• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes çocuk soruyo sıkıldım artık!

benan12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
280
2
26
Muğla
merhabalar ben evleneli daha 1.5 yıl oldu çalışmıyorum.ama ilk bir sene bebek istemedik sonrada 9 ayılıkken falan korunmayı bıraktık yedi sekiz aydırda olmuyor.çevremede pek istediğimi belli edip ağızlarına laf vermek istemiyorum.bugun komşumla biraz dolaştık onun bebeği var 1 yaşında parka götürdük parktada komşu kadınlar falan vardı bitanesi bana ne dese beğenirsiniz sen neden hala çocuk doğurmuyorsun......bişe diyemedim soruş tarzı cok tuhafıma gitti sonra başka bir kadın toparlamaya çalıştı daha yaşı küçük hemen düşünmüyorlar şimdiki gençler falan dedi.benim gelin diyo bi tane böyle var simdi bida hamile diyo..arkadaşın çocugunu göstererek..bende şu an düsünmüyoz dedim geçtim arkadaşımda sinir oldu onada ev bakmıştık kiralık onada neden ev almıyorsunuz tarzında şeler söyledi aslında kadının hak ettiği tek cevap sanane seni ilgiilendirmez demekti ama yapamadım bebek için uğraşmak zaten stresli her ay ümitlenme oluyo bide insanlar sürekli soruyo sizede soranlar oluyormu kayınvalidemde sağolsun pek bişi demiyordu geçen gün bir dr a gidelim istersen tarzında şeyler söyledi tamam da öylemi demesi lazım oğlumla bir dr a gidin demesi lazım sanki çocuğu kendi kendime yapıyorum.belkide sorun oğlunda..bilemiyorum ama allah herkesin gönlüne göre versin ha bu arada dr a kendim habersiz gittim 1 yılı geçmeden bişe yapamam dedi hiç ilgilenmedi..

Nişanlanırsın,düğün ne zaman derler..
Evlenirsin,bebek ne zaman derler.
Doğurursun,2.yi de yap kardeş şart derler..

Yani anlayacağın bizim toplumumuz böyle,herkes herşeyi merak eder,üstüne vazife olmayan
konularda fikir yürütüp,akıl vermeyi ve soru sormayı kendilerine hak görürler..
Bu bilinen,alışagelmiş bir durum aslında..
Takmayın,umursamayın..
Çok canınızı sıkıyorlarsa daha keskin cevaplar da verebilir karşınızdaki müsasebetsizleri susturabilirsiniz de..
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil,şimdi istemiyoruz,olunca haberiniz olur deyin geçin..

Benim de başıma çok gelmişti,ilk yıllarda daha çok oluyor zaten..
İlk 5 yıl çocuk istemedik,hep sorulara maruz kaldım,iyi niyetinden soranlara güzelce açıklama yaptığım gibi
sırf hadsizliğinden soranları tersledim de..

Boşverin,siz de verin cevabı,lafı yiyen yediği lafı hazmededursun...

Yaklaşık 5 yıllık evliyim. Bana da herkes sormayı bıraktı neredeyse problem ne diye en özel konulara girmeye başladılar. Dr lar hiç bir problem olmadığını söylüyorlar. Açıkçası bizde bu konunun üzerine fazla gitmedik. Çalışıyorum biraz borçlarımız var ve henüz gerçekten bebeğin geleceği için hiç bi çalışmamız yok. Bunun içinde çok fazla dr dolaşarak o yıpratıcı sürece girmek istemiyoruz. Bu arada benim yaşım 29- eşim 34. Olursa olur ama eğer olmazsa kendimi üzmek istemiyorum. Güzel bir evliliğim severek çalıştığım bi işim var. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin. Kendini üzme rabbim vereceği zamanı biliyordur öyle düşün.

Bende 1,5 yillik evliyim herkes sormaya başladı sıkıyorlar artık ama duymamaya calışıyorum sizde oyle yapın kızlar

Neden bu kadar takıyorsunuz ki, daha yeni evli sayılırsınız, ben evliliğimin 7. yılında çocuk sahibi oldum, her söyleneni taksaydım oooooooooo:51:

bizim apartmanda kayınvalide kaynbaba oğlu ve gelini ve torunlarıyla yaşayan bir aile var, ev kira ve 7 kişiler küçücük evde; biz de apartmana yeni taşınmıştık ben de öğrenciyim ünide hala o sebeple çocuğu erteledik biz ayrıca da ev kredisi ödüyoruz düşünün yani, eşimin ailesi de arada laf soksa bile okul bitsin bakarız şekerim, şeklinde cevap veriyorum fakat komşu teyze (gelinin kaynanası) öyle bir şey dediki yuh artık dedim, kadına nezaketen iyi akşamlar dedim apartmanda karşılaştık, okuldan geliyordum, nerden geliyorsun dedi bende öğrenciyim ben ünide dedim okuldan geliyorum, niye okuyon ki yap çocuğunu otur evinde dedi ben kendimi tutamadım güldüm bir yandan da peki teyze oldu, iyi akşamlar dedim eve çıktım ama sinirden güldüm teyzeyle de dalga geçmiş oldum kadın kaldı öyle, yani doğursam ona ne faydası olacak işte laf olsun torba dolsun, sana soranada, tamam oldu şekerim bu gece yaparız de geç bence onlar üzülsün benle dalga geçti la diye :10:

Son düzenleme:
Sormaları dert değil de, ulu orta sormaları asıl sorun !..

