Herkes Sakın Hamile Kalma Diyor Ama Ben Hamileyim Sevinemiyorum.

Canım kimseyi takma kulak asma,annen baban bile olsa...Hayat senin hayatın ve siz sizden bir parça getirmek istiyorsanız bu dünyaya kimse karışamaz..Darısı anne olmak isteyenlerin başına...Sıkma kendini..Hayırlı bi evlat olsun inşallah

bu çevre genelde insana bebek yap diye baskı yapar seninkiler değişikmiş yapma diye baskı yapıyolar

Ben acikcasi anlayamadim, cevrenizdeki insanlara sizin cocuk sahibi olup olmamaniz neden dert olmus bu kadar? Annenizin ettigi lafa da anlam veremedim, niye akli gidiyormus?

Esiniz tam baba olma yasinda, daha gec yaslarda cocukla arasinda cok fazla yas farki olur, dedesi gibi durabilir diye dusunuyorum ben......yani bence zamanlama gayet guzel

Siz istedikten sonra kime ne, insanlara neden bu kadar kulak asiyorsunuz?

seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de evlendiğim zaman hemen hamile kaldım
ama biz düşünmüyorduk yani korunuyorduk bi şekilde Allah verdi bize bebeğimi
ilk duyduğumda 3 haftalık evliydim annemlerin yanındaydım ve adetim geciktiği için test yapayım dedim
pozitifi görünce sevineyim mi üzüleyim mi ne yapacağımı şaşırdım
anneme ben hamileyim bana kızacaksınız ama hamileyim demişim şaşkınlıktan
ablama da bana çok kızacaksın ama ben galiba hamileyim dedim hemen hastaneye gittim kan testi için
düşün daha 1 ay olmamış evleneli
kan testini de görünce ağlamaya başladım o şokla inşallah dış gebelik falandır dedim kendi kendime
sonra kaynanamlara söyledim
herkes dahil ben de biliyordum erken olduğunu
hele iki yıl düşünmüyorduk eşimle hiç hazır değildik
maddi sorunumuz Allah'a şükür çok yoktu ama ben işe başlayacaktım, bi kaç yıl evliliğe alışacaktık oysa
şimdi 5 aylık hamileyim ve ilk başlarda keşke hemen olmasaydı diyen çok oldu bana da ama sonra herkes hemen alıştı
bebeğimi elin lafına bakarak aldıracak değildim
ilk ay kabullenemedim çok ağladım ama bebeğim bana tutunmuştu bile bir anne olarak buna onu yapmamam gerektiğini anladım
ben şimdiden tekmelerini hissettikçe Rabbime şükrediyorum iyi ki hemen hamile kalmışım diye, tekmelemeye başlayana kadar yine anlamıyordum bişey ama 18. haftada hissettim şuan akşamları oğlum tekmelerden uyutmuyor beni
hep tekmelesin hareket etsin istiyorum onun varlığını hissedebilmek için
inan zaman geçsin keşke olmuş diyeceksin kimseyi kafana takmayacaksın bebeğinden başka hiç kimsenin söyledikleri umurunda olmayacak

ayrıca biz yeni evliyiz zor oluruz yapamayız falan deme bak ben de yeni evliyim ama eşim çok anlayışlı ne kaprislerimi çekti, insan ister istemez duygusal oluyor sinirli oluyor ama eşim sağolsun hep alttan aldı gerçekten hamilelikte erkeğin davranışları da çok önemli. ilk üç ay yeni evli olduğumdan ve hamilelik psikolojisiyle yine de zorlanmıştım ama şuan hamileliğe de evliliğe de alıştım. zamanla herşey düzene giriyor merak etme. hem yaşın da küçük değil herşeyin üstesinden gelirsin elbet.

Son düzenleme:
Bu kadar ağız birliği yapmışcasına herkes neden aynı şeyi söylüyor?
Mutlaka daha somut bir sebebi olmalı.
Ama, madem hamilesiniz artık yapacak birşey yok.

Sizin konunuzu okuyunca aklıma arkadaşım geldi.
Bizde ona hamile kalma diyorduk çünkü, eşişyle bir sürü sorunu vardı ve eşi bizim gözümüzle bakınca umursamaz baba olmaya layık biri değildi.
Yaşadıkları sorunlardan dolayı değil bu gerçekten böyleydi.
Adam hala bekar gibi yaşıyordu bizde kıza o yüzden öyle diyorduk.

