Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

Senin maaşın iyi yani sen kendi çeyizini kendin düzersin diyor. Kardeşin çok çeyiz meraklısıysa çalışsın o da kendi alsın.Ayrım yapıyorlar.

durumunuz yoksa anneniz neden sırf karşı taraf varlıklı aman rezil olmayım diye çeyiz son model alıyor. bizde bu kadar var kardeşim desin geçsin. sanki çaputlar çeşit tabaklar olmayınca memur nikahı kıymıyor. kardeşinize söyleyin bi zahmet madem zengin koca bulup sizden önce gidiyor bi zahmet ya çalışır sizin çeyizinizi o alsın ya da bi şekilde karşılasın. borcunu ödesin yani

Hayir ben size hak veriyorum ... cocuklar tabiki esit tutulmali ... ama demek anneniz böyle düsünmüyor. Kendi ceyizinizi dizin ve eve para vermeyi kesin diyorum onuda kabul etmediniz ki :) annenizle konusunca hic birsey fark etmicek cünkü cilli kiskaniyor derler ... esitlik elbet hakkiniz ama bu yasa gelmis annenizi degistiremezsiniz sanirim.

Şu çalıştırmayan ailelere anlam veremiyorum. İnsan ekmeğini kazanıyor emek harcayıp. Hem de evde boş boş takılmaktansa bunu tercih ediyor. Bununla övünüp, mutlu olacaklarına geri kafalılık yapıyorlar. sonra vay efendim paramız yok.

Her neyse asıl konunuza dönecek olursak, evet anneniz aldığı eşyaları sizden saklayarak çok ayıp etmiş gerçekten. Bu sizin gururunuza çok dokunmuştur. Eğer sizin paranızla yaptıysa bunu, o zaman daha da kötü. Bir de evi geçindirmek sırf size kaldıysa, omuzlarınızdaki yük size iyice fazla gelmiştir. Size sabırsızlıkla eylülü beklemek kalıyor sanırım.

Kabul ediyorum etmiyor değilim de çok geç kaldım kabullenmekle:/

Yerinizde olsam mevcut borclarim.icin tek bir kredi ceker (kisa vadeli ve yuksek odemeli) aileme de bu krediyi odeyip kendi dugunum icin kalan parami ayiracagimi soylerim. Kisa surede toparlayip evlenirim. Boyle zaman harcamaniz cok sacma, eger ki evleneceginiz kisiden yana eminseniz. Ondan sonra birakin kim ne aliyorsa alsin.

Dunyanin kurali boyle, aglamayana meme yok. Siz boyle devam ettikce daha cok ezilirsiniz.

Bu durumda kardeşinizin bir kabahati yok. Annenizin çalışıp çeyiz yapması lazım. Ya da bütçenize göre 3 tane değil de 1 tane almadı lazım.

Zaten ilk işim bu olacak bende aynısını düşünüyorum bu düğün bitsin ilk işim 3 ayda öderim.kasımda da giderim sıfır ceyizle bunu da hazmedemiyorum bu kadar çalıştım doğru düzgün hiç birşey almadim

Bu arada bizde ayrimcilik yoktu ama ben biraz fazla verici davrandigim icin bir turlu borclar toparlanmiyirdu, bana guveniyordu ailem bir yerde. Ben size onerdigimi yaptim. Dedim borc nedir, x kadar, tamam ben tek odemeyle kapatiyorum bu borcu, bundan sonra kendi yaginizda kavrulacaksiniz. Dedigimi yaptim ve evlendim. Sonrasinda kardeslerim evlendi, eger ki bekleseydim ben de kiyamazdim sizin gibi muhtemelen.

Iyi de size ne dugunden. Kardesiniz evet ama siz anasi babasi degilsiniz ki onun dugunune gore plan yapasiniz.

Zaten bnim kartlarda borcum aynısını yapicam ve kapiyacam gerçekten de bende hissettim bana güveniyorlar

Düğünü mügünü bekleme bacım maaşının %25 ini eve ver gerisini dilediğince harca kullandırma kendini artık

Sen annene kiriliyor kiziyorsun ama ben kardesine kiziyorum. Daha yasi 23. Önünde nisanli bir ablasi var. Herhalde kimse onu zorla evlendirmiyordur. Kendi istegiyledir bu olay. Annen evlenmelerine izin vermese öyle bir sansi var mi? Ya da senden sonra evlendirse o aile bekleyecek mi? Kardesiniz bu ise sizi düşünmeyerek kalkismis. Ben de calismiyorum. Daha suan kpssye hazirlaniyorum. Evlenirken babama dahi yük olmadim ama. O özel ders senin bu özel ders benim deli dana gibi kosturdum. Babama mahcup hissediyorsam kardesimi düsünemiyorum. Ki benim kardesim benim icin canini verir.

Burda yaşı büyük olan evi çekip çevirip aradaki bağı iletişimi sağlayan anne tabiki anneme kızacam adil davranmayan da annem şimdi işten çıktım eve gidiyorum oturup herkesle konuşacağım pazartrsi kredi çekip bütün maaşım la öderim 3 taksitle 3 ay dişimi sıkmam lazım fazla değil. Ödedikten sonra benden bişiy beklemeyin zaten ekimde de yokum

AnneniZ hakli demiyorum ki. Ama her konuda susan kardesiniz. Hayir bu kiz hic biseye bulasmiyorsa hayatini baskalari yönetiyorsa nasil evlenecek nasil ana olacak? Bence salağa yatıyor kaba tabirle. Işine geliyor. Bir se seneye evlen diyebiliyor size. Ben olsam hemen evlenirdim.

Ama sorun zaten annede, anne muhtemelen kucugu kucuk diye veya baska sebeple simartarak buyuttu
Buyugu de buyuk o diye veya daha akilli uslu diye ezdikce ezdi. O yuzdendir kardes bu durumu hakki bilirken abla da kendi haklarindan vazgeciyor. Konu sahibi farkinda bile degil ama annesinin yanlisindan sonra en buyuk yanlis onun, kendi hakkini insan kendi savunmali.

Ama bazi cocuklarin kayirilarak buyutuldugu ailelerde hep boyledir, artik cocukluktan cikilsa bile ayni ogrenilmislik devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…