Herkesin fikrine ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.

Merhaba

Yıllar sonra karmakarisik bir halde yine karsinizdayim..
Artik evliyim ustelik yeni evli diyemeyecek kadar sure gecmis..
Esim ah benim can yoldasim..
Bu yolun basinda aslinda onu sorgularken kendimi daha cok olcmeliymisim
Ben yaniyorum arkadaslar alev alev..
Kimsenin gormedigi yerlerde agliyorum
Kimseye agzimi acmadim.. 1 arkadasim brz biliyor ona bile cok dokulmedimm..
Yanlis anlasilmasin cogunlukla kendimle bile konusmuyorum sadece burdaki nickimdeki gibi ozlemle yaniyorum. Kendimi teselli edemiyorum.. bazen kiziyorum niye evlendin niye insanlara aciklama sorumluluguna girdin..
Oyle sacma dusunceler geciyorki aklimdan

Esim benimle cok mutlu bende onu cok seviyorum cok ahlakli olgun comert yumusak kalpli merhametli. Her alanda es yoldas arkadas..

Ama cok buyuk bir eksigi varki karar almakta zorlaniyor. Bir telefon icin 1 yil dusunebilir alsammi almasammi diye..

Onun cok mutlu oldugunu bildigim icin hic evlat edinme konusunu acamiyorum..
O benimle yaslanmanin pesinde.. ardi arkasi beklentisi yok.. hatta evlat sahibi olma sorumlulugundan zorluklarindan kurtulmak isine geliyor
Ama yuregim bebek ozlemi ile kavruldu..

Ne yapacagimi bilmiyorum. Depresyonun esigine gelip evimdeki huzuru kacirmak istemiyorum..

Etrafimdaki bebeklere surekli hediye aliyorum.. en iyisi en guzeli en yakisani olsun..

Yegenim olacakti kardesimde dusuk yapti. 1.5 senedir ugrasiyor. Cok sevinmistik o surecte cok uzulduk. Kurtaja girmeden once ilk defa icini actigini gordum..

Sonra onun yipranmisligini ve tepkilerini gordum. O zmn ben kendimi cok mu sıktım diyorum.

Bazen aklima geliyor, sadece aglayip sabir diliyorum.

Sacma karisik ve anlamsiz gelebilir.

Disaridan mutlu bir yuvam gunluk neselerim guzel bir esim 2 ailem var..

Esimin ailesi ile sorunum yok..

Sukredecek cok sey varken,karmakarisik bir hale gelmisken sizin tesellinize sigindim.

Esimle konusmaya once benim cesaretim yok. Tepki vermez ama cevapte vermez. Ikna gucum yok.

Nolur beni depresyonun esiginden cekin kendime eziyet etmeye basladim.
Yani yeni duyduğum birşey var ama ne kadar doğru bilmiyorum sülük tedavisinden hamile kalan kadınlar varmış. Bi araştırın isterseniz. (Gerçek mi bilmiyorum sadece duydum)

Birde şöyle düşünün çocuğunuz oldu diyelim ama hayırsız oldu. Kötü oldu. Olmaması belki olmasından daha hayırlıdır. Belkide Allah sizi bundan koruyordur. Çocukların her zaman iyi tarafından bakmamaya çalışın.

Allahın verdiği de vermediği de imtihandır. Bunu unutmayın.

Son olarak dilerim en güzel şekilde anne olursunuz. Amin.

