Herkes haklı belki ama iyice nefret ettirdiler kendilerinden ..

Keşke baştan düzgün tercih yapsaymışım galiba böyle bi olanak yok bu sene içinde .

önceki konunda yazmıştın. evlenip açıktan okumak istiyorum diye ben uydurmadım bunu
hayat senin. istediğini yap. ne diyeyim ki

Ben sadece bi kere üniversite sınavına girdim ve bu bölümü kazandım işte . 18 yaşındayım . Onların güvenmemesi gereken hiçbir şey yok ama hep benim yüzümden oldu . Baştan kayıt olana kadar vazgeçmedim yurda kayıt oldum vazgeçmedim o kadar yurda o kadar para verdik orda yatmadan ayrılcam hemen 1 hafta kaldıktan sonra . Baştan karar verip hiç gitmeseydim belki değil hatta bunlar hiç olmayacaktı . Hep benim yüzümden oldu ama ben böyle olacağını bilsem kimseye böyle eziyet etmezdim kendime de etmezdim .

Benim kendi hayat deneyimimden yola çıkarak sana söyleyebileceğim istemediğin bir bölümde okuma.İleride yapacağın iş senin istediğin bir iş olmalı bunun içinde istediğin bir bölümde okumalısın.

Gençler çoğu zaman tanımadıkları bölümleri yazıp,kazanınca mecburen gidip sonrada senin gibi vazgeçiyorlar.Özellikle yurtdışında(belki burda da vardır) ilk sene sonunda gençlere bölüm değiştirme hakkı veriliyormuş çünkü insan nasıl bir bölüme gittiğini ancak okumaya başladıktan sonra anlayabiliyor.

Ancak siz bölümü sevmek için yeterli zaman vermemişsiniz ve dönünce istediğiniz yeri kazanabilecek misiniz?sonra elinizdekinden de olmayın.Ben bu şekilde yıllar sonra pişman olanlarıda biliyorum.

öncelikle ailen senin su an hata yaptıgını düşünüyor ve seni üniversiteye yollamak için bunları söylüyorlar.Ben üniyi kazandıgımda şehri sevmemiştim.O yüzden 1 dönem agladım sürekli geri geleyim diye.Hayır dediler.Üslupları senin ailen gibi olmasa da kesin bir dille ikna etmeye calıştılar.Ve iyi ki de dönmemişim diyorum.Git bir o ortamı gör ve sen İzmir'i kazanmışsın.İzmir ne kadar güzel bir şehir.Git 1 dönem kal bir daha dönmek istemezsin.Ben ilk dönem 10 saatlik yolum olmasına ragmen 2 haftada bir geliyordum eve sonra yavas yavas azaldı.Hatta dönem ortası ve dönem sonu dönmeye başladım.
Bir de olaya şuradan bak.Sen okurken açıköğretim de okuyabilirsin aynı zamanda.İki üniversite bitirmiş olursun hem.Sevgilin bile senin geleceğini düşünüp gitmeni istiyor.O da fedakarlıkta bulunuyor.Benim düşüncem gitmenden yana.Git bir gör begenmezsen alışamazsan dondurur dönersin.
Hakkında hayırlısı olsun:)

önceki konunda yazmıştın. evlenip açıktan okumak istiyorum diye ben uydurmadım bunu
hayat senin. istediğini yap. ne diyeyim ki

Öyle demiştim çünkü ilk meslek kursuna gidiip çalışırım ondan snra da evlenir açıktan okurum diye düşünüyodum ama araştırdım meslek kursundan bi halt olmuyormuş öyle o yüzden o fikrimi de değiştirdim evlenmeden açıktan okuyacağım okul bitince de evlenirim artık . yani onunla bi alakası önceden olsa bile şimdi gerçekten yok :)

Sanırım en yumuşak dille sen anlattın bana bunu teşekkür ediyorum yorumun için . Ama İzmir bölge bölge değişiyo benim evimin olduğu yer çok mükemmel yerler düzgün yerler balçova , konak , inciraltı , bornova , alsancak ... Ama oraya gittiğim zaman denizi bile yok köy gibi insanları ortamı herşeyi çok değişik hiç izmir gibi değil . Hiç birşeyini sevmedim oranın . Bakalım hayırlısı .

sende bi kara ver okul mu evlenmek mi hangisi derdin anlayamadım :18:

Evlilik diye bişey demedim ki ben burda bi arkadaş yorum yaptı diye konu gene oraya kaydı deliricem artık ben vallahi ya ..
Benim derdim okumak . Zaten gördüğünüz üzre konu başlığı da içeriği de bunu gösteriyor .

