herkezin derdi görümce olur benimki eltimle kayınvalidem :(

ben offf derken sana değl hani insan içlenirde off der ya o mana da dedm sn yanlş anladn benim yazdklarmı içtenlkle okusn bukadar sert çıkışmazsn bide üzerne tşk ettm suçlu çıktık iyimi sen artk yorm yapma bence
Zaten yorumluk halin yok
Herkese yok cık edemem diyorsun
O zaman olduğun yerde olduğun gibi kal

Kıza çok sert yüklenmişsiniz gibi geldi söylediklerinizde elbette sonuna kadar haklısınız ama olan olmuş artık şimdi ne yapabilir ona bakalım.
Gerçi yapacak bir şey de pek kalmamış gibi gözüküyor.
İşte ciddi ciddi kafa yorduk ne yapabilir ama bir çıkış yolu yok gibi işe göndermeyen adam kursa gönderir mi mesela yada madem çok kapalı bir ortam sadece kadınlara yönelik kadınların çalıştığı işler yok mu evde kendini dolduracağına kafası dağılır mesela. En fazla çocuk yapma denir evliliğini yaşamadan ama sanmıyorum kaale alsın lafımızı. :KK43:

Zaten yorumluk halin yok

e sebeblermi söylyorm neden yapamam diye açıklık getryorm demi lütfen daha fazla uzatma tşk ettik tavsiyelern içn ben yeternce laf kalabalığı duyuyorm zaten

komek kursları var konyada ona gitmeyi düşnyorm artık ne kadar faydası olursa

evden uzaklaşmış olursun ve kafanı dağıtırsın
eğer burda el işi göz nuru yapıp satabileceğin işse olur
annem nakış yaptı etrafını sardırmak için pikocuya verdi
orda biri sormuş satıyorlar mı diye :)

İşte ciddi ciddi kafa yorduk ne yapabilir ama bir çıkış yolu yok gibi işe göndermeyen adam kursa gönderir mi mesela yada madem çok kapalı bir ortam sadece kadınlara yönelik kadınların çalıştığı işler yok mu evde kendini dolduracağına kafası dağılır mesela. En fazla çocuk yapma denir evliliğini yaşamadan ama sanmıyorum kaale alsın lafımızı. :KK43:
En azından durup bir düşünecektir ah ben ne yaptım diye belki bundan sonra daha sağlam adımlar atar tabi umuyorum.
Gerçi daha 19 yaşında çok büyük bir sorumluluk alıp evlendiği yetmiyormuş gibi bir de maalesef kv ile yaşıyor.
Bu yaşta olgunluk ben bekleyemem umarım zamanla her şey düzelir.

yok cidden tşk ederm tavsiyelernz için ben isyordm ama bu söylenenlerdn sonra fikrim değşti ama Allah vergisini de önliyemem tedbir takdiri bozar ben tedbirmi alırım takdiri Rabbime kalmş bşy

