Herkes ilerliyor ben ise sadece duruyorum hatta geriliyorum

Birşeyleri değiştirmek sizin elinizde ama biliyorsunuz değil mi ?
Madem farkındasınız o zaman hemen iş aramaya ve bu sefer bulduğunuz işte istikrarlı olmaya bakın.

Geçmiş konularına da baktım da
Guy winch ın şikayet terapisi diye bir kitabı var direk o aklıma geldi.
Bence artık takmayı bırak akışına göre yaşa yeterince unvan ın , başarın var ve ne kadar mızmızlansan da şimdiye kadar istediklerini ucundan başından elde etmişsin.

Son düzenleme:
Bu kadar karamsar bakarsan olduğun yerde kalırsın . Hayat bu. Bazen neyaparsan yap nasipten öteye gidemiyorsun. Ancak tercihlerde önemli tabi. Doktora olmamış . Kısmet değilmiş. Geçmişe takılı kalmak yerine , önünüze bakın

Bu arada turkiyede yeni kabul aldigim doktorada burs yok, yasimdan dolayi asistanlik sansim da yok. Ailemin evinde , cep harcligi ile okuycam. Yas 36. Minimum 5 sene.
Ama ailem cok istedi, cok mutlu oldu cok gururlandi tekrar doktoraya girince

Sizin sorun ailede başlıyor zaten, bunu daha önce tespit etmiştik.. O yüzden hamlelerinizi aile tatmini üzerine atmayın.

Bir de 13673.kere söylenen şeylere her seferinde ‘aaa evet yaaa’ diyorsunuz. Umuyorum ki tüm bu yazılıp çizilenler seçeneklerin ağırlığını sizin için biraz değiştirmiştir, bir karara doğru ilerliyorsunuzdur..

Ben resmen aklimdan supheleniyorum. Binlerce kere okuyup, tamam deyip 10 sn sonra karar degistirmekten ben de yoruldum.

tatlım bence sen git bir iki çoçuk yap..bu sefer üzündülerine çocukta eklenecek..arkadaşlarının hem kariyeri hemde çocukları var gibime geldi...en azından 2 ye 1 olursun..iş herr zaman var...artık okumuşluğunda cabası :) çok mutlu ol inşallah :)

Konuyu şimdi hatırladım... Bir noktadan sonra hayatın kendisi monoton zaten, ne yaparsanız yapın her iş bir döngüye sahiptir. İster "etiketli" olsun ister "etiketsiz"... Depresyonda olduğunuzu düşünüyorum.

Bende iş konusunda çok bahsızım atanamadım 26 yasındayım az bir maasa çalışıyorum nişanlandım çok iyi biriyle tek yoldasım o oldu ailem akrabalarım çok çektirdi kardeşlerim çok iyi yerlerde tek ben bir yere gelemedim Çok gözyası döktüm bunalımlar geçirdim ama anladım ki değmiyor bazıları şanssız

Ne istediğinizi bilmiyorsunuz
Hep aynı bahane ben monotonluk sevmiyorum.. genelde ne istediğini bilmeyen insanlardan bunu duyariz

Ne istediğinizi bilmiyorsunuz
Hep aynı bahane ben monotonluk sevmiyorum.. genelde ne istediğini bilmeyen insanlardan bunu duyariz
Neyi seciyorsam, digerini istiyorum....
Neyi seciyorsam, digeri icin pisman oluyorum...
Surekli bir o olsun diye karar veriyorum, hop 1 dakika geciyor, digeri daha iyi diyorum.
Kisaca her dakika 180 derece ucta geziyorum.
Isin kotu tarafi, su an hangisini yaparsam aptallik yapmis olurum onu cozemiyorum!
Hangisi aptalliktir, hangisi degildir onumu goremiyorum. Ve ileride asiri derecede pisman olmaktan korkuyorum

İşte bu .
Kendi kendinizi çok doğru analiz ettiniz.
Bir yerden başlayın ve en güzel noktasına gelene kadar başarmaya devam edin.
Siz başarı odaklı birisiniz bence.
Başarmak için dogmuasunuz ama yön duygunuz yok.
Tek bir seçim yapıp onda kalın hatta tek bir kararda kalmayı başarmaya çalışın bu bile sizin için büyük bir başarı olabilir.

