Herşey görsellik midir?

Bir takım rahatsızlıklarım ve hareketsizlik sonucu üstüne hamilelik vs derken kilo aldım yüz küsürleri aştım. Memurum ücretsiz iznimin bitmesine yakın diyete başladım ve 20 kilo verdim 110 kilodan 90 a indim hala bırakmadım devam ediyorum diyetime ama iş yerinde çok yorulduğum hiç oturmadığım için akşamları spor yapmaya vakit bulamıyorum oğlum iki yaşında. İşten çık onu al yemek yap ye uyut vs derken zaten gece oluyor.

konuya gelecek olursak iş yerinde kalabalığız herkeste bir kilo takıntısı var haddi olan olmayan herkes akıl vermeye çalışıyor. Yok abla tavsiyesi kilo ver yüzün güzel bilmem ne. Başlarda takmıyordum ama artık sinirlerim bozulmaya başladı bu duruma. Diyet listemde meyve de var yumurtanın vs olmadığı günler tostta var herşeyden az ama öz bir listem var ve dışına da çıkmıyorum bu hafta iki kilo vermişim mesela. Ama sanki herşeyi söylebileceklerini sanan kendini beğenmişler onu yeme bunu yeme akıl vermeye başlıyorlar hemen. Spor yap yürü şu bu. Çok sıkıldım. İnsanları görselliklerine göre ayırıyorlar bazen dışlıyorlar bazen bilerek yanımda kilo konuşuyorlar tartılıyorlar. Bunaldım işimi doğru yapıyorum hiçbir işten kaçmıyorum kimseye karışmıyorum kendi halindeydim. Hastalar bile (hemşireyim) bazen bilerek iğnelemeyr çalışıyorlar cevap vermiyorum. Siz alıngansınız diyecekler için kötü niyetli insanlar sizi görebilecekleri zayıf noktanızdan vurmayı iyi biliyorlar. Çoğu zaman es geçmeye çalışıyorum ama yalnız kaldığımda ağladığım zamanlar oluyor. İçimi dökmek istedim umarım beni anlayan birileri olur
Bu dünya böyle bı dünya .
Hiç bir derdimizi sorunumuzu kimseyi sevindirmemek adına paylaşmamamiz gerektiği gibi aynı zamanda hiçte kusurumuz olmaması gerekiyor bu da kimseyi sevindirmemek adına ki görüyorsunuz işte nasıl kullanıyorlar 🤷bu böyledir ama
Zayifladiniz onlara göre muazzam oldunuz diyelim bu seferde en ufak bi dil surcmenize dalgın olmanıza uykusuz gelmenize bakar laf edecek bişey bulmalari .

Böyle bi durumda bence bizler takmayacak kadar gamsız ve vizyon sahibi olmayı öğrenmeliyiz bence ...

Mesela ben şuan zayıf ve vücut ölçüleri gerçekten hoş bı durumdayım .
Ne oluyo biliyomusunuz ? Böyle bir konu ortada yokken bile durduk yere yani ' dogurunca seni görecez ' diye laf yiyorum🤷

Ne alaka ama ? Konusu olur da söylersin yani.

İnsanlar sadece kusur ararlar. bulamiyorlarsa da kendi akillarinca kusurdan saydıkları o kilolu olacağınız günü bekliyorlar pusuda işte böyle 🤷

Son düzenleme:
Bir takım rahatsızlıklarım ve hareketsizlik sonucu üstüne hamilelik vs derken kilo aldım yüz küsürleri aştım. Memurum ücretsiz iznimin bitmesine yakın diyete başladım ve 20 kilo verdim 110 kilodan 90 a indim hala bırakmadım devam ediyorum diyetime ama iş yerinde çok yorulduğum hiç oturmadığım için akşamları spor yapmaya vakit bulamıyorum oğlum iki yaşında. İşten çık onu al yemek yap ye uyut vs derken zaten gece oluyor.

