- Konu Sahibi piramses1982
-
Mutluluk, genel olarak çocukluk döneminden beslenen, çook başka bir şey gerçekten. Konu sahibinin de çocukluğuna inilmesi lazım.fransa da ılkokul mezunu evli arkadaşım var.basit işlerde çalışıyorlar karı koca yıllardır.banliyöde çok güzel bir villada oturuyorlar 2 arabaları var.paris te kirada evleri var.türkiye de yatırımları var.benden iyi durumları diplomaları olmamasına rağmen.ve asıl önemlisi ne biliyormusun çok mutlu gözlerinin içi gülüyor kadının.tüp bebekle 2 evlat sahibi oldu.eğitim kariyer herşey değil önemli tabi ki ama mutlu olmaya yeterli değil.paralarını kazanıyorlar ailesine sahipler birbirlerine saygılılar ve mutlular
Yaaaaaaa ne talisin:)2si de senin olsun panpacım
Belki iyi gelirdi:) yrn bir gun psikoloji ve para oldugunda yumurta rezerviniz tukenmis olursa yeni bir depresyon sebebi olabilir sizin icin tabi hic cocuk dusunmuyorsaniz orasi ayriBu psikolojiyle yapilan cocuga yazik olur, gunahina girerim. Hem zaten para da yok....
para candır bu zamanda kanka .sen gençken çuvalı doldurmaya bak
Merak ettim çocukluğunuzda dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi bir sorun var mıydı ya da ailenizde böyle biri var mı?
Bu konudaki düşüncem saçma gelebilir ama iş, kariyer olgusuna fazla anlam yüklüyoruz bence. İnsanlar binlerce yıldır istediklerini alabilmek için çalışıyorlar, o yüce erişilemez kariyerleri olan yüz binler yok oldular. Yani en iyi kariyere sahip olunca (bilim adamı falan değilsen) adın dünya tarihe altın harflerle kazınmıyor.
Günümüzde bu meslek olayı iyice modern köleliğe dönüşmüş durumda. Yaşlanınca devlet bize 3 kuruş para versin diye 40 yıl gençliğimizi harcıyoruz.
Bu yüzden benim için en iyi kariyer;
-çalışmaya en az vakti harcayarak kazanabileceğim en fazla parayı kazanmak
-eğer varsa hobi sayesinde para kazanmak.
-insanlarla iç içe, fazla kafa açmayan işler
İş hayatınızı sevmediyseniz illa devam etmek zorunda değilsiniz.
Zaten aşağı pozisyonlara bile başvurmuşsunuz. Ücreti az bile olsa sevebileceğiniz başka sosyal bir iş arayın derim.
Evet kafam cok karisik.Katılıyorum konu sahibesinin kafası çok karışık, yazım şekline de yansıyor daldan dala şeklinde yazıyor okuyanların beynini yiyor.
Yazdiklarinizi okurken birsey farkettim. Kucukken ve gencligimde komsu kizlarindan biriyle annem beni mukayese eder "bak senin egitimine, sen ondan daha iyisin, daha basarilisin" derdi. Daha iyi universitelerde okudum, hatta ovda master icin yurtdisina gitmeyi istedi ama kabul almadi ama ben gidebildim. Sonra doktoraya devam etti o da. Cok harika bir evlilik yapti, cocuk yapti, doktorayi bitirdi ve simdi docent olmak uzere. Ben ise doktorayi bitirememis, calismayan ama yurtdisinda yasama firsati sunan bir esle evli ve elinde hicbirseyi olan biriyim....Ablacım bence siz bir sebat edin. Kariyer = emek, çaba. İşe girdim beğenmedim çıktım diyorsunuz. Eee kalmazsanız nasıl müdür olucaksınız? PhDye başladım bitirmedim diyorsunuz iyi hoş şimdi tekrar başlayınca ne değişecek?
Bakın size şunu net yazayım:
- Hayat yurtiçi yurtdışı fark etmez ücretli çalışanlar için aynı işten eve gelip yemek yiyip oturuyorsun bu.
- Yurtdışındayım diye mucize beklemeyin
- PhD yaptım diye kapınıza işler sıralanacak sanmayın. Ya da insanlar vaaav doktor oldu diye tapınacak sanmayın
- Size 10 kez iş bulup para kazanın yazdık zaten kocanızdan hayır gelmez 5 para etmez bir tip
- Seçtiğiniz hayatı yaşıyorsunuz. Kimi kariyeri, kimi evliliği seçiyor siz de evliliği seçmişsiniz. Herkes seçimlerini yaşar, aynı anda her şeye sahip olamazsınız. Yurtdışında yaşayayım PhDm de olsun işim de olsun o da olsun bu da olsun olmuyor hayat öyle değil. Aşırı derecede şımarık ve gerçeklerden uzaksınız. Her şeye aynı anda sahip olamazsınız bunu kabullenin. Sevdiğiyle evlenmek için başka bir şehirde daha az cazip bir işi kabul edip taşınan arkadaşım oldu ama 1 gün vahlanmadı çünkü özel hayatını işinin önüne koydu hayatı da işi de o şekilde ilerledi. Başka bir arkadaşım kariyeri öne koyup evlenmeyi 35+ya erteledi. Eeee her seçimin bir sonucu var, getirisi de var, götürüsü de var. Siz yaptığınız seçimleri yaşıyorsunuz şimdi derdiniz nedir anlamadım ki? Kendinize mi kızgınsınız?