merhaba

ben 19 yaşındayım 2 aylık evliyim kayınvalidemin yanında kalıyoruz durumları olmadıı için ayrı eve çıkamadık ben kocamı herşeyiyle varlığıyla yokluğuyla kabul ettim kocamla çok mutluyuz kocamı çok seviyorum ama annesiyle ve yengesiyle anlaşamadığımız çoğu noktalar var. yengesi benimle nişanlılığımdan beri uğraşıyor şubat ayında nışanlandım kendisi kaçarak evlendiği için bana yapılan nişan olsun alınan kıyafetler olsun aldığımız yatak odası olsun herşeyi kıskanıyor her fırsatta önüme geçiyor baş başa kaldığımız çok güzel sohbettimiz oluyor fakat yanımızda iki kişi daha olsun hemen dönüyor beni umursamazmış gibi hiç laf atmıyor buda benim morelimi bozuyor sonra ben niye böyle yapıyorsun dediğimi sorun oluyor kayınvalidem sen çok takıntılısın en ufak şeylere bile takılıyorsun diyor yaptıkları hareketler söyledikleri sözler takılmıyacak gibi değil ki geçenlerde pazar kahvaltısında hep beraber biz delerdi eltimin dedesinden miras olarak iki tane ev düşüyor kendisine eltiminden benim yaşlarda bi tane kız kardeşi var bu miras konusu açıldı kayınvalidem birden kocama ben sana demedim mi zamanında iki kardeş iki kız kardeşi alsaydı sanada ev düşerdi şimdi dedi çıktı beni eltimin kocamın önünde gururumu kırdı niye böyle dedin diye sorsam şaka yaptık diyeceklerine eminim ama böyle gurur kırıcı bi lafın şakası olmaz kocama alrılalım diyorum kendimizi toplayıp para biriktiresiye kadar olmaz diyor e bende evde annesiyle durdukca bunalıyorum her fırsatta bi laf sokma uğrayışında özellikle bunu eltimin önünde yapıyor. tahmülüm kalmadı artık ne eltimin nede kayınvalidemin suratını görmek istemiyorum ne yapmam gerek onuda bilmiyorum sadece 2 ay içinde beni bu kadar bezdirebildilerse kim bilir bi ömür ne çektirecekler bana bana akıl verebilimisiniz sizcene yapmalıyım lafına karşılık versem yeni gelin konuştu olacak vermesem içime attıp daha da bunalacam çok çaresizim lütfen bana beni rahatlatacak bişeyler söyleyin. ;(

bi işe girip çalışsan olabilir mi ? çok gençsin hem para biriktirirsiniz, hemde evdekileri çekmezsin..

Diyanette iş bulduk ama yollamadı diyo
Sonra bi başkasına kursa gidebilirim demiş
Bi bana mı tezat geliyo

Kayınvalideden şikayet ederken ayrı eve çıkmıyo
Üstüne bir de çocuk mu yapsam diyo
Bu da zıt bence

İşine gelmeyince of yorum yapma puf diyo
Ne diyeyim kendi hayatını kendi belirlemesin seyirci olarak yaşamaya devam etsin

Duymazlıktan geleceksiniz.
Çok sinirlenince içinizden 10'a kadar sayacaksınız.
Odanıza gidip duvarları yumruklayacaksınız.
İçinize atacaksınız.
Annenize kardeşinize dertleneceksiniz.
Buraya konu açacaksınız.

onun kocası ayrı ev açmiş diye bişey yok bunları biz nişanlıyken kayınvaldmgl ayırıyor büyük gelinim yanımda 5 sene durdu bu gelinimide yanımda 5 sene durduracam diyor kocamla bazen anlaşamıyolar bile yatak oda takımını bize aldırdılar daha onun borcu bitmeden kocam eve felan çıkamam ben diyor.. acelem neydi güzel soru ben konyanın bi kasabasında oturuyodm ailemle ve burda 18 yaşına gelmiş kızlar artık evliliğe hazır olanlardır bi konyda değldir eminim türkiyenin bazı bölgelernde vardır böyle şeyler elalemn lafını bençok takarım yok evde kalmış yok oğlanlarla konşyor namusuma tek bi laf ettiklernde ben biterdm bi benm için geçerli değil bu tüm kızlar için geçerli.. ben kocmla severk evlendm görcu usulu değldi ama ailesni tanımak içn fırstm olmadı işte

benim yurt dışına gitme imkanmda var ama ne kayınvaldm izin veryo nede eşim gimk istiyor ben yurt dışı doğmluyum okulumu bitirp türkiyeye geldm ama kendmi aşkın içinde buldm

