- 17 Kasım 2019
- 1.513
- 455
- 123
- Konu Sahibi Mavis Deniz
-
AYnen maalesef toplum olarak biz böyleyiz, baskı var böyle oluncaya mutsuz evlilikler ortaya çıkıyoren yanlışıda aman evde kalıyorum diye düşünüp evlenmek zaten. tabi toplum buna itiyor 25 yaşını geçince büyükler iyi gözle bakmıyor çoğu yerde. buda insanda ister istemez bir baskıya sebep olur bu baskılarda yanlış karar vermeye sebep oluyor
CEvap için teşekkürler çok haklısınız sanırım ben önceki düşüncemin ben kadar doğru bir düşünce olduğunu tekrar anladımŞimdiye kadar düşündüğün gibi düşünmeye devam et. Gençsin, keyfine bak.
Evlilik de güzel ama vakti gelince olacak zaten, acele etmeye gerek yok.
Herkes kendi kaderini yaşıyor, başkaları gerçekten mutlu mu, değil mi bilemeyiz.
Bence akışına bırak
10 yaş büyüğüm ve mutlu bir evliliğim var ama yine de acele etme diyorum, tavsiyem budur
Ay ne gerek var zaten ya
Evet evlenmek için evlenilmez.Sİze kesinlikle katılıyorum sosyal medyanın gerçeği yansıtmadığını biliyorum. Onlar yakın arkadaşlarım olduğundan biraz aile içlerini biliyorum ben. Ama siz çok haklısınız kaç yaşında olursam olayım sırf evlenmiş olmak için evlenilmez. Doğru kişi olmadıktan sonra o kişiyle mutlu olamayacaksam dünyaya bakış açımız farklıysa ben zaten istemem ki. Çok şükür bulunduğum halden mutluyum sıkıntım yok. Farklı etkinliklere yönelmek daha güzel
Valla haklısınız özel bir uğraşa girmem canım23 yaşındayım hala okuyorum ölmüşüm ben ağlayanım yok desenizeben gelene kadar erkek kalmayacak yeminle
Şaka bir yana erken bence de, akışına bırakın özel bi uğraşa girmeyin
Bir kadının yapacağı en büyük hata sırf evli etiketi için evlenmektir.en yanlışıda aman evde kalıyorum diye düşünüp evlenmek zaten. tabi toplum buna itiyor 25 yaşını geçince büyükler iyi gözle bakmıyor çoğu yerde. buda insanda ister istemez bir baskıya sebep olur bu baskılarda yanlış karar vermeye sebep oluyor
Valla haklısınız özel bir uğraşa girmem canımzaten şimdiye kadar da hiçç düşünmedim evlilik falan kolay değil bir sürü sorumluluk ve şimdiden sonrada şuanki rahatlığımın keyfine varmayı düşünüyorum. Burda forumu okudukça evliliği dahada ileri tarihlere atıyorum
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Ben de konu sahibiyle neredeyse yaşıtım. Okulu uzayıp da evlenen arkadaşlarım oldu. Yani bir tek kocaları çalışıyor. Bu devirde tek ve ortalama maaşla hayatta geçinilmez.22 yaşında evlenen arkadasim adina anca üzülürüm ben.
Hic mi merak etmiyorsunuz dunyayi? Soyle gezeyim edeyim, kendi parami yiyeyim, bayramlarda once senin ailen sonra benim ailem diye sıkıcı ev oturmasi yapmadan tatillerimdebozgurce seyehat edeyim falan diye??
Valla eskiden bunlar meshurdu. Kariyerli-bekar-özgür nil karaibrahimgiller populerdi. Ama sosyal medya-pembik gelinler falan,ortalik kocasıni , tabagini ,abartili dugununu paylasan insan dolunca yeniden revaca geldi. Artik bunlar moda.
Ben oyle düşünüyorum sahsen
Yeminle işten gelip her gün yemek yapcam, yook banyo ovalıcam, yok kocamı eğlicem, yok şu yok bu. Çok zor geliyo bana. Bekarlığa alıştım ondan herhalde. Yok kaynana gelcek yok kuzeni gelcek. Amaaaannnn bak şuan misler gibi uzanıyorum. Evli olsaydım şuan mutfağı toparlıyo olurdum
Öncelikle iyi akşamlar konu sahibiyim ve şunları söylemek istiyorum. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Sadece eşimin çalışmasını ve geçim sıkıntısı çekmeyi asla bende istemem. Çok şükür okulum bitti işimde var ama benden kadar yanlış düşündüğümün farkına vardım. Daha bu yaşta evlilik gibi ağır bir sorumluluğu istemenin mantıksız olduğunu anladım. Çevremin kötü bir örnek olduğunu ve asla özenilmeyeceğini de gördüm sayenizde çok teşekkür ediyorum. Özeneceksem dünyayı gezip araştıranlara, okuyup kültürlenip kendini her yönden geliştirenlere özenmeliyim sanırımBu yoruma kesinlikle katılıyorum. Ben de konu sahibiyle neredeyse yaşıtım. Okulu uzayıp da evlenen arkadaşlarım oldu. Yani bir tek kocaları çalışıyor. Bu devirde tek ve ortalama maaşla hayatta geçinilmez.
