Herkes ilerliyor ben ise sadece duruyorum hatta geriliyorum

Bir de su var. O bitirecegim doktora ile iyi bir is bulsam alacagim maas 5000 Euro. Tabi biterse....

Ve evet, hangisini secersem digeri icin pisman olacagim. Bunu biliyorum.....iste bu yuzden de karar alamiyorum

Bence kendinize büyük haksızlık ediyorsunuz...

Hayat bazen böyledir. İşler yolda gitmez.
Ben de doktora yapıyorum eşim de... Akademik kariyere 30 lu yaşlarında başladı eşim, ben ise hiç ara vermeden. Şimdi hayat ikimize aynı mı davranmış? Hayır. Bir çok arkadaşım şanslarının da etkisiyle 21 yaşında daha lisans mezunu iken asistan oldu benim heep çırpınmam gerekti bu iş için :) Tırnağımla kazımam gerekti. Hayat da böyle bir şey. Başarısız da olabiliriz, bazı şeyleri geç de elde edebiliriz. Ya da pek çok şey ters gitmiş olabilir. Herkes her şeyi aynı şekillerde elde edemez.Önemli olan peşini bırakmamak.

Böyle düşünerek sadece kendinizi bunaltırsınız.
Bence önce kendinizi başkalarıyla kıyaslamayı bırakın herkes aldı yürüdü ben böyleyim demeyi...
Eğer çalışıp çabalıyorsanız mutlaka bir kıymeti olacaktır tüm bunların.
Zor olabilir, zaman alabilir ama mutlaka olur. Yeter ki pes etmeyin.

Kabul, hayat iyi davranmadi. Tamam da ikinci kez elde ettigim doktorama deli gibi sukredip, bosanmak uzere oldugum esime geri almanyaya dondum. Tekrar baristigimiza da sukrettim. Halbu ki doktoraya tekrar kabul alinca da sukretmistim. Esimle barisinca sukrettigim doktorami birakmis oldum.
Gerci ilk doktoramdan hicbir dersimi saydiramadim cunku zaman asimi olmus.
Kisacasi:
1. Bosanma arifesinde tekrar doktoraya kabul alinca sukrettim, esimin adini agzima almiycam dedim ve yine dondum
2. Esime tekrar kavustuguma suktettim ama bu sefer de o sukrettigim doktoram gitti

Kisaca, elde ettigim seyi digeri icin birakiyorum ve yeni elde ettigim icin once sukredip, sonra diger kaybettigimi istiyorum....

Ben NE ISTIYORUM????

Eşiniz adina üzüldüm neden sizinle olmak istesin güven vermiyorsunuz pek.
Hayataa kariyer para pul vs evet önemli seyler ama bir aile kurmaktan daha önemli degiller yaşami idame ettirmek icin gerekliler
kariyer icin mi yasiyorsunuz siz hirslariniza kurbansiniz sanki
Bir sey olmadiysa tekrar denersin olana kadar cabalarsin siz ne istediginizi elinizdeki guzel seylerin varligina ragmen bilmiyorsunuz

Ben hep şunu der şunu söylerim
Hayata erken atılmak insansı zinde tutar ve yol alır .
Evet önüne çıkan fırsatları iş hayatında iyi değerlendirip çalışacak yol alacaksın
Üniversitede iş getirecek bir bölüm okuyacaksın yada sana diğer arkadaşlarından hemen öne geçirecek bir meslek sececeksin.
İse hemen atılacak dün hayat çünkü hızlı ilerliyor su gibi
Kendine vakit ayırıp birazda para kazanır sağlığında yerinde olursa değme keyfine işte mutluluğun formülü bu

3 Lisans Mezunuyum, Yüksek Lisans yapıyorum. Ailemden hayatta kalan neredeyse hiç kimse yok. Evli değilim. Arkadaşlarımın 4-5 yaşında çocukları var. Ben hayatta onlardan daha mı gerideyim ?
Hayır çevremdeki herkes çok mutlu bir hayatım olduğunu bilir. Ne kadar kaliteli zaman geçirdiğimi bilirler. Hiç evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünmedim. Bu aralar yüksek lisansı boşladım. Çünkü bana stres veren şeyleri hayatımdan uzaklaştırmayı tercih ediyorum.
Hayata nereden baktığın kadar tercihlerinin sonuçları da çok önemli. Soruyorum sana doktorayı bitirince ne olacağını sanıyorsun ? Hemen senin için akademik kadro mu açacaklar, yoksa aaa bu kız doktora yapmış işe mi alalım diyecekler. Hayır pratik hayatta işler böyle yürümüyor.
Günümüzde İnsan ilşkileri yükselme basamaklarını ne kadar hızlı tırmanacağını belirliyor. Sen ütopik bir yaşam kurmuşsun olaylara da gerçek dışı teorik yaklaşıyorsun. Bu şekilde hayatta mutlu olamazsın. Yaşamını başkalarının ki ile kıyasladığın sürece mutlu olma şansın yok.Unutma herkesin zirveye çıktığı süre, zirvede kaldığı süre , zirveden indiği süre aynı değildir. Bugün sen kendi everestine tırmanmaya çalışırken, kendi everestinin zirvesinde olanlar.Yarın sen zirveye ulaştığında belki yolunu bitirmiş, inişe geçmiş olacak.
Bakış açını genişlet, gerçek yaşamın dinamikleri senin ütopik dünyandan çok farklı bunu iş yaşamındaki zorlukları ve insan ilişkilerinin kişileri hangi noktalara ulaştırdığını görünce daha iyi anlayacaksın. Hayatı kendine ve sevdiklerine zehir etme. Çünkü tavırların bencillik ve şımarıklık nidaları taşıyor.

