- 7 Ağustos 2011
- 14.263
- 14.669
- 498
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
nasıl rezil etmişsin anlamadım ayıp bişey değil ki rezil olasınız bölüm değiştirmek istemek normal yani bide şöyle bişey varsa o şekilde de yapabilirsin yine örgün oku başka bölüme geçiş yap bunu bi öğren olursa öyle yap
Keşke baştan düzgün tercih yapsaymışım galiba böyle bi olanak yok bu sene içinde .
Ya ben onun için yapmıyorum ki bunu ne alakası var biz zaten karar vermiştik benim okulumun bitmesini bekliycektik ona göre planlar yaptık zaten . Zaten sevgilim bi plan yapmışsa okulum olsa da olmasa da o planı bozmamak için asla değişiklik yapmaz .
Gerçekten onunla hiç bi alakası yok ki .
Ailenin böyle bir tepkisi varsa o zaman iş başına düşer.Daha güçlü olmalısın.İki kat daha güçlü belki.Aileni haklı bulmuyorum yanlış anlama.Yani hayatta böyle şeyler de yapılabilir.Ve fakat merak ettim ailen niye tepki gösterdi bu kadar? Kaç yaşındasın, kaçıncı girişin, sana güvenmemeleri için sebepleri var mı...? Daha önce de bir şeylerini okumuştum galiba...Erkek arkadaşınla ilişkini gözden geçir.Ya bir de yazmadan edemeyeceğim bak okulu kendine güveniyorsan bırak.Az çok tanırsın bilirsin kendini daha iyisini yapamayacaksan sırf "sevmiyom bırakcam bana ne" mantığın yanlış, dişini sık o zaman...
önceki konunda yazmıştın. evlenip açıktan okumak istiyorum diye ben uydurmadım bunu
hayat senin. istediğini yap. ne diyeyim ki
öncelikle ailen senin su an hata yaptıgını düşünüyor ve seni üniversiteye yollamak için bunları söylüyorlar.Ben üniyi kazandıgımda şehri sevmemiştim.O yüzden 1 dönem agladım sürekli geri geleyim diye.Hayır dediler.Üslupları senin ailen gibi olmasa da kesin bir dille ikna etmeye calıştılar.Ve iyi ki de dönmemişim diyorum.Git bir o ortamı gör ve sen İzmir'i kazanmışsın.İzmir ne kadar güzel bir şehir.Git 1 dönem kal bir daha dönmek istemezsin.Ben ilk dönem 10 saatlik yolum olmasına ragmen 2 haftada bir geliyordum eve sonra yavas yavas azaldı.Hatta dönem ortası ve dönem sonu dönmeye başladım.
Bir de olaya şuradan bak.Sen okurken açıköğretim de okuyabilirsin aynı zamanda.İki üniversite bitirmiş olursun hem.Sevgilin bile senin geleceğini düşünüp gitmeni istiyor.O da fedakarlıkta bulunuyor.Benim düşüncem gitmenden yana.Git bir gör begenmezsen alışamazsan dondurur dönersin.
Hakkında hayırlısı olsun:)
sende bi kara ver okul mu evlenmek mi hangisi derdin anlayamadım :18:
Benim kendi hayat deneyimimden yola çıkarak sana söyleyebileceğim istemediğin bir bölümde okuma.İleride yapacağın iş senin istediğin bir iş olmalı bunun içinde istediğin bir bölümde okumalısın.
Gençler çoğu zaman tanımadıkları bölümleri yazıp,kazanınca mecburen gidip sonrada senin gibi vazgeçiyorlar.Özellikle yurtdışında(belki burda da vardır) ilk sene sonunda gençlere bölüm değiştirme hakkı veriliyormuş çünkü insan nasıl bir bölüme gittiğini ancak okumaya başladıktan sonra anlayabiliyor.
Ancak siz bölümü sevmek için yeterli zaman vermemişsiniz ve dönünce istediğiniz yeri kazanabilecek misiniz?sonra elinizdekinden de olmayın.Ben bu şekilde yıllar sonra pişman olanlarıda biliyorum.
Güzelim sevmedigin bir bölümde okumaya mecbur degilsin tabi ki..Sana bir kac örnek vereyim.istersen üzerinde biraz düsün..
Ben de ailemin hic begenmedigi bir bölümü kazandim.babam cok sinirlenmisti basta..sonra ben okuyacagimi söyledim ..her neyse okulu bitirmeme bir kac ay kala babami kaybettim..eger ölmeseydi ingiltereye gidecektim..cünkü bölümün gelecegi yoktu..bak bu cok önemli cünkü gelecegi yoktu diyoorum..sonra Annemin zoruyla pedagojik formasyon aldim.ve Allahin izniyle ögretmen oldum..orada annemi dinledim...iyi kide dinlemisim diyorum.. bu ilk örnegim..
iiknciside benim sinif arkadasim kimya ögretmenligi almancayi kazanmisti..okula biraz gitti iki ay sonra birakti..evde tekrar calisarak bu sefer samsun fen fakültesini kazandi. kazandigi bölüm gelecek acisindan iyi degildi ama orada cok mutlu olarak okudu..
haa bu arada okurken tekrar calisarak istedigi üniversiteyi kazanan bir sürü arkadasim oldu inan ki..sende okuluna devam ederken tekrar cook iyi bir bölüme girebilirsin..sinava girdigini ailenen söylemen gerekiyor mu? ailenin yaninda mi okuyuyorsun..iyi bir bölümü kazandigiinda ailenen söylersin...
ben tekrar girmedigime pisman oldum..ama bende ücüncü girisimde kazamnistim..bence okuluna devam ederken gene kazanabilirsin.. Ailenle bosuna kavga edip hem onlari üzüyorsun..hemde sevgilini bos yere sikiyorsun..biraz akillica ve mantiklica hareket edip hayatini istedigin yön cekebilirsin..bunu icin kimeyle kavga etmene gerk yok canim..
şimdi ayrılsan seneye de giremezsin istediğin bölüme çünkü bu sene kayıt yaptırdığın için puanın düşer.
bence 2 seneni heba edeceğine burada oku.
bu sene tekrar sınava gir barajı geç açık öğretime yazıl.
ikisini beraber oku.
Açığa yazılmak için bu sene tekrar sınava girmeme gerek yok şuan ünide okuduğum için 2.üniversite olarak kayıt yaptırabiiliyormuşum. Sizce olmaz mı ?
canım bende izmirde okuyorum ama seni anlayamadım bölümü mü istemiyosun yeri mi istemiyosun evlenmek mi istiyosun çözemedim ama bi karar vericeksende aileni karşına alma kesinlikle
4 senelik bir üni okuyorsan 2. üni kapsamında kayıt olabiliyorsun diye biliyorum bi araştır canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?