Bebeğiniz hayırlı olsun.

Herkese ne?
Sizin hayatınız.
Neden herkesin aklı çıkıyor bebek sahibi olursunuz diye?
Annenizi ya da diğerlerini ne ilgilendirir bu konu?
Birbirinizi seviyorsanız,huzurunuz yerindeyse kurduğunuz aileyi meyvenizle güzelleştirmek en doğal hakkınız.
Siz ve eşiniz bu bebeği istiyorsunuz madem dışarıdan gelen yorumlara kulaklarınızı tıkayın.
Eşiniz ve bebeğinizle huzurlu,mutlu ve güzel bir ömür sizin olsun.

Genelde hemen çocuk yapmak pek doğru bulunmaz, ben de doğru bulmam şahsen. Çevrendekiler de büyük olasılıkla bu nedenle uyarıyordur. Annenin bu genel kanı dışında bir sebebi var mı korkmak için?

Yine de sebebi ne olursa olsun, şu an büyük ihtimalle hamilesin :)) İçinde minicik bir can var, kim ona kıymanı söyleyebilir ki? Sağlık sıkıntısı yoksa, anası babası belli, istenen bir bebeği aldırmaya vicdanı elveren insandan korkarım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım, senin yerinde olmaya can atacak o kadar çok insan var ki... Bu lutfun kıymetini bilmelisin. Bence çevrene duyur ve herhangi bir yorum duymak istemediğini söyle. Benim zaman zaman söylediğim cümleyi deneyebilirsin; "bu tartışmaya açık bir konu değil". :))))

Sen kendini anneliğe hazır hissediyorsan hiç saklama bence gururla söyle.

Kime ne aldır demek.

Hadi annen erken olduğunu dile getirebilir ama aldır demeye hakkı yok diye düşünüyorum.

canım siz istiyosanız kimseye laf düşürmeyin bence bende 5 y ıllık evkliyim istiyoruz ama ikinci bebişimiz olmuyo bi türlü iki kez kürtaj oldum allah vermişse eger kıymetini bilmek lazım

canım bende evlendım hemen hamile kaldım. benm ailemde seninkiler gibiydi. ama hiç mutsuz olma bence söyle sonucta hayat sızın artık bi iki tepki gösterirler sonra gecer... oyuzden hamileliğinin tadını cıkar

ailenin bu kadar ısrarla hamile kalma demelerinin altında başka bişey olabilirmi

Ben bu insanları anlamıyorum,galibada anlıyamıycam
Olsa niye oluyor derler,olmasa niye olmuyor doktora gittinizmi derler
Dua edinki hemen hamile kalmışınız ben dört yıl bekledim kızım için
Bırakın kim ne diyorsa desin,siz istedikten sonra kimene
İstemeyenlere söyleyin hamile kalma yılınızı size versinler,sizde ona göre hamile kalırsınız

Son düzenleme:
Ailelere hürmetimiz sonsuz ancak bu onların vereceği bir karar değil

Eşinle mutlusun, bir şekilde borçta olsa hayatınızı kurmuşsunuz, yolunda gitmeyen bir şey yok

Aç değilsiniz, açıkta değilsiniz, tamam çok kısa sürede çocuk yapmak bazen ürkütür insanları evliliğin gidişatına bakmak falan lazım diye ama olmuş artık ve isteyerek korunmayı bırakmışsınız.

Karar zamanı geçmiş ve bir karar alınacaksa da bu eşinizle sizin aranızda. Ben ailenizin yatak odanıza bu kadar müdahalesini yakışıksız buluyorum. Kimseden çekinecek bir şeyiniz yok, söyleyin ve itirazlara da kulak asmayın. Aldırma lafı eden olursa, bir daha çocuk sahibi olabileceğimin garantisini bana kim verecek diye sorun. Genelde ilk gebeliklerde kürtaj sonrası yeni gebelikler çok zor oluyor.

