- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi piramses1982
-
Kesinlikle su konuda haklisiniz, su an elimde hicbirseyim yok....ve zaman geciyor....konu sahibi kendi hayatını seçimlerini yaşamıyor ki.başkalarına ne hoş gözükür ona göre şekillendiriyor hayatını.bence değişmez de çabası yok çünkü herşeye bir bahanesi var.biri iyi bir unıversite 5 yıl diğerı acıköğretım 4 yıl 2 dıplomam var dilim var yaşım 40 10 yıldır çalışmıyorum.kimseye de hesabını vermıyorum ne derlerse desinler.ben böyle mutluyum huzurluyum insanlar için yaşamıyorum bu kısa hayatı.konu sahibi işte herşeyi birlıkte isterken aslında hiç bir şeye sahip olmadığını göremiyor ve zamanı da hızla azalıyor
Var mi oyle calismaya en az vakit harcayarak kazanilabilecek max para saglayan isler icin oneriniz.ben de maasli calisma kafasi var da...is bulamiyorum acaba ne yapsam girisimci olarak? Samimiyetle soruyorumBu konudaki düşüncem saçma gelebilir ama iş, kariyer olgusuna fazla anlam yüklüyoruz bence. İnsanlar binlerce yıldır istediklerini alabilmek için çalışıyorlar, o yüce erişilemez kariyerleri olan yüz binler yok oldular. Yani en iyi kariyere sahip olunca (bilim adamı falan değilsen) adın dünya tarihe altın harflerle kazınmıyor.
Günümüzde bu meslek olayı iyice modern köleliğe dönüşmüş durumda. Yaşlanınca devlet bize 3 kuruş para versin diye 40 yıl gençliğimizi harcıyoruz.
Bu yüzden benim için en iyi kariyer;
-çalışmaya en az vakti harcayarak kazanabileceğim en fazla parayı kazanmak
-eğer varsa hobi sayesinde para kazanmak.
-insanlarla iç içe, fazla kafa açmayan işler
İş hayatınızı sevmediyseniz illa devam etmek zorunda değilsiniz.
Zaten aşağı pozisyonlara bile başvurmuşsunuz. Ücreti az bile olsa sevebileceğiniz başka sosyal bir iş arayın derim.
o zaman bugün itibarıyla değişime ne dersiniz bugün başlangıcınız olsun sizinKesinlikle su konuda haklisiniz, su an elimde hicbirseyim yok....ve zaman geciyor....
Su an elinde tek bana katkisi olan almanca ogreniyor olmam....
Bir yandan siz de haklısınız bence, ancak konu sahibi ne ile mutlu olacağından bihaber. Yalnızca hubble teleskopu ile eksikliklerine odaklanıyor.Bu konudaki düşüncem saçma gelebilir ama iş, kariyer olgusuna fazla anlam yüklüyoruz bence. İnsanlar binlerce yıldır istediklerini alabilmek için çalışıyorlar, o yüce erişilemez kariyerleri olan yüz binler yok oldular. Yani en iyi kariyere sahip olunca (bilim adamı falan değilsen) adın dünya tarihe altın harflerle kazınmıyor.
Günümüzde bu meslek olayı iyice modern köleliğe dönüşmüş durumda. Yaşlanınca devlet bize 3 kuruş para versin diye 40 yıl gençliğimizi harcıyoruz.
Bu yüzden benim için en iyi kariyer;
-çalışmaya en az vakti harcayarak kazanabileceğim en fazla parayı kazanmak
-eğer varsa hobi sayesinde para kazanmak.
-insanlarla iç içe, fazla kafa açmayan işler
İş hayatınızı sevmediyseniz illa devam etmek zorunda değilsiniz.
Zaten aşağı pozisyonlara bile başvurmuşsunuz. Ücreti az bile olsa sevebileceğiniz başka sosyal bir iş arayın derim.
Aslinda doktorama tekrar dort elle sarilmak isterdim, ancak bu sefer de esimi de almanyayi da kaybediyorum.Hepsini yaparken bir kendine güvensizliğin varmış anladığıma göre, en büyük nedeni bu başarısızlığının. Başarısız olucam diye başlarsan yaptığın işlere zaten başarısız olursun.
Beni su an gercekten neyin mutlu edecegini goremiyorum...Bir yandan siz de haklısınız bence, ancak konu sahibi ne ile mutlu olacağından bihaber. Yalnızca hubble teleskopu ile eksikliklerine odaklanıyor.
