Herkesin evladı kendisine kıymetli

Tabiki de oğluna gösterdiği ilgiyi size göstermez. O oğlu sonuçta . Siz ✋

3 yıl olacak eşimin memleketine geldik. Geldiğimizden bu yana ciddi hasta oldum,gebeliğim sıkıntılı geçti, gebeliğimin son haftaları hastanede yatmak zorunda kaldı bebeğin gelişimi geri kaldığından beslenemediğinden bu süreç boyunca hep yalnız kaldım. Herşeyi yalnız hallettim( eşimle birlikte) doğum oldu ailem kaldı 20 gün, sonrası4 yaş erkek çocuk ve bebekle kaldım. Bebeğim sürekli emdiğinden eşim işten gelene kadar aç kaldım. Pandemiden beri yine 2 çocukla evde ekransız büyüdüklerinden yine yalnızdım. Eşimin yoğun bir iş hayatı özellikle pandemiden beri yani bana pek de faydası yok.bunları neden anlayitıyorum aslında daha çok şey var da işte bu geçen Perşembe eşim nöbetçiydi kayınvalideme dedim kalmaya gel o gün gelecekti sonra tok virüs arttı o bu şu dedi vazgeçti ve hemen peşi cuma günü kızı, gelini maaile köye gittiler. Eeee hani virüs vardı ??? Neden bozuldum bu kadar derseniz sıkıntıdan stresten vücudumda 5-6 gündür kırmızı lekeler çıktı ve git gide yayılıuo şu anda boynuma bacaklarıma inmeye başladı( bu hafta eşim hep nöbetçi yorgun olduğundam daha da yoruldum)

Yoğunluktam eşim şu an ağır grip oldu aradı oğlunu ah çok üzüldüm onu iç,bunu ye peki ya ben???

Bu zamana kadar hiç birşeylerini demedim ama bu sefer çok kırıldım demeyi düşünyuyorum eşimse deme diyor. Sizce demelimiyim? Çünkü bu 1-2 gündür daha da arttı vücudumdakiler. Nasıl ne zaman demeliyim?haa büyüğümdürler severimde yani nasıl demeliyim bilsinler istiyorum

Not: haa onlara mı güvendiniz derseniz hayır kesinlikle çok şükür Rabbim sağlık versin ben bakarım yavrularıma. Ama aynı memlekette olduğundan mı nedir yılda 1-2 kere istediğin birşeyin de olmaması koyuyor.
Biraz fazla alıngan davranıyorsunuz , niye aç kaldınız ki ? Hiç olmadı dışardan bir şeyler söyleyin . Eşiniz evdeyken 3 kg kıyma çektirin , pide yaptırıp dolaba atın , ısıtıp ısıtıp yeyin. Çorbayı çokça pişirin , saklama kabına koyum dolaba atın . Hiç olmadı tost yapın yeyin . Hiç olmadı misli vs yeyin . Yani eşiniz gelinceye kadar aç kalmanız garip .
Lekeler muhtemelen stresten çıkıyor .

Stres edecek bir durumun yok . Öncelikle bunu unutma. Benim de iki çocuğum arasında 4,5 yaş var , eşim de çok yoğun çalışır hatta bazen şehir dışında olur . Ailem ve eş tarafı kimse yok , İstanbulda kimsemiz yok. Aynı şartlardayız az çok .
Biraz daha hazırlıklı ol , gerekirse haftada - 15 günde bir bakıcı gelsin evinize . Siz de kendinize zaman ayırın .
Bebekler büyüyor ve sonrasında da kim yanınızda oldu kim uzak durdu iyi öğreniyorsun. Hakedene hakettiği gibi davranıyorsun .

