• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

herkesten fikir istiyorum-annenin evine gönderirim!- nedir bu?

eşim bana çok sık söyler bunu;

ara babanı gelsin alsın annenin evine git der;
işine gelmedi mi ...

bende hemen derim ki

sen git ananın evine....

neden mi?

onların ki acizlik aslında.....

sorunları konuşarak çözemedikleri için hemen bu yola başvururlar...

kabiliyetsizler de ondan..:4:

refleks bu. öğretilmişi sorgulamamak. sorgulamayı istememek. rahatına, işine öyle gelmesi. ben onu gönderdim, erkeğin erk egoizmanyası.

annenin evine git demenin gerisinde, artık burada barınamazsın, ben sana bakmayacağım, baban baksın sana düşüncesidir.
kadının kişisel geliri yoktur çünki, e erkekde artık bakmayacağını söylüyorsa
kadın mecbur babasının evine gidicek. çalışmıyor çünki, bakıma muhtaç. evde de babası var erkek olarak,
yoksa abisi,dayısı,amcası var,, evin erkeği olan yere gitmeli-ydi kadın.
resmi nikâh ertelenmiş, yalnızca dini nikâh var ise hiçbir yasal hakkı da yok kadının. olsa bile sindirilmiş olduğundan hukuki yollara başvuramıyor.

geleneksel öğretilmiş refleks gereği erkek kendine yapışık bir hak görüyor düzeninin bozulmamasını. 'gönderdim bizimkini,n'aparsa yapsın!' diyor ardından.
kadının düzenini bozmayı hiç önemsemiyor. insaniyet olarak hanımını mağdur etmenin vebalini hiç düşünmüyor.

kadın kendi ekonomisine yeter hale geldikçe, bilinci arttıkça karşı çıkabiliyor, resmi evliliğin sağladığı hukuksal haklarını arayabiliyor. arıyor.
evvelden gelen, artık sistemin parçası olan kadının baba evine dönmesi kırılamaz bir döngü olsa da,
bireysel olarak akıntıya kürek çekmek tekerrürü kırar. bireysel çaba bireysel sonuç.

refleks bu. öğretilmişi sorgulamamak. sorgulamayı istememek. rahatına, işine öyle gelmesi. ben onu gönderdim, erkeğin erk egoizmanyası.

annenin evine git demenin gerisinde, artık burada barınamazsın, ben sana bakmayacağım, baban baksın sana düşüncesidir.
kadının kişisel geliri yoktur çünki, e erkekde artık bakmayacağını söylüyorsa
kadın mecbur babasının evine gidicek. çalışmıyor çünki, bakıma muhtaç. evde de babası var erkek olarak,
yoksa abisi,dayısı,amcası var,, evin erkeği olan yere gitmeli-ydi kadın.
resmi nikâh ertelenmiş, yalnızca dini nikâh var ise hiçbir yasal hakkı da yok kadının. olsa bile sindirilmiş olduğundan hukuki yollara başvuramıyor.

geleneksel öğretilmiş refleks gereği erkek kendine yapışık bir hak görüyor düzeninin bozulmamasını. 'gönderdim bizimkini,n'aparsa yapsın!' diyor ardından.
kadının düzenini bozmayı hiç önemsemiyor. insaniyet olarak hanımını mağdur etmenin vebalini hiç düşünmüyor.

kadın kendi ekonomisine yeter hale geldikçe, bilinci arttıkça karşı çıkabiliyor, resmi evliliğin sağladığı hukuksal haklarını arayabiliyor. arıyor.
evvelden gelen, artık sistemin parçası olan kadının baba evine dönmesi kırılamaz bir döngü olsa da,
bireysel olarak akıntıya kürek çekmek tekerrürü kırar. bireysel çaba bireysel sonuç.

yüreğinize sağlık...:16:

ben bu lafı cok duyuyorum malesef her kavgamızda eşim hemen bu lafa sarılıyor s..git ananın evıne ne halın varsa gor dıyerek cok ama cok kez demıstır ama bırgun gercekten gıdecem yanıı dayanamıyorum bu lafa ben kadınlık gururum cok ıncınıyor

valla hıc de gıtmem öncdeen aglıyodum bu lafları duydugumda ne yaparım dıye sımdı cok ısy-tıyosan sen gıt kapı orada dıyo cekılıyorum gerısı kapıyla onun arasında...

vay be ülkemin insanlarının kendi düşüncesi fikri evi barkı bile yok..babasının evi kocasının evi ,babasının dedikleri kocasının dedikleri ...babasının istedikleri kocasının istedikleri .....vs vs vs

işte herkes önce kendi işini hayatını eline alsa sonra bunu başkasınınkiyle birleştirse istediği zaman da ayırabilme (ayrılabilme) imkanı olsa erkekler de böyle söylememeyi söyleyememeyi öğrenmiş olacak

kıssadan hisse eğitim şart

valla geçende beğenmiyorsan kapı orda dedi.şaka olarak söyledi.birazda benden kaynaklandı sanırım.ben derim ona anannın evine yollicam en sonunda die:) ama hamileyim kaldıramam öle şuan.hazırladım 3 5 bişi bavula attım.hadi dedim.aradığımda buydu.annemi özledim zaten.:Dneyse ikna etti.hoş gideceğimden değil.bende emek verdim bu eve.ayrıca ciddi bişide yoktu ama olsun.sonra dio bana gerçekten gidicekmiydin die:) gidicektim dedim bende.hemen yılışmaya başladı tabe.:)

eşim daha hiç kullanmadı bana bu cümleyi ama kullansa asla gitmem derimde zaten dizilerde filan gördükçe. benim bu evin herşeyinde emeğim var alın terim var yaşanmışlığım var.aşıkım, sinirim, stresim, gözyaşım, anılarım var. çocuklarımın ellerinin izleri, nefesimiz, büyüttğümüz düşlerimiz, küçülttüğümüz bencilliğimiz, gülüşlerimiz var. oda bilir bu evden çıkarsam ya yakar giderim ya yıkar giderim ama asla çıkıp gitmem.

E erkekler akıllandı çünkü artık :1:

Boşanma durumunda evden giden terk ettiği gerekçesiyle taraf suçlu sayılıyor. Eğer erkek giderse ve kadının gözü açıksa ondan nafakanın üzerine çatır çatır tazminat alıyor. Ama kadın giderse ve erkeği avukatı dişli çıkarsa kadın nafaka bile alamayabilir. Ki boşanan erkekler nafakayı bayıla bayıla vermiyorlar sonuçta. Bence bu yüzden annenin evine gönderirim muhabbeti dönüyor.

Back
X