Hem sonra o aslında sizin bile değil, Allah'ın bir emaneti, onu sahip çıkıp kollamanız gerek, annenizin anneliği bile buna karşı duramaz, sağlıkla tamamlayın inşallah hamileliğinizi.

ailenin bu kadar ısrarla hamile kalma demelerinin altında başka bişey olabilirmi

Sebep belli aslında birikim yapıp ev almak. Çocuk olunca birikim yapılamayacağını zor olduğunu söylerdi annem evlenmeden önce. Sanırım bu yüzden istemiyor. Evimiz kira ev sahibi olmamızı çok istiyor annem. Bende öyle düşünüyordum ama evlenince fikrim değişti. Ne yapayım dedim ev alana kadar bekleyeyim mi? Allah verir mi vermez mi ne bileyim? diye düşündüm. Aile olalım istedim.

Maşşallah ne mutlu sana, evlisin ve bir bebeğin oluyor. inş. Allah eline almayı da nasip etsin. Eşinin yaşı 20li yaşlarda baba olanlara göre baba olmak için çok çok uygun. Senin de 30lu yaşlara gelmeden hamile kalman çok iiyi bir zamanlama. Millet çalışıp da böyle olmasını istiyor. Evlenmeden önce eşimle tanıştığımızda eşimin yaşı 35 ti şimdi 43 ve yaşım 27 deli gibi çocuğumuz olsun istiyoruz. Çünkü eşim zamanla yarışıyor ve bende çocuğum olmasını çoook istiyorum.
Sakıncası yoksa bir soru soracağım, evinizin geçimini çocuk istemeyenler mi sağlıyor???? bir bebeğin rızkına karşıyorlar.

Yok evimizin geçimini eşim sağlıyor. Allah'a şükür iyi bir işi var. Arada bir sıkışıyoruz. Çünkü düğün zamanından kalan bir takım borçlarımız var. Ama çok şükür halimiz vaktimiz iyi. Borcumuz bitse çok rahat edeceğiz. Ki ailem borcumuz olduğunu bilmiyor. Yani dediğim gibi borcumuz bitince çok rahat ederiz Allah'ın izniyle.

ben çevrenizin,ailenizin derdini gerçekten anlamadım.
sanki çok tehlikeli bi rahatsızlığınız varmış da(ki Allah korusun) çocuk yapmanız yasaklanmış gibi davranıyorlar.
her evlenen çiftin borcu vardır.
bu asla ama asla çocuğu ertelemek için bu kadar baskı kurmayı gerektirecek bir gerekçe değil.
ayrıca siz evlisiz,özel hayatınız var.
bu kadar sık sorulup sık boğaz edilmez ki...
hiç takmayın ailenizi.
öğrenirlersede gayet açık deyin:''bizim hayatımız,biz evladımız olmasını istedik''
ne diyebilirler ki?
gerçekten sinir oldum çevrenize.
bu arada hayırlı olsun evladınız,Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin

neden bu kadar karişiyorlarki bebeginizi aldirmanizi isteyecek kadar booşverin hamileliginizin keyfini çıkarin onu kucaginiza aldiginizda herşeye degdigini degecegini göreceksiniz

bir çocuğun adım adım içinde büyüdüğünü hissetmek..
onu dünyaya getirmek,gözün gibi bakmak..
kıyamamak belki babasından bile kıskanmak..
hayatını ona adamak,ona göre yönlendirmek..
çıkarsızca,hesapsızca bi varlık nasıl sevilir,gözden sakınılırmış görmek..
o enfes,tarifi olmayan duyguları hissetmek,yaşamak..

belkide yıllarca çocuk sahibi olmak için uğraşanlar varken etrafın dediklerini bu kadar dinlemek..hiç hoş değil

şu an ömrünün belkide en heyecanlı,en güzel anlarını yaşıyorsun,tadını çıkar..annen baban bile olsa bu senin,sizin hayatınız ve hiçkimse yönlendiremez..başkalarının hakkında karar vermelerine izin verme asla ve içinden geleni dilediğince yaşa..ben etrafa söyle yada söyleme diyemem gönlünden geçeni yap ama söylesende sçylemesende bu heyecanı eşinle yaşamaktan mahrum kalma..kulaklarını ya tıka,he de geç..yada göğsünü gere gere savun miniğini canını..

söylersem aldırırlar ne demek?
hangi çağdayız,kim seni böyle bişeye zorlar?
kim böyle bi günaha girer,buna vesile olur?
bu nasıl zihniyet anlamıyorum..

sakın diyorum..sen bu kadar istiyoken ve ona sahip olmuşken bu lütfu tut elinde,uyma şeytana..
ve değerini bil ki,buna sahip olmayı deli gibi isteyen ama olamayanlar var!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…