Sizin çizgiğiniz tabloya hic uymayan noktalar var bu hikayede.
Memur bir koca ( az buçuk o cevrenin profilinden uzaklasmiş olmalı)
O çevrenin kızin dediğine göre dayanilmaz baskısına ragmen çocuk istemeyen koca( Genelde erkekler ister kadınlar mecbur kalir)
Geleneksel yapida aile planlamasıni kadina birakmayan kendisi korunun bir koca ( kondom kullanma yuzdeki Tr ortalamasi bile dusukken o cevrede bunu kullanan adam)
Zorla evlendirildiğini söyleyen kadın
19 yaşinda dayak yemekten bahsediyor ama kondom delmekten korkmuyor?
Cocuk istemeyen korunan adam o cocuga benm degil bu diyebilir?Kadına inanilmaz şiddet uygulayabilir. O cevrede oyle kolayina da Dna yaptiralim bakalim diyemezler laf cikarsa kadin öldürülür.
19 yasinda daha 2 yil olmuşken yalniz kalma korkusunda bir kadin ( o cevrede asla yalniz kalmazsin, nerde gorulmus yalniz kadın oralarda?)
Konu başlıgi olarak "zorla evlendirildim, mutsuzum" yazmamis. Hamile kalamadigina uzüluyor.
Hem cevre baskisindan bunaldim diyor hem yalniz kalmaktan korktum diyor.
Ne kadar memur yada eğitim seviyesi bşraz daha fazla bile olsa
Çok baskın bir kültür olduğu ve nu kültürün etkisinin altında olduğu kesindir
Hele bu aşiret kültürü ise
Çocuk istemeyen koca profili biraz bölge insanının dışında olsa nile imkansız değil
Ki adamın boşanma gibi bir düşüncesi varsa kısmen anlayabilinir
Burada kadının çocuk istemesi adamı kendine bağalamak olduğu kendi ailesininde bu yönde baskı yaptığı düşünülebilir
Çok şeyin belincinde olup bunu hayatına kısmen geçiren yada geçiremeyen çok insan daha doğru tabirle genç var bölgede
Doğuda gençler çağın eğitimin getirdiği gereklilik ile gelenekler arasına sıkışmıştır
Aileler töreler hala çok baskındır bu bölgelerde
Kadın olmak çok zordur
Sizin kafanızda nasıl bir profil var bilmiyorum
Ama akıllı telefonu olan ve telefonuna internet yükleyen okuma yazması olan herkes bunu kullanır bu doğuda olup baskılansa bile
Evet cahil cesareti var bu kızda bende bunu fark ettim
Bunları bildiği halde nasıl bu kadar düşüncesizce davranır diyorum ama 19 yaşında bir çocuğunda çok farklı olmasını beklemiyorum
Umarım ki konu fake dir umarım biri bizi işletiyotdur ama ben bu hayatları biliyorum var ve sayıları hiçte az değil
Bu kız fotoğraf yüklemiş dayak yediği belli kimisi dayak değil alerji demiş
Hiçte değil tokat yemiş başını bir yere çarpmış
Sanki ülke gerçeğini bilmiyorsunuz yahu günde kaç kadın ölüyor şiddete mağruz kalıyor işkence görüyor
Biri bize yazınca sanki çok ütopik birşeymiş gibi yargılıyor hesap soruyor inanmıyoruz
19 yaşında buraya yazan çoğu kadın bu kızcağızdan çok daha iyi durumdaydı hayalleri umutları vardı
Yani daha çocuktu o yüzden anlamıyorlar
Bu kız 17 yaşında büyümüş kadın olmuş 30 yaşında bile alınmayacak sorumlulukları almış
Yermek kınak yerine azıcık anlamak bu kadar mı zor