Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

Daha uzun nişanlı kalsaymış ozaman kendi 23 yaşında sense 30.Dusuncesizlik.Oh çeyizini ablam alsin ben hemen evleneyim 23 yaşında 30 yaşında ablam bana ceyiz aldigi icin seneye evlensin
Tamam kardeş ama düşünceli olması lazımdı.

Senin çalışıyor olmandan kime ne ya? Sabahın körlerinde kalkıp akşama kadar canı çıkana kadar, abuk subuk tiplerin ağız kokusunu çekerek çalışan sensin. Bir zahmet onlar da çalışsın, uğraşsın, para kazansın, sonra başkasının parası üstünde laf sahibi olmak neymiş görsün. Ben olsam evde çıngar çıkarır ve alnımın terini götürüp kimseye vermem. Herkes ne hâli varsa görsün. İyi valla, benim bir tarafım duymasın, annemle ablam benim çeyizimi dört dörtlük dizsin! Ayrıca anneniz kardeşinizi mahcup etmiyor ama sizin nişanlınıza mahcubiyetiniz ne olacak? Çok ama çok büyük bir haksızlık bu! Bu arada siz eğer paranızı ailenize böyle yedirip sessiz kalıyorsanız şimdi, ileride eşinize karşı da pasif kalırsınız. Koyun tavrınızı şimdiden ve lütfen sahiplenin paranızı, emeğinizin kıymetini bilin!

Çok hata etmis.Orda seni ezmiş

Olur mu annem hiç biseyden geri kalmaz kendini mahcup duruma düşürmez biz yaparız çalışmasın dedi bak yine sinirlendim ben bayagi dolmusum
Tamam sen de katıl da biz olalım o zaman deseydin keşke. Tam yeriymiş yani... kardeşin evlenene kadar bir işe girip çalışamaz mıydı? Eşimin kuzeni elektrogitar almak için yaz tatilinde markette çalışmıştı :) lisedeydi o zaman. kardeşin de üni mezunu sonuçta bir büroda yardımcı gibi yer alabilirdi.

bu yorumun size faydası olur mu bilmiyorum ama fikir olur diye yazıyorum
evlenmeden önce eşimin teklifi üzerine masrafları kendimiz ödemeye karar verdik
yeni atanmıştım sayılır
aileme çok küçük destek olabiliyordum, mutfak masrafına biraz yardım ederek. üstelik ailemle yaşıyordum
yol, yemek parası ve birazcık harçlığın dışında kalanın hepsini nişanlıma veriyordum, taksitleri ödeyelim diye.
şimdiki aklım olsa maaşımın hepsini aileme harcardım, kendime sadece bir yatak odası alır, onu da kendim öderdim.

nişanlın para biriktir diyormuş ya... yaşadıklarımdan dolayı bu laf beni rahatsız ediyor mesela...
bu laf bende "ailene harcama, biriktir, biz kullanalım" hissi oluşturuyor
evlenmek isteyen erkek, bir zahmet kızın omzuna fazladan yük bindirmesin
bu bayanın görevi değil çünkü.

sizin üzüldüğünüz şey galiba para konusu değil, siz duruma üzülmüşsünüz. kimsenin sizi anlamadığını düşünüyorsunuz, haksızlığa uğramış gibi hissediyorsunuz gibi geldi
ama annenizin kötü niyetle yapmıyordur, işte size tutunmuş
son kez şunu söyleyeyim: bekarken kazancımı yiyecekse ailem yesin, eş adayım değil.

İlla bağırıp çağırıp birilerni kırarak bişey elde etmek istemiyorum onlar görsün istiyorum parasına da değilim 6 yıldır harcıyorum zaten ben davranışlara takıldım bana olan tutumlarina

Anneniz kimin ihtiyaci varsa ona yardimda bulunuyor,gayet normal. Ki zaten sizin dugununuzun tarihi bile belli degilken alinganlik yapiyorsunuz.
Kardesim yok,olsaydi da calismasaydi ben kendim yapardim ceyizini ille yapilacaksa. Anneme bile birakmazdim.

Çalışmasın biz karşılarız gerekirse dedi karşı taraf ama annem gururlu olurmu ne munasebet ben yaparım Üstüme düşeni dedi. Ama kız benimle birlikte iken çalışmasına karışamazsıniz diyemedi ben annemin tutumuna sinir oluyorum niyeti iyimi kötümü ayırt edemiyorum

Nişanlim haksız değil kötü bir şeyde demiyor zsten yanisonuçta ailenle yaşıyorsun kira derdin yok maaşını niye biriktiremiyor sun harcamalarına dikkat et diyor haklı olarak ama ben tam olarak nereye harcıyorum demiyorum. Aynı durumda o olsa ben de derdim canım napiyorsun sen biz evlenecez dikkat et dye

O zaman anneni bu üzüntüden kurtar,kendi çeyizini yap.

