- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Sürekli bana sen çalışıyorsun iyi de maaşın var diyip duruyor zaten bütün sülale bu durumda. Öyle söyleyenlerin ağızlarına yapıştırasim geliyor. bana nasıl yapsın annem iki sene ancak aldıklarını öder
Hayir ben size hak veriyorum ... cocuklar tabiki esit tutulmali ... ama demek anneniz böyle düsünmüyor. Kendi ceyizinizi dizin ve eve para vermeyi kesin diyorum onuda kabul etmediniz ki :) annenizle konusunca hic birsey fark etmicek cünkü cilli kiskaniyor derler ... esitlik elbet hakkiniz ama bu yasa gelmis annenizi degistiremezsiniz sanirim.Pek tabi üniversite sınavina gece gündüz çalısip iyi bir universite kazanmak kolay birde buna mühendislik fakültesini eklenince gece gündüz çalışıp okulu bitirmek daha kolay. kpss maratonunu soylemiyorum bile.ben buralara geldiysem kolay olmadı burda daha çok ezilen yıpranan kim acaba suan maaşımı alıyorsam bunu hakederek tirnaklarimla geldim annemin beni düşünmemesini bu durum açıklayamaz. Biz evladız eşit olmalı herşey oldu biraz daha durumu olmayanı ayırt mi edelim
Hayir ben size hak veriyorum ... cocuklar tabiki esit tutulmali ... ama demek anneniz böyle düsünmüyor. Kendi ceyizinizi dizin ve eve para vermeyi kesin diyorum onuda kabul etmediniz ki :) annenizle konusunca hic birsey fark etmicek cünkü cilli kiskaniyor derler ... esitlik elbet hakkiniz ama bu yasa gelmis annenizi degistiremezsiniz sanirim.
Kabul ediyorum etmiyor değilim de çok geç kaldım kabullenmekle:/
Bu durumda kardeşinizin bir kabahati yok. Annenizin çalışıp çeyiz yapması lazım. Ya da bütçenize göre 3 tane değil de 1 tane almadı lazım.Kardeşim çalışmıyor çünkü evleneceği aile çalışmasını istemiyor. Maddi durumları iyi annemde hiç biseyden aşağı kalmadı a dan z ye herşey ile kaliteli bir çeyiz yapti.ben nişanliyim bu arada ama bi allahın kulu da demiyor ki sen nasıl evlenecen
Yerinizde olsam mevcut borclarim.icin tek bir kredi ceker (kisa vadeli ve yuksek odemeli) aileme de bu krediyi odeyip kendi dugunum icin kalan parami ayiracagimi soylerim. Kisa surede toparlayip evlenirim. Boyle zaman harcamaniz cok sacma, eger ki evleneceginiz kisiden yana eminseniz. Ondan sonra birakin kim ne aliyorsa alsin.
Dunyanin kurali boyle, aglamayana meme yok. Siz boyle devam ettikce daha cok ezilirsiniz.
Zaten ilk işim bu olacak bende aynısını düşünüyorum bu düğün bitsin ilk işim 3 ayda öderim.kasımda da giderim sıfır ceyizle bunu da hazmedemiyorum bu kadar çalıştım doğru düzgün hiç birşey almadim
Bu arada bizde ayrimcilik yoktu ama ben biraz fazla verici davrandigim icin bir turlu borclar toparlanmiyirdu, bana guveniyordu ailem bir yerde. Ben size onerdigimi yaptim. Dedim borc nedir, x kadar, tamam ben tek odemeyle kapatiyorum bu borcu, bundan sonra kendi yaginizda kavrulacaksiniz. Dedigimi yaptim ve evlendim. Sonrasinda kardeslerim evlendi, eger ki bekleseydim ben de kiyamazdim sizin gibi muhtemelen.
Iyi de size ne dugunden. Kardesiniz evet ama siz anasi babasi degilsiniz ki onun dugunune gore plan yapasiniz.
Düğünü mügünü bekleme bacım maaşının %25 ini eve ver gerisini dilediğince harca kullandırma kendini artıkZaten ilk işim bu olacak bende aynısını düşünüyorum bu düğün bitsin ilk işim 3 ayda öderim.kasımda da giderim sıfır ceyizle bunu da hazmedemiyorum bu kadar çalıştım doğru düzgün hiç birşey almadim
Zaten bu hafta sonu düğün.
Sen annene kiriliyor kiziyorsun ama ben kardesine kiziyorum. Daha yasi 23. Önünde nisanli bir ablasi var. Herhalde kimse onu zorla evlendirmiyordur. Kendi istegiyledir bu olay. Annen evlenmelerine izin vermese öyle bir sansi var mi? Ya da senden sonra evlendirse o aile bekleyecek mi? Kardesiniz bu ise sizi düşünmeyerek kalkismis. Ben de calismiyorum. Daha suan kpssye hazirlaniyorum. Evlenirken babama dahi yük olmadim ama. O özel ders senin bu özel ders benim deli dana gibi kosturdum. Babama mahcup hissediyorsam kardesimi düsünemiyorum. Ki benim kardesim benim icin canini verir.
E geçmiş olsun artık olan olmuş ki zaten. Bu saatten sonra konuşsanız ne olur alacağınızı almışsınız. Evden gitseniz bile borçlar sizin üzerinizde. Takılmayın artık bari.Zaten bu hafta sonu düğün.
AnneniZ hakli demiyorum ki. Ama her konuda susan kardesiniz. Hayir bu kiz hic biseye bulasmiyorsa hayatini baskalari yönetiyorsa nasil evlenecek nasil ana olacak? Bence salağa yatıyor kaba tabirle. Işine geliyor. Bir se seneye evlen diyebiliyor size. Ben olsam hemen evlenirdim.Burda yaşı büyük olan evi çekip çevirip aradaki bağı iletişimi sağlayan anne tabiki anneme kızacam adil davranmayan da annem şimdi işten çıktım eve gidiyorum oturup herkesle konuşacağım pazartrsi kredi çekip bütün maaşım la öderim 3 taksitle 3 ay dişimi sıkmam lazım fazla değil. Ödedikten sonra benden bişiy beklemeyin zaten ekimde de yokum
AnneniZ hakli demiyorum ki. Ama her konuda susan kardesiniz. Hayir bu kiz hic biseye bulasmiyorsa hayatini baskalari yönetiyorsa nasil evlenecek nasil ana olacak? Bence salağa yatıyor kaba tabirle. Işine geliyor. Bir se seneye evlen diyebiliyor size. Ben olsam hemen evlenirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?