Herşey gerçekti ve beni gerçek olmak bitirdi!

Bütün sayfaları okudum anladığım kadarıyla sizin sorunlarınız
1. eşinizin düğünde yüz görümlüğü almaması
2. sürekli ailesiyle vakit geçirmek istemesi,
3. sürekli uyuması
4. inatçı olması
atladığım birşey var mı bilmiyorum ama genel olarak bunlardan bahsetmişsiniz.
Şimdi bütün kızların hayalidir düğün, herşey istediği gibi olsun ister ama mutlaka bir sorun çıkar, beğenmez,
erkekler kadınlar kadar ince düşünmez ne gerek var vs Benim eşim de çok istediğim bir otel vardı orda yapmak istiyordum düğünümü,
kardeşi de biz evlenmeden 1-2 ay önce yurt dışına gitmişti öyle önemli bir iş nedeniyle değil erteleyebilirdi yani,
eşim tutturdu onu düğüne getircem diye geliş gidiş 4 bin den fazla tutuyor, ve ben o yerde düğün yapmaktan vazgeçmiştim ekonomik olsun diye,
ne gerek var dedim gitmeseydi, şimdi onu getirceksin zaten 5 bin lira da göndermişti benden hep ucuz şeyler almamı bekliyorlar ama onlar dünyanın parasını harcıyorlar,
eşim o salona o kadar para vereceğime (ki 3 bin tl idi), kardeşimi getiririm dedi.
Aileyle sürekli vakit geçirmek istemesi çok kötü benim eşimde öyleydi ama ben ailesiyle aramda ufak tefek sıkıntılar yaşanınca soğudum bir süre sonra gitmemeye başladım,
kendisi tek başına gidiyordu gidelim dediğinde ben gelmiyorum sen git dedim hep yani onun gitmesine karışmadım, son zamanlarda eşim de artık pek gitmiyor bir iş falan olursa gidiyor. Sonuç olarak kendileri kaybettiler, ben gitmekten de şikayetçi değildim başında ama artık beni tamamen kaybettiler. Ama dediğim gibi gittiğimizde ilgi falan görmüyorduk ikimiz de.
Siz konuyu anlatmışsınız ama detay vermemişsiniz, sürekli aileyle vakit geçirmek tabi ki kabul edilir birşey değil ama size karşı tavırları nasıldı, aranızda bir problem yaşandı mı onlardan bahsetmemişsiniz. Açıkcası sizi haketmeyen biriyle evlenmişsiniz ve bu kadar süre evli kalarak ve işinizden ayrılarak hata etmişsiniz. Biran önce toparlanıp eski halinize dönmeye çalışın.

Üzgünüm ama konunuzu tam manasıyla anlayamadım...

Derdiniz var,eziyet çekiyorsunuz resmen ve çok mutsuzsunuz.

Benim anlamadığım ise şu;

eğitimli , kendi ayakları üzerinde durmaya hazır bir kadın

nasıl olurda bunca şeye boyun eğer,

nasıl olurda kendini ezdirdikçe ezdirir,bitme noktasına gelir.

Çekip gitsene arkadaşım,ne duruyorsun hala,neyi bekliyorsun?

Yazık değil mi sana,bu hayata bir kere geliyorsun.

Vur tekmeyi çek git Allah aşkına içim acıdı konuyu tam kavrayamama rağmen

anlatım tarzından ya...

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

canım benim,
herkes yaşadığını kendi bilir, şartlarını, ilişkinin kimyasını bizim anlamamız mümkün değil.
Sen çok kullandırmışsın kendini, ipleri iyice onlara vermişsin...
Ama (eşin için söylüyorum) insanın içinde olacak, sahiplenecek ailesini, annenin babanın yeri ayrı kendi ailesi ayrı... Kayınvaliden kendisine BAĞIMLI evlatlar yetiştirmiş, dizinin dibinden ayırmıyor baksana...
Uzak durman gerekirken apartmanlarına taşınmışsın, işine sarılıp bu bahaneyle kabuğuna çekilebilecekken istifa etmişsin.
Zaten fedakarlıkların kimsenin umrunda olmamış olmazda emin ol. Sen fedakarca davrandıkça yaptıkların görevin oluveriyor. Yapmayınca kabahatli oluyorsun.

