- 21 Haziran 2017
- 183
- 113
- 33
- Konu Sahibi xfairytalex
-
Anne ya dayaşça büyük bir kadının olması şart değil ama sen ihtiyaç duyuyorsan bence rica et. Belki ne mutlu bile olur gelmek ister. Hem eşim de duygusal bir insan diyorsun normal doğumsa özellikle yanında biri olsun isteyebilirsin.Merhaba kızlar, gebeliğimin son haftalarındayım. Bebek doğdu doğacak. Doğum için yanıma hastaneye gelebilecek kimsem yok. Kayınvalidem çok yaşlı ve hasta. Komşum var tıpkı bana anne gibi... Ama onu da mecbur bırakmak istemiyorum. Utanıyorum sen gel kimsem yok demeye, dilim varmıyor bir türlü..Herkesin annesi olur yanında onunla ilgilenecek, benim yok.. Nasıl atlatabilirim napabilirim bilmiyorum. Eşim çok ürkek ve dayanıksız duygusal anlamda. O her zaman destekçim ama yeterli gelir mi kestiremiyorum.. Günlerdir aylardır hep kafamı kurcalıyor, akışına bırakamıyorum. Desteğe çok ihtiyacım var. . Eşime içimi dökemiyorum da. Yıkık vaziyetteyim..
Selammm inan ki sen güçlü biriysen kimseye ihtiyacın yokMerhaba kızlar, gebeliğimin son haftalarındayım. Bebek doğdu doğacak. Doğum için yanıma hastaneye gelebilecek kimsem yok. Kayınvalidem çok yaşlı ve hasta. Komşum var tıpkı bana anne gibi... Ama onu da mecbur bırakmak istemiyorum. Utanıyorum sen gel kimsem yok demeye, dilim varmıyor bir türlü..Herkesin annesi olur yanında onunla ilgilenecek, benim yok.. Nasıl atlatabilirim napabilirim bilmiyorum. Eşim çok ürkek ve dayanıksız duygusal anlamda. O her zaman destekçim ama yeterli gelir mi kestiremiyorum.. Günlerdir aylardır hep kafamı kurcalıyor, akışına bırakamıyorum. Desteğe çok ihtiyacım var. . Eşime içimi dökemiyorum da. Yıkık vaziyetteyim..
Yaaaa spizella çok sevindim bebeğini kolaycacik dogurmanaSelammm inan ki sen güçlü biriysen kimseye ihtiyacın yok
Benim de eşim paniktir
Annem öldü, kayınvalidem ayrı bi dünya
Doğumda bana rahatlık ve huzur verecek bi akrabam olmadığından haber bile vermedim
Eşim sancılar sırasında odada elimi tutarak cesaret verici konuşarak yanımda oldu
Doğumdan sonra da inanılmaz bir şekilde bebeğe sanki 40 yıldır bakıyomuş gibi bakmaya başladım (bir sürü youtube videosu, doğum ve bakım eğitim dersine katılmam ve kitap okumam bana çok şey kazandırmış)
Eşin biraz yardımcı olsa (ev işi ve yemek desteği verse kimse olmaması çok daha huzurlu)
Kayınvalidem 3 gün kaldı evimin düzeni kalmadı. 3 gündür yalnızım çocuğumu gayet iyi baktığımı düşünüyorum, 2. Gün tırnaklarını kestim, göbeği düştü yıkadım, emzirme, alt bakım, burun, kulak göz temizliği hepsini kendim eşime bile ihtiyaç duymadan yapabiliyorum.
İnşallah Doğumun çok güzel geçer. Benim şansım normal doğum yapmam oldu. Tek sıkıntım 3-5 dikişim var onun da ağrısı ağrı kesici içince geçiyor. Kısacası içindeki o içgüdülere güven.
Bütün bunları ben yaptıysam sen de yaparsın
Hayatımda ilk kez kucağıma bebek aldım sen düşün. İlk kez bi bebeğe dokundum ve her şeyi yapabildiğimi fark ettim
Bu arada ben akrabalara (babama bile) doğum olduğunu hastaneden çıkınca söyledim :)
Çok huzurlu sakin bir ortama ihtiyacım vardı bebeği karşılamak için
Hastaneden çıkınca babam geldi, 1 gece kalıp döndü
O gün kayınvalidem geldi 2 gece kaldı (gelmez olaydı, bi de onun önüne 3 öğün yemek koydum)
Sonra da kimse gelmesin diye rica ettim.
Akrabalar arkadaşlar arayıp duruyor vah vah yalnız mısın diye. Zaten yenidoğan her şeye savunmasız, tam hastalık mevsimi, çok da güzel oldu yalnız olmam ama anlatamıyorum
Yalnız da olursan kendini üzme yani. Sen sadece başarabileceğine odaklan. İnan ki güç içimizde
Yaaaa spizella çok sevindim bebeğini kolaycacik dogurmanayazmadan edemedim.
Konu sahibi, hüzünlü olman çok doğal. Ama eşin ile üstesinden gelebilirsiniz bu işin.
Benim ablam kendisi istemedi hastanede kimsenin yanında kalmasını. Ki her iki aileyle de arası iyi. Ama eşiyle başbaşa üstesinden gelmek istediler. Doğumu bile bebek sağ salim doğduktan sonra öğrendik, gittik tebrik ettik,hediyesini verdik döndük :)
Yıllar önce annem ilk doğumunu yaptığında kendi annesi tatildeymiş, o da kocasıyla basbasa halletmiş. Yarın bir gün ben de doğursam istemem herhalde anneleri. Neden devamlı 'sutun yok, başından tut bebeği, aç bu cocuk' laflarına maruz kalayım ki?