Herkesin içinde karnımı göstererek yok mu hala bişey diyenler mi ararsın, direkt hamile misin diyenler mi ararsın (ne alakaysa göbeğim falan da yok), ne zaman yapacanız falanlar...

Bigün üst geçitte yaşlı bi amcayla karşılaştım, klasik moda almış kendini "hastaneye geldim falanca yere gitcem ama param yok" dedi, ben de belki doğru söylüyodur diye attım elimi cebime. Neyse ben gidiyorum peşimden geliyo evli misin diye sordu evet amca dedim, çocuk yok mu dedi, ben de hayır amca yok dedim, bi yandan da uzaklaşmaya çalışıyorum insanlar bakıyor, demesin mi "anlaşıldı sizde iş yok belinize kuvvet" :53::53::53: Utancımdan yerin dibine girdim :47: Edepsiz insanlar.

sanane de geç, ben öyle yapiyordum
Sanki benim doğurdum çocuklara başkası bakıyorda millet kendinde niye yapmıyorsun, nezaman düşünüyorsun, sonra olduktan sonra kardeş düşünmüyormusun sorma hakkını buluyor...
çok ciddiym düşünmüyorum olmuyor vs. gibi cevaplarlan hiç uğraşma direk boz sanane seni ne igilendirir de geç. Ben zamanında kayinvaldeme bile böyle demiştim.

Sormaları dert değil de, ulu orta sormaları asıl sorun !..

Herkesin içinde karnımı göstererek yok mu hala bişey diyenler mi ararsın, direkt hamile misin diyenler mi ararsın (ne alakaysa göbeğim falan da yok), ne zaman yapacanız falanlar...

Bigün üst geçitte yaşlı bi amcayla karşılaştım, klasik moda almış kendini "hastaneye geldim falanca yere gitcem ama param yok" dedi, ben de belki doğru söylüyodur diye attım elimi cebime. Neyse ben gidiyorum peşimden geliyo evli misin diye sordu evet amca dedim, çocuk yok mu dedi, ben de hayır amca yok dedim, bi yandan da uzaklaşmaya çalışıyorum insanlar bakıyor, demesin mi "anlaşıldı sizde iş yok belinize kuvvet" :53::53::53: Utancımdan yerin dibine girdim :47: Edepsiz insanlar.

Yuh artık belinize kuvvet mi?:53::53: Ne edepsiz insanmış. Cevabını yapıştıracaktın orda o utansın sen niye utanıyorsun!

Konu sahibi arkadaşım, hiç takma kafana düğünün ertesi günü bana sormaya başladılar. Düşünmüyorum dediğimde ise; ''aaaaa olurmu öyle şey'' diyorlardı. Bazı kıt kesimler kadınları sadece doğurma makinesi gibi görürler. Böyle sorular sormaları çok normal.
Düşünmüyorum yada ona uygun bir gelecek hazırlayana kadar olmayacak dersin. Bu seferde ''çocuk nasibinle gelir'' diyebilirler. Sende ''ben işimi şansa bırakmak istemiyorum. Bir can dünyaya getireceksem tüm ihtiyaçlarını düşünmek zorundayım'' dersin. Sonra renk değişimini izlersin:27:

Öyle üstüne vazife olmayan insanlardan benim cevremde de cok üstelik akraba. Suan hamileyim. 6-7 ay ugrastik bizde. Karnimda siskinlik olsa ( gaz, adet) hamilemisin diye soruyorlardi. Hamile kaldim. Dogum ne zaman diye sormaya basladilar. 3-4 aylik olduk cinsiyeti be demeye basladilar. Kiz dedigimde olsun bidaha ki erkek olur diyenler de oldu. Belirtmek isterim ilk cocugum. Suan ne soruyorlar biliyormusun? Ismini ne koyacaksiniz? Sinirimden kuduruyorum artik. Söylemek istemiyorum cünkü iyi veya kötü yorum duymak istemiyorum. Gecen gün halam sIKistrip duruyo daha düsünmedik dedim gecistirmek icin, ertesi gün yine sordu düsünmüssünüzdür diyor bide pis pis gülüyor. Ya hala dedim daha agustosa kadar kararim degisir. Eee sen bana söyle ben sana güzel isimmi kötümü söylerim diYor. Ozaman hic söylemem zaten dedim sen bana kötü dersin benim sefkim kirilir sogurum dedim biraz bagirarak anca sustu.

Anlayacagin bizim toplumumuzda böyle insanlar oldukca bu sorular kesilmez. Agzinin payini vermek gerekiyor bazen ama onuda erkes yapamiyor....

