• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin özel alanı olmalı mı

Size olan sevgisinden eminsiniz. Saygısından da emin olursanız mesele kalmaz.

Size saygı duyuyorsa o gruplarda sizi rencide edecek konuların konuşulmasına müsaade etmez. Örneğin o goygoylar sizin hakkınızda dönüyor olabilir ya da erkek arkadaşınızla başka bir kız üzerinden dönüyor olabilir. Tabi size saygı duyuyorsa böyle bir şey yoktur. Ama böyleyse size saygı duymuyordur.
İlişkide en az sevgi kadar saygı da mühim. Bunu ölçüp tartıp ona göre tavrınızı koyun bence

Sevgiliniz hakli bana göre. Ben de eşimin gruplarındaki yazışmaları takip etmem. Merak ta etmem. Kendisi de benim kız kardeşlerimle olan grubu okumaz zaten böyle bir harekette bulunsa çok sert tepki verirdim. Büyük saygısızlık. Arkadaş ,kardeş gruplarında sadece sizin değil onların da özeli oluyor eşim bunları neden bilsin okusun. Bende hep sunu merak ediyorum. Kızımın şuan teli yok 7. Sınıfta. 8. Sınıfta almayı düşünüyoruz. Ben onunkini okuyabilir miyim ya da okuyamaz miyim. Okusam kızıma karşı saygısızlık okumasam ufaktan takip etmem de gerekiyor çünkü devir çok çok kötü. Ne yapacağım nasıl hareket etmem lazim bilmiyorum
Siz ebeveynsiniz ama rolünüz farklı sizin ve kızınızda henüz küçük yaşta.
Telefonu alırken ben olsam şöyle bir açıklama yapardım.
Annen olarak seni güvende tutmak için bazen telefonuna bakmak istiyorum gibi bir şeyler diyebilirsiniz.

Telefon karıştırmak bir tek bana ayıp geliyor sanırım. Ne münasebet yani,karı kocayız diye her muhabbetin içinde olmamız mı gerekiyor? Hiç evlenmeyelim o zaman? Whatsapta da özgür olamayacaksak o adam beni camdan da baktırmaz şahsen ben öyle düşünüyorum. 9 yılı geçtik evliyiz,hiç eşimin telefonundaki gruplara,mesajlara bakma ihtiyacı duymadım. O da benimkilere bakmaz,niye baksın,ne arayacak?

elbette olmalı en çok takıldığım konu bu en sevmediğim şey bişey yapacaksa zincire vursan zincirle oynaşır kimseyi sıkıp bunaltmaya hakkınız yok

Ay sevgilim de benim arkadaşlarımla özel muhabbetlerimi okuyamaz ya ne münasebet. Ben de onunkileri okumam merak da etmem. Güveniyorsanız gerek yok böyle şeylere, saçmalayıp can sıkmayın bence.

Sevgilimin arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşı ile grubu olamaz😀 böyle saçma bir şey duymadım. Bir kadının olduğu yerde 2 erkek nasıl bir goy goy yapıyormuş acaba? Diğer erkek arkadaşları ile olan grubuna bakmam.

Kavga konusu neydi?