konuya gelecek olursak iş yerinde kalabalığız herkeste bir kilo takıntısı var haddi olan olmayan herkes akıl vermeye çalışıyor. Yok abla tavsiyesi kilo ver yüzün güzel bilmem ne. Başlarda takmıyordum ama artık sinirlerim bozulmaya başladı bu duruma. Diyet listemde meyve de var yumurtanın vs olmadığı günler tostta var herşeyden az ama öz bir listem var ve dışına da çıkmıyorum bu hafta iki kilo vermişim mesela. Ama sanki herşeyi söylebileceklerini sanan kendini beğenmişler onu yeme bunu yeme akıl vermeye başlıyorlar hemen. Spor yap yürü şu bu. Çok sıkıldım. İnsanları görselliklerine göre ayırıyorlar bazen dışlıyorlar bazen bilerek yanımda kilo konuşuyorlar tartılıyorlar. Bunaldım işimi doğru yapıyorum hiçbir işten kaçmıyorum kimseye karışmıyorum kendi halindeydim. Hastalar bile (hemşireyim) bazen bilerek iğnelemeyr çalışıyorlar cevap vermiyorum. Siz alıngansınız diyecekler için kötü niyetli insanlar sizi görebilecekleri zayıf noktanızdan vurmayı iyi biliyorlar. Çoğu zaman es geçmeye çalışıyorum ama yalnız kaldığımda ağladığım zamanlar oluyor. İçimi dökmek istedim umarım beni anlayan birileri olur
Kilona laf eden her kimse “istemeden yapılan yardım bir eleştiridir, sen benim kilomu mu eleştiriyorsun” diye sertçe bir çıkışın, baktınız olmuyor, “kocam beni böyle löp löp seviyor, kilo aldığımdan beri cinsel hayatımız renklendi, bir de zayıflayıp deneyeceğiz” diyip bir de kahkaha atın 🤣

Hadsiz olana karşı utanmaz olmak lazım, yoksa asla susmazlar. Sessiz kalıp kendinize eziyet edene kadar açın ağzınızı, gerisini onlar düşünsün.

İnsanlar konuşur. Motivasyonunuzu bozmayın onlar için. Zaten güzel bir şekilde kilo veriyorsunuz. Bu tempoya bir de spor eklerseniz yaşamınız daha da zorlaşabilir. Çocuğunuz da var sonuçta. Siz takmazsanız onlar da bir süre sonra konuşmaktan sıkılır.
Aslında sporu eklemeye çalıştım ama bu seferde sık sık tansiyonum düşüyordu evde olduğum günlerde karışık düzenli olamıyorum spor konusunda

30 kılo vermıs biri olarak kesin olarak şunu söyleyebilirim ki, o konuşanların yüzü, siz zayıfladıkça düşecek. Bana ağır laflar edenlerin zayıfladığımda yüzlerinde ki o ifadesini hiç unutamam. Mutsuzlukları yüzüne vuruyordu. Siz de o anı bekleyin, mükemmel bir his inanın. Kiloları 1 ayda almadınız ki hepsi 1 ayda gitsin. Önemli olan az az da olsa gitmesi. Yani sonuçta zamanla hepsi gitmiş olacak hesaba göre. Yeter ki bırakmayın
İnşallah hedefime ulaşabilirim sizide tebrik ederim

Öncelikle yavrumuz sağlıkla büyütün İnşallah🤗
Hamilelik sonrası bu sürece adepte olmak,değişen koşullara uyum zor olabiliyor , kendi adıma doğum yaptıktan sonra böyle oldu bende ve yemek kaçış noktam olmuştu, ama sonra vermeye başladım siz gibi
Azminizden ötürü tebrik ederim sizi ayrıca, verdiğiniz kilo çok çok iyi, bu azimle tüm fazlalıklar gider yeterki sağlık olsun
Hadsiz insanlar çok ve her yerdeler, görmezlikten geleceğiz onları yapacak bişey yok malesef, üzmeyin kendinizi, sizin kilo verdiginizi farkediyorlardir emin olun bazı insanlar cekememezlikten böyle mod düşürmeye çalışıyor cunki
Çok teşekkür ederim süreklilik gösterince artık görmezden gelemez oldum

“Benim yanımda tartılıyorlar” kısmına gelene kadar sizi haklı bulmuştum ama alıngan olduğunuza karar verdim.
Aynı ortamda tek kilolu sizseniz ve özellikle ikide bir kilo muhabbeti açıp kalkıp tartılıyorlarsa ne anlarsınız? Üstüne birde bak sana abla tavsiyesi ben gençlere kilo yakıştırmıyorum diyip akıl verici konuşmalar yapıyorlarsa? Birde dalga geçer gibi alınmıyorsun dimi diyorlar

Bizim insanımız nedense her konu hakkında konuşma haddine sahipler; kilo, yaş, gelir, medeni durum, çocuk durumu...
Ne ayıp ya, ülkecek hadsiziz bence
Durup dururken ikinci çocuğu düşünüyor musun diye soran var belki bu insanların varlığı garip geliyordur burdaki kişilere ama carlar yani