Bi de bi Konya da evde kalmış derlerdi ondan evlendim diyo
Sonra yurt dışından geldim aşık oldum da evlendim diyo

onun kocası ayrı ev açmiş diye bişey yok bunları biz nişanlıyken kayınvaldmgl ayırıyor büyük gelinim yanımda 5 sene durdu bu gelinimide yanımda 5 sene durduracam diyor kocamla bazen anlaşamıyolar bile yatak oda takımını bize aldırdılar daha onun borcu bitmeden kocam eve felan çıkamam ben diyor.. acelem neydi güzel soru ben konyanın bi kasabasında oturuyodm ailemle ve burda 18 yaşına gelmiş kızlar artık evliliğe hazır olanlardır bi konyda değldir eminim türkiyenin bazı bölgelernde vardır böyle şeyler elalemn lafını bençok takarım yok evde kalmış yok oğlanlarla konşyor namusuma tek bi laf ettiklernde ben biterdm bi benm için geçerli değil bu tüm kızlar için geçerli.. ben kocmla severk evlendm görcu usulu değldi ama ailesni tanımak içn fırstm olmadı işte

Bir yatak odasinin tantanasini yapan adami nasil seviyorsunuz yaaa bu kafalardan bende istiyorum ..:110:
vay anasini 18 yasindakilere evde kalmis mi diyorlar ,hayatta tek bildikleri ve bildiginiz koca olunca boyle konusmaniz normal tabi :KK49:
Keske o kasabaydan ciksaydin,keske okusaydin,keske sozunun gecebilecegi bi evliligin olsaydi ama yok simdi napcan mecbur o kocisin ne zaman isterse o zaman ayri damin olcak ..ooooo bir de 5 sene ,sana kolay gelsin o zaman ne diyim ..

yazıklarımı dikkatli okumadn yorm yapma yurt dışndn geldm 4 yıldır konyadm insan ister istemz ayak uyduruyor bu yaşantıya
15 yıldır nasıl yetiştiysen odur asıl düşüncen tavrın
Son 4 yılda Konya ya gittim de evde kaldı derler diye hop evlenilir mi
Evlenesin varmış

Diyanette iş bulduk ama yollamadı diyo
Sonra bi başkasına kursa gidebilirim demiş
Bi bana mı tezat geliyo

Kayınvalideden şikayet ederken ayrı eve çıkmıyo
Üstüne bir de çocuk mu yapsam diyo
Bu da zıt bence

İşine gelmeyince of yorum yapma puf diyo
Ne diyeyim kendi hayatını kendi belirlemesin seyirci olarak yaşamaya devam etsin
İşte diyanetteki işe bile yollamamış. Çocuk olsa kv karışacak ve bunalıma girecek. Eşi de annesinin tarafını tutacak. Bu seferde çocuğuma istediğim ismi koymuyorlar diyecek bebeğime kıyafet almıyorlar diyecek konu üstüne konu açacak.

Zaten yorumluk halin yok

Karşınızda 19 yaşında hata yapip akıl almaya çalışan bi kız var.Hicbiseye cesareti yok belli hicbi oneriyi degerlendiremiyo ama bukadar öfke niye.Şuan sizin aklınızda olsaydı emin olun zaten bu durumda olmazdı.Kızı bi anda incecik elekten geçirip madara etmeye gerek yok.

Karşınızda 19 yaşında hata yapip akıl almaya çalışan bi kız var.Hicbiseye cesareti yok belli hicbi oneriyi degerlendiremiyo ama bukadar öfke niye.Şuan sizin aklınızda olsaydı emin olun zaten bu durumda olmazdı.Kızı bi anda incecik elekten geçirip madara etmeye gerek yok.
19 yaş çok küçük bi yaş değil
Yurt dışındaymış Konya ya gelince komple kafası değişmiş gibi bahsediyo
İşe başla dedik başlayamam diyo
Başkasına kursa gidebilirim diyo
Hani kocası diyanetteki işe bile göndermemişti
Kursa nasıl gönderecek
Konu mu tutarsız ben mi gaddarım bilmem

