- 13 Ekim 2016
- 3.195
- 39.681
- 508
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Yok valla yanlis anlamadim,kizmadim da. Hakli oldugunuz noktalar vardir illa ki,bakin siz de anne olacaksiniz,o zaman anlayacaksiniz ki esitlik her zaman gecerli degil,kimin daha cok ihtiyaci varsa ona yardim ediliyor. Siz maas alan birisiniz,50 liranin size ne ifade ettigiyle kardesinize ne ifade ettigi arasinda daglar kadar fark vardir cunku o calismiyor. E calissaydi yapsaydi demiyorum bakin o isin ayri bir boyutu.Beni yanlış anlamayin siz ben kardeşimi evlendiririm hiç te sorun etmem dediğiniz için diyorum gönlünüz geniş yani ne güzel kötü bir şey geçmiyor aklınızdan iyi niyetle tebrik ettim. Ben bazen yoruluyorum yapılanları sindiremiyorum sizin kadar da iyi niyetli değilimdir belki
Ben kardeşlerim için canımı veririm .
Hele ki evlenmek üzere olan kardeşim için ,elimden ne gelirse gözümü kırpmam yaparım.
Yaptığım iyilikleri de içlenerek kendime dert etmem.
Ama işte aması var...
Ben evliyim ,bekarken de fedakardım ama belkide senin gibi düşündüğüm zamanlar olmuştur.
Fakat şimdi her şey çok başka
İnsan evlenince anlıyor bir çok şeyi.
Maddenin canı cehenneme.
Annen seninle kibar konuşmaya başlayınca, anlıyorsun yabancılaştığını ve bir daha hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını.
Allah verenin yanına asla bırakmaz ,ben çok yakın şahidim .
Annene babana yaptığını misliyle zamanı gelince iade alacaksın.
Kalbini karartma ..Bana ne oda çalışsaydı deme '!
Gün gelir seninde ondan yardım isteyeceğin zaman gelir bilemeyiz hayat..
Onun senin için böyle düşünmesi canını yakardı.!
Sen ver ve bekle sanma ki yaptığın iyilik zayi olacak.
Ben görümcemin çeyizini a dan zye kendime bile yapmadığım kalitede yaptım.
Hemde keyifle çok mutlu olarak.
Bilir bilmez ,pek takmıyorum .
İyilik yap denize at,deniz bilmezse balık bilir ,balık bilmezse halik bilir.
Anneniz zengin damat buldum, kaçmasın modunda sanırım.Kardeşim sessiz sakin ona kızmıyorum. Bu duruma getiren anneme kızıyorum annemin demesi lazım ne munasebet ben çocuğumu okuttum benim çatım altın da benim sözüm geçer evlenince calistirmazsiniz ama annem burnundan kıl aldırmadı. Tamam biz yaparız çalışmasın dendi
Senin terapi değil ama o sömürücü ailenden uzaklaşman lazım. Kardeşin bir zahmet çalışsın çeyizini kendisi yapsın. Annende utansa hiç almaz sen ilerde başına kalkma diye aynı değerde çeyiz isteme diye gizliyoYa bu günlerde yine bir bunalimdayim. Dönem dönem bu duyguyu yaşıyorum ama bir türlü başa çıkamıyorum. Aileme karşı acayip soğudum kardeşimin cumartesi günü düğünü var ve çalışmıyor. Annemin sürekli benden gizli ceyiz alması aldıklarını bana göstermemesi artık bana batmaya başladı. Çünkü benden utanıyor evi ben gecindiriyorum. Annem butün varını yoğunu maaşını kardeşime çeyiz alma derdinde sozde beni düşünüyor bazen ağlıyor ama benden gizli gizli alması benden utandigini gösteriyor.Bunaldim gitmek istiyorum ama su kredi kartlarını ödeyip es tayini isteyecem benim nikahım eylülde düğünüm belirsiz. Nişanlım da ailemin durumunu iyi bıliyor bu sikintilari kimseye soyleyemiyorum bunaldim benim acilen terapi görmem lazim
Maşallah supanallah. Nekadar da iyi kalplisiniz Allah sizede çok versin inşallah.
