• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin derdi benim çocuğum..

Cocuk sahibi.olmaya ugrastigim donemde benide delirtiyorlardi. Kimseyee diyemiyordum da deniyoruz ama daha tutmadi diye. Surekli cocuk dusunmuyormusun cocuk dusunmuyorsun bak yasin geciyor bla bla bla. Sonunda patladim birine evet dusunuyoruzda iste simdi siz varsiniz siz gidince bir tur calisacagiz ustunde. Yada az musade edin 20 dk ya geliriz biz dedim. Zaten sonra.kulaktan kulaga yayildi bana boyle dedi diye kimsede bir daha agzini acamadi.
Cirkeflik guzel sey tavsiye ederim :KK66:

Oo çok iyi yapmışsın :)

Herkes?

Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.

Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun

Sana kırıcı olmayacağım.
Olamayacagimdan değil olmayı istemedigimden.

Eskiden bu bilir bilmez yorumların beni sinirlendirirdi ama artık senin için sadece üzülüyorum.

Dilerim gerçekten yakın zamanda kendinle mutlu olursun da başkalariyla derdin kalmaz.

O gerçekten kahrolur dıye dusundugunuz insanlardan biri benim..
İşinde gücünde,dünyayı gezmeyi kafasına koymuş,uzak doğuyu falan boylamıs,esıyle kafa dengı,uyumu olan,çok okuyan, özgür ruhlu biriydim.
30 yasıma kadar asla cocuk dusunmedım.30 da anne olucam derdim. Şak diye olucak sanırdım ki,olmasa da çok derdim değil,herkes üremek zorunda değil derdim.
Hiçbir zaman anaç biri olmadım. Çocukları da çok sevmem. Ayılıp bayılmam yani.
Amma velaaakiiin iki senedir tup bebek yollarında heba oldum.. enerji zaman masraf.. psıkoloji... bir kayıp yasadım.. ıkıncı negatif.. 3.de tekrar hamıleyım. Toplum baskısı benı oyle bır hale getirdi ki, manyak gibi ben ben olmaktan cıktım.. bebegı kaybettıkten sonra green card a basvurmustuk. Sırf cekemeyecegım dıye bu ınsanları. Cıktı da.. sımdı gıdıp kalmak arasındayız.. yani demem o ki,sen gaza gelme.. gelmıyorsun da gorduum kadarıyla. Herkes gercekten uremek zorunda degıl yaa.. yasın kaç bu arada?

Yani bu gaza gelinecek kadar basit bir konu değil o yüzden kolay olmuyor ama gerçekten eksik hissetmeye başladim.
32 ye gidiyorum hayırlısı. .

Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.

Herkesin dilinde çok geç olmadan bak çaresine lafı..

Takmayan insanı taktirirlar valla.

Sorun etmiyorum hayırlı vakit bu değil demek diye düşünüyorum diyorum.
Falanca söyle olmuştu filancanin kızı böyle olmuştu.
Para derdin de yok ki ben anlamadım.
Doğur ben bakarım tamamlar..

Bir iyilik yaparım dua belli. Direk Allah hayırlı bir evlat versin sana.
Hayır dua güzel tamam ama direk bunu duymak artık ciddi bir eksik içindeyim duygusuna yöneltiyor ister istemez.

Hadsiz Kp dra götürcem onları der.
Sevgili eşim onun çenesini kapatmak için Dra gittik söyle dedi ilaç verdi diye yalan söyler.
Arkadaş yeter artık çocuk yapmak için ne bekliyorsun der.
Komşusu çocuk olmadan aile olmaz çocuk aileyi tamamlayan bir şey der.

Öbürü bak sağlığın için de çocuk şart emzirmek çok faydalı neden bekliyorsun baskısı bir yandan.

Ayrılsan da bir çocuğun olsun Yoldaşın olur diyen öbür yandan.

Hiç derdim yok gibi atla deve yapmadığım mevzuyu dert ettiriyorlar.

