insan evlenmek zorunda değil.

ilk evliliğimi aile dostuyla yapmamı istedi ailem
bende yaptım
boşandım
1.5 sene oldu
sürekli birileriyle tanıştırmaya calıstılar
daha sonra sıfırdan kendı kendımıze tanıstıgım bırıyle beraberım Allah kısmet ederse 2012 yazına dugunumuz var

bir yıl çok kısa bence acele etme. evlenmeye niyetin varsa kızın çok büyümeden evlen çünkü adam kızını kendi kızı gibi daha çok benimser . büyüdüğü zaman daha zor olabilir. aslında insanın kızı varken çok zor bu kararları almak.

Güvenebileceğin biri bulursan tabi ki evlen ama en önemlisi sanırım güven meselesi çünkü bir kızın var tereddüt etmekte haklısın. Karşına çıkacak insan sapık mı, kumracı mı, içkici mi v.s bunlar çok önemli. Başkalarının laflarını kulak asma hatta azarla bakalım bir daha konuşabiliyorlar mı. Bir kızın olmasaydı tabi ki tanış evlen rahatlıkla diyebilirdim. Herşeyden önce kızını düşünmelisin. Empati yapmaya çalışıyorum kızım için evlenmeyi düşünmezdim.

İnsanlar kırılmaz, üzülmez merak etmeyin. Muşamba derisi olmuş herkes. Siz yumuşak kaldıkça daha da baskı kurarlar. Bakın bir kere tersleyin veyahut önce sert ama kırıcı olmadan, kararlı bir şekilde düşüncelerinizi söyleyin, bir daha da açılmasını istemiyorum minvalinde şeyler söyleyin. Hala densizlik yapıyorlarsa tersleyin.

canım evleniceksen bunu çok iyi düşün... evleniceğin insanı çok iyi tanımalısın...

Allah korusun haberlerde görüyoruz üvey kızlarına tecavüz eden baba müsvettelerini..

Kimseye güven yok bu devirde...

O yüzden iyi düşün taşın derim...

Back
X