Merhaba herkese,
Bir konu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum
2 yıllık bir ilişkim var ve evlilik düşünüyoruz aile tanışmamız da oldu fakat bazı kendimce sorunlarım var
Erkek arkadaşımla genel olarak çok iyi anlaşıyoruz ve sorunumuz yok ama ben takıntılı bir insanım ve oda bunun farkında aramızda gizli saklı yok mesele şu ki telefonlarımıza da bakabiliyoruz erkek arkadaşımın çalıştığı yerden dolayı yıllardır süre gelen dostlukları var ve whatsap üzerinden bu arkadaşları ile grupları (kız erkek 3 kişiler ikisi sevgili) var ve her türlü makara muhabbetin döndüğü açıkça herşeyin konuşulduğu bu grupta bilmediğim bir konu gördüm ve bu konudan çok büyük kavga ettik şimdi erkek arkadaşım telefonuma benim yanımda istediğin gibi bakabilirsin fakat ben yanında olmadığımda karıştırma özellikle gruplarıma bakamazsın oralar seni ilgilendirmiyor benim kişisel hayatım ve sen arkadaşlarımla aramda olan muhabbeti anlayacak seviyede değilsin yanlış anlayabilirsin fakat ben yanlış bişey yapmıyorum arkandan iş çevirmiyorum sadece makara goy goy yapıyorum bazen özel bir konu oluyor onu konuşuyoruz diyor ama bana olan ilgisi sevgisi çok fazla ve şüphem yok güveniyorum fakat bu whatsap gruplarını çok kafama takıyorum ve bi şekilde bakıp karıştırasım geliyor sizce bu durumda ne yapmalıyım oda bende senin gruplarına bakmam belki arkadaşlarınla konuştuğun özel bir şey olabilir orası senin özelin sınırın diyor ben bunu takmalı mıyım yoksa yanlış bişey yapmayacağına inanıp rahat mı olmalıyım ben daha çok bana kesinlikle bakamazsın seni ilgilendirmez demesine takılıyorum
Çok uzun oldu hakkknızı helal edin

Eğer karıştırınca ayrılmayacaksan karıştırma.

Siz ebeveynsiniz ama rolünüz farklı sizin ve kızınızda henüz küçük yaşta.
Telefonu alırken ben olsam şöyle bir açıklama yapardım.
Annen olarak seni güvende tutmak için bazen telefonuna bakmak istiyorum gibi bir şeyler diyebilirsiniz.
Ben de arada takip edilmesi taraftariyim aslında. Bakalım...

Ay sevgilim de benim arkadaşlarımla özel muhabbetlerimi okuyamaz ya ne münasebet. Ben de onunkileri okumam merak da etmem. Güveniyorsanız gerek yok böyle şeylere, saçmalayıp can sıkmayın bence.
Sizin bir kız arkadaşınız ve onun erkek arkadaşıyla 3lü grubunuz varsa bakar bence😀 böyle saçma bir şey olabilir mi? Bir de her konuda konuşuyorlarmış, goy goy yapıyorlarmış. Güvenle alakası yok bunun, saçma yani. Olacak şey var olmayacak şey var. Olmaz.

Sizin bir kız arkadaşınız ve onun erkek arkadaşıyla 3lü grubunuz varsa bakar bence😀 böyle saçma bir şey olabilir mi? Bir de her konuda konuşuyorlarmış, goy goy yapıyorlarmış. Güvenle alakası yok bunun, saçma yani. Olacak şey var olmayacak şey var. Olmaz.
Ne dediğinizi anlamadım, grupta kız olmasından mı bahsediyorsunuz?

Grupda 3 kişi varmış, ikisi sevgiliymiş işte. 2 sevgili ile bu arkadaşın sevgilisi neyin goy goyunu yapıyorlar tam olarak? Normal mi bu?
Bu 3 kişi geçmişten yakın bir arkadaş grubu olabilir, hatta öyle olduğu yazılmış zaten. Kadınlarla erkekler arkadaş olamaz diye düşünüyorsanız saçma. Ha ben beni neden bu grubun içine dahil etmiyorsunuz diye alınırdım o başka.

Grupda 3 kişi varmış, ikisi sevgiliymiş işte. 2 sevgili ile bu arkadaşın sevgilisi neyin goy goyunu yapıyorlar tam olarak? Normal mi bu?

Goy goy dediginiz şey kufur, cinsel icerikli sohbet filan mi? Yani herkesin sohbeti bel altindan ibaret degil.
Bir kadinin oldugu yerde neden konuşulmasin 🙄 Gayette konusulur.