İnsanlar üzerlerine vazife olmayan konularda konuşmaya pek bir meraklı. Ne yazık ki Türkiye gerçeklerinden biri de bu. İsterseniz hiç doğurmazsınız kime ne? Ama yok, evlenildi mi mutlaka o çocuk doğacak. Bunun bir tercih olduğunu algılayamıyor bazı insanlar ne yazık ki. 7-8 ay demişsiniz, aslında çok da uzun bir süre değil. İstediğiniz için tabii hemen hamilelik haberini almak istiyorsunuz ama biraz daha bekleyin bence. Şans işi bir yerde. Kimin ne zaman hamile kalacağı belli değil ki. Hemen bir sorun olduğunu düşünüp kendinizi daha da strese sokmayın. Kimsenin dediğine de kulak asmamaya çalışın. Sizi yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. En kısa zamanda güzel haberi almanızı daha sonrasında da bebeğinizi sağlıkla kucaklamanızı diliyorum. :)

canım ben şu an hamıleyım ama hala bu endemik türlerle uğraşıyorum... bız de eşimle okulumdan dolayı 2 yıl dusunmedık tabı soran sorana...herkese nıyetıne uygun cevaplar vermeye calıstım.. neyse gecen gun komsunun bırısı dığer komsuların ıcınde "ayyy canımmm gelde senı bı gorıym hamıleyken,bılsen nasıl dualar ettım yazık diyodum ohhhhh sonunda oldu" dedı kalakaldım.. :53: sağolun dıyebıldım..

Son düzenleme:
Kendinizi bu tip insanlar için hiç üzmeyin.Tipik Türk toplumu işte boşverin.39 yaşındayım ben.Üniversitede okuyan 19 yaşında kızım 15 yaşında da oğlum var.Mahalleli hala 3.yü de yap yaşın gençken deyip duruyor.Ne kadar düzgün cevap veremde anlayan yok.bir de benim adıma dua ediyorlar inş.olur diye.Ne yapalım elin ağzı torba değil.Sakın milletten etkilemeyin,malum bu çocuk işi psikolojik faktörlere de bağlı.Hakkınızda hayırlısı olsun

aman kızlar ben de evleneli 10 ay oldu 1000 kişi sordu bebek yok mu ne zaman olacak falan diye.. ban de biz istemiyoruz,gelecek planlarımız var,daha eşimde ben de okuyoruz diyoruz.yok k.validem kendi annem bakarmış.pehhhh:kim bakıyor ya nasıl emzirecek o çocugu elbet annesiz babasız olmaz diyorum.ayrıca biz 3-4 sene bekliyoruz yaşımız genç eşim 26 ben 20 diyorum okulumuz bitsin meslegimizi elimize alalım diyorum.yok k.validem çevremdekinler torun,bebek sevecekmiş ben de madem o kadar sevmek istiyorsunuz dogurun diyorum yaşlılara bile:))))))))))))))kimsenin lafını takmıyorum eşimde tabi onlara mı soracam ne zaman çocuk yapacagımı diyor o yönden de şanslıyım:)))))))))))boşverin herşeyin zamanı vardır bazen evet bebek var diyorum SEVİNSİN GARİPLERİM:)YOK İŞTE KEYİF BENİM İSTEDİĞİMDE YAPCAM

sen üzülme söylenenlere , daha cok yeni evlisiniz.ben 5 yil sonra alabilmistim kucagima ilk bebegimi.oda tamamen dogal yollardan :) niyetinin seni üzmek oldugu kisileri anlarsan tersle gitsin. ben zamaninda 40 yasini gecmis teyzeye o kadar merakliysan bebek sevmeye neden sende yapmiyorsun bir tane diyip diklenmistim.misafirlik sirasinda.ondan sonrada kimse bir sey söylemeye cesaret edememisti.agzi olan konusuyor canim.ne yazik ki torba degil büzemiyorsun:34:

Tesekkurler hepinize bir yere gitmek zorunda kaldim ondan cvp yazamadim.sagolun haklisiniz yasimiz genc daha olur ama iste arkadaslarimdan falan hevesleniyorum ondan her ay umitleniyorum.dua ederseniz cok sewinirim yarin test yapicam iyi dileklerinizi bekliyorum birde hamile bile kalsam herkese hemen soylemicem ..

off gerçekten böyle insanları anlamıyorum bırakın da insanlar ne zaman çocuk yapacaklarına da kendileri karar versinler.
En iyisi takmamak valla ya ben nişanlıyım ama ortada bişey yokken herkes evlensene ne zaman evlencen diyordu. Herşeye bu kadar burnunu sokan insanlardan nefret ediyorum:47:

Evleneli 2 ay oldu ne zaman her hangi birine "ya bir şey diyeceğim" dediysem "hamilemisin?" dedi.
Ben her seferinde hayır olurmu öyle şey daha çok erken diye terslesemde içimden çok üzülüyorum bu duruma.
Çünkü bir çocuğum olmasını çok istiyorum ama şuan maddi açıdan çok erken malum yeni evlilik borçlar.
Ama sanki çocuk istemem suçmuş psikolojisine giriyorum biri sorunca hemen hayır tabi ki istemiyorum şimdi diyorum.
Amann ya sanki onlar doğuracak sizene hamilemi değilmi yapınca öğrenirsin zaten. :ssz:

Back
X