İçinizdeki sesi susturmak sizin elinizde. Hayat boşluk kabul etmez, boş vaktiniz çok olursa kafanız durmadan problem üretir. İki yıl aynı yerde mi çalışıp bıraktınız? Neden başk bir iş denemediniz? Kendinizi meşgul etmeniz ve seveceğiniz işi bulmanız lazım.
Ayrıca 36 yaşındaki kocaman kadın ailesi doktora yapınca gururlanıyor diye hayatını bırakıp ailesinin dizinin dibine döner mi ya? Gidince mutlu olmayacaksınız ama kalınca mutlu olmak elinizde. Devletin yardımıyla geçinmeyi bırakın, kendinizi işe yarıyor hissettirecek bir işe girip çalışın.

Turkiyede senelerce is aradim, en sonunda beni kabul eden ilk sirkete hemen girdim. 1 yil sonra, yurtdisina tasinacagimiz icin birakmak zorunda kaldim. Oncelikle, yillarca issiz olan biri olarak ise girebilmis olmaya sukretsem bile, monotonlastikca bunalmaya basladim.
Su an yurtdisinda almanca ogrenmeye calisiyorum, bir yandan da ingilizce is ilanlarina basvuruyorum, arka arkaya da red yiyorum. Moralim rezalet.
Beni nasil bir gelecek bekliyor bilmiyorum. Korkuyorum. Sanirim korktugum icin de doktorama geri doneyim, universite daha guvenli ortam olarak dusunuyorum.

Bence de sebat probleminiz var
Nasıl işlere başvuruyorsunuz merak ettim doğrusu. Gerçi Berlin’de illaki almanca istediklerini de söylemişlerdi. Master burda büyük avantaj çünkü, almancaya ağırlık verip b2 alınca iş bulabileceğinize inanıyorum. Almancayı kendinize iş belleyip sebat etmeyi öğrenmelisiniz.
Siz hayat için kendinizden bişeyler vermedikçe hayat size istediklerinizi vermeyecek çünkü.

En son ingilizce ve turkce gerektiren call center agentta calismaya da basvurdum, muhendislik pozisyonuna da basvurdum, baska bir universitenin doktora programina da...

Üniversitenin güvenli ortam olduğunu nerden çıkardınız?
Akademik ortam, kurtlar sofrası adeta.
Sizin bu psikoloji ile orda da dayanabileceğinizi ve sebat edebileceğinizi zannetmiyorum.
Çok konu açtınız,çok yorum yaptık size,
buna rağmen durumunuzda bir milim ilerleme yok.
Rica ediyorum buralarda oyalanmayın,
profesyonel destek alın.
Şimdi bana 'yurtdışındayım,6 aydan önce randevu alamıyorum' diyeceksiniz.
Online terapiyi de sordunuz bir ara,cevap yazdım size.
Artık harekete geçin, yoksa ne yapacağınıza karar vermeye çalışırken bir bakmışsınız yıllar geçmiş, ömür tükenmiş.

Online terapi icin maalesef maddi gucum yok...

konu sahibi kendi hayatını seçimlerini yaşamıyor ki.başkalarına ne hoş gözükür ona göre şekillendiriyor hayatını.bence değişmez de çabası yok çünkü herşeye bir bahanesi var.biri iyi bir unıversite 5 yıl diğerı acıköğretım 4 yıl 2 dıplomam var dilim var yaşım 40 10 yıldır çalışmıyorum.kimseye de hesabını vermıyorum ne derlerse desinler.ben böyle mutluyum huzurluyum insanlar için yaşamıyorum bu kısa hayatı.konu sahibi işte herşeyi birlıkte isterken aslında hiç bir şeye sahip olmadığını göremiyor ve zamanı da hızla azalıyor

Ne güzel yorumlamışsınız.
Tercihlerimizde özgür değilsek o hayat bizim olmuyor zaten.
Sarkaç gibi bir uçtan diğerine savruluyor insan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…