Olmuyor evet ne yapayım. Elim kolum da kalkmiyor. Sıkıntılarımı bilmeyen bilen herkesin tepkisi aynı. Hiç fark yok.

Ne çocukmuş arkadaş diye çığlık atasım var..

ahhh ah yazsam sayfalar sürer aynı dertten muzdaribim
rabbimden hayırlısı :kahve:

Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.

Herkesin dilinde çok geç olmadan bak çaresine lafı..

Takmayan insanı taktirirlar valla.

Sorun etmiyorum hayırlı vakit bu değil demek diye düşünüyorum diyorum.
Falanca söyle olmuştu filancanin kızı böyle olmuştu.
Para derdin de yok ki ben anlamadım.
Doğur ben bakarım tamamlar..

Bir iyilik yaparım dua belli. Direk Allah hayırlı bir evlat versin sana.
Hayır dua güzel tamam ama direk bunu duymak artık ciddi bir eksik içindeyim duygusuna yöneltiyor ister istemez.

Hadsiz Kp dra götürcem onları der.
Sevgili eşim onun çenesini kapatmak için Dra gittik söyle dedi ilaç verdi diye yalan söyler.
Arkadaş yeter artık çocuk yapmak için ne bekliyorsun der.
Komşusu çocuk olmadan aile olmaz çocuk aileyi tamamlayan bir şey der.

Öbürü bak sağlığın için de çocuk şart emzirmek çok faydalı neden bekliyorsun baskısı bir yandan.

Ayrılsan da bir çocuğun olsun Yoldaşın olur diyen öbür yandan.

Hiç derdim yok gibi atla deve yapmadığım mevzuyu dert ettiriyorlar.

Olmuyor evet ne yapayım. Elim kolum da kalkmiyor. Sıkıntılarımı bilmeyen bilen herkesin tepkisi aynı. Hiç fark yok.

Ne çocukmuş arkadaş diye çığlık atasım var..
aynı baskılar bende de var
herkes çocuk için ölüp geberdiğimizi düşünüyor kendileri gibi sanırım
kardesımın bebeğinin 40 mevlüdünde hoca bebeğe dua okurken,
birkaç insanın bebeği halanın kucagına verin halanın çocugu yokmuş ( halası benim ) diye koca salonda bağırması işin ne kadar çığrının çıktığının göstergesiydi benim için

kuzenimin korunsan bşle nasıl hamile kalamadın kaç senedir, biz ikinciyi ayakta yapmışız demesi

buların örbneği o kadar çok ki

ver yolu gitsin kimin ne haddine çocuk sorusu

Ay ben de ne cok duydum su laflari.
Ozellikle cocuk olmadan aile olunmadigini iddia edenleri. Neden evlendiklerini cok merak etmisimdir. Kendi cocuklari olmasa aile degillerdi demek.
Ben de 8 sene cocuk yapmadim. Esimin ailesinde kisir ilan edildim. Kulaklarimi tikadim. Hazir oldugumda bebegim de oldu.
Siz istemiyorsaniz sizin karariniz herkes saygi duymali. Istiyorsaniz da Allah en hayirli zamanda nasip etsin.

İştw bu yüzden kendi annem ablam hariç hiç kimseye çocuğum olmuyor şu hastalığım var tedavi görüyorum ya da görmüyorum gibi şeyler söylemedim söylemeyi de düşünmüyorum. Keşke ilk başta daha düşünmüyoruz deyip ağızlarını kapatsaydınız. İnsan olmadığından çok insanların laflarına üzülüyor.