Bence eş adına hiç üzülmeyin kendisi konu sahibesine gayet tekme tokat sallamış bir tip

Bence eş adına hiç üzülmeyin kendisi konu sahibesine gayet tekme tokat sallamış bir tip
Esimi savunmak icin asla demiyorum....ama gercekten benden sonra terapiye baslamis ve hala gidiyor. Duzeldigine nasil inandim derseniz....gecenlerde bir tartisma yasadik, cidden tedavi oldugu belli, eskisi gibi olsa tokadi patlatirdi, sinirlerine hakim olmayi ogrenmis, odayi terkedip sakinlesmeyi tercih etti. Dedigim gibi esimi savunmak icin demiyorum, ama istenirse tedavisi olabiliyormus demek ki

Allah razı olsun ondan

Terazi Burcuyum aynı sizin gibiyim hep aklım yapamadiklarimda. Bazen dua ederdim allahım lütfen karşıma iki seçenek çıkarma diye karar almasi bir dert karardan pişman olmaması bir dert. Şöyle yaptım;bu seçeneği seciyorumve ne olursa olsun sonuna kadar gideceğim pişman olmayacağım diğerini dusunmeyecegim. Bakın etkili bir yöntem çünkü insan hayatında pek çok fırsat çıkıyor ve elimizle itiyoruz ama bunun sonu yok çünkü aklım diğerinde kalsaydı mutsuz olacaktım dolayısıyla Yetişkin gibi bir karara varıp arkasında durmak gerek. Sonuç ne olursa olsun

Allahim resmen beni anlatmissiniz.
Bakin su anda olacaklari soyleyeyim.
1. Istanbula doktorama geri donecegim (cok iyi bir uni bu arada) , offf almanyada kimbilir neler olacakti, offff esimmm esiimmm diye inleyecegim
2. Burada kalacagim, o zaman da "offf o universiteyi bitirsen ne guzel olacakti, salak kiz" diye inleyecegim
3. Gelip de universiteyi bitiremezsem, artik enkaza donusurum, almanyada oturumun gitmesi de ayri facia
4. Burda iyi bir is bulamayip surunme olasiligim da var
Istanbulda ailemin guvenli sicacik evinde oturmak varken, neden boyle bir maceraya atildigimi bilmiyorum. Avrupada yasama etiketine niye bu kadar takintiliyim ozentiyim onu da bilmiyorum.
Ve yine doktora etiketine neden bu kadar takintiliyim onu da bilmiyorum

Bildigim tek sey, onlarca yazan oldu, herkes nasihat verdi, tekrar tekrar okumama ragmen, bir karar verip 5 dakika gecmeden yine karar degistiriyorum.

Cok yoruldum kendimden cok

Allahim resmen beni anlatmissiniz.
Bakin su anda olacaklari soyleyeyim.
1. Istanbula doktorama geri donecegim (cok iyi bir uni bu arada) , offf almanyada kimbilir neler olacakti, offff esimmm esiimmm diye inleyecegim
2. Burada kalacagim, o zaman da "offf o universiteyi bitirsen ne guzel olacakti, salak kiz" diye inleyecegim
3. Gelip de universiteyi bitiremezsem, artik enkaza donusurum, almanyada oturumun gitmesi de ayri facia
4. Burda iyi bir is bulamayip surunme olasiligim da var
Istanbulda ailemin guvenli sicacik evinde oturmak varken, neden boyle bir maceraya atildigimi bilmiyorum. Avrupada yasama etiketine niye bu kadar takintiliyim ozentiyim onu da bilmiyorum.
Ve yine doktora etiketine neden bu kadar takintiliyim onu da bilmiyorum

Bildigim tek sey, onlarca yazan oldu, herkes nasihat verdi, tekrar tekrar okumama ragmen, bir karar verip 5 dakika gecmeden yine karar degistiriyorum.

Cok yoruldum kendimden cok

Hayatla ilgili anlam sorununuz var bence..Ondan sıkıldım bırak bunu beceremedim bırak..Bir mecburiyet olmadıkça kolunu kaldırmayan birisiniz demek ki.O halde kendinize prensipler edinin.Spora başlayın mesela..Ünvanınızla alakalı olmayan ofise tıkılıp kalmayacak bir iş bulabilirsiniz..Önemli olan sizi bunaltmaması.Hayattan çalışırkende zevk alabilmenin tadına varın bence..