Gelin gelin tartılalım deyip konu sahibini de çağırıyor ya da çağırmadıklarını gösteriyorlardır yani sen zaten çokkk kilolusun iması

Kadın egemen işyerlerinde vardır bu durum

Ama hasta nasıl bu konuda yorum yapıyor yani iş arkadaşı eskisini bilir kendince burnunu da sokar da hasta gelip geçici ne hadle bir şey der

Bir de bu süreç alıngan da yapıyordur tabii zira sürekli beyin zayıflamalıyım diyor her sözü o alt yapı ile yorumluyor
Ben diyaliz hemşiresiyim hastalar yüklü geldiği zaman daha az sıvı alması gerektiğini vs anlatıyorum aldığım karşılık: bana diyene bak sen kendine bak vs oluyor

Bence harika gidiyorsunuz aynen devam edin kimseyi takmayın 🤗 öneri fln sunana da "ilgin için sağol cınım yaşam kocuyla devam ediyorum" diyin geçin. Moralinizi hiç bozmayın..

Sağlık probleminiz yoksa eğer hemşire olarak hareketli bi çalışma ortamınız varsa. Spor çok da elzem değil. Yemeye dikkat+ aktif iş hayatı ile kilo vermeye devam edersiniz.

Dış görünüş son yıllarda çok önemli bi şeymiş gibi lanse ediliyor sözde vücut olumlama derken aslında kilolu olmak normal değil de hadi normalleştirelim diyerek daha fazla dikkat çektiler bu duruma.

Ama zaten zayıflık da, kilolu olmak da, ideal kilolu olmak da hepsi normal. Sizin çevreniz hödük.
Günde ortalama 15 20 bin arası adım atıyorum birkaç gün spor yapama çalıştım ama tansiyonum çok düştü yapamadım

Türk kültürü zaten görsellik üzerine kurulu. Yani dünyaca bir olay zaten, daha yeni body positivity olayi geldi hepimizin hayatinda ancak ne yalan söyleyim, bizim kültürde kilolu oldugunda sanki suç islemis gibi oluyorsun. Cünkü kadinin degeri görselliktir. Güzel olacak ki erkek kapacak. Güzel olacak ki kv'desi begensin, onu hamamlarda seçsin,..

Ki düsünüyorum da bu sadece kadinlar için bile geçerli degil. Biri ile flört ettigini anlattiginda "boyu posu nasil" diye ilk soru olur. Dis görünüs ve adamin ne is yaptigi en önemli kriter oluyor. Seni mutlu ediyormu, seni güldürüyormu, sevip seviliyormusunun pek önemi yok tabiki.

Aslinda çok derin bir konu ve önümüzdeki jenerasyonlar ilede degisecek gibi durmuyor. Yapabilcegin tek sey, onlari takmamak ve hayatina devam etmek. Kendinede baski kurma. Sen her halin ile yeter var artarsin. Her halin ile.
Bende değişmeyeceğini düşünüyorum maalesef

Süreç alıngan yapıyordur bu konuda hemfikirim seninle. Ama diğer konular benim kafamda oturmadı. Ne bileyim ben de söylüyorum kilolu arkadaşlarıma ara sıra zayıfken daha güzeldin, keşke biraz dikkat etsen, sağlığın bozulacak vs. Bu benim onları dışladığımı ya da laf soktuğumu değil onlar için endişe ettiğimi gösteriyor bence. İnsanların kilo konusunda bu kadar takıntılı olmasını ben anlamıyorum sanırım. Kimseye kilo almışsın ya da çok zayıflamışsın diyemiyoruz iyi niyetle bile. Ben sağlıklı besleniyorum mesela. Ama kilo almış birine beslenme önerisi veremiyorum çünkü alınıyorlar. Yaptığı hataları söylersem benden kötüsü yok 🤷🏻‍♀️

Hayatımda en çok kilo aldığım dönem kendi düğün dönemimdi. Her gören ne olmuş sana diyordu😂 ben de “evlilik rahatlığı erken çöktü üzerime” diyordum 😂😂 Hamile misin diye soran bile oldu. Bütün düğün fotolarında tabak gibi suratım var 😂😂 söylenen hiç bir şey rahatsız etmedi beni. Çünkü bariz kendi kriterlerime göre şüşko olmuştum zamanla normale döneceğimi biliyordum.
Ben doğım izninden döneli bir ay oldu ama hergün hergün aynı muhabbet ve daha henüz tanımadığım kişiler de var beni ne kadar tanıyorsun hayatım hastalıklarım vs hiçbir fikir sahibi bile değilken sana abla tavsiyesi diye akıl vermemeli bence