Bana o kadar tuhaf geliyor ki bu durum. Kadının ekonomik özgürlüğü olmadan evlenmesi tam bir çılgınlık. Cicim ayları gelir geçer de geçim derdi öyle bir gelir ki aşık çiftler birbirinin başinın etinin yemeye başlar.
Ömrümüzün baharında bile değilken evlilik gibi çook fazla sorumluluk gerektiren bir şeyin tam göbeğine düşmeye hiç gerek yok.
Konu sahibi, bence sevgilin de yok ya o yüzden böyle düşünüyor olabilirsin. Yani istediğin evlilik değil de sadece sevmek ve sevilmektir.
Ayrıca çevren bu yönden çok kötü bir örnek.
Bende mesela bir anlık imrenme oluyor ama sonra akla mantığa uygun olmadığı aklıma geliyor. Ayrıca " fotoğrafta tabii mutlular, kim bilir ne dertleri var" diyorum. Evlilik için iki tarafında hem maddi hem manevi olarak hazır olması lazım. Yoksa bir sorun oluyor. O sorun başka bir soruna sebep oluyor derken her şey arap saçına dönüyor.Öncelikle iyi akşamlar konu sahibiyim ve şunları söylemek istiyorum. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Sadece eşimin çalışmasını ve geçim sıkıntısı çekmeyi asla bende istemem. Çok şükür okulum bitti işimde var ama benden kadar yanlış düşündüğümün farkına vardım. Daha bu yaşta evlilik gibi ağır bir sorumluluğu istemenin mantıksız olduğunu anladım. Çevremin kötü bir örnek olduğunu ve asla özenilmeyeceğini de gördüm sayenizde çok teşekkür ediyorum. Özeneceksem dünyayı gezip araştıranlara, okuyup kültürlenip kendini her yönden geliştirenlere özenmeliyim sanırım
Aynen bencede bir anlık imrenme ciddi ciddi düşününce insan o kadar toz pembe olmadığını anlıyorBende mesela bir anlık imrenme oluyor ama sonra akla mantığa uygun olmadığı aklıma geliyor. Ayrıca " fotoğrafta tabii mutlular, kim bilir ne dertleri var" diyorum. Evlilik için iki tarafında hem maddi hem manevi olarak hazır olması lazım. Yoksa bir sorun oluyor. O sorun başka bir soruna sebep oluyor derken her şey arap saçına dönüyor.
Acele etme gez dolaş kahveni sigarani iç.adam kahrı çekmek için erken dahaMerhaba arkadaşlar, ben 22 yaşındayım. Arkadaşlarımın çoğu evli ve çocuklu veya nişanlı. Ben şimdiye kadar hep erken olduğunu biraz daha rahat yaşamam gerektiğini düşündüm ve isteyenlerle pek görüşmedim. Çalışıyorum,güzel bir işim mutlu olabileceğim bir hayatım var yani artık yapacağım tek şey evlilik kaldı. son zamanlarda pişman oluyorum görüşmediğime hatta artık onların mutlu olduklarını ve çok rahat, eğlenceli evlilikleri olduğunu gördükçe bende çok istiyorum hayatımda birinin olmasını ve evlenmeyi. Biliyorum daha çok gencim ama sanırım çevremdeki yaşıtlarımın evlilikleri yüzünden böyle bir düşünceye kapıldım. Sizinlede paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim. Hayata bakışı benim gibi olan anlaşabileceğim biri olur inşallah, rabbim nasip eder.
22 yaşındasın daha herkes evlendi diye konu açınca dedim heralde 35 40 yaşındaMerhaba arkadaşlar, ben 22 yaşındayım. Arkadaşlarımın çoğu evli ve çocuklu veya nişanlı. Ben şimdiye kadar hep erken olduğunu biraz daha rahat yaşamam gerektiğini düşündüm ve isteyenlerle pek görüşmedim. Çalışıyorum,güzel bir işim mutlu olabileceğim bir hayatım var yani artık yapacağım tek şey evlilik kaldı. son zamanlarda pişman oluyorum görüşmediğime hatta artık onların mutlu olduklarını ve çok rahat, eğlenceli evlilikleri olduğunu gördükçe bende çok istiyorum hayatımda birinin olmasını ve evlenmeyi. Biliyorum daha çok gencim ama sanırım çevremdeki yaşıtlarımın evlilikleri yüzünden böyle bir düşünceye kapıldım. Sizinlede paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim. Hayata bakışı benim gibi olan anlaşabileceğim biri olur inşallah, rabbim nasip eder.
Ne mutfagi kiz mutfak duruyor, adam uyudu ben oyun oynuyorumEvlenince geceleri mutfak toplanmaz boyle yapicaksin
Kız ben takıntılıyımhastayım ben Olur da evlenirsem tüyo için kapını çalarım ama bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?