• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkes çocuk soruyo sıkıldım artık!

benımde bi arkadasım var 1 bucuk senelık falan evlıler daha bende 9 aylık evlıyım bırbırımızı severız ıyı anlasırız aynı anda cocuk ıstemeye basladık hatta dedıkkı ısalah beraber hamıle kalırız gobuslerımız cıkar ıkımızde gezeriz oyle şişko şişko :1: yanı aramızdakı samımıyetten dolayı bır araya geldıgımızde cocuk konusu acılıyodu tabıkı sonra ben 3 ay once hamıle kaldım ve arkadasım duydugunda eşiyle birlikte tebrık etmeye geldıler falan ama bunlar ogrendıgınde benım bebegımın düşüğü başlamıştı bile yani ilk bebegım düşmüştü onlarda bizim kadar üzüldüler ondan sonra cocuk mevzusunu hıc acmadı benım yanımda arkadasım ben uzulmeyeyyım dıye ... şimdi ben yine hamıleyım yanı ıkı kere hamıle kaldım ama o hala hamıle deıl dıye kayınvalıdesının yanında komsu kadınlar ben ordayken benı tebrık ettıkden sonra arkadasımada sende nıye yok sen nezamn yapıcaksın artık dedıı... kız nezaketen gulerek benı karıstırmayın sımdı dha var dedıı ama ben cok rahatsız oldum bıde uzerıne kayınvalıdesı bızım gelının yumurtaları calısmıyo bı yıldır yumurtlayamadı gıttı dıyerek espri yaptı sözdee nasıl sınırlendım arkadasım adına ben utandım hemen benım işim var dıyıp o ortamdan uzaklasdım... anlayacagın boyle ınsanlar cok patavatsızmı arıyosun doluu ... kızın yerınde olsam varyaa oyle bı cevap verırdımkı kız gene ıyı sabrettı banada sureklı soruyolardı düşük yaptım hala gelıp uzulme ustune hemen hamıle kalırsın dıyebılcek kadar saf ınsanlar var sanane yaa daha benım dusugumdevam ederken soylencek tesellımıdır bu ... takmıcaksın hiiiç cok ıstıyosan kendın dogur dıceksın gecıceksın...

bu konuda karşındaki insanı böyle :53: bırakacak güzel kapağa sahip olan kimse yokmu :52:öyle bi cevap olsun ki bi daHA kimse bişey diyemesin :52::52:

Son düzenleme:
benim hem kendi annem hem kayınvalidem çok istiyor,
alttan alttan baskıda yapıyorlar,
hiç dikkate almıyorum,hayırlısı deyip geçiyorum.
ama geçen bişey oldu ki gülsem mi ağlasam mı bilemedim :27:
eşimin kurumdan bir arkadaşının eşiyle telefona konuşuyorduk,
ev hanımı kendisi.4.çocuğu oldu şimdi 6 aylık.
bense üni sondayım.
nasılsın iyimisin falan derken,kadın dediki
''çocuk düşünmüyor musun?''
bende hayırlısı inşalllah dedim,
bana demez mi:''üzülme üzülme seninde olur daha yaşınız genç''
diyerek bana çocuğum olmuyor muamelesi yaptı yaa :27:
bi ona sinir olmuştum ama onun dışında takmıyorum çok,
hayırlı zamanda olsun inşallah

yani karşı taraftaki pek yakın biri değilse ve neden çocuk yapmıyorsun diyorsa; mesela ''siz neden yapmıyorsunuz (eğer 2 çocuğu varsa) üçüncüyü yapın ya bu ikisi hayırsız çıkarsa napacaksınız'' derim, yaşı tutmuyorsa yaşlıysa, ''neden evlatlık almıyorsunuz ya bence çok anaç birisiniz, baksanıza bebeklere yoğun bir ilginiz var, bu yönünüzü çok sevdim'' derim. aileden biriyse kırmak istemiyorsam, ''ben ol dediğimde olacak veya olma dediğim de olmayacak bir hadise değil bu canı ancak Allah verir ve o alır, günahtır ben çocuk yaparım, yapmam demek'' diyebilirim.
çocuğun olmuyor mu yazık diyenlere de ''siz yapmışsınız ama tam olmamış'' veya çocuğu yoksa ''sen yap da görelim nasıl yapılıyormuş'' deyip gülebilirim :1: bir sürü cevap var aslında yeterki siz çok fazla takmayın kafanıza çünkü siz taktıkça onlar daha çok üstünüze geleceklerdir. siz dini bir öğüt verin yada bir espri patlatın farketmez yeterki o insana onun görüşünün bir hükmü olmadığını anlatın zaten bir daha konuşabileceğini sanmam o konuda :34:

Son düzenleme:
benimde 8 aydır olmadı şimdye kadar herkeze korunuorum düşünmüorum dedim kaynanam ve görümcem dahil..üstelik aynı evde yaşıoz öle böle geçirdim zamanları ama artık söledim yeni bıraktım dedim yakında yayılır zaten olmuyo olmadığıda yayılır insanlar çok acımasız

takmayacaksın evlendin mi hemen ertesi gün sorarlar çocuk ne zaman diye kendileri bakacak sanki :19:

bana da soruyorlardı çalışıyorum daha var diyordum şimdi hamile olduğumu duyunca hani istemiyordu diyorlarmış

davul zurna tutup korunmayı bıraktık diye gezecektim mahallede bilememişim :27:

sonra da 1 ay geçti mi çocuğun olmuyora getireceklerdi bilmiyoruz sanki :41:

o yüzden takma milletin ne derdi biter ne sorması boşver gitsin

mesajlarınız ve destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim inanın moral oldu hayırlısı olsun allah ne zaman ol derse o zaman olur inşallah

Hiç takma canım bunlar evlilikte illa çocuk olacak biraz zaman olmadı mı kadında sorun var falan başlarlar belki erkekte sorun ne belli hem onlara ne ayrıca ne meraklılar böyle özel şeyleri sormaya hiç demezler ki ama oluyor mu olmuyor mu yarasını mı deşiyoruz ben valla gülüp geçiyorum Allah ne zaman ol diyecek o zaman olacak onun işine karışılmaz diyorum geçiyorum kenara çıt ses çıkmıyor birkaç patavatsız var öyle sanki çocuk olunca mutluluk oluyor Allah hayırlısını versin her zaman. Ben 2.5 senedir istiyorum ne var elimden geleni yapıyorum zamanı var demek ki sende öyle ortamlarda olmamaya çalış etkileniyorsan. Özellikle çocuklu bayanlar bayılır çocuklarını övüp övüp karşındakini ezmeye çalışmaya nasıl zavallı kişiliklerdir ya hiç olmasa da hayırlısı buymuş derim kimseye laf düşmez.

Oncelikle bebek olayini takma zamanla olucakdir.. her ay yasadigin hayal kirikligini anlaya biliyorum zordur bu surec.. sana tavsiyem cok yogunlasma akisina birak.. birazda beyinde bitiyor:) mevlam yardimcin olsun.

Komsulara gelince onlari hic duyma. Bizim insanimiz kadar merakli ve bosbagaz bir toplum daha tanimiyorum! Nisanliyken. Evlen.. evlenince cocuk yap... cocugu yaparsin 2. Yap.. yaparsin yas araliklarini begenmezler!! Bitmez yani ne sorular nede akil vermeler! Herkez herseyi com iyibilir ama don birde kendi ailelerine bak.. sorundan yaklasamazsin!

Bosver yani bana sorarsan.. cocuk istemiyoruz biz derim:D

üff banada neden evlenmiyorsun diyorlar banane ya . kimseye hesap veremem . millete ne ki . bence takma senin üzüldüğünü görünce daha çok üstüne gelicekler . insanlar böle tuhaf olmuş bir acayip . senin üzüntünle alayetmeyi sever olmuş arkadaşım ne diyeyim hiç muhattab olma . seni üzeni hayatından çıkar . komşu teyze akraba bilmem ne salla gitsin senden değerli değil kimse

Back
X