İlk doktor muayenesine gittiğimde doktor kimseye söyleme diye uyarmıştı. Biz paylaşmak destek görmek isteriz ama insanlar malesef buny yapamıyor. Doktorun dediği gibi söylemedim ve kendiliğinden oldu.

benimkiler daha cok kucuk.. buyudukledini bende gorurum insallah:)
Hayali bile guzel geliyo suan:)

Bende gidiyorum alisverise parka gidebilecegim heryere.. aralari 2,5 yas ve en kucugu henuz 3 aylik :) zor tabii simdi hepsi bana bakima muhtaclar... bazen oluoki tum gun vaktin cok oluyo bazende yarim saati zor buluyorum suan kendim icin
Sizin çocuklarınız mı var? 2 mi 3 mü anlamadım ama 3 aylık bebegınız varmıs valla burda yatıp kalkıyo gibisiniz her konunun altında sizi görüyorum :) az çocukla da ilgilenin.. konu sahibini de zorlamıssınız kadın enerjim yok dedikçe tedavi ol,sorun yok dedikçe yok yok aslında var.. bana bu darlayanlardan pek farklı gelmediniz

Sizin çocuklarınız mı var? 2 mi 3 mü anlamadım ama 3 aylık bebegınız varmıs valla burda yatıp kalkıyo gibisiniz her konunun altında sizi görüyorum :) az çocukla da ilgilenin.. konu sahibini de zorlamıssınız kadın enerjim yok dedikçe tedavi ol,sorun yok dedikçe yok yok aslında var.. bana bu darlayanlardan pek farklı gelmediniz
Laf mi soktun aklinca :)
3 cocugum var sukurler olsun.. cocugumla ilgilenmedigimi nerden cikariyosun? Ki ilgilenmesem bile seni ne ilgilendirir bu :)

Bence sen git kocanla ilgilen burdaki yorumlardan daral geldiyse:) benide sacma sapan polemiklere cekme :)

Sevgilin olduğunu duyarlar ne zaman isteyecekler derler, isteme söz olur düğün ne zaman evi arabası var mı derler. Evlenirsin çocuk sorarlar, 1. Cocugun olur ikinciyi sorarlar. Velhasil dış mihraklar hep birseyler bulurlar. Duymayacaksin ve cevap vereceksin uslubunca. Herkesin kendi hayati ve sıkıntıları var. Misal cocugum hasta zengin halam aramış cocugu benim torunumu goturdugumuz yere goturun diye. Yahu param olsa devlet hastanesinde niye sürüneyim. Sanane dimi, ama denmiyor. Boylece bende icimi dokuverdim :/

Aynen..
Olursa muhakkak dünyaya getiririm zaten.
Benim tedavi gibi bir süreci kaldıracak gücüm yok. Onun peşinde koşacak kadar iyi hissetmiyorum.

Amin..
Şaka bir yana ille çocuk demeyen beni rahatsız eden bu sözler çocuk için üzülen kişileri kahreder gerçekten Allah kolaylik versin..

Çocuksuz mükemmel bir yuvaya sahip olmadığım için belki de haklılar diye düşünüyorum. .

He He çok dedim artık kesmiyor :)

Hayirlisi olsun. .
Herkes için. .
Ne bileyim iyiliği için söylüyorum derler ama cidden bunaltiyor.

Ilk başlık durum değil yalnız.
5 buçuk yıl oldu artık.
Hiç çocuk istemiyoruz belki olamaz mı demisligim var.
Manyak bu diyorlar o zaman da :)

Kahretmez mi hiç. İki yillik evliydim. Hamile kalamiyodum onune gelen soruyodu. Pco tedavisi goruyodum. Bir ortamda hic tanimadigim bir kadin gelip gobegimi sevip kac aylik hamilesin dedi. Kilomdan kaynakli hamileyim sandi. Bircok sey yasadim ama en cok aglatan buydu. Sizinde hakkinizda hayirlisi olsun. Sikintilarinizi tam okuyamadim ama cocuksuzda hayat sürer

Aynen..
Olursa muhakkak dünyaya getiririm zaten.
Benim tedavi gibi bir süreci kaldıracak gücüm yok. Onun peşinde koşacak kadar iyi hissetmiyorum.
Evleneli daha bir yıl dolmadan aynı şeylere maruz kalmıştım. Ben hep "istemiyorum" diyordum. Bu sefer de sonra pişman olursun vs ler başlıyordu. Ben de "bana akıl lazım değil, olanı yetiyor, para varsa verin" diyordum. Bi gün istemiyorum deyince bir akrabam "böyle diyenlere bi gıcık oluyorum ki" dedi. Ben de "ben de milletin hayatına burnunu sokanlara gıcık oluyorum ama yapacak bi şey yok malesef" dedim. Bi daha da çocuk demedi. Bazen kötü olmak lazım demek ki. İnsanlara Nerede durmaları gerektiğini belirtmek gerek. Zira bazıları bunu gerçekten bilmiyor.

