Herkes çok üstüme geliyor

Konu sahibi arkadasim seni okadar iyi anliyorum ki;( bende 3bucuk yillik evliyim 1 senedir dusunuyoruz.polikistik over var bende de.1kere asilama oldum nasib olmadi.2.yi olucam nasipse bu adetimde.etrafimda okadar dusuncesiz insanlar warki hep bi merak hep bi daha yokmu bebek diyenler vs vs vs..hayir neden israrla ayni kisiler sorup durur ki illa tedavi goruyorum mu demem lazim bu onlara zevk mi vricek veya dedikodu mu edicekler aaa olmuomus diye..uzulme Rabbime sigin.ben oyle yapiyorum..benim elimde diilki Rabbimin elinde..ol derse olur ins.Rabbim hayirli saglikli evlatlar nasip etsin evlat hasretiyle yanip tutusan herkese.....

Bir "sanane yahu, ben böyle mutluyum?belki istemiyorum?" diye terslenmek herşeyi çözer.
Neden elalemin sizin özel hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin veriyorsunuz?

Bundan aldı yıl önce bende b oyleydim ah ah bana eskiyi hatırlattım cnm benim.çaresiz üzgün inan sadece allaha yalvar agla derdini anlat.hiçkimseye içini dökme uzak dur insanlardan.onlar ancak acir ve insanı isyan ettirirler.
Ben yedi buçuk yıllık evli ve 10 aylik bir kız annesiyim.tam beş yıl bekledum yavrunu hep dua hep dua ettim allaha ağladım ona sigindim.anne olmaktan hiç vazgecmedim olacağım dedim tedavi üstüne tedavi ameliyat tup bebek aşılama.neler yaşadım hepsinde tek tüm esim le beraber yürüdüm o zorlu yolda.gozlerimizden akan yaslari beraber sildik kimseye gostermedik kısaca kimseyi umursamadik.
Ve kavustuk kizimiz on aylik oldu.hiç vazgeçme kendine acimayi birak insanları birak ne gerekiyor sa yap tedavi sonuna kadar git.umutsuzluk yok elleri hayatından çıkar kimseyle görüşme gerekirse bebeğim olacak benim de Allah in verecek de umutsuzluk yok.Senin yaşadığın şeylerin aynısını yaşadım ve tek guc aldığım yer kk ydi. Burası umudunu yeniledi pes etmemeyi öğretti sende pes etme tek başına yuruyecegin bu zorlu yok seni anne yapacak ben eminim.ozelden görüşmek isterim seninle eğer sende istersen guc ve destek olmak isterim dua ederim sana...

Kimsenin birsey yaptigi yok.Sen kendi kendine yapiyorsun napiyorsan.
Okadar takmışsın illede cocuk diye disardan gelen her yorum beynine çivi gibi giriyor.
Cocuk istemeyen yahut "isteyen" ama azcik daha saglikli dusunen biri olsan bu hallere girmezdin.
Ne demek ev sessiz, neşesiz bilmem nesiz biri mi öldü? Cenaze mi çıktı evden töbe yarabbim.
Ben cocuk istemiyorum.Hicbir planima dahil degil cocuk.
Ama ev cenaze evi gibi değil gayet gulup egleniyoruzda,sohbet muhabbette oluyor ,kendi halimizdede takiliyoruz 1,5 senedir evde cocuk aramadi gözlerim bir eksikligi dokunmuyor yani.

Sen birtek cocuk icin mi evlendin ? Tamam evlat can mış cigermiş ben anlamam anneler daha iyi bilir ama boylede evlilik olmaz cocuk olmuyor diye sen yuvayi yuva yapamiyorsan veya ikinizde yapamıyorsaniz.Evlilik yok ortada resmi yoldan cocuk sahibi olmaya evlenmissin zaten.Gerçi %90 cocuk icin evleniyor zaten ben neyden bahsediyorsam.

Boyle konulari gordukce diyorum acaba konu mu acsam
tesaduf eseri hamile kaldim ...kg almak amacli yaptim
bebek oldu :)

Hayatta kimseye ne zaman evleniyon , ne zaman doguruyon diye sormadim sormam da.Bu kisinin basitligini ortaya koyan birsey bana gore.Kimseyi ilgilendirmez ki bu.
Hele bir de evlendikten sonra hemen hamile kalinsa , anne adayindan daha iyi hafta takibi yapanlar var.Evliyken hamile miydi diye.Sanirsin evrenin sirrini cozecek ileri zeka!Ya bu kafada biri okuyorsa bu yazimi sunu da demek isterim.Bu enerjinizi kendi isinize gucunuze yada ailenize harcasaniz daha verimli olursunuz.Size ne be ? Size giren cikan birsey olmadigina gore dusun insanlarin yakasindan.
Ben de gec evlendim.Ne laflar ne laflar isittim bi sure.Ama tabii biraz deli oldugumdan bi guzel cevaplar verdigimden ayni kisi ikinci defa soramazdi.Lafi tikardim agzina.Saygisizlik oluyordu belki ama soran kisinin benim ozel alanima haddinden fazla girmesi cok daha fazla saygisizlik bence.
Evlenme konusu neyse de , bebek hasreti ile yanip tutusanlar icin yapilan bu baski icin doktorlar toplanip bir isim bulmalilar.Kirici birsey olsa iyi olur.Ornegin , elalem tirtiklamasi sendromu veya tuketen sorular sendromu yada milletin baskici pitbull cenesi sendromu olabilir.O sekilde sorular basladi mi , dirdir eden kisiye bu sendromu soyleyip , bu yayginlastirilsa belki bazi ceneler biraz olsun susarlar.Sonucta bu da psikolojik olarak anne olmak isteyen bayani derinden etkileyen bi durum.
Amma da sendrom uydurdum kafadan Kafami bozmayin daha da yazarim haa