Ne ihtiyacı varmış ki darkmore? Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım. Erkek tarafı çalışmasın diyor tamam diyorlar. Demek ki paraya ihtiyacı yok hanım kızımızın, öyle biz yaparız deyip artistlik yapıp ablanın parasına tamah etmek mi yardım oluyor? O eşitlik dediğin şey bizim ailede vardır mesela. Annem asla ayırım yapmaz bana bir çöp aldıysa mutlaka kardeşime de alır. Bu kadar çocuk yaptıysam hepsine de eşit bakmak zorundayım der. 1 kuruş hak geçirmemiştir. Bütün çocuklarına aynı emeği verip okutup meslek sahibi yaptıysa ama biri daha az kazanıyorsa artık o da onun emeğidir yapacak bir şey yok. Ben 5 alırken kardeşim 3 alsa ve annem o daha az alıyor diye hep ona alsa ben üzülürdüm. Eşitlik değil de adalet oluyor işte bu. Annem kardeşime ev alırken belli miktar para vermiş bana diyor ki hak geçmesin sana da verecrğim o kadar ne yaparsan yap o parayla ister sen de ev al ister gez ama vereceğim diyor. O yüzden konudaki anneye hak veremedim ben. Babam da yıllarca sen kardeşlerinden iyi kazanıyorsun diye dışlandı hep 5 kuruşu çok gördüler. Hak geçirmektir bu benim için.Yok valla yanlis anlamadim,kizmadim da. Hakli oldugunuz noktalar vardir illa ki,bakin siz de anne olacaksiniz,o zaman anlayacaksiniz ki esitlik her zaman gecerli degil,kimin daha cok ihtiyaci varsa ona yardim ediliyor. Siz maas alan birisiniz,50 liranin size ne ifade ettigiyle kardesinize ne ifade ettigi arasinda daglar kadar fark vardir cunku o calismiyor. E calissaydi yapsaydi demiyorum bakin o isin ayri bir boyutu.
İsin dogrusu ben de cok iyi niyetli bir insan degilimdir,okuz altinda buzagi aradigim olay cokturama realistik dusunmeye calisirim. Eskiden calisiyordum,muhendisim,simdi cocuk sahibi oldum ve su koskoca yasimda annemden kocamdan harclik aliyorum gulunc bir sekilde. Kardesim olsaydi da calisiyor olsaydi,annem bana verdigi uc kurusun aynisini ona da vermek zorunda hissetseydi kendini bir kez daha yerin dibine girerdim inanin. Zaten calismamak benim icin yeteri kadar kucultucu,bir de ille esitlik olsun diye boyle bir davranisa girilmesi daha da kuculturdu beni.
Ya maşallah, ne geniş gönüllük o öyle...ben 30 yaşında kızına sen bir yıl daha bekle dediği yerde koptum valla.Ben kardeşlerim için canımı veririm .
Hele ki evlenmek üzere olan kardeşim için ,elimden ne gelirse gözümü kırpmam yaparım.
Yaptığım iyilikleri de içlenerek kendime dert etmem.
Ama işte aması var...
Ben evliyim ,bekarken de fedakardım ama belkide senin gibi düşündüğüm zamanlar olmuştur.
Fakat şimdi her şey çok başka
İnsan evlenince anlıyor bir çok şeyi.
Maddenin canı cehenneme.
Annen seninle kibar konuşmaya başlayınca, anlıyorsun yabancılaştığını ve bir daha hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını.
Allah verenin yanına asla bırakmaz ,ben çok yakın şahidim .
Annene babana yaptığını misliyle zamanı gelince iade alacaksın.
Kalbini karartma ..Bana ne oda çalışsaydı deme '!
Gün gelir seninde ondan yardım isteyeceğin zaman gelir bilemeyiz hayat..
Onun senin için böyle düşünmesi canını yakardı.!
Sen ver ve bekle sanma ki yaptığın iyilik zayi olacak.
Ben görümcemin çeyizini a dan zye kendime bile yapmadığım kalitede yaptım.
Hemde keyifle çok mutlu olarak.
Bilir bilmez ,pek takmıyorum .
İyilik yap denize at,deniz bilmezse balık bilir ,balık bilmezse halik bilir.
Yok valla yanlis anlamadim,kizmadim da. Hakli oldugunuz noktalar vardir illa ki,bakin siz de anne olacaksiniz,o zaman anlayacaksiniz ki esitlik her zaman gecerli degil,kimin daha cok ihtiyaci varsa ona yardim ediliyor. Siz maas alan birisiniz,50 liranin size ne ifade ettigiyle kardesinize ne ifade ettigi arasinda daglar kadar fark vardir cunku o calismiyor. E calissaydi yapsaydi demiyorum bakin o isin ayri bir boyutu.