Konu sahibinin sevgilisinin icerigini bilemem ama erkek erkege bile abartili leş bel alti boş sohbeti ben normal "erkek muhabbeti" olarak gormuyorum. Oyle birinden sogurdum.

evet özel alan şart.
ama evli kadın ya da erkeklerin de bu makara gruplarını azaltması lazım .
artık bekar değilsiniz, ona göire bir tavrınız ,tarzınız olmalı
bekarkenki her muhabbeti de yapamazsınız .
ama sürekli de sen oraya ne yazdın ,ne konuştun diye takip edilmez ,olmaz,o da güven sorunudur
Niye yahu, evlenince yeni yazılım mı yükleniyor bünyeye 😂 bin yıllık evliyim bekarken nasıl yaşıyorsak hala öyle yaşıyoruz valla bi yerimiz eksilmedi şimdiye kadar.

Evli olunca kaç makara grubuna kadar izin var mesela?

Bu 3 kişi geçmişten yakın bir arkadaş grubu olabilir, hatta öyle olduğu yazılmış zaten. Kadınlarla erkekler arkadaş olamaz diye düşünüyorsanız saçma. Ha ben beni neden bu grubun içine dahil etmiyorsunuz diye alınırdım o başka.
Goy goy dediginiz şey kufur, cinsel icerikli sohbet filan mi? Yani herkesin sohbeti bel altindan ibaret degil.
Bir kadinin oldugu yerde neden konuşulmasin 🙄 Gayette konusulur.

Konu sahibinin sevgilisinin icerigini bilemem ama erkek erkege bile abartili leş bel alti boş sohbeti ben normal "erkek muhabbeti" olarak gormuyorum. Oyle birinden sogurdum.
Yani hanımlar: "her türlü makara muhabbetin döndüğü açıkça herşeyin konuşulduğu bu grupta bilmediğim bir konu gördüm"
Bundan herkesin anlayacağı şeyleri anladığımı düşünüyorum. Buna özel alan diyorsanız siz bilirsiniz. Benim için normal değil. Böyle bir şeye müsade etmem.
Evet, benim için de erkeklerin kendi aralarında olan seviyesiz muhabbetleri soğutabilecek bir etken, ama o grupta bir de arkadaşının sevgilisi varsa bu soğuma bile değil tiksinme falan.

Yani hanımlar: "her türlü makara muhabbetin döndüğü açıkça herşeyin konuşulduğu bu grupta bilmediğim bir konu gördüm"
Bundan herkesin anlayacağı şeyleri anladığımı düşünüyorum. Buna özel alan diyorsanız siz bilirsiniz. Benim için normal değil. Böyle bir şeye müsade etmem.
Evet, benim için de erkeklerin kendi aralarında olan seviyesiz muhabbetleri soğutabilecek bir etken, ama o grupda bir de arkadaşının sevgilisi varsa bu soğuma bile değil tiksinme falan.
Özellikle sıkıntılı somut bir şeyler gördüyse bilemem. Ben masumane bir arkadaşlığı abarttığını düşündüm ilk olarak.