Merhabalar, aslında bu siteye farklı bir isimle üyeyim.
Fakat 2. üyelik almak istememin sebebi az çok tanınıyor olmam ve kendimi bu şekilde daha rahat hissedecek olmam.
Bir süredir görüştüğüm biri var.
33 yaşında yaşadığım ile 1 saat mesafede.
Karşı komşumun üstün çabaları ile tanıştığım aslında hiç görüşmek istemediğim biri
Görüşmek istemedim çünkü, benim bir rahatsızlığım var. Benim çocuk sahibi olmam imkansız.
Ve beni hiç tanımayan biri ile izleyeceğim yoldan korktum, beceremem altından kalkamam diye korktum.
Nasıl oldu anlamadan kendimi onun karşısında buldum, ikimizde çok etkilenmiştik o gün vakit nasıl geçti anlamadan 5 saat oturduk. Durumum dilimin ucuna geldi geldi gitti, o anlarda sustum beceremedim.
Akşam oldu eve geçtik ve o akşam konuştum. Tanıştığım ilk akşam.
Çok üzüldü, çok şaşırdı, mahvoldu.
O an bişey söylememesini istedim. Çünkü karşımdaki insana çok yüklendiğimi düşündüm. Ertesi gün yaşadığı şehre döndü ve süreçte beni hiç bekletmeden ilk fırsatta telefon ile görüştük.
İlk anda korkmuş, şaşırmış ve ne diyeceğini bilemez durumdaydı. Sonra konuşma ben sana bunu yapamam ben bu kadar küçük birşey için seni kaybedemem seni tanımak istiyorum dedi.
Bu süreçte ilk başta herşey gayet olumluydu, ilgi alaka ailesi ve çevresi ile paylaştıkları..
Sonrasında sessizleşmeye başladı, değişken oranlarda kendi kabuğuna çekiliyor ama yine yapılması gerekenleri yapıyordu örneğin saatlerce mesajlaşabiliyorduk ama farkı anlıyordum.
Bayram geldi, annesi ile tanıştığım için aramamın uygun olacağını düşündüm, ben annesini aradım, annesi annemi aradı, kardeşi beni aradı. Bu arada çok düzgün davrandı.
Biz annemle komşu ile bir akşam dışarı çıktık. Lafın arasında annesi torunu olduğunda söz verdi sigarayı bırakacak dedi.
Eve geldik, annem söylememiz gerek, bunu tek başınıza taşıyamazsınız dedi.
Sus anne hiç bişey deme dedim, ne olur sus, o gece sabah nasıl oldu bilmiyorum.
Çok uzattım, haftasonu burdaydı 2 günde birlikteydik.
En son 2 3 saat derdini öğrenebildim.
Derdi ailesine yansıması. Bayramda amcamın torunlarına davranışlarını gördükçe mahvoldum dedi.
Ben seninle yanlız ölebilirim, ben seni unutamam, bendeki izlerini silemem ama ailemi düşününce mahvoluyorum dedi. Ben hiç böyle bişey yaşamadım, ben hiç karşımda birini böyle görmedim. Saatlerce sustuk, kıvrandık, karşımda kızardı, titredi, sustu, konuştu, gözleri konuştu. Ne gidiyorum diyebildi, ne git diyebildi.
Ona annesi ile konuşmasını söyledim. Kalsın diye değil, daha rahat gidebilsin diye.
Bu arada annesi ve komşumuz bana nasıl evlenme teklif edeceğini planlamaya başladı bile :KK43:
Ben ne yapacağım bilmiyorum o günde bilmiyordum. Bu duyguyla yaşabilirmiyim çok ezilirmiyim gerçekten annesi bilmeli mi bilmiyorum.
Ara ara tekrar yazarım ama konuşulabilecek herşeyi konuştuk.
Garanti olmadığını, hayatta neler olabileceğini..
Nasıl bir yol almalıyım beklemelimiyim sessizce çekilmelimiyim kızmalımıyım.
Nasıl olduda saatlerce sustum bilmiyorum. Nasıl oldu çözdüm, başettim bilmiyorum.
Değermi bilmiyorum.
Ama emin olduğum bişey varki, Rabbimin verdiği bişey için kulların yaptığına üzülmeyeceğim.
Bu arada bu durumun bana farklı getirileri de var ama çözümleri var. İlk söylediğimde hiç bişey sormadı ve konuyu kapadı anlatma dedi. Ama o gün otururken, bu konuyu çok araştırdım her yönünü biliyorum senin yaşadığın ne boyutta bilmiyorum ama sakın kendini üzme bilmiyor deme çözümü var ve umrumda değil her zaman yanındayım diğer kısımlarını düşünme bile dedi.

güncelleme 12. sayfada

21.02.2019
2. Guncelleme ile geldim arkadaslar..
Ailesiyle mutlu mutlu yaşasın o zaman. Hanımefendi siz bebek sahibi olmak zorunda değilsiniz. O ve ailesi sizi bunun için dışlıyorlarsa sizi kuluçka makinesi gibi gördükleri içindir. Biz kadınlar kuluçka makinesi,mutfak robotu falan değiliz. Biz de insanız. Ağlayıp,gülen,soran,sorgulayan insanlarız. Sizin elinizde birşey değil kötü hissetmeyin

Ailesiyle mutlu mutlu yaşasın o zaman. Hanımefendi siz bebek sahibi olmak zorunda değilsiniz. O ve ailesi sizi bunun için dışlıyorlarsa sizi kuluçka makinesi gibi gördükleri içindir. Biz kadınlar kuluçka makinesi,mutfak robotu falan değiliz. Biz de insanız. Ağlayıp,gülen,soran,sorgulayan insanlarız. Sizin elinizde birşey değil kötü hissetmeyin

O gunlerin uzerinden cok sular akti guncellemelerimi okuyabildinizmi? Cunku bu msjiniz ilk gunlere yonelikmis gibi geldi.

