herkes çocuk soruyo sıkıldım artık!

bende 3yıllık evlıyken bana kısır yakıstırmaları bıle yapanlar olmustu:bıkac kısının kac yıldır cocugu olmuyor kısır cıktı gıbılerınden duyumlar almıstımSankı kusur bıtek kadında oluyor
rabbım verecegı zamanı bılıyor cok fazla takmamak gerek.
Ha bu arada amacım kımseyı uzmek degıl ben kımsenın hıcbırseyıne karısmam samımı olmadıgım ınsanlarında benım hayatım hakkında bole yorumlar yapmasına sınır oluyorum.
RABBIM ısteyen herkeze nasıp eylesın...

Son düzenleme:
ben kızımı evlendigimiz yıl dogurdum,evliligin tadını pek alamdım ve çalışıyordum başka çocuk istemedim
böyle diye diye on yıl geçti komşular geç kaldın kız olmuyormu yoksa
olmuyorsa göbegini çektirelim doktora gidelim derken annem kızım bir tane daha olsun bak evlatlıkmı diye sorarlar tek çocuga herkes evlatlık gibi bakar dedi
iyi dedim korunmayı bıraktım hemen hamile kaldım bu kez diger komşum canım tüp bebekmi yaptın diye sordu
neyse hamd olsun oglum oldu bu kez eee başbakan 3 diyor ne zaman yapıyorsun diyolar
anlayacagın canım bitmez bu muhabbet lafını esirgeme seni kıranı kaale alma kimse senin hayatını yaşamıyor

Son düzenleme:
Hiç takmayın bence insanların isteği bitmezLise biter üniversiteyi kazandı mı kazanamadı mı diye sorarlar..Kazanırsın okul ne zaman bitecek biter ne zaman iş bulacaksın...İş bulursun evlenmiyor musunEvlenirsin çocuk ne zaman derlerÇocuk doğurursun 2. ne zaman derlerDert hiç bitmez yani canım
Ben de evliliğimin ilk yıllarında 2 yıl çocuğum olmadı neler neler söyledilerÇok üzüldüm çok bunaldım hatta psikolojim bile bozulduAma çok şükür şimdi 3 yavrum varRabbim sanada vakti zamanı gelince hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah

kayınvalidelerin oğullarının erkekliklerine toz konduramamaları..

sıkma o kadar canını bizim milletimiz problemli biz çok istiyorduk çocuk ve 1 yıllık evliyken bebeğim yeni doğmuştu banada herkes neden hemen doğurdun azıcık gezseydiniz dedi insanın içinden geliyor tabiki sanane demek ama olmuyor.hayat senin ister yaparsın ister yapmazsın nasip bazende istersin olmaz beklemezsin olur ama sorular bitmez bizde

bir de aklıma geldi erkekler malesef yetişirilişlerinden doktora gitmek istemezler belkide kayın validen onun için demiştir iyi niyetlidir onu da takma fazla kafana.istersen başka bir doktora daha git test yaparlar hem sana hem eşine

bu ay soğan kürü yaptım olmazsa artık başka dr a gidicem herkes takma kafana olur diyor birini takmıyorum birini takmıyorum diğeri öle bi zamanda söylüyorki takmamak elde değil ..eşimede gece yatarken anlattım boşwer cevap vermediğin iyi olmuş muhatap olma öyleleriyle dedi.şimdi bugun adetimi bir gün geçti test yapcaktım vazgeçtim eczacı kadın bile tanıyo beni arkamdan gülüyormu acaba diyorum her seferinde ordan gebelik testi alıyorum her aygülümseyerek veriyo bakışlarında inşallah bu sefer hamilesindir bakışı var sanki iki gü daha geçerse yaparım artık

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlğıa taşınmıştır.

sen cocuyk ıstedıgın ve suanda olmadıgı ıcın uzuluyorsun
yoksa bunu senelrdır soruyorlar yanı ılk arkadasın yorumu gıbı nısanlanırsın dugun ne zaman gıbı benzetmelerle olagan bır surec

banada soruyolar , ben tınlamıyorum hatat bı arkada kayınvalıdem her aradıgımda mujdelı bı habermı var dıye sacmalıyordu ,
buarada 1.evliliğimden 3 yasında oglum var 25 yasındayım
25 yasında ıkı cocukla olmakıstmeıyorum zmaanı var dıyıp kestım attım bı suredır sormuyor
bana dokunmuyor ıstemedıgım ıcın suanda

insanlar çok ilginç boşver.ben de yeni evlendiğimde hiç çocuk istemezdim.ilk çocuğum evliliğimin 3.yılında oldu.soran bazı kişiler oluyordu,henüz istemiyoruz diyordum.gerçekten de hiç düşünmedik bu süre içinde.
bir kadın vardı hiç unutmam gelip gelip eee hamilelik yokmu diye sorardı.ben de yok düşünmüyoruz deyince olmuyormu derdi.bunu o kadar çok sorduki en sonunda korunuyoruz biz diye açıklamak zorunda kaldım ayrıntısını bile anlattım yani doğum kontrol hapı kullanıyorum diye.kadın bunu dediğim halde gelmiş yine birgün şunu şunu iç, şöyle yap diye tavsiyede bulunuyor.sanki o kadar şeyi ben söylememişim gibi.böyle patavatsızlar çok boşver.bu arada senin de çocuğun olmuyor diye birşey yokki,henüz erken moralini bozma sakın

bu sormalar yüzünden gideceğim yerleri seçer oldum
subatta boş gebelik geçirdim en azından olabilceğini görmüş oldular
yine başladılar var mı yok mulara
daha 2 ay olmuş bu ne acele bi vücut kendine gelsin...
hem sizene yahu milletin bebesinden....