Merhaba herkese,
Bir konu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum
2 yıllık bir ilişkim var ve evlilik düşünüyoruz aile tanışmamız da oldu fakat bazı kendimce sorunlarım var
Erkek arkadaşımla genel olarak çok iyi anlaşıyoruz ve sorunumuz yok ama ben takıntılı bir insanım ve oda bunun farkında aramızda gizli saklı yok mesele şu ki telefonlarımıza da bakabiliyoruz erkek arkadaşımın çalıştığı yerden dolayı yıllardır süre gelen dostlukları var ve whatsap üzerinden bu arkadaşları ile grupları (kız erkek 3 kişiler ikisi sevgili) var ve her türlü makara muhabbetin döndüğü açıkça herşeyin konuşulduğu bu grupta bilmediğim bir konu gördüm ve bu konudan çok büyük kavga ettik şimdi erkek arkadaşım telefonuma benim yanımda istediğin gibi bakabilirsin fakat ben yanında olmadığımda karıştırma özellikle gruplarıma bakamazsın oralar seni ilgilendirmiyor benim kişisel hayatım ve sen arkadaşlarımla aramda olan muhabbeti anlayacak seviyede değilsin yanlış anlayabilirsin fakat ben yanlış bişey yapmıyorum arkandan iş çevirmiyorum sadece makara goy goy yapıyorum bazen özel bir konu oluyor onu konuşuyoruz diyor ama bana olan ilgisi sevgisi çok fazla ve şüphem yok güveniyorum fakat bu whatsap gruplarını çok kafama takıyorum ve bi şekilde bakıp karıştırasım geliyor sizce bu durumda ne yapmalıyım oda bende senin gruplarına bakmam belki arkadaşlarınla konuştuğun özel bir şey olabilir orası senin özelin sınırın diyor ben bunu takmalı mıyım yoksa yanlış bişey yapmayacağına inanıp rahat mı olmalıyım ben daha çok bana kesinlikle bakamazsın seni ilgilendirmez demesine takılıyorum
Çok uzun oldu hakkknızı helal edin
Güveniyorum derken, eğer güvenseniz karıştırma gereği duymazsınız. Güvenmiyor iseniz evlenmeyin zaten. Güveniyorsanız da evet herkesin bir özeli var, evlenseniz de var. O yüzden karıştırmayın. Ve de cevap soruda saklı resmen. Erkek arkadaşınız başkalarının sevgilileriyle birlikte goygoy yapıyor ve de yanlış anlayacağınıza inandığı şekilde konuşmalar da oluyor "özel". Yanlış bir şey yapmıyor ama siz görseniz yanlış düşünebilirsiniz. Yani demek ki içini huzursuz edecek şeyler de konuşuluyor ki belki de bazılarını siliyor görmeyin diye. Çok saçma, gereksiz bir durum benim için. Rahatsız iseniz bunu konuşabilirsiniz ama karıştırmak zaten güveninizin olmadığını gösterir ve de hiç hoş bir hareket değil.

Eşim telefonumu karıştırmaz, karıştırmak isterse de karıştıramaz. Ben de onun telefonunu kurcalamam.
Evlendik diye sürekli yapışık yaşayacak halimiz yok. Birbirimizin her şeyinden haberdar olmak zorunda değiliz.
Hiç mi üşenmiyorsunuz anlamıyorum. Şuna enerji ayıracağıma dümdüz uzanıp tavanı izlerim daha iyi.

Üstelik sadece sevgilinizin değil arkadaşlarının da özeline dahil oluyorsunuz. Ne hakla?
Arkadaşım sevgili yapınca ya da evlenince elin adamı/kadını niye benim her mesajımı okusun, her şeyimi bilsin?
Arkadaşlarımdan birinin sizin gibi bir sevgilisi/eşi olduğunu bilsem görüşmeyi keserim.
Birbirlerine özel alan bırakmak istemeyen çiftler kendileri bilirler ama 3. kişilerin özel alanını kendi alanlarına dahil etmesinler bir zahmet. Korkunç bir şey bu.

Evet, benim için de erkeklerin kendi aralarında olan seviyesiz muhabbetleri soğutabilecek bir etken, ama o grupta bir de arkadaşının sevgilisi varsa bu soğuma bile değil tiksinme falan.
Ben bu cümleden, bana anlatmadığı haberim olmayan bir konuyu arkadaşlarına anlattığını gördüm anlamı çıkarıyorum. Siz nasıl bir anlam çıkardınız ki?

Her şeyi hayatımızdaki insana anlatmak zorunda mıyız, her şeyi bilmek zorunda mı eş ya da sevgili olarak seçtik diye?

Niye yahu, evlenince yeni yazılım mı yükleniyor bünyeye 😂 bin yıllık evliyim bekarken nasıl yaşıyorsak hala öyle yaşıyoruz valla bi yerimiz eksilmedi şimdiye kadar.

Evli olunca kaç makara grubuna kadar izin var mesela?
hayır ama muhabbetler değişecek mecbur ,mesela bekarken bel altı yapılan espriler evlenince de aynı mı kalacak?
bana göre hayır ,kalmamalı
evli,barklı,çoluklu çocuklu olmanında bazı sorumlulukları var

Back
X