Bende buraya takildim yorumlarda kimse yazmamış sizden başka birde bazı insanlarda covid leke şeklinde de belirti veriyormuş bi yerde okumuştum vücutta
Bu zamanda gripli benim için uzak durulası gereken kişi
Yok covid değil aşıların ikisinide oldu.belirtiler covidle ıyumlu değil

Kendi evinizde nasıl aç kaldığınızı anlayamadım ben ya? Ufak çocuk da varmış, o ne yapıyor?
Şu an aç değilim çok şükür bebeğim nerdeyse 2 yaşını dolduracak. Doğum sonrasıydı o üstte te yazmıştım 3 ay boyunca höğsümde sürekli bebek ve 2 çocuk adapte olamama zamanı iyi yönetememe galiba o zamanki sorun

Biraz fazla alıngan davranıyorsunuz , niye aç kaldınız ki ? Hiç olmadı dışardan bir şeyler söyleyin . Eşiniz evdeyken 3 kg kıyma çektirin , pide yaptırıp dolaba atın , ısıtıp ısıtıp yeyin. Çorbayı çokça pişirin , saklama kabına koyum dolaba atın . Hiç olmadı tost yapın yeyin . Hiç olmadı misli vs yeyin . Yani eşiniz gelinceye kadar aç kalmanız garip .
Lekeler muhtemelen stresten çıkıyor .

Stres edecek bir durumun yok . Öncelikle bunu unutma. Benim de iki çocuğum arasında 4,5 yaş var , eşim de çok yoğun çalışır hatta bazen şehir dışında olur . Ailem ve eş tarafı kimse yok , İstanbulda kimsemiz yok. Aynı şartlardayız az çok .
Biraz daha hazırlıklı ol , gerekirse haftada - 15 günde bir bakıcı gelsin evinize . Siz de kendinize zaman ayırın .
Bebekler büyüyor ve sonrasında da kim yanınızda oldu kim uzak durdu iyi öğreniyorsun. Hakedene hakettiği gibi davranıyorsun .
Doğru söylüyorsunuz. Çok şükürler şimdilik yemekle ilgili sorun yok. Hazırlıyorum. Sadece dediğim gibi çok bunaldım galiba. Pandemi başından beri kimseyle görüşmedim, düşünün kü markete bile şu koca yılda sadece 2 kere eşim gitmeme izin verdi o da güç bela. ( çok evhamlı malesef)Yani tam karantinada geçti.

Çocuklarımo seviyorum hem de çokk ama istiyorum ki artık günde 1 saat sadece kendime vakit ayırayım. O da olmuyor. Küçüğü gündüZ uyutunca büyük bu sefer anne beraber birşeyler yapalım oynayalım diyor. İkisi ayaktayken sürekli evde bir hareket zaten. Mutfaktan çıkamıyorum. Akşam ikisini yatırana kadar hep bir tempo. Küçüğü uyutmak için yatırınca ki 10 u buluyor. Sızıp kalıuorum bende kalkamıyorum bir daha. Daha çok bu yordu galiba beni. Evet anneyiz ama öncesinde insanız, insanım yani. Bilmiyorum kendime zaman, alan oluşturmak hakkım diye düşünuyorum. Bu alanı, zamanıda 2 yıldır oluşturamıyorum😞

Hiçbir şey demeyin,ama arada k’kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla’yapın..İlerde de her fırsatta çocuklarınızı, eşinizle tek başınıza ,yardım almadan büyüttüğünüzü her fırsatta ve her ortamda söyleyin,kv başını öne eğdirin..
Ben öyle yapıyorum,
Hiç minnet etmeyin

Bir anımı anlatıp gideceğim
Eskiden bi akrabamızın sezeryan doğumunu dışarda bekliyorduk
Bebek geldi herkes bebekle ilgilendi sadece kızın annesi kızım nasıl diye sordu
Yani gerçekten herkese kendi evladı kıymetli
Herkesin annesi de kendine kıymetli mesela
Kendi anneme eşimin annesinden daha özem gösteririm hasta olsa

Bu zamana kadar bu gerçekle yüzleşmeden nasıl geldiniz asıl ona şaşırdım

Bence eşinizin ailesine söylemeniz, kırılmanız gereken bir şey yok.

Yok covid değil aşıların ikisinide oldu.belirtiler covidle ıyumlu değil

Asi olması covid olmayacağı anlamına gelmiyor. Çok kişi var asi olmasına rağmen covid geciren.Ve belirtiler herkeste farklı. Artı olarak asi olanlar kendileri olmasa bile virüs bulaştırabiliyor o yüzden maske takmaya devam ediyorlar.

