- 15 Aralık 2017
- 1.514
- 1.580
- 63
- 34
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
Haklisiniz bu yönüyle düşünmemiştim.Ama sorun zaten annede, anne muhtemelen kucugu kucuk diye veya baska sebeple simartarak buyuttu
Buyugu de buyuk o diye veya daha akilli uslu diye ezdikce ezdi. O yuzdendir kardes bu durumu hakki bilirken abla da kendi haklarindan vazgeciyor. Konu sahibi farkinda bile degil ama annesinin yanlisindan sonra en buyuk yanlis onun, kendi hakkini insan kendi savunmali.
Ama bazi cocuklarin kayirilarak buyutuldugu ailelerde hep boyledir, artik cocukluktan cikilsa bile ayni ogrenilmislik devam eder.
Okadar verici oldum ki zamanın da şimdi ipin ucu kaçtı toparlayamıyorum. Nişanlım da bazen soruyor hayatım paranı biriktir diye diyemiyorum ki benim ailem böyle utanıyorum ailemi kötü bilsin istemiyorum gercekten enayi yerine konuyorum. Annem bazen diyor kızım seni de çok eziyoruz üzülüyorum diye
Mantikli bi karar vermissiniz su durumda. Ben sadece annenizle empati yaptim. Kardes 23 yasinda muhtemelen yeni mezun ha deyince is bulamicak, damat da annene iyi gozukmus olacak ki evlensin madem modunda. Yani annen dunurlere benim evimde calisir dese ne olacak ki, zaten ise girip edene kadar dugun zamani gelir. Aile zengin ve kiz da zaten calismicak. Kizima bir de ceyiz yapmassam ezilebilir die dusunmustur ki bence hakli. Kizini ezdirmek istemio. Seni hep guclu, kendi isini halleden olarak gordugunden gozardi etmis. Annen adaletin terazisini tutturamamis olsada somurucu ailelerden gelmedi bana. O yuzden kirmadan konusmaya dikkat et hatta bence dugunden sonra konus. Nolur nolmaz laf lafi acar vs. Kizkardese gelince genc muhtemelen akli havada, cok bencillik etmis. O da bi bilinmeze gidio, kendi secimi yapacak bisey yok
Cok yanlis olmus, hadi sizi gectim kendi kizi adina yanlis karar vermis. Kisa sure de olsa is hayatini gorse tanisaydi keske. Hem de size destek olurdu. Muhtemelen dunurlerle tatsizlik ciksin istememistir. Konusmayi ertelemeniz iyi olmus. Kararinizi aciklarken kirginliklarinizi da guzel bi dillee anlatin icinizde kalmasin. Yoksa bu hep boyle devam edebilirKardeşim maliye mezunu mali müşavir yanında iş bulmuştuk ona tam başlayacaktı karşı taraf küplere bindi. Neyse olan oldu yapılan yapıldı nişanlıma da artık herşeyi söylemek istiyorum ailem le de düğünden sonra konuşmayı uygun gördüm şimdi tatsızlık çıkmasın bugün konuşacaktım suan o gücü bulamadim
Annenizin kötü niyetli olmadığı söylenmiş yorumlarda
Siz zaten bunu sorgulamıyorsunuz ki
Sonuna kadar haklısınız
Siz bugunlere geldiyseniz calisarak didinerek gelmissiniz,ustelik evinde gecindiriyorsunuz
Evde 2 nişanlı kiz var
Biri çalışıyor öteki çalışmıyor
Çalışanın maaşıyla ötekine esya alınıyor
Bu ne demek yaaa
Nasil bir adaletsizlik.
Yerinizde olsam sadece mutfak masrafina biraz ortak olurum bide 1 faturayi öderim mesela elektrik
Gerisiyle kendime esya alırım
Sizin de düğününüz e az kalmış
Nisanlinizda a dan zye kadar hakli .
Simdi erkek ailesine bunu yapsaydı,diyecekler di ki kaynanan cadı, ah hu kaynana kayinbabalar yokmu siz artık ayrı ev olacaksiniz nisanlin ne biçim erkek parasını kardesine veriyor annesine veriyor
Yalan mi?
Bence vermeyin maaşı
Sizi düşünen yok
Madem kardesinizin nişanlısının ailesi çalışmasını istemiyor,onlar alsınlar herseyi anneniz neden en kalitelilerini alıyor. O aileye mahcup olmamak derdinde sanırım
E peki sizin nişanınızın ailesine mahcup olmayacak mi?
Valla elle tutulur bi yani yok vu davranışın
Verme maaşını kendine almaya başla yada biriktir
Aglama guzelimAh ah suan ağlayasım geldi olan oldu yapılan yapıldı zaten bundan sonra kendime çeki düzen vermem lazım.
Aglama guzelim
Evlendikten sonraki bencilliklerini izle
Umarim düzelirler ailen
Ama malesef boyle aileler düzelmiyor
Insallah sanslisindir da yasattiklarini unutturur anan baban
Özür dilerim canim seni üzmek istemezdim bilmeden konuştum cok ozurBabam erkenden vefat etti zaten olsaydi böyle olmazdı
Özür dilerim canim seni üzmek istemezdim bilmeden konuştum cok ozur
Ay parası olmayan evlenmesin diyenler niye konu sahibine yüklenmiş anlamadım. Kızı zengin yere gelin gidiyor çalışamaz diye bu kızın sırtından küçüğü allayıp pullamış annesi,konu sahibi de iclenmiş haklı olarak. Anne baba bile düğün yapmaya mecbur değil diyoruz konularda hep e bu kız mecbur mu evlilik arifesinde kardesine ceyiz yapmaya bi alemsiniz yani.
Konu sahibicim keşke basta kendini ezdirmeseydin ama olan olmuş,alman gereken seyler varsa al taksit ödemeye başla kardesin de çalışsın herseyi tam olsun istiyosa incileri dökülmez. Emin ol bunca iyiligin kıymeti de bilinmiyo yapmasaydın derler gecerler,yapma daha fazla o yüzden. Mutluluklar
Onlar öyle deyince annenizin ne münasebet demesi doğru zaten... Bu sayede siz de kardeşiniz de diğer aile karşısında dik duracaksınız. Sizin omzunuza yük binmesi sizi çok yormuş ve üzmüş. Haklısınız. Ama anneniz kötü niyetli değil. Her anne ihtiyacı olanı, önceliği olanı korur. Az çok bu örnekler herkesin evinde varÇalışmasın biz karşılarız gerekirse dedi karşı taraf ama annem gururlu olurmu ne munasebet ben yaparım Üstüme düşeni dedi. Ama kız benimle birlikte iken çalışmasına karışamazsıniz diyemedi ben annemin tutumuna sinir oluyorum niyeti iyimi kötümü ayırt edemiyorum
Benim eşim bekarken abisinin düğün masraflarını üstlenmiş. Abisi ve yengesi çalışıyor bu arada. Babası da emekli, evi, arabası, bahçesi var. Neyse eşim her ay 1000 lira taksit ödüyor, maaşı da 1400. O ara patronu da maaşını 1100 liraya düşürdü ekonomiyi sebep göstererek. Eşim taksitleri bitirdi. Kendi öğrenim borcu da vardı ama abisinin borcunu ödedi. Bir yıl sonra abisinden borç istedi abisi vermedi. Babası eşimin verdiklerini telafi etti ama abisi ona da göz koydu. Yani senin ailenin kötü niyetli olduğunu sanmıyorum, annen bir yükün altına girmiş, senden medet umuyor gibi. Zaten üzüldüğünü de söylemiş. Sen bakma seni gaza getirenlere.... İnşallah Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?