30 kılo vermıs biri olarak kesin olarak şunu söyleyebilirim ki, o konuşanların yüzü, siz zayıfladıkça düşecek. Bana ağır laflar edenlerin zayıfladığımda yüzlerinde ki o ifadesini hiç unutamam. Mutsuzlukları yüzüne vuruyordu. Siz de o anı bekleyin, mükemmel bir his inanın. Kiloları 1 ayda almadınız ki hepsi 1 ayda gitsin. Önemli olan az az da olsa gitmesi. Yani sonuçta zamanla hepsi gitmiş olacak hesaba göre. Yeter ki bırakmayın
Kesin şey demişlerdir “yüzün çökmüş bu kadar da zayıflama” hiç şaşmaz her kilo verene daha da verme yüzün çökmüş derler kıskançlıktan millet ne laf edeceğini şaşırıyor.

Rahatsızlık sonucu 25 kilo almıştım, beni gören dogum mu yaptin diyordu hayatımda ilk kez kiloluydum. Herkesin icinde hic uzulur mu diye dusunmeden 'ne kadar şişmişsin az ye' diyen bile olmuştu ( bu şahıs esimin akrabasıydı iletişimi kestim 4 yıldır görüşmüyorum)
Iyilestim 25 kiloyu geri verdim. Bu defa ne dediler biliyor musunuz, 'yanlış anlama ama çok kötü olmuşsun azıcık kilo al'.
Yani bunlar bitmez, en güzeli kulak tıkamak.
Zaten benim dert ettiğimde insanların herşeyi söyleyebileceklerini zannetmeleri

Bu arada şunu söyleyeceğim ister üzülelim ister kırılalım çoğu şey görsellikle bağlantılı. Göze hoş gelmeyen birinin kötü davranışı insana daha çok batarken beğendiğimiz birinin kötü davranışlarını tolere etmeye eğilimli olabiliyoruz. Bununla ilgili yapılmış bir sürü deney var ilginiz varsa okuyabilirsiniz. Mesela erkeklerde boy konusuna kadınlar çok önem veriyor. Boyu kısaysa vebalıymış gibi onunla asla olmaz diyen kadınlar tanıyorum. Halbuki boy değiştirilebilir bir özellik değilken kiloyu verebilirsiniz. Sürekli dış görünüşünüz hakkında açıklama yapmak, eleştiriye ve tavsiyeye maruz kalmak sıkıyor olabilir bunu anlıyorum ama insanları ve zihnimize işlemiş kodları da değiştirmeyiz maalesef öyleyse kendimizi değiştirmeliyiz. Belli ki kilolarınızdan mutlu değilsiniz o zaman zayıflamaktan başka çare göremiyorum ben. Zayıfladığınızda bu sefer de ona laf edebilirler bunun da tek çaresi özgüven kazanmak kendinle barışık olmak.

Ben diyaliz hemşiresiyim hastalar yüklü geldiği zaman daha az sıvı alması gerektiğini vs anlatıyorum aldığım karşılık: bana diyene bak sen kendine bak vs oluyor
Çok ilginç insanlar bunu diyecek cesareti nasıl buluyorlar 🤔
Yanlış anlamayın ama acaba tarzınız sert olabilir mi?

Bu dünya böyle bı dünya .
Hiç bir derdimizi sorunumuzu kimseyi sevindirmemek adına paylaşmamamiz gerektiği gibi aynı zamanda hiçte kusurumuz olmaması gerekiyor bu da kimseyi sevindirmemek adına ki görüyorsunuz işte nasıl kullanıyorlar 🤷bu böyledir ama
Zayifladiniz onlara göre muazzam oldunuz diyelim bu seferde en ufak bi dil surcmenize dalgın olmanıza uykusuz gelmenize bakar laf edecek bişey bulmalari .

Böyle bi durumda bence bizler takmayacak kadar gamsız ve vizyon sahibi olmayı öğrenmeliyiz bence ...

Mesela ben şuan zayıf ve vücut ölçüleri gerçekten hoş bı durumdayım .
Ne oluyo biliyomusunuz ? Böyle bir konu ortada yokken bile durduk yere yani ' dogurunca seni görecez ' diye laf yiyorum🤷

Ne alaka ama ? Konusu olur da söylersin yani.

İnsanlar sadece kusur ararlar. bulamiyorlarsa da kendi akillarinca kusurdan saydıkları o kilolu olacağınız günü bekliyorlar pusuda işte böyle 🤷
Sanırım kendinden daha kötü durumda olanlar mutlu ediyor onları

Back
X