Amin..
Şaka bir yana ille çocuk demeyen beni rahatsız eden bu sözler çocuk için üzülen kişileri kahreder gerçekten Allah kolaylik versin..

Çocuksuz mükemmel bir yuvaya sahip olmadığım için belki de haklılar diye düşünüyorum. .

He He çok dedim artık kesmiyor :)

Hayirlisi olsun. .
Herkes için. .
Ne bileyim iyiliği için söylüyorum derler ama cidden bunaltiyor.

Ilk başlık durum değil yalnız.
5 buçuk yıl oldu artık.
Hiç çocuk istemiyoruz belki olamaz mı demisligim var.
Manyak bu diyorlar o zaman da :)

Laf mi soktun aklinca :)
3 cocugum var sukurler olsun.. cocugumla ilgilenmedigimi nerden cikariyosun? Ki ilgilenmesem bile seni ne ilgilendirir bu :)

Bence sen git kocanla ilgilen burdaki yorumlardan daral geldiyse:) benide sacma sapan polemiklere cekme :)
Kocam işte.. :) valla o gelince ilgileniyorum zaten.. ama sen millete laf yetiştirirken nasıl ılgılenıyorsun 3 cocukla hayret pek ınanasım gelmedı.. yorumların ilgimı cekıyor her tasın altındasın ve sureklı negatıfsın bı bılmıs tavırlar bıseyler.. hıc nıyetım yok polemıge gırmeye hadı sana eyvallah..

Susmazlar. Her daim konuşacak şeyler bulurlar. 3.5 senelik evliyim ben de. Düşünmüyoruz demekten dilimde tüy bitti.

Kocam işte.. :) valla o gelince ilgileniyorum zaten.. ama sen millete laf yetiştirirken nasıl ılgılenıyorsun 3 cocukla hayret pek ınanasım gelmedı.. yorumların ilgimı cekıyor her tasın altındasın ve sureklı negatıfsın bı bılmıs tavırlar bıseyler.. hıc nıyetım yok polemıge gırmeye hadı sana eyvallah..
O zmn kisisel saldiriya gecme.. gozardi et butonu var ona basabilirsin. Senin konuna istemedigin sekilde yorum yaptigim icin isine gelmedigi icin boyle yorum yaptigini anlamadim sanki :) hem konu aciyorsun yorum yapanada kin guduyorsun:) bence sen buralari cok ciddiye aliyorsun :) ha buarada sen kocanla ilgilen demiycektim git kocan senle ilgilensin diycektim, malum ordan dem vuruyodun konunda:)

O zmn kisisel saldiriya gecme.. gozardi et butonu var ona basabilirsin. Senin konuna istemedigin sekilde yorum yaptigim icin isine gelmedigi icin boyle yorum yaptigini anlamadim sanki :) hem konu aciyorsun yorum yapanada kin guduyorsun:) bence sen buralari cok ciddiye aliyorsun :) ha buarada sen kocanla ilgilen demiycektim git kocan senle ilgilensin diycektim, malum ordan dem vuruyodun konunda:)
Sen ne yorum yapmıssın ki bana da mı yaptın :) kesin ordan kıllandım demek.. asıl sen ciddiye alıyorsun bak çetele tutmusun.. kocam ılgılenıyo sagolsun yaa valla.. darısı sana :) çocuklarının vebaline girme bak butun gün burdasın 3 çocukla.. yazık günah.. bu konuya da kesin bak bende 3 tane var demek içşn geldin :) ama konu sahıbının oyle bı derdı yok anlatamamıs kız zaten sana

