• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkez üstüme geliyor ben ne yapayım ?

polyanna1993

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
160
1
46
Kocaeli
Ben 14 yaşımdayken bi çocukla çıkmaya başladım sonradan ailem bunu çok yakın akrabalarımızdan öğrendi ve benim işitmediğim tek laf kalmadı dayak bile yedim babamdan ben kötü bişey yapmadıgım halde afedersnz or.....pu yerine koydular beni açık açıkta söylediler bunu yüzüme şuan 19 yaşımdayım ve ben 14 yaşımdan beri ne dışarı çıkıp arkadaşlarımla buluşabiliyorum ne tek başıma çarşıya gidebiliyorum ne cep telefonum var nede bi öğlen arkadaşlarımla okulda kalıp yemek yiyemiyorumm okula bile servisle gidip geliyorum ve ben bunlara ragmen hala o çocukla çıkıyorumm çünkü beni seven anlayan tek kişi o bende onu çok seviyorum ama benimde bi sabrım var burnuma kadar geldi artık annemin her defasında 4 yıl öncesini ima edişlerinden bıktımm sabah okula giderken saçlarımı yıkamam bile suç biriylemi buluşcakmışımda sabah sabah saçlarımı yıkıyomuşumm ve bunu her saçlarımı yıkayışımda söylemesinden bıktımm benim sınıf arkdaşlarından başka arkadaşım yok tek arkadaşımm sevgilimm herşeyimi onunla paylaşıyorumm ve ben artık çok korkuyorumm tekrardan öğreniekler yine aynı şeyleri yaşıycam diye babam dün gece yinee yediğin b.k ları unutma dye laf etti o laftan sonra ben sevdigim çocuktan ayrılmaya karar verdim nasıl yapıcam ne söylycem bilmiyorumm ama yapmak zorundayımm bi yandanda onuda kaybedersem nasıl yaşıycamm diye düşünüyorum ama bilmiyorum kafam çok karışık nolur yardım edinn :(

o kadar emek verilmiş yıl var ortada neden ayrılasın ki bu zamana kadar da sıkıntı yaşamışsın neden şimdi ayrılmayı düşünoyursun ki 19 yaşındasın ardık yetiştin bir genç kızsın senin için doğru olan oysa bırakmayın sevginizi derim ben. ailenin bu çocuğu istememesinde bir neden mi var yoksa yaşın küçük diyemi istemediler başta o da önemli

o kadar emek verilmiş yıl var ortada neden ayrılasın ki bu zamana kadar da sıkıntı yaşamışsın neden şimdi ayrılmayı düşünoyursun ki 19 yaşındasın ardık yetiştin bir genç kızsın senin için doğru olan oysa bırakmayın sevginizi derim ben. ailenin bu çocuğu istememesinde bir neden mi var yoksa yaşın küçük diyemi istemediler başta o da önemli

yaşım küçük diye istemediler evet yetişkinimm amaa ailem bunu anlamak istemio nedense bu yaşımda hapis hayatı yaşıyormm çok skıldım artık yaa ölmeyi bile düşünüyormm artıkk

cnm benim anlamadigim aradan 5 sene gecmis neden hala annenle baban 14 yasindaymisin gibi davraniyorlar? bence ögrenseler bile sen resitsin. kac demiyorum kesinlikle böyle bir sey yapma ama annenle oturup konus gecici birsey olmadigini anlat. sert cikicaklardir belki ama sen sevdiginden vazgecme. (kendimde yasadim aynisi)

cnm benim anlamadigim aradan 5 sene gecmis neden hala annenle baban 14 yasindaymisin gibi davraniyorlar? bence ögrenseler bile sen resitsin. kac demiyorum kesinlikle böyle bir sey yapma ama annenle oturup konus gecici birsey olmadigini anlat. sert cikicaklardir belki ama sen sevdiginden vazgecme. (kendimde yasadim aynisi)