Yani yeni duyduğum birşey var ama ne kadar doğru bilmiyorum sülük tedavisinden hamile kalan kadınlar varmış. Bi araştırın isterseniz. (Gerçek mi bilmiyorum sadece duydum)

Birde şöyle düşünün çocuğunuz oldu diyelim ama hayırsız oldu. Kötü oldu. Olmaması belki olmasından daha hayırlıdır. Belkide Allah sizi bundan koruyordur. Çocukların her zaman iyi tarafından bakmamaya çalışın.

Allahın verdiği de vermediği de imtihandır. Bunu unutmayın.

Son olarak dilerim en güzel şekilde anne olursunuz. Amin.

Ben hep oyle baktim temelde dusuncem degismedi ama bu aralar hep ozlem duyuyorum
Oyle guzel bir esim varken de depresyonun dibini yasamak bu konuya odaklanmak istemiyorum

Merhaba evlat edinen ailelerin hikayelerini okudunuz mu, sosyal medyada Elif Ada’nın annesi var en bilindik olan. Benim bir oğlum var, tekrar çocuk sahibi olmak istiyoruz ve bir çocuk evlat edinmeyi. Orada aile bekleyen o kadar çocuk var ki, onların hayatına dokunmak, sizi ailesi bilmesi, anne demesi. Bence eşinize açın bu konuyu. Hatta ailede en çok kim karşı çıkıyorsa sonrasında o daha çok seviyor çocuğu. Ha doğurmuşsun ha doğmuş bir çocuk sahibi olmuşsun hiç farkı yok.

Gecen aksam onu ve baska bir babanin notlarindan gonderdim ne anlamaliyim dedi denk geldi sende oku istedim dedim fazlasini soyleyemedim
Oda ses etmedi
Ayni nese guc enerji ile hayati guzellestirmeye devam ediyor
Esim ailesinde kendini hep geri almis cok sessiz kalmis benimle cok gelisti neselendi iliskimiz cok ilerledi kiyamiyorum desem degil farkli hissediyorum yazamiyorum

Merhaba

Yıllar sonra karmakarisik bir halde yine karsinizdayim..
Artik evliyim ustelik yeni evli diyemeyecek kadar sure gecmis..
Esim ah benim can yoldasim..
Bu yolun basinda aslinda onu sorgularken kendimi daha cok olcmeliymisim
Ben yaniyorum arkadaslar alev alev..
Kimsenin gormedigi yerlerde agliyorum
Kimseye agzimi acmadim.. 1 arkadasim brz biliyor ona bile cok dokulmedimm..
Yanlis anlasilmasin cogunlukla kendimle bile konusmuyorum sadece burdaki nickimdeki gibi ozlemle yaniyorum. Kendimi teselli edemiyorum.. bazen kiziyorum niye evlendin niye insanlara aciklama sorumluluguna girdin..
Oyle sacma dusunceler geciyorki aklimdan

Esim benimle cok mutlu bende onu cok seviyorum cok ahlakli olgun comert yumusak kalpli merhametli. Her alanda es yoldas arkadas..

Ama cok buyuk bir eksigi varki karar almakta zorlaniyor. Bir telefon icin 1 yil dusunebilir alsammi almasammi diye..

Onun cok mutlu oldugunu bildigim icin hic evlat edinme konusunu acamiyorum..
O benimle yaslanmanin pesinde.. ardi arkasi beklentisi yok.. hatta evlat sahibi olma sorumlulugundan zorluklarindan kurtulmak isine geliyor
Ama yuregim bebek ozlemi ile kavruldu..

Ne yapacagimi bilmiyorum. Depresyonun esigine gelip evimdeki huzuru kacirmak istemiyorum..

Etrafimdaki bebeklere surekli hediye aliyorum.. en iyisi en guzeli en yakisani olsun..

Yegenim olacakti kardesimde dusuk yapti. 1.5 senedir ugrasiyor. Cok sevinmistik o surecte cok uzulduk. Kurtaja girmeden once ilk defa icini actigini gordum..

Sonra onun yipranmisligini ve tepkilerini gordum. O zmn ben kendimi cok mu sıktım diyorum.

Bazen aklima geliyor, sadece aglayip sabir diliyorum.

Sacma karisik ve anlamsiz gelebilir.

Disaridan mutlu bir yuvam gunluk neselerim guzel bir esim 2 ailem var..

Esimin ailesi ile sorunum yok..

Sukredecek cok sey varken,karmakarisik bir hale gelmisken sizin tesellinize sigindim.

Esimle konusmaya once benim cesaretim yok. Tepki vermez ama cevapte vermez. Ikna gucum yok.

Nolur beni depresyonun esiginden cekin kendime eziyet etmeye basladim.
Konusmaya karar verdiniz mi ? Kendinize yüklenmeyin bu sürecte belki zamanla fikir sıcak gelebilir karsı tarafa.

Evlenmisler yahu , guncellemeyi okuyun :)

Back
X