İşte diyanetteki işe bile yollamamış. Çocuk olsa kv karışacak ve bunalıma girecek. Eşi de annesinin tarafını tutacak. Bu seferde çocuğuma istediğim ismi koymuyorlar diyecek bebeğime kıyafet almıyorlar diyecek konu üstüne konu açacak.
Çocuk düşünelecek en son şey bile dğeil
Yazıyoruz yazıyoruz hepsine olmaz diyo
Ama çocuk mu yapsam diyo ardına, gelde şok olma. Yaptın bi hata baktın ki olmuyor bari bebek düşünme dimi

sen eşini seviyosunda, o hiç seni seviyomuş gibi görünmüyo. eşin kaç yaşında, ev açmaya gücü yoksa evlenmicek bulmuşlar 19 yaşında küçük kızı eziyolar. 2 ayda anlamışssın işte aşkın karın doyurmadığını. çocuk olsa düzelirmi falan dediğini göre kesin korunmuyosundur sen bu hatayı bari yapma

Ben ana babalarında anlamıyorum hadi kız cahil bu yaşta evliliği matah sanmış evlenmişte ana babası Nasıl öngörüde bulunup olacaklara karşı uyarmıyor kayınvalidesinden etlisinden ayrı ülkede yaşasa bile yaka silkeliyor insanlar aynı eve ne diye kız veriyorlar bu yaşta sonra ezil olgunlaşana kadar sonrada gelsin psikolojik rahatsızlıklar ve kadın hiç yaşamadan ölsün görüyormusun konu sahibi çok sevmek laf sokmaları hakaretleri görmezden gelmeye yetmiyor

merhaba

ben 19 yaşındayım 2 aylık evliyim kayınvalidemin yanında kalıyoruz durumları olmadıı için ayrı eve çıkamadık ben kocamı herşeyiyle varlığıyla yokluğuyla kabul ettim kocamla çok mutluyuz kocamı çok seviyorum ama annesiyle ve yengesiyle anlaşamadığımız çoğu noktalar var. yengesi benimle nişanlılığımdan beri uğraşıyor şubat ayında nışanlandım kendisi kaçarak evlendiği için bana yapılan nişan olsun alınan kıyafetler olsun aldığımız yatak odası olsun herşeyi kıskanıyor her fırsatta önüme geçiyor baş başa kaldığımız çok güzel sohbettimiz oluyor fakat yanımızda iki kişi daha olsun hemen dönüyor beni umursamazmış gibi hiç laf atmıyor buda benim morelimi bozuyor sonra ben niye böyle yapıyorsun dediğimi sorun oluyor kayınvalidem sen çok takıntılısın en ufak şeylere bile takılıyorsun diyor yaptıkları hareketler söyledikleri sözler takılmıyacak gibi değil ki geçenlerde pazar kahvaltısında hep beraber biz delerdi eltimin dedesinden miras olarak iki tane ev düşüyor kendisine eltiminden benim yaşlarda bi tane kız kardeşi var bu miras konusu açıldı kayınvalidem birden kocama ben sana demedim mi zamanında iki kardeş iki kız kardeşi alsaydı sanada ev düşerdi şimdi dedi çıktı beni eltimin kocamın önünde gururumu kırdı niye böyle dedin diye sorsam şaka yaptık diyeceklerine eminim ama böyle gurur kırıcı bi lafın şakası olmaz kocama alrılalım diyorum kendimizi toplayıp para biriktiresiye kadar olmaz diyor e bende evde annesiyle durdukca bunalıyorum her fırsatta bi laf sokma uğrayışında özellikle bunu eltimin önünde yapıyor. tahmülüm kalmadı artık ne eltimin nede kayınvalidemin suratını görmek istemiyorum ne yapmam gerek onuda bilmiyorum sadece 2 ay içinde beni bu kadar bezdirebildilerse kim bilir bi ömür ne çektirecekler bana bana akıl verebilimisiniz sizcene yapmalıyım lafına karşılık versem yeni gelin konuştu olacak vermesem içime attıp daha da bunalacam çok çaresizim lütfen bana beni rahatlatacak bişeyler söyleyin. ;(
Esinin derdi sirf durumunuzu duzelmesiyse sende calis o zaman dyzene daha rahat girersin ve ise gittikce evde pek zaman gecirmedigin icin kafan rahat olur bence.bende boyle bir sey yaptim su an is ariyorum :)

Back
X