Seni önemsemeyen umursamayan insanlara neden pervane oluyorsun, burnunu kaldırıyosun insanların.
İyi davranan gelinin kıymetli olduğunu görmedim hiç. Uzak duran kıymetli olur hep nedense...

Hayat senin hayatın, kendini yıpratma canım, iyisini doğrusunu sen bilirsin, yola geleceklerine düzelebileceğine inanıyorsan devam et ama mümkün görünmüyor...
Onlar senin gibi bir gelini kaybettikleri için günün birinde pişmanlıktan vicdan azabından ölecekler emin ol!!!
Çünkü Allah senin ahını koymayacak onlarda, diğer gelinden vs.. mutlaka çekeceklerdir.

( Olsun Be Aldırma Yaradan Yardır, Sanma ki Zalimin Ettiği Kârdır, Mazlumun Ahı İndirir Şâhı, Herşeyin Bir Vakti Vardır... )

Son düzenleme:
Herkese tek tek cevap vermek istiyorum aslında,hepinizin kıymetli cevapları için teşekkür ederim,allah yardımcın olsun, sana dua ediyoruz diyen bütün dillere allahta yardım etsin,arkadaşlarım öyle güzel anlatmışsınız ki fikirlerinizi, katılmamak içten değil ,'ALLAHIM BU SINAVINI SEVMEDİM,BAŞKA SINAV ALIYIM BEN' demek istemedim,sabır ve metanetle,bilgili ve görgülü halimle,ailemin verdiği terbiye ile çözerim sandım,bir gün bir şekilde anlaşalılacağım diye düşündüm,itikatle duaya devam ettim,giderim o zaman değip kapıya dikildiğimde;annesinin güle güle demesi(kayın validem cahil hadi ve bunu böyle söylerken açıklamasıda ; bizim adetimizde gidene kal demek yok ),kardeşinin koşarak gelip helallik istemesi öyle zoruma gitmiştiki,öyle çok ağladım ki,eşime nasıl olurda senin annen ve kardeşin bana böyle söylerler,hemde benim gibi birine( öylesine emek vermişti ki bu yürek kendini buna layık görmediğinden böyle diyorum),onlara kendimi sevdirmek için,onlara evlat ve abla olmak için kendimi parçaladım,iyiken hizmette kusur etmezken annam beni senin anan için doğurmuştu,kendi evladımız olsa böyle olmaz diyen anan ne çabuk kapıya dikildi,senin o adi kardeşin nasıl okumuş yazmış, dediğimde 60 gün boyunca eve gelip hiç konuşmayıp,yaptığımı yedi,ütülediğimi giydi,kıçını döndü koltukta yattı,konuştuğunda da bir tek şunu söyledi 'benim kardeşim ne demişse,annem ne demişse doğrusunu söylemiş,ben gidip kardeşime anneme birşey demem,senin için onların kalbini kırmam' yüzüme 60 gün söylenen bu laf beni 60 yıl yaşlandırdı arkadaşım,artık bu kadar direndiğimi gören eşim gidip kardeşini çağırdı oda dediki'sen özür dilenecek biri değilsin çünki ben sana özür dilenecek birşey yapmadım,bir müslan gibi gelip senden helallik aldım ne var bunda,abim istediği için senden özür diliyorum' bu laf bir öncekinden de ağır geldi,tabii ki ben eşime bir hissiyat duyarak evlendim(haziranda tanıştık,kasımda nişanladık)onun iyi ve müslüman bir insan olduğunu düşünüyordum,sabır ve metanetle bir gaflet uykusuna düşdüğünü ve bu durumdan onun değil ailesinin suçlu olduğunun fikri içindeydim,erkeklik taslıyor,ailesine bakın ben böyle bir erkeğim demek istiyor, diyordum aklınca,onu ısrarla sevmek için çaba harcıyordum niye demeyin kurban olayım,kariyer diye kendini parçalamış,başarılı olmuş,evlenemeye biraz geç kalmıştım ve