Herkes konuşuyor

Hanımlar iyi geceler. En güzel günlerim milletin konuşmaları ile zehir oluyor. Ben mi çok takıyorum yoksa gerçekten sinir bozucumu karar veremedim.Allah nasip ederse düğün yapacağım. Söz yaptım. Bir arkadaşım elbiseni çok pahalı almışsın dedi öteki o saçlar ne öyle seni yaşlı göstermiş. Diğeri ne kadar masraf yapmışsın ne gereği var vs. Neyse alttan aldım. Şimdi düğün yaklaşıyor. Zaten herşey çok masraf ama nişan düğün de yapmak istiyorum. Zamanında herşey ini tam yapan arkadaşlarım şimdi bana akıl veriyor. Ben yaptım pişman oldum gerek yokmuş milleti eğlendirmek için onu yapma bunu yapma bilmem ne. Sinir oluyorum. Fikir sormuyorum ki.akşam yine hem annem hem arkadaşım sinirimi bozdu. Sonbaharda düğün yapacağım. Yani 5 ay nişanlı kalacaz. Salon araştırıyoruz. Annem ne duysa çok pahalı lükse kaçma diyip duruyor. Elbise alacam pahalı salon tutacam pahalı hediyelik dagıtacam gerek yok. İçime dert olmasın diye susuyorum ama burama getirdi. Akşam arkadaşa düğün yaptığı salonu kaça tuttun diye sordum kız bana hayat dersi veriyor evlilik öyle böyle. Erken düğün yapma ama çokta bekleme birbirinizi tanıyın. Ben ona fiyat sordum. Kızlar ağlıcam sinirden artık ya. Sizde yaşadınız mı yoksa ben mi çok izin veriyorum. Herkes Bi sussun işine baksın istiyorum ya. Bana Bi akıl verin
Hepsi kıskançlıktan tatlım. Evlilik şöyle zor diyenlere anlaşılan kocanla mutsuzsun de gülerek. Alttan alttan laf sok.

Bazen evlilik ritüelleri için gereksiz yere çok para harcanıyor. Eğer imkanınız çoksa tabii ama yoksa değmez. Ben yine de yapacağım diyorsanız konuşanlara bana destek olun, bu sözlerinizle beni geriyorsunuz, deyin. Bence susarlar.

Çalışıyorum kimseden borç istemiyorum içimde birşey ukte kalsın istemiyorum. Nişan masa konsepti yapacağım ne gerek varmış. Arkadaşlarıma hamam yapacağım abartıyormuşum.sessiz sedasız misafiriz nikah kıysam herkes pek Bi mutlu olacak sanki
Hamam

Düğün gereksiz mi yada balayı
Hamam sanki abartı gibi geldi.. karışmak gibi olmasın ama🙁 düğün senin kına senin. Gönlün ne istiyorsa yap. Ama asla asla asla asla borca girme. Elinde ne kadar varsa o kadarını yap. Sana tek tavsiye bu. Varsa harca yoksa borca girme🙏🙏 inanılmaz büyük sorunlar yaratıyor sonrasında..

Ben hep söyledim burdakilere. Ne söz yaptım ne dugun,ne balayi. Aile arasi yüzük taktik nikah bitti. Pişman değilim zaten hevesim yoktu

On sene evvel yemekli düğün yaptik. O zamanın parasıyla takılan 60 küçük altını direk oraya verdik. Biz de eşya borcuyla uğraşıp durduk. Şimdiki aklım olsa nikah yapar geçerim. Hele ki bizim akrabalardan altın takan bile olmadı yiyip içip gittiler. Takılan hep eşimin tarafıydi neredeyse. Neyse ki büyük nisan yapmamisim.
Saçınıza, elbisenize yani sizin zevklerinize laf soyleyenleri tinlamayin ama diğer konularda da soylenilenlere kulaginizi tikamayin derim.

Bütçesine uygun mekan istiyor olabilir mi?
Heryer aynı. Yemekli dğün ile normal arasında 10000 fark ediyor gerek yok dedim kendi kararım zaten ucuzuna kaçıyorum ama yinede yaranamıyorum. Annem sanıylrki 2000 liraya salon varda ben 10000 lik salon tutyorum

Benimde var öyle çevremde, soru soruyorum ama karşılığında bir sürü öğüt alıyorum vs. Ben sizin sorununuzu anladım aslında, yani danıştığınız konuda konuşulsun, gereksiz akıl verilmesin diyorsunuz. Bence bu gereksiz diyaloglardan kaçmak için "ben öyle istiyorum öyle yapıyorum" "yanıtın için teşekkür ederim ama sorum bu değildi ben sana başka bir şey sormuştum" gibi kırmadan ama inceden laf sokarak karşınızdaki insanı biraz olsun susturabilirsiniz. Şöyle de olabilir, sürekli öğüt vermesinden rahatsız olduğunuz insanlara bir müddet bu konuları danışmayın, ne gerekiyorsa mesela bu platformda da evlilik hazırlıkları topikleri vs var, oralardan soruşturun. Gerekli olanı gereksiz olanı siz kendiniz için daha iyi bilirsiniz, başkalarının konuşmasına müsade etmeyin yani böylelikle.
Teşekkür ederim aynen bu. Söz yaptım arkadaşlar resim istedi attım yok ye elbiseni siyah aldın yok niçin saçını topuz yaptın yok boyun enişteden uzun olmuş niye topuklu giyindin.bımtım valla

Hamam

Hamam sanki abartı gibi geldi.. karışmak gibi olmasın ama🙁 düğün senin kına senin. Gönlün ne istiyorsa yap. Ama asla asla asla asla borca girme. Elinde ne kadar varsa o kadarını yap. Sana tek tavsiye bu. Varsa harca yoksa borca girme🙏🙏 inanılmaz büyük sorunlar yaratıyor sonrasında..
Hamamdan vazgeçtim zaten

Back
X