Kayınvalidenize gelmek istememesine hak verdim. O da büyük ihtimal biz vaktiyle hem tarlada çalıştık hem elde bez yikayip çocuk büyüttük ne var iki çocuk diye düşünüyordur. Kayinvalideden anne anlayışı beklemeyin. Beklerseniz psikolojik olarak çok yorulursunuz. Ben doğum yaptım dikislerden popomun üstünde oturamazken kayınvalidem eşime teselli veriyordu :) neymiş sabah kahvaltı yapmadan ise gidiyormuş oğlu, ben bir haftaya toparlanır hazırlarmışım:)

Çocukları alıp dışarıya çıkın sürekli evde kalmak psikolojinizi bozar. Açık hava çocuklarada iyi gelir size de. Ve bir iki saat çizgi film açabilirsiniz o arada sizde dinlenirsiniz. Temizlik için yardımcı alın diyecegim ama yabancı birini eve ben güvenip alamıyorum su dönem bilemedim. Zaten bir iki sene sonra rahat edeceksiniz az sabır.

Dar günümde yanımda olmayacaklarsa ben neden eşimin annesine anne, babasına baba diyim, bişey olunca da hayırsız geline çıkıyor adın, vicdansız bilmem ne bi sürü laf. Haklısınız, ayda yılda bir, bir şey isteyipte hayır cevabı almak koyuyor insana... Kırıldım dediğinizda karşı taraf sizi anlayack kapasitede olsaydı bi zahmet gelirdi.
Çocuklar küçükken insan destek istiyor ki zaten desteğe ihtiyaç da oluyor. Az kalmış, 2 yıla rahat edersiniz, sonra dar günümde yanımda olmayanın iyi günümde gölgesine gerek yok dersiniz, anlayan anlar.

Kv gönüllü gelse yardım etse iyi tabi sonuçta torunuyla ilgilenecek ama gelmiyorsa niye kirildiniz..eşinizden yardım alin gerekirse yardımcı gelsin eve. Iki elin varsa başını kası derler ya aynen öyle.. 4 yaş çocuğunuz kreşe gidebilir cevremde gidiyorlar hep. Sonra eşim gelene kadar ac kaldım demissiniz fazla dramatize etmissiniz dışarıdan alır dondurulmus alır iki yumurtakırar insan yine ac kaldım demez bence. Siz de duruma şartlara göre ayarlayacaksiniz kendinizi.
Annelerimiz de çocuk büyüttü benim anneannem yakındı bize 5 dk ötede hic hatırlamam mesela anneannemin bize baktığını

Bir anımı anlatıp gideceğim
Eskiden bi akrabamızın sezeryan doğumunu dışarda bekliyorduk
Bebek geldi herkes bebekle ilgilendi sadece kızın annesi kızım nasıl diye sordu
Yani gerçekten herkese kendi evladı kıymetli
Herkesin annesi de kendine kıymetli mesela
Kendi anneme eşimin annesinden daha özem gösteririm hasta olsa

Bu zamana kadar bu gerçekle yüzleşmeden nasıl geldiniz asıl ona şaşırdım

Bence eşinizin ailesine söylemeniz, kırılmanız gereken bir şey yok.
benim doğumumda da dikişlerin atılması uzun sürdü, herkes bebeğe dalmış, annem doğumhanenin kapısına gelip durdu, kızım nasıl diye. dünyanın düzeni böyle.

ben kayınvalideme kızmazdım benim yanımda sadece 20 gün kalan anneme kırılırdım açıkçası. kayınvalidemden ne beklentim olur ki. illa birinden bir şe bekleyeceksem bu kendi ailem olurdu.