gereğinden fazla meraklı komşu ve edepsiz amca
bu insanlar neden herşeye karışırlar anlamam
bizde hemen çocuk düşünmedik biraz evliliğimizin tadını çıkartalım birazda birikim yapalım diyerek
ne sorular ne sorular... olmuyor diye düşünmeye başladılar şu an istemiyoruz diyoruz hala kısmet olur üzülmeyin diyenler var
neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum

ohooo herkes neler diyor .
bana temizliğe gelen kadın bile benım çocugu kafasına takmıştı. iki tane kedim var, bir gün dediki ilkokula giden oğlu var " oğlum dediki bu teyzenin çocukları olmadığı için mi kedi almışlar, ben de olmasaydım siz de kedi mi alcaktınız? " bunu söylediğinde daha bir yıllık evliydim. çok şaşırmış çok üzülmüştüm. insanın o an basireti bağlanıyor, bir cevap veremiyor. ama sonra ben de dalgaya vurdum yavruları olsun torunlarımı severim diye :)

yakın arkadasım doğurur doğurmaz siz de gec kalmayın yapın demişti, ki öncesinde bir bebek kaybım vardı acımı biliyordu. ben de geç kalmayla ne alakası var diyebilmiştim ancak.

allahtan kayınvalidem hiç ağzını açmadı, allah gönlünüze göre versin kızım der hep sağolsun.

gerçekten de allah hepimizin gönlüne göre versin. ama edilen laflar insanın içinden çıkmıyor. evliliğimin 6. ayında bır arkadasım sizin çocuk olmuyor baksana şimdiye kadar olsa olurdu demişti, ben de sence korunuyor olabilir miyim demiştim ve konuşmayı kestim. o gün bugündür görüşmüyorum, beni üzenlerle görüşmeme kararı almıştım da bir ara

ben daha 7 ay bile olmadım evleneli sorup duruyorlar ilk günlerden beri , hemen olucak diye bi kural var sanki

hiç kafama takmıyorum insanları , takacak olursak hastalık sahibi oluruz en güzeli, olursa haber ederim merak etmeyin deyip geçiştirmek ,

hatta kv e kalsa önce ev araba alıp sonra çocuk yapmakmış en doğrusu bilmemlenin gelini öyle yapmış, hemen alınıyo sanki dedikleri, oda menopoza girmemi falan mı bekliyor nedir

Canım bizde eşimle evliliğin tadını çıkarmak adına evlendikten 4.5 yıl sonra bebek çalışmalarına başladık. 3 ay sonra da hamile kaldım. Ama o arada herkes soruyordu ,hatta belki bizi kısır sananlar bile olmuştur...Ben hep biz daha istemiyoruz gezicez,tozucaz düşünmüyoruz deyip geçiyordum...O zaman da uzun süre korunursan hiç çocuğun olmaz uğraşırsın vs büssürü şey söylediler ama ben istemiyoruz şimdi hazır değiliz deyip hep konuyu değiştirirdim.

Boşver sende takmamaya çalış,sanki çocuk olunca ekmeğini suyunu onlar verecek onlar bakacak..Ne meraklı bir toplumuz her şeye burnumuzu sokmasak olmaz sanki...

benimde annemin komşusu takmıştı
yolumu değiştiriyodum
bi gün annem mevlüt okutuyodu ev kalabalık
bu odanın bi ucundan bağırıyor yokmu bebek diye
bende, yok ama var diyeyim sende rahatla bende dedim
annem kaş gözle su dedi de hiiç takmadım
böylelerinin ağzına lafı tıkacaksın
veya sende onun eksik yönünü soracaksın
bi komşum bana sordukça bende gelinle aran nasıl diyorum,küsler..
hemen kem küm edip lfı değ,ştiriyo

ohh ne iyi yapmışsınız, valla ben artık her konuda canımı sıkanlara ağzının payını veriyorum.
sağolsun eşimde bu konuda destek oluyor bana iyi etmişsin, kimseyi tepene çıkartma diyor

ohh ne iyi yapmışsınız, valla ben artık her konuda canımı sıkanlara ağzının payını veriyorum.
sağolsun eşimde bu konuda destek oluyor bana iyi etmişsin, kimseyi tepene çıkartma diyor

ben terbiyemi bozmayayım dedikçe herkes terbiyesizleşti
beni görüp nasılsın demeden yatak odasına tavsiye vermeye başladılar
eşimin ailesi zaten direk Dr.a götürelim şuranı çekelimlere başladılar
oğlunuzu götürün bende bişey yok dedim susturdum
ona buna kızıp sinir hastası olacağıma lafımı söyleyip çıkıyorum

aynen öyle canım, bende çok hanım efendi birisi olarak bilinirim,
kimseyi kırmam,kibar konuşurum,sakin dururum,güleryüzlüyüm,
ama saygısızlığa tahammülüm yok,artık bir kere susuyorum ikincisinde
lafı ağzına tıkıyorum,bakıyorum birdaha benle konuşurken korka korka konuşuyorlar
bana dert olacağına karşımdakine olsun ohhhh canımıza değsin

ben evliliğimin 9. ayında hamile kaldım sonra bebeğimi kaybettim kürtaj oldum......... aralık ayında.... ve bana bu durumu bilen bir kaç kişi bile eee (daha 1 ay geçmeden) tekrar ne zaman düşünüyorsunuz demeye başladı.... bence bazı insanlar can yakmayı seviyor ve fazla meraklı.................. Rabbim isteyen dileyen kaybeden herkese nasip etsin.. sende üzülme tatlım ama tek doktorla kalma birkaç doktora git ve 1 senedir deniyoruz de gerekirse.. bütün testlerinizi yaptırın eşinle beraber,, kafanız rahatlasın birşey olduğu için değil ama varsa da erken önlem almış olursunuz....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…