İsin dogrusu ben de cok iyi niyetli bir insan degilimdir,okuz altinda buzagi aradigim olay cokturama realistik dusunmeye calisirim. Eskiden calisiyordum,muhendisim,simdi cocuk sahibi oldum ve su koskoca yasimda annemden kocamdan harclik aliyorum gulunc bir sekilde. Kardesim olsaydi da calisiyor olsaydi,annem bana verdigi uc kurusun aynisini ona da vermek zorunda hissetseydi kendini bir kez daha yerin dibine girerdim inanin. Zaten calismamak benim icin yeteri kadar kucultucu,bir de ille esitlik olsun diye boyle bir davranisa girilmesi daha da kuculturdu beni.
Sen fedakarliklarinla ztn yapicagini yapmissin, senin yerinde olsam bir konusma yaparim, kirmadan,uzmeden..İlla bağırıp çağırıp birilerni kırarak bişey elde etmek istemiyorum onlar görsün istiyorum parasına da değilim 6 yıldır harcıyorum zaten ben davranışlara takıldım bana olan tutumlarina
Ya ben her zaman bir kadinin calismasindan yanayim bak o konuya hic girmedim, cunku konu sahibinin mudahale edebilecegi bir nokta degil kardesinin calisip calismamasi. Calis dese he tamam mi diyecek kardesi? Emin degiliz. Calismaya gonlu yoktur belki bilemeyiz. Ama ben sahsen yardimsa eger konu ihtiyaci olana yardim yaparim. Fazladan 100 liram olsa zengine mi vereyim fakire mi mesela? Olaya o sekilde bakiyorum onu anlatmaya calistim.Ne ihtiyacı varmış ki darkmore? Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım. Erkek tarafı çalışmasın diyor tamam diyorlar. Demek ki paraya ihtiyacı yok hanım kızımızın, öyle biz yaparız deyip artistlik yapıp ablanın parasına tamah etmek mi yardım oluyor? O eşitlik dediğin şey bizim ailede vardır mesela. Annem asla ayırım yapmaz bana bir çöp aldıysa mutlaka kardeşime de alır. Bu kadar çocuk yaptıysam hepsine de eşit bakmak zorundayım der. 1 kuruş hak geçirmemiştir. Bütün çocuklarına aynı emeği verip okutup meslek sahibi yaptıysa ama biri daha az kazanıyorsa artık o da onun emeğidir yapacak bir şey yok. Ben 5 alırken kardeşim 3 alsa ve annem o daha az alıyor diye hep ona alsa ben üzülürdüm. Eşitlik değil de adalet oluyor işte bu. Annem kardeşime ev alırken belli miktar para vermiş bana diyor ki hak geçmesin sana da verecrğim o kadar ne yaparsan yap o parayla ister sen de ev al ister gez ama vereceğim diyor. O yüzden konudaki anneye hak veremedim ben. Babam da yıllarca sen kardeşlerinden iyi kazanıyorsun diye dışlandı hep 5 kuruşu çok gördüler. Hak geçirmektir bu benim için.
Ya maşallah, ne geniş gönüllük o öyle...ben 30 yaşında kızına sen bir yıl daha bekle dediği yerde koptum valla.
Ama siz maasinizi kendiniz planlayin, mesela ben calisirken aldigim son maas uzerinden konusuyorum, 3000 lirasini anneme verirdim. İster eve harcasin,ister bir baskasina versin sorun etmedim. Benden cikmis o para bir yerde. Veya annemin de yegenleri var, maasinin buyuk kismiyla onlara hediyeler alir vs. Alma eve bakarsin paranla demedim bana ne. Demem o ki sizin belli bir butce planiniz olmali. 3 anneme,2 kendime 1 vs vs gibi. Siz kendi planiniza bakin,o zaman dara dusmezsinizyardım edilsin edilmesin demiyorum zaten ben üçün besin hesabın da değilm ama biraz ilgi biraz hosgoru çok ta zor değil kızım sende kaç yaşına geldin sende evleneceksin demek hiç zor değil nasıl olsa sen başının çaresine bak değildir olay ne olursa olsun anne eşit ilgilenir eşit sever birinden daha çok kesip öbürüne vermez yani vermemeli
Ya ben her zaman bir kadinin calismasindan yanayim bak o konuya hic girmedim, cunku konu sahibinin mudahale edebilecegi bir nokta degil kardesinin calisip calismamasi. Calis dese he tamam mi diyecek kardesi? Emin degiliz. Calismaya gonlu yoktur belki bilemeyiz. Ama ben sahsen yardimsa eger konu ihtiyaci olana yardim yaparim. Fazladan 100 liram olsa zengine mi vereyim fakire mi mesela? Olaya o sekilde bakiyorum onu anlatmaya calistim.