Minnet ettirmesin inşallah sizi allah yardımcınız olsun

3 yıl olacak eşimin memleketine geldik. Geldiğimizden bu yana ciddi hasta oldum,gebeliğim sıkıntılı geçti, gebeliğimin son haftaları hastanede yatmak zorunda kaldı bebeğin gelişimi geri kaldığından beslenemediğinden bu süreç boyunca hep yalnız kaldım. Herşeyi yalnız hallettim( eşimle birlikte) doğum oldu ailem kaldı 20 gün, sonrası4 yaş erkek çocuk ve bebekle kaldım. Bebeğim sürekli emdiğinden eşim işten gelene kadar aç kaldım. Pandemiden beri yine 2 çocukla evde ekransız büyüdüklerinden yine yalnızdım. Eşimin yoğun bir iş hayatı özellikle pandemiden beri yani bana pek de faydası yok.bunları neden anlayitıyorum aslında daha çok şey var da işte bu geçen Perşembe eşim nöbetçiydi kayınvalideme dedim kalmaya gel o gün gelecekti sonra tok virüs arttı o bu şu dedi vazgeçti ve hemen peşi cuma günü kızı, gelini maaile köye gittiler. Eeee hani virüs vardı ??? Neden bozuldum bu kadar derseniz sıkıntıdan stresten vücudumda 5-6 gündür kırmızı lekeler çıktı ve git gide yayılıuo şu anda boynuma bacaklarıma inmeye başladı( bu hafta eşim hep nöbetçi yorgun olduğundam daha da yoruldum)

Yoğunluktam eşim şu an ağır grip oldu aradı oğlunu ah çok üzüldüm onu iç,bunu ye peki ya ben???

Bu zamana kadar hiç birşeylerini demedim ama bu sefer çok kırıldım demeyi düşünyuyorum eşimse deme diyor. Sizce demelimiyim? Çünkü bu 1-2 gündür daha da arttı vücudumdakiler. Nasıl ne zaman demeliyim?haa büyüğümdürler severimde yani nasıl demeliyim bilsinler istiyorum

Not: haa onlara mı güvendiniz derseniz hayır kesinlikle çok şükür Rabbim sağlık versin ben bakarım yavrularıma. Ama aynı memlekette olduğundan mı nedir yılda 1-2 kere istediğin birşeyin de olmaması koyuyor.
Soyleyin hani virus vardi toplastiniz koye gittiniz diyin. Baya dokun icinizi zaten yorgunsunuz birde o icinize yuk olmasin

benim doğumumda da dikişlerin atılması uzun sürdü, herkes bebeğe dalmış, annem doğumhanenin kapısına gelip durdu, kızım nasıl diye. dünyanın düzeni böyle.

ben kayınvalideme kızmazdım benim yanımda sadece 20 gün kalan anneme kırılırdım açıkçası. kayınvalidemden ne beklentim olur ki. illa birinden bir şe bekleyeceksem bu kendi ailem olurdu.
sız ne kadar kalsın ıstıyordunuzkı...annelerınde bıten bır pılı vardır

Neden aç kaldin bı sandviç çocuğuna ve sana yapabilir din bebeği sık sık emzirecen evet ama sürekli kucağında tutmuycan kemik sağlığı için birde kaynana n gelmedigi iyi olmuş lohusa halı bağışıklık en düşük dönemi virüs kaynıyor ortalık getirme riski var ben böyle düşünuyorum

sız ne kadar kalsın ıstıyordunuzkı...annelerınde bıten bır pılı vardır
orada farazi bir durumdan bahsediyorum, farkedememişsiniz galiba. sizin durumunuzda olsam kayınvalidem yerine anneme kırılırdım dedim konu sahibine. ben 15 gün kayınvalidemle 15 gün annemle kaldım, onlar istediği için. onların keyfine kalsa daha uzun süre kalırlardı ama ben yeter dedim.

orada farazi bir durumdan bahsediyorum, farkedememişsiniz galiba. sizin durumunuzda olsam kayınvalidem yerine anneme kırılırdım dedim konu sahibine. ben 15 gün kayınvalidemle 15 gün annemle kaldım, onlar istediği için. onların keyfine kalsa daha uzun süre kalırlardı ama ben yeter dedim.
Anladım..haklısınız

Back
X