Cocuk yapinAslinda doktorama tekrar dort elle sarilmak isterdim, ancak bu sefer de esimi de almanyayi da kaybediyorum.
Keske dediginiz gibi kalkabilsem ayaga...o zaman bugün itibarıyla değişime ne dersiniz bugün başlangıcınız olsun sizin
Bu psikolojiyle yapilan cocuga yazik olur, gunahina girerim. Hem zaten para da yok....Cocuk yapin
Is hayatina gireceksem kesinlikle yurtdisinda baslarim, zira burada edinecegim tecrube ile ileride bir gun turkiyeye donecek olsam, cok yuksek bir mevkiye gelmis olurum.İşin zor canım senin. Kararsızlık girdabına düşmüşsün. Bence en başta yapman gereken zihninden 3. şahısları silmek olmalı. Onlar orada ama ben şurdayım onların bunu var benim yok vs gibi düşünceleri sil rahatlayacaksın. Sonra kendine sor aslında ne istiyorsun? Doktora istiyorum dersen işin etiket kısmındasın sırf dr desinler diye onu geç bi kere. Yıllarca sırf o etiket icin gece gündüz çalışılmaz özellikle torpilin vs çok döndüğü yurdum üni ortamlarında. Onu ancak gerçekten cidden isteyenler devamını getirir. Yurt dışında yaşamak istiyorum tamam gayet güzel seçenek ama bunun için çalışmayan yaşı elliye gelmiş biriyle evli kalmak zorundayım. Hah bu kısım problemli. Burada bir problem var. Eşini artısıyla eksisiyle değerlendir ve o şiddet olayı da vardı. İşte sana faydası olan olmayan her şeyi değerlendir. Çalışma ortamında en diplerden başlanır ama akademik hayatta oyalanmışsın bunu telafi etmen lazım öncelikle.
Konuyu şimdi hatırladım... Bir noktadan sonra hayatın kendisi monoton zaten, ne yaparsanız yapın her iş bir döngüye sahiptir. İster "etiketli" olsun ister "etiketsiz"... Depresyonda olduğunuzu düşünüyorum.
Yok yok, senin cevabın paralelinde olduğu için alıntıladımBen mi depresyondayım kız
Yok yok, senin cevabın paralelinde olduğu için alıntıladım
fransa da ılkokul mezunu evli arkadaşım var.basit işlerde çalışıyorlar karı koca yıllardır.banliyöde çok güzel bir villada oturuyorlar 2 arabaları var.paris te kirada evleri var.türkiye de yatırımları var.benden iyi durumları diplomaları olmamasına rağmen.ve asıl önemlisi ne biliyormusun çok mutlu gözlerinin içi gülüyor kadının.tüp bebekle 2 evlat sahibi oldu.eğitim kariyer herşey değil önemli tabi ki ama mutlu olmaya yeterli değil.paralarını kazanıyorlar ailesine sahipler birbirlerine saygılılar ve mutlularAslinda doktorama tekrar dort elle sarilmak isterdim, ancak bu sefer de esimi de almanyayi da kaybediyorum.
Yukarıdaki arkadaş bahsetmiş, kariyer eğer hayatımızı yaşamamıza engel oluyorsa açıkçası ben daha az kariyeri olsa da mutlu ve huzurlu olabileceğim bir işi seçerim bu saatten sonra... Bir aldanmaca ve ağza çalışan bir parmak bal gibi geliyor bana bu aşırı kariyer takıntısı. Çok para kazanmak da eğer huzurla harcayabiliyorsam aile düzenimi temelinden bozmayacaksam kendimden sürekli vermeyeceksem mantıklı geliyor.Fark ettim, kafa bulayım dedim
Bir de bana yorum yapın yahu daha çok parası olan, yükü daha az bir iş buldum. Bir de çok iyi kariyer fırsatı sunan bir iş var neyi seçsem bilemedim vallahi.
Secmediginiz benim olabilir mi zira ben de issizimFark ettim, kafa bulayım dedim
Bir de bana yorum yapın yahu daha çok parası olan, yükü daha az bir iş buldum. Bir de çok iyi kariyer fırsatı sunan bir iş var neyi seçsem bilemedim vallahi.
Secmediginiz benim olabilir mi zira ben de issizim
para candır bu zamanda kanka .sen gençken çuvalı doldurmaya bakFark ettim, kafa bulayım dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?