Herşey herzaman göründüğü gibi olmayabilir.. Hayat işte...

Haklisiniz bu yönüyle düşünmemiştim.

Mantikli bi karar vermissiniz su durumda. Ben sadece annenizle empati yaptim. Kardes 23 yasinda muhtemelen yeni mezun ha deyince is bulamicak, damat da annene iyi gozukmus olacak ki evlensin madem modunda. Yani annen dunurlere benim evimde calisir dese ne olacak ki, zaten ise girip edene kadar dugun zamani gelir. Aile zengin ve kiz da zaten calismicak. Kizima bir de ceyiz yapmassam ezilebilir die dusunmustur ki bence hakli. Kizini ezdirmek istemio. Seni hep guclu, kendi isini halleden olarak gordugunden gozardi etmis. Annen adaletin terazisini tutturamamis olsada somurucu ailelerden gelmedi bana. O yuzden kirmadan konusmaya dikkat et hatta bence dugunden sonra konus. Nolur nolmaz laf lafi acar vs. Kizkardese gelince genc muhtemelen akli havada, cok bencillik etmis. O da bi bilinmeze gidio, kendi secimi yapacak bisey yok

Gideceksiniz zaten yakında . Siz çalışıyorsunuz , sizde var . Destek olunabilir her şekilde. Isin ucunda anne var.

Kardeşim maliye mezunu mali müşavir yanında iş bulmuştuk ona tam başlayacaktı karşı taraf küplere bindi. Neyse olan oldu yapılan yapıldı nişanlıma da artık herşeyi söylemek istiyorum ailem le de düğünden sonra konuşmayı uygun gördüm şimdi tatsızlık çıkmasın bugün konuşacaktım suan o gücü bulamadim

Annen büyük ihtimalle senden için onun maaşı iyi zaten, kendini kurtardı ben küçüğü halledeyim karşı tarafa da mahçup olmayım modunda.

Senden saklaması da anne bunu nasıl aldın nasıl ödeyeceksin diye sorma diye.

Sana da elinden geleni ardına koymayacaksa ne ala ama nişanlıyım diyosun.

Karşı tarafa iki kızım da evlilik arefesinde, ben ne alırsam iki alıyorum, herşeyi tam beklemeyin deseydi kimse de bunu niye eksik demezdi.

Kimse düşünmüyorsa seni, sen kendini düşün, nişanlına pek bi şeyden bahsetme, sen unutursun umursamazsın ama o unutmaz, boşuna huzursuzluk çıkar.

Annenizin kötü niyetli olmadığı söylenmiş yorumlarda
Siz zaten bunu sorgulamıyorsunuz ki
Sonuna kadar haklısınız
Siz bugunlere geldiyseniz calisarak didinerek gelmissiniz,ustelik evinde gecindiriyorsunuz
Evde 2 nişanlı kiz var
Biri çalışıyor öteki çalışmıyor
Çalışanın maaşıyla ötekine esya alınıyor
Bu ne demek yaaa
Nasil bir adaletsizlik.
Yerinizde olsam sadece mutfak masrafina biraz ortak olurum bide 1 faturayi öderim mesela elektrik
Gerisiyle kendime esya alırım
Sizin de düğününüz e az kalmış
Nisanlinizda a dan zye kadar hakli .
Simdi erkek ailesine bunu yapsaydı,diyecekler di ki kaynanan cadı, ah hu kaynana kayinbabalar yokmu siz artık ayrı ev olacaksiniz nisanlin ne biçim erkek parasını kardesine veriyor annesine veriyor
Yalan mi?
Bence vermeyin maaşı
Sizi düşünen yok
Madem kardesinizin nişanlısının ailesi çalışmasını istemiyor,onlar alsınlar herseyi anneniz neden en kalitelilerini alıyor. O aileye mahcup olmamak derdinde sanırım
E peki sizin nişanınızın ailesine mahcup olmayacak mi?
Valla elle tutulur bi yani yok vu davranışın
Verme maaşını kendine almaya başla yada biriktir

Allah yaptıgınız fedakliklari cikarsin karsiniza, bu iyilikleriniz karsiliginda gorunen gorunmeyen her turlu kotulukten korusun insallah boyle dusunmeye calısın

Cok yanlis olmus, hadi sizi gectim kendi kizi adina yanlis karar vermis. Kisa sure de olsa is hayatini gorse tanisaydi keske. Hem de size destek olurdu. Muhtemelen dunurlerle tatsizlik ciksin istememistir. Konusmayi ertelemeniz iyi olmus. Kararinizi aciklarken kirginliklarinizi da guzel bi dillee anlatin icinizde kalmasin. Yoksa bu hep boyle devam edebilir

Ah ah suan ağlayasım geldi olan oldu yapılan yapıldı zaten bundan sonra kendime çeki düzen vermem lazım.