Güzelim sevmedigin bir bölümde okumaya mecbur degilsin tabi ki..Sana bir kac örnek vereyim.istersen üzerinde biraz düsün..

Ben de ailemin hic begenmedigi bir bölümü kazandim.babam cok sinirlenmisti basta..sonra ben okuyacagimi söyledim ..her neyse okulu bitirmeme bir kac ay kala babami kaybettim..eger ölmeseydi ingiltereye gidecektim..cünkü bölümün gelecegi yoktu..bak bu cok önemli cünkü gelecegi yoktu diyoorum..sonra Annemin zoruyla pedagojik formasyon aldim.ve Allahin izniyle ögretmen oldum..orada annemi dinledim...iyi kide dinlemisim diyorum.. bu ilk örnegim..
iiknciside benim sinif arkadasim kimya ögretmenligi almancayi kazanmisti..okula biraz gitti iki ay sonra birakti..evde tekrar calisarak bu sefer samsun fen fakültesini kazandi. kazandigi bölüm gelecek acisindan iyi degildi ama orada cok mutlu olarak okudu..
haa bu arada okurken tekrar calisarak istedigi üniversiteyi kazanan bir sürü arkadasim oldu inan ki..sende okuluna devam ederken tekrar cook iyi bir bölüme girebilirsin..sinava girdigini ailenen söylemen gerekiyor mu? ailenin yaninda mi okuyuyorsun..iyi bir bölümü kazandigiinda ailenen söylersin...
ben tekrar girmedigime pisman oldum..ama bende ücüncü girisimde kazamnistim..bence okuluna devam ederken gene kazanabilirsin.. Ailenle bosuna kavga edip hem onlari üzüyorsun..hemde sevgilini bos yere sikiyorsun..biraz akillica ve mantiklica hareket edip hayatini istedigin yön cekebilirsin..bunu icin kimeyle kavga etmene gerk yok canim..

canım bende izmirde okuyorum ama seni anlayamadım bölümü mü istemiyosun yeri mi istemiyosun evlenmek mi istiyosun çözemedim ama bi karar vericeksende aileni karşına alma kesinlikle

Açıktan laborant ve veteriner sağlık teknolojisi bölümünü okumak istiyorum işte . Puanına baktım yetiyo kazanmam için kontenjan da 4000lerde birşey . Derslerine zor diyorlar ama biyolojiyi ve hayvanları sevmek gerekiyormuş bölüm için ve ben hayvanlara bayılırım bi kedim var evde besliyorum ve en sevdiiğim başarılı olduğum ders de biyolojidir .

şimdi ayrılsan seneye de giremezsin istediğin bölüme çünkü bu sene kayıt yaptırdığın için puanın düşer.

bence 2 seneni heba edeceğine burada oku.
bu sene tekrar sınava gir barajı geç açık öğretime yazıl.
ikisini beraber oku.

Ben direk bu sene açıktan laborantlık ve veteriner sağlık teknolojisi bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum işte . Bunun hakkında bi yorumunuz olabilir mi peki ?

Açığa yazılmak için bu sene tekrar sınava girmeme gerek yok şuan ünide okuduğum için 2.üniversite olarak kayıt yaptırabiiliyormuşum. Sizce olmaz mı ?

Bak cnm . Nereden bakarsan bak upuzun bir hayat yaşıyoruz. etrafımızdaki herkesinde kıymetini bilmeliyiz. Belkide ailenin en büyük isteği seni okutmaktır. Seninle gurur duyacaklardır. Ben sana kendi emellerinden vazgeç diyormuyum ? hayır demiyorum . Önce bu okulu bitir. Sonra hangi bölümü istersen o bölümüde oku. sana zararından fazla yararı olur. Yada çift anadal diye birşey var sanırım onu dene. Evlilik her zaman olabilecek şey. Önce kendini kariyerini ve hayatını düşün. Eşime birşey olursa ben ayakta durabilirmiyim diye düşün.

Mesela bugün evlendin yarın allah korusun eşin bıraktı gitti. Annene babana ne diyeceksin ?

Ya da şunu düşün. Annen 2 ünv bitirsemi daha mutlu ve gururlu olurdun ilkokul mezunu olsamı ? Seni daha iyi anlasamı hiçbirşey paylaşmasamı ?

Kendi çocuğuna ne yaşatmak istiyorsan buyur karar senin. Şimdiden kararın için tebrik ederim.

canım bende izmirde okuyorum ama seni anlayamadım bölümü mü istemiyosun yeri mi istemiyosun evlenmek mi istiyosun çözemedim ama bi karar vericeksende aileni karşına alma kesinlikle

Evlilik okul bitince istiyorum . Öteki soruya gelirsek de bölümü ve çevreyi istemiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…