Gercekten daha once hic dusunmedigim daha dogrusu farkima varamadigim bir konuya degindiniz "mecbur kalmadikca yapmamak" evet aynen bu
Ve cookkk cabuk bunaliyorum. Mesuliyet alinca stres oluyorum, yapamiyorum. Tek basima becerebildigim birsey yok, ne yaparsam grup calismasiyla oluyor. Ne zaman tek basima kalsam corba oluyor hersey

daha önce de yazıştık.
ben ruh sağlığı yerinde olmadıktan sonra hiçbir şeyin önemli olmadığını düşünüyorum.
yaşadıklarınız sizi bu noktaya getirmiş olabilir.
aileniz sizi başarılarınızla sevmiş muhtemelen..

üzgünüm ama, doktora için üretemedim tıkandım diyen biri olduğunuza göre,
zaten yeterince akademik düşünebilen biri değilsiniz demektir.
üstelik üniversitelerin de hali ortada..
bizim ülkemizde üniversiteler bilim yuvası mı Allah aşkına?
şimdi nasıl doçent olunuyor biliyor musunuz?
dosyayı hazırla, onaya sun, onaylandı haberi gelsin..

siz, ortalama zekaya sahip, öğrencilikte hasbel kader başarı göstermiş birisiniz.
he sayısal zekanız yüksek de olabilir ama bunu sosyal zekanızla tamamlayamamışsınız.
( bölümünüz de öyle ülkemizde çok geçerli süper bir bölüm değil siz de biliyorsunuz)

büyük bir holdingte beyaz yakalı çalışan olmak, ortalama bir firmada üst düzey yönetici olmak,
kendi işini yapıp patron olmak, üniversiteyi zevk için okuyup bambaşka işler yapmak, hobini işe çevirmek, memur olmak bütün bunlar bir tercih..
tercih ederken de bazı kriterlerimiz oluyor.
kendi işini kurmak için mesela cesaret gerekir. o sizde yoksa maaşlı çalışan olmayı tercih edersiniz.
mesaili de olsa aktif bir iş yaparsınız.. satış işi gibi, alanınızla ilgili firmaları gezersiniz, fuarlara gidersiniz, ajanslara gidersiniz, yurt içi yurt dışı..
ortalama bir firmada yönetici olduğunuzda çok kurumsal bir yapı değilse, sorumluluk sizdedir bu hoşunuza da gider ama nihayetinde para sizden çıkmaz.
memur olursunuz, işinizi belli bir düzende yaparsanız kafanız rahat olur mesai bitiminde kurum yansa umrunuz olmaz.
Ama biliyor musunuz? hepsi için EMEK gerekiyor. ÇABA gerekiyor.HAREKETE GEÇMEK gerekiyor.
Okul bitirmekle övünmek en fazla 25 yaşına kadar iş yapar..
Sosyal medyada, motivasayonla ilgili sayfalar var.
Zaman öldürücü diye kategorize etmişler mesela.
1-elalem ne der diye düşünmek 2-hep başkalarını memnun etmeye çalışmak 3- mükemmelliyetçilik 4-ilham gelmesini beklemek... diye devam ediyor.

Hayat "desinler" mantığıyla yaşanamaz! Hayatınız çöp olur o zaman.
Desinler diye yurtdışındasınız.. sosyal yardımla yaşıyorsunuz.
sosyal medya hesaplarınızda yer bildirimi mi yapıyorsunuz mesela?
bionuzda neler yazıyor?
Yurtdışında olmayı bir şey sanmak bir aşağılık kompleksi bana kalırsa..
Asla ekmeğinin derdinde olan insanlara lafım yok.
Beden işçisi olarak çalışıp para kazanıp standartlarını yüksek tutuyor, hayattan keyif alıyorsa ancak takdir ederim.

Siz iyileşmeden, ne doktorası? ne evliliği?
Bağımlılıklarınızı, zaaflarınızı gözden geçirmeniz şart.
Tedavi olun.

Kusura bakma hepsini okumaya zorlarken bogulacakmis gibi hissettim hayatimda hic birini böyle bardagin bos tarafa baktigini görmedim.. baska birsey söylemek istemiyorum sadece lütfen kendine gel diyebilecegim..

36 yaşındaki bir insan gerçekten ne istediğini nasıl bilmez ben hayret ettim.
Hayalleriniz olmadı mı hiç?
Bugüne dek pek çok hayal kırıklığınız olmuştur onlar bile size yol göstermiş olmalıydı.

Eşinizle, yurtdışında çok mutlu olsanız aklınızda doktora kalmamış olurdu.
Yok seçiminizde pişmansanız da arkanıza bakmadan gidebilmeniz gerekirdi.
Yemişim kocasını, oturumunu diyecek kadar çıldırma noktası yaşındasınız bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…