bi anlasam neden böyle davrandıklarını :(( reşitimm ama şuan öğrenseler yine aynı şeyleri yaparlar yine ben dayak yerim bazen düşünmüyo değilim kaçmayı ama onuda yapamam adımı lekelettirmek istemiyorum annem oturup böyle konuları konuşcak bi insan değil konuşmaz yani o hemen başlar yok şöyle yok böyle yani baya bi sert çıkar üniversite sınavlarına hazırlanıoyrum bu sene ama biliyorum ki boşuna ben hiçbir zaman şehir dışında okuyamıycamm beni burdaki üniversitelere göndericekler lisede yaptıkları gibi herşey onların isteğine göre olucak ben ne zaman kendi başıma bişeyler yapabilcem çok merak ediyorum sayelerinde asosyal bi insan oldumm :(

Anlamadığım ailen nie 5 sene önceki olayı hatırlayıp yaşayıp duruyorlar.Neden bu konuyu bu kadar büyüttüler aradan yıllar geçmiş çünkü..Allah kolaylık versin tatlım ne garip aileler var.Böyle bir evde yaşamak zor olsa gerek..

Çok yalnızım başka kimsem yok diyorsun ayrıca karşındaki adama güveniyorsan bende bırakma diyorum sevgilini...

ailenin hayatı çok monoton herhalde ki sana takmışlar kafayı...sana böyle davranıp üstüne bide senden saygı bekliyorlardır eminim...

Anlamadığım ailen nie 5 sene önceki olayı hatırlayıp yaşayıp duruyorlar.Neden bu konuyu bu kadar büyüttüler aradan yıllar geçmiş çünkü..Allah kolaylık versin tatlım ne garip aileler var.Böyle bir evde yaşamak zor olsa gerek..

Çok yalnızım başka kimsem yok diyorsun ayrıca karşındaki adama güveniyorsan bende bırakma diyorum sevgilini...

zor gerçekten hergün aynı olayları tekrar tekrar yaşamak bırakmıyımm diyorum bırakmak istemiyorumm beni çokseviyo çünkü ben bi daha beni böyle bi aşkla sevicek bi adam daha bulamayabilirim bulmakta istemiyorum zaten ama gizli saklı buluşmaktan bıktımm artıkk bende herkez gibi sevgilimle el ele sokaklarda dolaşmak istiyorum artıkk

Ayrılırsan o çocuğa haksızlık etmiş olursun..
Aileni de bırak kendi haline; evlen yahu..

bide o mesele var evlilik.. ben aileme biz birbirimiizi seviyoruz evleniicez desem hemen karşı çıkarlar vermezler kaçıyım desem yapamam bunu çıkmazdayım resmenn Allahımm yardım etsin bana başka diycek bişeyim yok

bide o mesele var evlilik.. ben aileme biz birbirimiizi seviyoruz evleniicez desem hemen karşı çıkarlar vermezler kaçıyım desem yapamam bunu çıkmazdayım resmenn Allahımm yardım etsin bana başka diycek bişeyim yok

Canım bu noktada yapılacak tek şey var. Mesleğini eline alıp çalışıp özgürleşmen. Tek yol bu...

Ayrıca bu durumdan bahsedebileceğin bir rehber öğretmenin veya aile büyüğün yok mu? Aranızda iletişim ve kuşak çatışmaları var,belki birinin araya girmesiyle biraz kendilerini dizginleyebilirler.

Canım bu noktada yapılacak tek şey var. Mesleğini eline alıp çalışıp özgürleşmen. Tek yol bu...