San sohret getirebilir, dunyanin en iyi sehirleri arasinda.....keske sizin yerinizde ben olsaydim. Ne kadar basarilisiniz ki boyle imkanlariniz var....2sinin de parası aynı kapıya geliyor kız.
Biri bayağı prestijli ve egolu bir şirket, pozisyon tırt, iş tırt ama şehir çok iyi. Daha hafif bir iş , özel hayatıma daha çok zaman. Şehir de temiz ve düzenli, dünyanın en iyi şehirleri listesinde seçiliyor yakışıklı herifler de var
2 numara teknik olarak şahane bir konu, çok yapasım var yani alıp yürüyecek bir konu kendini süren arabalarla ilgili ama 1 numaralı fırsatı kaçırıyorum.Yorucu ve tüketici ama şan şöhret getirebilir
Cocuklugumda dikkat eksikligi var miydi bilmiyorum ama 22 yasinda cok ciddi psikolojik bir rahatsizliga yalalandim ve etkileri bitmiyor.Merak ettim çocukluğunuzda dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi bir sorun var mıydı ya da ailenizde böyle biri var mı?
Rahat olanı, kendime, sevdiklerime daha cok zaman ayirabilecegim isi seçerdim.Fark ettim, kafa bulayım dedim
Bir de bana yorum yapın yahu daha çok parası olan, yükü daha az bir iş buldum. Bir de çok iyi kariyer fırsatı sunan bir iş var neyi seçsem bilemedim vallahi.
Cocuklugumda dikkat eksikligi var miydi bilmiyorum ama 22 yasinda cok ciddi psikolojik bir rahatsizliga yalalandim ve etkileri bitmiyor.
Sifir beden hastaligi, anoreksiya. blumia rahatsizliklarini duymussunuzdur, 22 yasinda cok ciddi olarak buna yakalandim, kilo almayi reddettigim icin tedavi de kabul etmedim.
Yuksek lisanstayken bulimia cok ciddi bir sekilde basladi, doktoradayken hastaligim resmen zirve yapti. Millet ders calisirken, ben zamanimi daha fazla nasil zayiflarim diye kafa yormakla gecirdim. Bu da inanilmaz konsantrasyon kaybina neden oldu ve yaptigim hersey yarim kaldi.
Simdi dusunuyorum da, aslinda tum hayatimi rezil eden olay bu hastaligim. Tum basarisizliklarimin nedeni....
Artik iyilestim, ama bu sefer de elimdeki hersey kaydi gitti....
Belki de bu yuzden tekrar doktorayi bitirebilirim. Ama belki de artik is hayatina girmeliyim.
Hersey elimden kaydi gitti....neden mi? Ne zaman is bulacagim? Nasil bir is bulacagim bu tecrubesizligimle? Ya cok pisman olursam? Ya tekrar donmedigim doktoram icin cok pisman olursam?Yüksek lisanslı bir doktora terk avrupada yaşıyor elinden herşey kayıp gitti öylemi ?
Başaramadıklarına odaklanmayı bırakıp başardıklarınla mutlu olmayı denesen sonra biraz daha üzerine koyacak gücü bulacaksın.
Kisacasi atacagim hangi adim salaklik?? Gelecegimi ellerimle cope mi attim??Yüksek lisanslı bir doktora terk avrupada yaşıyor elinden herşey kayıp gitti öylemi ?
Başaramadıklarına odaklanmayı bırakıp başardıklarınla mutlu olmayı denesen sonra biraz daha üzerine koyacak gücü bulacaksın.
2sinin de parası aynı kapıya geliyor kız.
Biri bayağı prestijli ve egolu bir şirket, pozisyon tırt, iş tırt ama şehir çok iyi. Daha hafif bir iş , özel hayatıma daha çok zaman. Şehir de temiz ve düzenli, dünyanın en iyi şehirleri listesinde seçiliyor yakışıklı herifler de var
2 numara teknik olarak şahane bir konu, çok yapasım var yani alıp yürüyecek bir konu kendini süren arabalarla ilgili ama 1 numaralı fırsatı kaçırıyorum.Yorucu ve tüketici ama şan şöhret getirebilir
Hersey elimden kaydi gitti....neden mi? Ne zaman is bulacagim? Nasil bir is bulacagim bu tecrubesizligimle? Ya cok pisman olursam? Ya tekrar donmedigim doktoram icin cok pisman olursam?
Ya da ya donersem ve bu sefer almanyada yapabilirdim neden denemedim ki dersem?
Vay be! Hic bu acidan bakmamistim!Şuan bana hangisini seçersen diğeri için her halükarda pişman olacaksın gibi bir enerji verdin.
Ben finansçıyım hayatımı hesapla yönlendiririm yerinde olsam yapacağım hesap şu olurdu Türkiyede Doktoramı yapsam okulda da kalsam alacağım maaş maximum 1000 Euro
Almanyada bir fast foodda kasada olsam alacağım maaş 1498 Euro gibi...
Eğer ki çok içinden çıkamıyorsan sende ekonomi yönlü bir karar alabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?