Sen de pozitif düşün, zaten birkaç gün hastanede kalıyorsunuz. Hemşireler her problemde yardımcı oluyorlar.
Bir avazda dogurursunuz umarim
İnsan hassas, yaralı olduğu konularda dünyadaki herkes şanslı, kendisi de en şanssız insanmış gibi hissediyor bazen, anlıyorum sizi. Ama herkesin annesi yok, benim de yok mesela. Hatta yaşadığımız şehirde bir akraba bile yok. Olanlar uzakta ve yaşlılar, gelip kalma gibi durumları yok. Gelip kalmak isteseler evimiz o kadar küçük ki, o da çok zor. Eşimin ailesi doğumdan birkaç gün sonra geldiler ama gelmeseler daha iyiydi. Sezaryen olmama rağmen eşimle birlikte bebekle ve benimle ilgili her şeyi hallediyorduk zaten. Boşuna daracık evde dip dibe, bir kargaşa içinde yaşadık bir süre, gerek yoktu.
Bu doğumda kimseyi istemiyoruz, öyle karar verdik. 3 yaşında kızımız var, ona rağmen altından kalkarız diyoruz. Güçlü olun lütfen. Eşinizin yardım etmemek gibi bir lüksü yok, bir kere bunu ona hissettirin. Altını değiştiremiyorsa, kucağına alıp pışpışlayacak, atla deve değil. Derdinizi de dinleyecek, evlilik böyle bir şey. Korkularınızı, yalnızlığınızı paylaşın, o hassassa siz daha çok hassassınız şu dönemde ve öncelik sizde.
Bence insanlar doğumda bir aile büyüğüne ihtiyaçları olduğu konusunda şartlandırılmışlar. Oysa eşle de gayet güzel ve yeterli şekilde yaşanabiliyor bu süreç. Bir de insan bebeğini kucağına aldığında, kendini hiç olmadığı kadar güçlü hissediyor. Bütün dünyaya meydan okuyup, yenecekmiş gibi bir his... Artık koruma iç güdüsünden mi, yavruya duyulan aşktan mı bilemiyorum ama bu hisse güvenin. Çünkü her şeyi başarabilirsiniz.
Ayrıca S Spizella çok sevindim bebeğinizle kavuşmanıza. Güzel, mutlu günlerde büyüsün...
Yaaaa spizella çok sevindim bebeğini kolaycacik dogurmanayazmadan edemedim.
Konu sahibi, hüzünlü olman çok doğal. Ama eşin ile üstesinden gelebilirsiniz bu işin.
Benim ablam kendisi istemedi hastanede kimsenin yanında kalmasını. Ki her iki aileyle de arası iyi. Ama eşiyle başbaşa üstesinden gelmek istediler. Doğumu bile bebek sağ salim doğduktan sonra öğrendik, gittik tebrik ettik,hediyesini verdik döndük :)
Yıllar önce annem ilk doğumunu yaptığında kendi annesi tatildeymiş, o da kocasıyla basbasa halletmiş. Yarın bir gün ben de doğursam istemem herhalde anneleri. Neden devamlı 'sutun yok, başından tut bebeği, aç bu cocuk' laflarına maruz kalayım ki?
Sen de pozitif düşün, zaten birkaç gün hastanede kalıyorsunuz. Hemşireler her problemde yardımcı oluyorlar.
Bir avazda dogurursunuz umarim
Allah kolay ve sağlıklı doğum nasip etsin..Merhaba kızlar, gebeliğimin son haftalarındayım. Bebek doğdu doğacak. Doğum için yanıma hastaneye gelebilecek kimsem yok. Kayınvalidem çok yaşlı ve hasta. Komşum var tıpkı bana anne gibi... Ama onu da mecbur bırakmak istemiyorum. Utanıyorum sen gel kimsem yok demeye, dilim varmıyor bir türlü..Herkesin annesi olur yanında onunla ilgilenecek, benim yok.. Nasıl atlatabilirim napabilirim bilmiyorum. Eşim çok ürkek ve dayanıksız duygusal anlamda. O her zaman destekçim ama yeterli gelir mi kestiremiyorum.. Günlerdir aylardır hep kafamı kurcalıyor, akışına bırakamıyorum. Desteğe çok ihtiyacım var. . Eşime içimi dökemiyorum da. Yıkık vaziyetteyim..
Merhaba kızlar, gebeliğimin son haftalarındayım. Bebek doğdu doğacak. Doğum için yanıma hastaneye gelebilecek kimsem yok. Kayınvalidem çok yaşlı ve hasta. Komşum var tıpkı bana anne gibi... Ama onu da mecbur bırakmak istemiyorum. Utanıyorum sen gel kimsem yok demeye, dilim varmıyor bir türlü..Herkesin annesi olur yanında onunla ilgilenecek, benim yok.. Nasıl atlatabilirim napabilirim bilmiyorum. Eşim çok ürkek ve dayanıksız duygusal anlamda. O her zaman destekçim ama yeterli gelir mi kestiremiyorum.. Günlerdir aylardır hep kafamı kurcalıyor, akışına bırakamıyorum. Desteğe çok ihtiyacım var. . Eşime içimi dökemiyorum da. Yıkık vaziyetteyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?