ömür boyu sürsün diye seçtim onu,gerçekten sevmiştim onu,hayatta hiç çocuk fikrim olmamış sadece onunla evlendiğimde istedim bir çocuğum olsun,hayatın devamında onun olmadığı bir zamanda başka birşey yaşamak istemiyorum arkadaşlar,bunun benim ona olan sevgim aşkımla bir ilişkisi yok,sadece tükendim insanlara karşı,güvenim kalmadı,ömür boyu kimseyi tanımak istemiyorum artık,ben düpe düz kandırıldım,il konuyu açarken yazdıklarım,sırf örnek olsun yani ne kadar inatçı olduğu anlaşılsın diye yüz görümlüğü meselesini (madde umrumda değil manasıydı benim için asıl olan) yazdım ki insanlar; evliliğinin ilk gecesinde daha ben böyle biriyim tavrını anlamaları için,onunda beni sevdiğine öyle inanmıştım kş gerçekler gözüme girdi ama ben görmek ve anlamak istemedim çünki anlarsa hayatımda ilk defa BAŞARISIZ olacaktım,hayatta kendi ayaklarının üzerinde durmak için kendini yırtmış biriyim yine yaparım,yeterki kapıdan çıkıp gideyim,aklım fikrim hepsi yerinde(sabrım tükendi 1 haftadır elimde ne varsa kafasına fırlatmak,üstüne saldırmak,hakaret etmek,küfür etmek,özelliklede ailesine,dayanamayıp patlayıp yaptığım şeyler,korkmayın delirdim diye doktora gittim ,adam delirmemişsiniz sabrınız taşmış dedi) evet bencilce bir çocukta istedim,bunu bırakıp gittiğimde çocuk şansımıda tüketmiş olacağımdan (ben kendimi tanıyorum bir daha asla)onuda ısrarcı bekledim,çocukta zaten öyle isteğince olan birşey değil, onunda önünde öyle engeller varken anlatsam 'kızım sen harbi manyaksın' dersiniz ama bakın burdayım ve tek bir şeye sığınarak 'allahım ben senin sevmediğin şeyi yapmak istemiyorum,boşanmak kolay,sabırla direniyorum,bana güç kuvvet ver,eşim uyansın artık,' diyerek burdaydım ama yolun sonu çoktan geldi,bunları niye yazıyorum biliyormusunuz,hadi ben değim 2 siz değin 5 kere eşimi terke etme girişiminde bulundum,bir şekilde gerçekleşmedi,şimdi diyorum ya hakaretin biri bin para küfüründe,eşim bunların karşısında ne diyor biliyormusunuz' benim bazı hatalarım olabilir,aileminde hataları olabilir,ben senin beni terk etme girişiminden bunalıma girdim onu atlatamadım,aileme niye şimdi böyle küfür hakaret yağdırıyorsun,bana niye böyle saldırıyorsun,haksızsın diyor' 5 yıldır,o hiç uyanmadan uyurken karşısında oturup saatlerce uyandırmaya çalışan,konuşalım dediğimde kes değip kaçıp gideni bekleyen insan,ilişki kurmaya çalışan,ailesine karşı iyi olmaya çalışan,sayfalarca yazarak anlatmaya çalışan,ağlayarak anlatmaya çalışan,bağırarak anlatmaya çalışana,gülerek anlatmaya çalışan,tavır koyarak anlatmaya çalışan vs vs ben değilmişim de başkasıymış,ne zaman küfür hakaret,saldırı o zaman tırsıp ne ne ne oldu şimdi? diye uykusundan uyanan adama karşı suçluymuşum onun için yazıyorum arkadaşlar.Savunması ben seni dövdüm mü? sövdüm mü? açmı bıraktım? ailene saygısızlıkmı ettim?(ailemide bayramda bayrama 2 saat görüyor ya) ne istiyorsun sen benden? bir 10 yıl geçseydi de gıkını çıkarmasaydın diyor,ben değişmemişsem ve sen hala üzgünsen o zaman boşanma davası açardın ben şimdi bunları hazmedemem diyor.