Sen ne yorum yapmıssın ki bana da mı yaptın :) kesin ordan kıllandım demek.. asıl sen ciddiye alıyorsun bak çetele tutmusun.. kocam ılgılenıyo sagolsun yaa valla.. darısı sana :) çocuklarının vebaline girme bak butun gün burdasın 3 çocukla.. yazık günah.. bu konuya da kesin bak bende 3 tane var demek içşn geldin :) ama konu sahıbının oyle bı derdı yok anlatamamıs kız zaten sana

Yazmayan halin buysa yazar halin nasil olcak :) simdi beni yeme burda, anlamadik sanki :) liste tutmadim ama o kdr zirliyodunki unutnak imkansizmis demekki :)

Belki bakicim var belki babalari ilgileniyo belki hastayim yatagimda canim skilio burda vakit geciriyorum? Nerden biliosun? Cok bilmislik yapan sensin bence.. senin guttugun koyun kdr benim gordugum coban vardir o yuzden daha fazla yorum yapma bence.

Yazmayan halin buysa yazar halin nasil olcak :) simdi beni yeme burda, anlamadik sanki :) liste tutmadim ama o kdr zirliyodunki unutnak imkansizmis demekki :)

Belki bakicim var belki babalari ilgileniyo belki hastayim yatagimda canim skilio burda vakit geciriyorum? Nerden biliosun? Cok bilmislik yapan sensin bence.. senin guttugun koyun kdr benim gordugum coban vardir o yuzden daha fazla yorum yapma bence.
Bakıcı anne gibi olur mu hiç ohooo her ımkanı olan bakıcı tutabılen bır duzine cocuk yapsın o zaman.. siz evlat yetıstırme konusunu çok yanlıs anlamıssınız yaa.. ahahahah aç konumu baştan oku nerede zırlamısım bi göstersene hadi yaa :) koyunu çobanı pek bilmem ben her bildirime anında çöküyorsun o çocuklarla azıcık oyun oyna.. yap sokağa sal olmaz böyle bak buyuyunce dıyecekler kı annem habıre kk de zaman öldürdü

Bakıcı anne gibi olur mu hiç ohooo her ımkanı olan bakıcı tutabılen bır duzine cocuk yapsın o zaman.. siz evlat yetıstırme konusunu çok yanlıs anlamıssınız yaa.. ahahahah aç konumu baştan oku nerede zırlamısım bi göstersene hadi yaa :) koyunu çobanı pek bilmem ben her bildirime anında çöküyorsun o çocuklarla azıcık oyun oyna.. yap sokağa sal olmaz böyle bak buyuyunce dıyecekler kı annem habıre kk de zaman öldürdü
Belki bakici dedim belki hastayim dedim:) nedense hep isine gelen yerleri cimbizliosun. Sonuc itibariyle seni hic ilgilendirmez benim ne yaptigim.. kendi konunu ben mi anlatim sana. Sabah sabah canin sklmis anlasilan saldiriyosun burda:) bi daha yorum yapma bana kizin konusunu yeterince batirdin zaten

''Yapmıyorum çocuk falan, ne yapacaksınız haşa yaratıp karnıma mı yerleştireceksiniz, Allah'ın uygun gördüğü zamana şirk mi koşuyorsunuz'' derdim. Dinden girince keserler seslerini belki.

Belki bakici dedim belki hastayim dedim:) nedense hep isine gelen yerleri cimbizliosun. Sonuc itibariyle seni hic ilgilendirmez benim ne yaptigim.. kendi konunu ben mi anlatim sana. Sabah sabah canin sklmis anlasilan saldiriyosun burda:) bi daha yorum yapma bana kizin konusunu yeterince batirdin zaten
Sen cevap yazdıkcca ben de yazacagım haberin olsun :) hem bak yorumlarımı begenenler oluyor gizli düşmanların var bence herkes yaka silkmiş senden.. sen vakıt bulup cenelesıyorsan ben de cenelesırım henüz bende cocuk yok,sende 3 tane varmıs bak.. arkadasın konusunu cvp vermedıkce durup dınlenıp yazıp batıran sensin

Back
X