Hımmmm sana bisey daha söyleyeyim buyuk olan cocuk hep eziliyor ben hep böyle gördüm kucuk nasilsa o kucuk diye kayiriliyor

Şımartıliyor .Kucukken kavga edin sen ablasin,sen abisin,kizma kardesine deniliyor

En azindan bende boyle oldu

Ben ailemle ceyiz kavgasi cok yaptim resmen kavga dövüş gürültü nisanliligim burnumdan geldi
Ayrıca babamin da ilk muruvvetiydi
Bana zoru zoruna biseyler aldılar

Evlendim birgun misafirlige cagirdim ailemi,babamin satilmayi bekleyen bir malı var
Kardesim diyor ki babaaaa satta bana ceyiz esyasi al.Bana ablam sececek sen para yatir bana
Babamda bana evet kizim kardesin senin secmeni istiyor ceyiz istiyor dedi

Kardesim nişanlı degil,sevgilisi de yok ona daha simdiden yapma derdindeler

Laf arasinda kizkardesim benim esyalarimi cok begendigini ben evlencegim zaman benim secmemi kendisinin kafa yoramayacagini ugrasmasi zor isler oldugunu soylemisti bende o zaman tabiki yardimci olurum demistim...

Bana hediye esya geldi mutfak esyasi evlenince bende onlari eşşek kafaliyim ya hani,memleketin bir iyi niyetlisi benim saklıyordum kizkardesime veririm diye. Babamin maddi durumu cok kotu çünkü

Esim de birgun dediki ne saklıyorsun bunları sen açıp kullansana dedi
Sana yapmadıklarını ona yaparlar dedi

Bu laf beni üzdü mu ailem acısından evet üzdü !!! Ama esimin soylemis olmasi uzmedi

O benim hayat arkadasim,ayni yastığa bas koymusum kotu gunumde yanimda olmus iyi gunumde de pek ala bu lafi edebilir banane yani dogruya dogru dogru söyleyeni 9 koyden mi kovacagim gun geliyor bende kendisinin kardesini elestiririm haklisin valla hayatım der
Birakin bu yansitmama muhabbetlerini allah askina

Ben ailem icin s....sizz namus.... pislik gibi hakaretler etmiyorum ki o kendi gozleriyle goruyor neyin ne oldugunu koskoca adam salak degil ya !!!!!+++

Ah ah suan ağlayasım geldi olan oldu yapılan yapıldı zaten bundan sonra kendime çeki düzen vermem lazım.
Aglama guzelim
Evlendikten sonraki bencilliklerini izle
Umarim düzelirler ailen
Ama malesef boyle aileler düzelmiyor
Insallah sanslisindir da yasattiklarini unutturur anan baban

Ay parası olmayan evlenmesin diyenler niye konu sahibine yüklenmiş anlamadım. Kızı zengin yere gelin gidiyor çalışamaz diye bu kızın sırtından küçüğü allayıp pullamış annesi,konu sahibi de iclenmiş haklı olarak. Anne baba bile düğün yapmaya mecbur değil diyoruz konularda hep e bu kız mecbur mu evlilik arifesinde kardesine ceyiz yapmaya bi alemsiniz yani.

Konu sahibicim keşke basta kendini ezdirmeseydin ama olan olmuş,alman gereken seyler varsa al taksit ödemeye başla kardesin de çalışsın herseyi tam olsun istiyosa incileri dökülmez. Emin ol bunca iyiligin kıymeti de bilinmiyo yapmasaydın derler gecerler,yapma daha fazla o yüzden. Mutluluklar

Kimse bilsin diye yapmadım zaten gelişi güzel oldu bu durum buralara geldi bundan sonra hayatıma çeki düzen vermem lazım herkesle de seviyemi koyucam en çok ta annemin tavrına üzüldüm annem bile beni dusunmezken başkaları niye düşünsün ki bana bi ben lazimim kimseden fayda yok geç olsa da anladim

Onlar öyle deyince annenizin ne münasebet demesi doğru zaten... Bu sayede siz de kardeşiniz de diğer aile karşısında dik duracaksınız. Sizin omzunuza yük binmesi sizi çok yormuş ve üzmüş. Haklısınız. Ama anneniz kötü niyetli değil. Her anne ihtiyacı olanı, önceliği olanı korur. Az çok bu örnekler herkesin evinde var

Benim eşim bekarken abisinin düğün masraflarını üstlenmiş. Abisi ve yengesi çalışıyor bu arada. Babası da emekli, evi, arabası, bahçesi var. Neyse eşim her ay 1000 lira taksit ödüyor, maaşı da 1400. O ara patronu da maaşını 1100 liraya düşürdü ekonomiyi sebep göstererek. Eşim taksitleri bitirdi. Kendi öğrenim borcu da vardı ama abisinin borcunu ödedi. Bir yıl sonra abisinden borç istedi abisi vermedi. Babası eşimin verdiklerini telafi etti ama abisi ona da göz koydu. Yani senin ailenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, annen bir yükün altına girmiş, senden medet umuyor gibi. Zaten üzüldüğünü de söylemiş. Sen bakma seni gaza getirenlere.... İnşallah Allah kolaylık versin

Maşallah eşinize ne diyim. Ben kararımı verdim hep başkaları için yaşadım biraz da kendim için yaşayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…