Allah yardımcın olsun arkadaşım...

Evlilik kumar işte...

Kimimiz kazanıyoruz,kimimiz kaybediyoruz.

Rabbim temiz süt emmiş,iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ve senin yüreğine biran önce ferahlık versin...

Peki şimdi neyapmayı düşünüyorsun?

içinizin karmaşası,hüzün cümlelere yansımış bu açıkça belli oluyor,ama diyeceğim şu ki hiç kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyeceksin
bankada çalışıyorsun iş çıkışı eşin annesine uğruyor sen onu bekliyorsun gelmeyince peşinden gidip orada hırpalanıyorsun ...
peki neden? o gitsin anasını,kimi görecekse görsün gelsin,siz paşa paşa evinize gelin şinize bakın ,dinlenin her gün her şeye evet demek
sevmek değil ki siz ona baştan bu tutumları sergileseydiniz "hayır "deseydiniz inanın bu kadar yıpranmazdınız ,tamam herkesin sorunu farklı farklı
şartlar onu gerektirdi belki ama eş için kendinden ödün vermek niye ,yapmayın gerektiğinde "hayır "diyin ,istemediğiniz şeyleri yapmayın ,
bu şartlarda da çocuğu biraz erteleyin bazı şeylerin kurtarıcısı olmuyor çocuk işleri daha çok karmaşıklaştırıyor olan çocuklara oluyor,
umarım toparlanırsınız,çocuk şansınızı eşiniz adam olduğunda deneyin derim.

Gerçekten çok şey birikmiş içinizde.

Allaha olan inancınızdan bekliyorsunuz...

Hala herşeye katlanıp,Allahım sen yardım et diyorsunuz...

Aynı şeyleri yaşamasakta biz kadınlar nasıl anlıyoruz birbirimizi...

Artık beklemeseniz keşke...Bırakın gidin kendi yolunuza...

Belki sizin kaderinizde böyledir...

Allah yardımcın olsun bunu çok içten söylüyorum...

Rabbim bunları yaşayan bütün kadınların yardımcısı olsun...

Benim güzel ablacigim, anlattiklarini icim ciz ciz ede ede ve hayretler icinde okudum. Senin yasadiklarinin tipatip aynisini bende yasadim ve bende ayni senin gibi 4 sene sabirla kocama ve ailesine verdigim emekle birgün hersey düzelir diye bekledim, ama olamdi. banada ayni sen gibi "bizde gidene kal denmez, sen gidersin yeni gelin gelir" dendi.
Artik benligimin tamamen tükendigini ve sifira dogru indigini fark ettigimde yeter artik dedim ve babamin evine döndüm ve bosanma davasini actim. Simdi belki o cok sevdigim ilk göz agrim kocam yok yanimda ama senelerdir ilk defa yeniden nefes aldigimi (komik olan onsuz nefes alamam saniyordum), bir birey, bir insan oldugumu hissediyorum.
Ve sadece bir KESKEm var; KESKE cok daha önceden bu adimi atsaydim ve o ailenin onlar icin yaptigim hicbirseyi hak etmediklerini görseydim ve asil hak edenlere verseydim bu emegi.

Ablacigim sen cok akilli ve iyi kalpli bir insansin, Allahdan dilerim ki bundan sonra hayatini hak ettigin gibi güzelliklerle sana deger veren insanlarla gecirirsin.
Sana bosan diyemem, bu vebali üstlenemem, ama bu hayata bir kere geldigini ve hic kimse icin hemde iyilikten anlamayan insanlar icin hayati cehenneme cevirmenin sana bir faydasi dokunmayacagini anlaman gerek. Unutma Allah mazlumlarin yanindadir, sen ona sigin ve yeni bir gelecege ümitle bak...:112:

Ağzın bal yesin arkadaşım,rabbim cennet kapılarında kevser şarabı ile ağırlanmayı nasip etsin,doğrusun,

içim cız edipte üzüldüm, diyen dillerine sağlık arkadaşım,yaşadığınız her acı yaşayacağınız mutluluğun kefareti olsun inşallah,allah bir daha yanılmayı nasip etmesin,3. kişilerin duası daha çabuk kabul olurmuş allah razı olsun,ezan vakti diyorum ki allah sizi sizden daha iyisine nasip etsin.

allah razı olsun kardeşim,rabbim hepimizi iyilerle karşılaştırsın içinde sizide,

Yaziyorum çünki bir gün uyanırsa açıp önüne koyacağım ekranı,bak diyeceğim bak!sadece ben böyle düşünmem bu yaşananlar karşısında, başkalarıda dehşete kapılır ki;daha en can alıcı parmak ısırtan hadi yaaa! denilecek şeyleri yazmıyorum,insanı şöyle karşıdan dedikodu da duyupta yargılamak çok kolay,'gelinin çocuğu yok,işindende ayrıldı,delirdi,bunalıma girdi demek basit' gelde sen bana sor, büyüttüğün manyakla kaç kişi bu kadar sağlıklı kalmaya çalışarak yaşayabilir.Bu cevaplarınız sadece bana değil arkadaşlar,24 saat televizyon seyrede bilen,24 saat uyuyabilen,24 saat yiyebilen birini terk ettiğimde ilk gününü geçirme aracı olacak emin olun,öyle doğru ve dürüstüm ki buna emin olun,hatta sansürlü ve konu seçerek yazıyorum ki! birgün kazayla bir tanıdık okur anlarda o kadar evliliğimin özelinide ifşa etmeyim diye,yoksa ben anlatırken size mendil yetmez.

arkadaşım 3 üniversite bitirdim diyorsun ama yazdıklarından bir şeyde anlaşılmıyor noktalama işaretleri yok devrik cümleler ve yazım yanlışlerı birlesince hiç anlayamadım birşey acaba sorun bendemi ya??????????????

katılıyorum size, sorun sizde değil yazım yanlışlarıyla dolu. anlatım da karmakarışık.

arkadaşım edebi eser sunmuyorum ,içi param parça olmuş bir insanım,derdimi anlatıyorum,anlamasanda anlasanda allah razı olsun,anlamadıysan yorum yapma anlayış göster,üniversiteme kadar gitmişsin,yapmayın allah aşkına,romanım çıkınca onu gönderirim.

Son düzenleme:
o kadar usanmışsınızki...
o kadar bunalmışsınızki çok çok belli her cümlenizden..
eğitimlisiniz, zekisiniz akıllısınız...
ama hala ne bekliyuosunuz anlamadım, anlayamadım...
daha ne kdar gençliğinizi, kendinizi heba ediyosunuzki böyle bir adam uğruna....
çocuk istediğinizi yazmışsınız birde...
sakın sakın bu evliliği yapmaktan başka 2. buyuk hata olur bu, böyle bir evlilikte...
sabi bir bebeğinde günahına girmeyin, buna hakkınız yok...boyle bir evliliğie çocuk vermek yangına atmak kadar acı olur....
böyle bir adamı baba yapacaksınıda ne olcak?

size tavsiyem;
bu anlışlarınızı zaten artık görmüşsünüz, en kısa zamanda bi işe girin bankacıymışsınız sanırım ve 3 fakülte mezunu olduğunuzu yazmışsınız.
bankalara başvuruda bulunun işe girin ve daha sonra kendınıze enı bır hayat kurun.buna engel olmasına ızın vermeyın, hıçkımsenın..

aileniz arkanızda durmazsa da yalnızda başarabılırsınız...
unutmayın kı bu çektiğiniz acılardan daha buyuksıkıntı yaşamazsınız.
kendınıze güvenın yeter....

üç üniversite bitirmeniz güzel ama ilk öğretimi nasıl bitirdiniz bu dilbilgisi ile?

şiir yazmanız çok hoş; ama güzel dilimizin kurallarını etüt etmek önceliğiniz olsun..

açıköğretim okuyan da üniversite bitirdim diyor memlekette artık, o yüzden şaşırmayayım diyorum ama, neyse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…