herkesin evliliği böyle mi?

Ben 4 aylik evliyim

ilk 2 ay cok kavgalarimiz oldu hemde ceviz icini doldurmicak kadar kucuk kucuk sorunlar yavas yavas azaliyor bide kavgalarin boyutları önemli keske hic kavga olmasa ama oluyor ne yazikki

bir de gurbetteysen tamam zatenn. Çekilmez oluyor herşey sen bile...

ahahaha aynı biz
Bizde de 6 gün yolunda gitse 7. gün bir şeyler oluyo :s

olur öyle şeyler kavga dediğin evliliğin tadı tuzu arada bir kavga edip deşarj olacaksın ki sonra daha büyük patlamalar olmasın ilk yılı atlatın zamanla herşey rayına oturur...

fazla kafaya takma..büyütme..kendi kendine edersin..bende kavga ettik mi bütün günü kendime zehir ederdim..ilk zamanlar çok fazla önemsediğimiz şeyler zamanla sıradan oluyor..şimdilerde ise kavgamızı etsek bile bişey olmamış gibi umursamıyoruz bile..

olaylara sürekli ağlayarak tepki vermemelisin
tartışma konularınızı yazmamışsın ama illaki bi taraf daha sakin durmalı

var ben hem de ikizlerim var :)

2 çeşit erkek var tartışmayı ve gerginliği seven birde huzuru seven , eğer her yaptığın hareketi eleştiriyorsa onun aile hayatıda bu gerginlikte geçmiştir sana bunu yaşattığının farkında olmaya bilir ,
oturum konuşman gerekecek , huzur nedir anlatman gerek ,
herkesin aile yapısı farklı , ben mesela takıntılı değilim rahatım kendime eziyet etmeyi sevmem ama ne kadınlar var evde huzuru bozan düzen temizlik için değmez bence

Olmaz. O kavga edilecek. Küsülecek. Popo dönülecek. Ağlanacak.
Böyle böyle alışıyoruz çok beklentiye girmeyin, cicim ayları diye bişey yok aslında.

Saatlerce ağlayacak kadar büyük kavgalar oluyorsa elbette normal değil.İlk seneler tanışma ve çatışma evresidir.

Bu çatışmalar yaralanmalarla oluyorsa hemen dur demeli ve çaresine bakmalıdır çiftler.

Kendi içlerinde çözüm bulamıyorlarsa uzmanlar eşliğinde destek almalılar.

Evlilik nasıl başlarsa öyle gider. "Biz seneler sonra durulduk " diyen çiftlerin çoğu yaralıdır.
Ya sevgisi yara almıştır ya saygısı.
Bedenine olan zarar da cabası.

Lütfen evliliklerde oluşan kavgalarda ilk ses yükseltmeler , despotluklar , kendi görüşünü/ hayatını dayatmalar başladığı anda önlemleri alın.

Tabi buna birde dış etkenler katılıyor.. Bu etkenlerle zerre kadar bahşetmeyi bilmeyen çiftler (özellikle erkekler) eşlerini ezmeye başlıyorlar. Başkasını diye diye karısını ikinci plana atıyorlar.

Evliliğin ilk senelerinde, nişanlılık evresi devam eder bence. Çocuk olana kadar ki zaman tanıma evresidir..
Çok iyi gözlemlemek lazım. Tolere edilecek şey var , edilemeyecek olanı var.

Gereksiz ve istenmeyen fedakarlıklardan kaçınılacak.. Fedakarlık yapan kişi karşılığını tam anlamıyla asla alamaz. Alamadığı zaman ise mutlaka patlar.
....

Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Sizde bir tartışma yaşadığınızda odaya gidip ağlamayın. Boşuna yıpratıyorsunuz kendinizi. Eşinizin gözünü bu duruma alıştırıyorsunuz.
O nasıl umursamaz oluyorsa sizde olabilirsiniz

Alın kahvenizi , kitabınızı gidip yanında oturun. Kırgın olduğunuzu elbette bilsin ancak bu yaptıklarına devam ettikçe böyle ona uzak duracağınızı da.

İlla ağlayacaksanız gidip duşun altında ağlayın. :)

çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim

evliliğin ilk yılı zordur kimse canım cicim yaşayamaz.
kolay değil iki ayrı ailede yetişmiş insan aynı evin içinde yeni bir düzen kurmaya çalışıyor tabi ki çatışacak. ama birbirinize alışınca hepsi kayboluyor ortadan.
yorumların hepsini okumadan yazdığım için bilmiyorum kavga aşamasında saygı kaybedilmediği sürece tartışmalar evliliğin tuzu biberidir
hep mutlu olun inşallah :)

Yok. Bende yok en azından. Her ne kadar mutluysam da arada bi tuz biber atmadan olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…