İşte bana göre yardıma ihtiyacı yok gibi geliyor, damat zenginmiş o alsın madem. Yani annenin yerinde olsam zaten çalışmamasına müsade etmem de velev ki ettim o zaman damada ödettirirm hepsini, diğer evladımın kazancından yemem. Konu sahibi kardeşinin çeyiz borçlarını ödeyeceğim diye kendi evliliğini erteliyormuş. Asıl onun ihtiyacı var şu an.Ya ben her zaman bir kadinin calismasindan yanayim bak o konuya hic girmedim, cunku konu sahibinin mudahale edebilecegi bir nokta degil kardesinin calisip calismamasi. Calis dese he tamam mi diyecek kardesi? Emin degiliz. Calismaya gonlu yoktur belki bilemeyiz. Ama ben sahsen yardimsa eger konu ihtiyaci olana yardim yaparim. Fazladan 100 liram olsa zengine mi vereyim fakire mi mesela? Olaya o sekilde bakiyorum onu anlatmaya calistim.
Dünyada madde geçici.
Gücüm varsa yaparım ,yoksa gücümün yettiği kadar yaparım.
Kardeş candır.
Altında art niyet aramam.
Oda olgunlaşacak,ailesinden ayrılacak,çocuğu olacak,büyüyecek.
Her yaş ayrı bir tecrübe.
32 yaşındayım asla 25 yaşında birinin düşünceleriyle kendimi mukayese etmem.
İnsan aklının değişimi için 1 ay bile yeterli.
Bazıları beyinsiz belir beyinsiz gider.
Ama ne olursa olsun ,kardeşim annem için tüm kredilerim açıktır.
Eşimin kardeşleri dahil...
Ya bu günlerde yine bir bunalimdayim. Dönem dönem bu duyguyu yaşıyorum ama bir türlü başa çıkamıyorum. Aileme karşı acayip soğudum kardeşimin cumartesi günü düğünü var ve çalışmıyor. Annemin sürekli benden gizli ceyiz alması aldıklarını bana göstermemesi artık bana batmaya başladı. Çünkü benden utanıyor evi ben gecindiriyorum. Annem butün varını yoğunu maaşını kardeşime çeyiz alma derdinde sozde beni düşünüyor bazen ağlıyor ama benden gizli gizli alması benden utandigini gösteriyor.Bunaldim gitmek istiyorum ama su kredi kartlarını ödeyip es tayini isteyecem benim nikahım eylülde düğünüm belirsiz. Nişanlım da ailemin durumunu iyi bıliyor bu sikintilari kimseye soyleyemiyorum bunaldim benim acilen terapi görmem lazim
İlla ki,hangi anne evde oturan kizi olsun ister? Mantik disi bir sey. Ama anne herseyi damada yiksaydi da aferin alkis demezdik burada,bana ne naparsa yapsin kizim dese de anneligini sorgulardik. Kadin kendince bir cozum bulmus,yoluna devam ediyor. Hata konu sahibinde,ertelemesin evliligini. Annesi dovup parasini elinden almiyor, konu sahibi kendi veriyor. Planlamasini kendini magdur etmeyecek sekilde yapabilirdi en basindan.İşte bana göre yardıma ihtiyacı yok gibi geliyor, damat zenginmiş o alsın madem. Yani annenin yerinde olsam zaten çalışmamasına müsade etmem de velev ki ettim o zaman damada ödettirirm hepsini, diğer evladımın kazancından yemem. Konu sahibi kardeşinin çeyiz borçlarını ödeyeceğim diye kendi evliliğini erteliyormuş. Asıl onun ihtiyacı var şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?