Zaten aklım başıma geç geldide bana kalan bol kerdi kartı ekstirelwri ya parasına da değilim de annem art niyetli mi davranıyor ona kiriliyorum
„Senin yasin basin daha olgun. Sen yaparsin. Yardima ihtiyacin yok. Anne olarak daha yardima ihtiyaci olsn yavruma kol kanat olmaliyim. „ diye düsünüyor sanirim ....

Tebrik ederim. Benim düğünümu ertelemem kardeşimin araya girip bıraktığı borçları yüzünden siz iyi niyetli düşündünüz allah gönlünüze göre versin

Şöyle bişey var tabiki annen kötü niyetli değildir herşeyin en iyisi olsun hatta altta kalmayalım diye yapıyordur ama seni de kullanıyor bence niyet değil sonuç önemli burda . Sonuçta sende yuva kuracaksın valla bizim abime yedirdiğiniz paraların haddi hesabı Yok . Annem bizi eşit seviyormu seviyor....güya bu annelik içgüdüsü sanırım kimin ihtiyacı varsa ona gidiyor . Ama bizde eşek değiliz.Verdikçe daha da kolay isteyebiliyor. O yüzden kendini yorma bence buna hakkın var .

Tebrik ederim. Benim düğünümu ertelemem kardeşimin araya girip bıraktığı borçları yüzünden siz iyi niyetli düşündünüz allah gönlünüze göre versin
E napalim,sizi kardesinizin ve annenizin uzerine mi salalim? O zaman daha mi mutlu olursunuz?
Eve para veriyormussunuz,isteksizseniz vermeyin,girtlaginiza coken olursa o zaman akil veririz burdaki arkadaslarla
Allah da sizin gonlunuze gore versin,ben bugune kadar anneme para verdigim icin hic dara dusmedim,cok kuvvetli inancim yoktur ama ne zaman annemin bir borcunu odesem cebimdeki para cogaldi. Ama gonulluluk esastir,istemeden vermeyin yapmayin. Maasinizi planlamak sizin elinizde.

„Senin yasin basin daha olgun. Sen yaparsin. Yardima ihtiyacin yok. Anne olarak daha yardima ihtiyaci olsn yavruma kol kanat olmaliyim. „ diye düsünüyor sanirim ....

Pek tabi üniversite sınavina gece gündüz çalısip iyi bir universite kazanmak kolay birde buna mühendislik fakültesini eklenince gece gündüz çalışıp okulu bitirmek daha kolay. kpss maratonunu soylemiyorum bile.ben buralara geldiysem kolay olmadı burda daha çok ezilen yıpranan kim acaba suan maaşımı alıyorsam bunu hakederek tirnaklarimla geldim annemin beni düşünmemesini bu durum açıklayamaz. Biz evladız eşit olmalı herşey oldu biraz daha durumu olmayanı ayırt mi edelim

Beni yanlış anlamayin siz ben kardeşimi evlendiririm hiç te sorun etmem dediğiniz için diyorum gönlünüz geniş yani ne güzel kötü bir şey geçmiyor aklınızdan iyi niyetle tebrik ettim. Ben bazen yoruluyorum yapılanları sindiremiyorum sizin kadar da iyi niyetli değilimdir belki

İlla bağırıp çağırıp birilerni kırarak bişey elde etmek istemiyorum onlar görsün istiyorum parasına da değilim 6 yıldır harcıyorum zaten ben davranışlara takıldım bana olan tutumlarina
Aynı sizin gibi kendileri görsün kafasında bir tanıdğım var, 50 yaşına geldi hala kendileri görsün diyor. He hee görürler çok beklersin diyorum içimden. Öyle bir şey yok, ağlamaya meme vermezler. Herkes hakkını aramalı. Evde kendi harcamalarınız hariç 5 kuruş vermeyin. Birşktirin, çeyiz alın veya ne isterseniz onu yapın ama vermeyin. Erkek ailesi istemiyor diye çalışmayan kardeşiniz de buna tamam diyen anneniz de başını duvarlara çok vuracak.

haklısınız
benim durumum biraz daha farklı olduğu için ben gocunuyorum böyle durumlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…