Konu sahibesi , elinizden geldiginizce aldiris etmeyin.Rabbim hayirlisi ile yavrularinizi kucaginiza versin.Bol bol dua edin.

O inadına konusanlar da elbet baska bir seyle sinanacaklardir. Tıp cok ilerledi teyzemin 44 yaşında3. Tup bebekleri tuttu. Elbet olacak bir sekilde öyle düşünün.zor biliyorum o soru soranlar yüzünden aklinizdan çıkmıyor. Ama evliliginizi gençliğinizi heba etmeyin, gerekirse sert çıkın kapatsinlar cenelerini..Allah tez zamanda bebeginize kavustursun.

Sadece dua et ....
Rabbim olacağını istediği vakit oldurur.Sabret.
Ne kıymetli ki yakarışlarınız rabbim sizden hoşnut inşallah.
Allahım gönlünüz göre hayırlı bir günde yuvanızı şirin seslerle doldursun.

bikere çok sert çıktım. .
tam o gün adetim gelmişti yani yine yoktu bebek. .
ve komsumuzun kızı geldi kahve içmeye gelicem evdemisin dedi gel dedim. ..
3 aylik bebeği var onla birlikte geldi. .
kucağında çocuğu hoplatip bak kızım ne tatlı ölürüm buna hiç mi heveslenmiyorsun dedi. . kız yoksa yapmasını mi bilmiyorsun diye kahkaha attı. .
çok sinirlendim ne dedigimi bilemedim. .
o sözlerin verdiği üzüntüyle .. ne heveslenecegim be bildiğin bebek işte .. ben bebek falan düşünmüyorum gelip gidip sorma yeter artık diye bagirdim. .
oda bi 10 dk sonra suratı asık bi şekilde evine gitti. .
çok üzüldüm ağladım kırdım o kızida ..

genelde kimseye söylemiyorum olmadığını. . istemiyoruz diyorum. .

Su an isyerinden bir arkadasin da basinda ayni durum. 5 yillik evli cocuk yok. Istemiyoruz diyor herkese senin gibi. Sıkıştırdim gecen toplantida herkesi sormayin kiza dedim.
Insanlari kırmak da seni üzüyor anladigim kadariyla, o zaman soyle yapabilirsin..herkesi birbirine daha konu acilmadan sikayet et. Ay bugün de Ayşe istemiyo musun cocuk diye sordu yine, insanlar ne garip bi bildigimiz var heralde, bikmadilar sormaktan v.s diye Fatma ya laf sok mesela..en azından bi kacindan kurtulursun belki..
Ya da tansiyon problemim var o duzelmeden hamile kalamazmisim de..
Yani aklıma bunlar geliyor ( Ah canım ne zor..

Konuyu açınca Allah kahretsin niye bu konuyu açtın ki deyip dakikalardır ağlıyorum.
Olmuyor işte. İnsan en çok istediği şeyle sınanırmış ya biz de bununla sınanıyoruz
Ben de 1,5 senedir bebek yolu bekleyenlerdenim bu ay ümitliydik döllenme oldu tutundu derken düştü bebeğim. üstelik kanamam bitmeden görümcem doğum yaptı. ( tabiki onun adına çok mutluyum ) ama henüz psikolojim düzelmeden görümcemin yanında kalmaya başladım diğer kızı da küçük ona da bakıyorum. baktıkça kendi halime. daha çok yanıyorum.

herşeyi geç, eşim böyle çocuklaşıp sevmeye başlıyor ya yeğenini içime öküz oturuyor işte o zamanlar! kalbimi söküyorlar yerinden.
bir de eşimin ailesi ( kaynanam hemen bana kısır damgası vurup başka kızları düşünmesin diye)
bebek istediğimizi bilmiyor.
Hijabiqueen'in okulu var ben 3-5 sene istemiyorum hem çocuk falan bakamam diyor eşim...
Bilselerkim bilir nasıl imalar duyacağım...
of neyse çok uzun oldu.
Anlıyorum seni, acını da paylaşıyorum.

Allahım sesimizi duysun en kısa sürede nasip etsin bize de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…