- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
- Konu Sahibi lotuscicegii
Süreç alıngan yapıyordur bu konuda hemfikirim seninle. Ama diğer konular benim kafamda oturmadı. Ne bileyim ben de söylüyorum kilolu arkadaşlarıma ara sıra zayıfken daha güzeldin, keşke biraz dikkat etsen, sağlığın bozulacak vs. Bu benim onları dışladığımı ya da laf soktuğumu değil onlar için endişe ettiğimi gösteriyor bence. İnsanların kilo konusunda bu kadar takıntılı olmasını ben anlamıyorum sanırım. Kimseye kilo almışsın ya da çok zayıflamışsın diyemiyoruz iyi niyetle bile. Ben sağlıklı besleniyorum mesela. Ama kilo almış birine beslenme önerisi veremiyorum çünkü alınıyorlar. Yaptığı hataları söylersem benden kötüsü yok
Hayatımda en çok kilo aldığım dönem kendi düğün dönemimdi. Her gören ne olmuş sana diyorduben de “evlilik rahatlığı erken çöktü üzerime” diyordum
Hamile misin diye soran bile oldu. Bütün düğün fotolarında tabak gibi suratım var
söylenen hiç bir şey rahatsız etmedi beni. Çünkü bariz kendi kriterlerime göre şüşko olmuştum zamanla normale döneceğimi biliyordum.
Cünkü yetiskin insanlar zaten kendi sagligindan sorumlulardir. Eger bir sorulari varsa ve sana danistiklarinda, o zaman tabiki cevaplarsin. Kilo bu arada ille saglik ile alakali olmayabilir. Birçok zayif insan, o kilolu insandan daha sagliksiz olabilir.
Ve bunun üstüne birçok kilolu insan zaten tüm hayatlari boyunca hep bunun ile çabaladilar. Sanki hayatlari, kisilikleri sadece bu kilodan ibaretmis gibi. Konu burda sen degilsin ama genel olarak diyorum ki herkes kendi hayatina baksin. Insanlarin yasadiklarini, içine attiklarini, travmalarini bilemezsin. Kilo alindiysa alindi, kötü bir dönemden geçmisimdir, yada canim öyle istedi o sekilde oldu. Kime ne? Niye yorum yapilsin?
Ve seni birseyi rahatsiz etmemesi evrensel birsey degildir. Seni rahatsiz etmiyor, baskasini rahatsiz ediyor. Sen sadece bir dönem kilo almissindir, baskasi ömür boyu bu illet ile ograsiyordur. Yani "ben rahatsiz olmadim, sen niye rahatsiz oluyorsun yaa" bence yanlis bir degerlendirmedir.