Herkes Evlendi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zor valla ben bazen arkadaşlarıma gidiyorum iyiki evli değilim diyorum bir sürü iş. Bazen de işte eşleriyle mutlu ve iyiki diyorlar bir anlık saçma heves sanırım
Aman sen bakma onlara dert tasa isteyen herkes hemen evlenebilir ama eğitim alıp her şeyi zamanında yaşamak daha güzel :)

24 yaşında mezun oldum 26da evlendim.lise arkadaşlarım liseden mezun olur olmaz patır patır evlendi çocukları anaokuluna falan gidiyo.ben onlar çeyiz yaparken kv kp sorunlarıyla ugraşırken üniversite hayatı yaşadım gezdim şehir şehir.üni bitti 2 sene de kafa dinledim öyle evlendim hiç kaldığımı düşünmedim valla.hiç kafaya takma zamanı gelince olur zaten bekarlığın tadını çıkar şu genç yaşında

Ben ankarada yaşıyorum bizim buralarda 30 dan once evlenen yok sen nerde yaşıyorsun merak ettim doğrusu
Bende Ankara’da yaşıyorum. Benim lise arkadaşlarım biraz aceleci çıktı canım. Ama ben üniversite falan okudum hatta şuan düşüncemin saçmalığının farkındayım. Boşluktan böyle bir şeyi kafama taktım galiba

Aynı benim arkadaşlarımda seninkiler gibi sanırım o yüzden biraz etkilendim. Üniversite de bitince böyle bir beklentiye girdim ama çok haklısın niye ağrısız başımı ağrıtayım çok şükür param var farklı ülke ve kültürler gezmek istiyorum. Aslında bunu eşimle yaparım diye düşünüyordum ama kardeşimle yaparım daha iyi bakalım o aynı düşünceye sahip olacak mı. Ayrıca böyle iyi rahatlığın keyfini çıkaracağım

Ben şimdiye kadar hep erken olduğunu biraz daha rahat yaşamam gerektiğini düşündüm.

Şu cumleye guldum. Sanki 22 degil 30 yasina gelmişsiniz gibi.
Daha ne kadar erken olacakti ki "simdiye kadar" erken diye dusundunuz acaba? 18 yasinda mi evlendi akranlariniz
Hayir ben de erken evlendim ama "evlenmem lazim yasim geldi" diye degildi.

bence geç değil erkende değil yaşa takılmayın ama kendinizi siz bileceksiniz yeterli olgunluktaysanız evliliğin güzellikleri yanında zorluklarıın fedakarlıklarınında farkında iseniz sizinle evlenmek isteyenleri geri çevirmeyin. (geri çevirmeyin derken tanıyın )

Benim lise arkadaşlarından da evlenen var ama umrumda değil bencede seninki boşluktan :) Sevdiğim biri çıkınca aklıma evlilik hayalleri geliyor sadece

26 yaşındayım mastere yurtdışına gidicem ve en büyük hayalim güzel bir dünya turu :) daha 22 yasındasiniz siz değil arkadaşlarınız anormal çok erken evlilik için .
Kesinlikle, gerçekten bende sizin gibi istiyorum. Zaten şimdiye kadar hep hayalim okulum bitsin yurtdışıma çıkmak dil öğrenmekti. En önemlisi dünyayı gezmek farklı kültürler tanımak. Biraz çevreden birazda boşluktan kaynaklı böyle bir düşünceye kapıldım

Ben başlığı devam ettireyim isterseniz..
32 yaşındayım evli değilim..
Çevremde çoğunluk evli..
Onların1 hatta 2 çocuğu var ve bazıları 3e bile gidiyor.
Ben ne yapayım şimdi??
Şaka bir yana.. Evlilik = Mutluluk olduğunu kim söyledi size???
Benim iki kuzenimde 26 27 yaşında aman geç olacak diye sırf evlenmek için evlendiler.
Sonuç?
Mutsuz ve huzursuzlar.. Adamlara zor tahammül ediyorlar. Ben bile anlıyorum.
Çünkü eğer tek başına mutlu olabilen biri değilseniz isterseniz peri padişahı oğluyla evlenin gene de mutlu olamazsınız.
Ayrıca çoğu arkadaşınız için Evlilik = Gösteriş oluyor. Günde 50 kere koçişko ile çay kahve su soda keyfi diyorlar. Bakalım bunu çekmeden önce çok mu mutlular?
Sosyal medya bir ilüzyon.
Ayrıca mutluluk bir duygudur.
Duygular genel geçer. 7/ 24 mutlu olamazsın. Bu imkansız.
O yüzden sosyal kıyası bırakın..
Hayırlısı ise olsun..

Sırf evlenmek için evlenip ayrılmak daha kötüdür eminim..

Son düzenleme:
Ben genel itibariyle olgun bir insanım ve böyle bir sorumluluğa girersem rahatlıkla yapabilirim ama şimdiye kadar hep geri çevirdim. Şimdiden sonrada iyi birileri olur mu bilmiyorum nasip. Ama böyle bir şeyi kafaya takmanın çok saçma ve gereksiz olduğunun farkına vardım. Şuan çok rahatım neden keyfini sürmeyim ki cevap için çok teşekkür ederim

Sİze kesinlikle katılıyorum sosyal medyanın gerçeği yansıtmadığını biliyorum. Onlar yakın arkadaşlarım olduğundan biraz aile içlerini biliyorum ben. Ama siz çok haklısınız kaç yaşında olursam olayım sırf evlenmiş olmak için evlenilmez. Doğru kişi olmadıktan sonra o kişiyle mutlu olamayacaksam dünyaya bakış açımız farklıysa ben zaten istemem ki. Çok şükür bulunduğum halden mutluyum sıkıntım yok. Farklı etkinliklere yönelmek daha güzel

27 yaşındayım daha evlenmedim. Herkes evlenmedi merak etme.

Reactions: 000

siz nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın zaten :) inancınız ve hayat görüşünüze göre yaşayın başkaları ile kendi hayatınızı kıyaslamak çok yanlış. ama işin özü kısmet :)

Reactions: 000

en yanlışıda aman evde kalıyorum diye düşünüp evlenmek zaten. tabi toplum buna itiyor 25 yaşını geçince büyükler iyi gözle bakmıyor çoğu yerde. buda insanda ister istemez bir baskıya sebep olur bu baskılarda yanlış karar vermeye sebep oluyor

siz nasıl mutlu oluyorsanız öyle yapın zaten :) inancınız ve hayat görüşünüze göre yaşayın başkaları ile kendi hayatınızı kıyaslamak çok yanlış. ama işin özü kısmet :)
Benim lise arkadaşlarından da evlenen var ama umrumda değil bencede seninki boşluktan :) Sevdiğim biri çıkınca aklıma evlilik hayalleri geliyor sadece
Kesinlikle aynen öyle sanırım teşekkürler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…