Ayrıca bu durumdan bahsedebileceğin bir rehber öğretmenin veya aile büyüğün yok mu? Aranızda iletişim ve kuşak çatışmaları var,belki birinin araya girmesiyle biraz kendilerini dizginleyebilirler.

zaten böyle giderse üniversite sınavlarına hazırlanmayı bırakıp kpss ye çalışmaya başlıycam en azından kısa yoldan bi iş sahibi olurumm belki o zman herşey daha iyi olur daha önce psikiyatriyede gittik doktorda dedi böyle yapmayın şöyle yapmayın annem dinledi dinledi çıktıktan sonra yine herşey aynıydı kadının hakkında söylediği şey salak salak konuşuyo bida gitme buna dedi bana öğretmenim vardı tabikide oda konuştu bunlar doğal şeyler falan diye ama anlamıyolar ne yazıkki :(

Canımm benimmm aynısını birebir yaşadım harfi harfine ve şu anda aynı durumdayız .s Ailelerimiz aynı sertlikte hala karşı çıkıyolar bağrıınmalar bağrınmalara .s bir yere gidicek olayım doğru düzgün git gel baban arkandan gelicek filan sürekli böyleler :( inan ki bende ne yapacağımı şaşırdım ama yumuşıyacaklarına eminim ya :(

Canımm benimmm aynısını birebir yaşadım harfi harfine ve şu anda aynı durumdayız .s Ailelerimiz aynı sertlikte hala karşı çıkıyolar bağrıınmalar bağrınmalara .s bir yere gidicek olayım doğru düzgün git gel baban arkandan gelicek filan sürekli böyleler :( inan ki bende ne yapacağımı şaşırdım ama yumuşıyacaklarına eminim ya :(

aynıı benim ailem yaaa onlarda öylee bakkala gitcek bile olsam doğrudüzgün git gel diyolar banada off ooff biz napıcaz böyle bilmiyorumm :(

Öncelikle Allah sana sabır versin canım. Ailen neden böyle yapıyor sence? Tabiki seni korumak içindir. Onları da anlamaya çalış. İnsan ne kadar sağlıklı düşünse de bazen o sağlıkla tepki veremiyo. Misal, benim 13 yaşında kız kardeşim var. Ben de onu korumak için bazen bunaltabiliyorum, bu anlamadığımı göstermiyo. Onunla düzgün bir dilde konuşamıyorum, güzelce konuşamıyorum sen bizim için çok değerlisin hata yapmadan büyümeye çalış diye. Nasıl koruyorum onu biliyo musun? Yaptığı herşeyde sert tepki vererek... Çünkü bizim ailemiz böyle, kimse kimseyle normal seviyede tartışmıyo. Ben böyle büyüdüm. Yaptığımın ne kadar yanlış olduğnu bilsem de biranda düzelmiyo bunlar. Annen baban da gençken hata yaptıklarında ailelerinden sana gösterdikleri tepkiyi görmüş olabilirler. İnsanın ilk öğretmeni ailesidir, insan karakterini ailesi ile şekillendirir. Bir insanı korumak için sert üslup kullanılması gerektiğini, ona hakaret ettiği zaman hatasını tekrarlamayacağını zannettikleri için de olabilir. Önce onları anlamaya çalış. Amaçları seni korumaktan başka bişey olabilir mi? Sevgilinden ayrılman da gerekmiyor bence.

Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü aynı şeyleri ben yaşadım. O kadar zor günler geçirdim ki. Etkisi sürdü ama hep. Evet hep ima edişleri en ufak bi değişiklikte laf söylemeler. Bu kadar kısıtlanmadım ben ama. Gerçekten çok yanlış buluyorum bu kadar kısıtlamaları. Ayrı karşındaki kişi gerçekten seviyor demektir seni :) çünkü öyle erkekler var ki korkup kaçıyorlar ya da bu durumdan bunalıyorlar.. Gerçekten dikkatli ol. Yalnız olmadığıma çok sevindim. Seninle uzun uzun konuşmayı çok isterdim :)

Allah kolaylık versin, yazıları okuyunca zaten diyecek birşey bulamadım :50:
Aslında denilecek çok şey varda, bazen susmak en güzeli sanırım...

Back
X