• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşey Ters Gidiyor

Altın-dolar aldın diyelim 2 gün sonra bu değer kazanadabilir kaybededebilir ama uzun vadede kazanclı cıkarsınız değil mi? Siz de bozdurup araba almıssınız evet cok cıktı her sey ama arabanız da değerlenir kaza yapmıs olsanız bile. Sizin nasibinizde o kadarmış öyle düşünün Allah ın takdirinden baskası basımıza gelmez. Geleceği bilmiş olsaydık zaten bozdurmazdık elimizden gelen bir sey olmadıgına göre vardır bunda da bir hayır der geceriz.

Bazı arkadaşlar kurban kesmedin diye yorumlar yaptı kaza geçirdiğiimizde ama düzenli olarak 3 öğrenciye burs veriyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi bir ailenin 1 yıllık yakacağını alıyoruz. Mahalledeki çocuklara ufak tefek çikolata, dondurma falan ısmarlamayı severim. Mutlaka kan akıtmak gerektiğini düşünmedim hiç. Bu uğursuzluktan nasıl kurtulurum önerilerinize açığım.

bence yaptığınız yardımlar gerçekten güzel
herkesin inancı, adetleri kendine
bence bu sayede kurtulmuşsunuzdur böylesine bir kazadan bence bu açıdan bakın
karşı taraf da nasıl gelmiş öyle bu nasıl çarpmadır, hiç mi frene basmadın be arkadaş?

bir kız arkadaşım var o kdr korkak ki kızın hayata bakış açısı hep olumsuz..mesela 2-3 tane maske takar covıd olmasın dıye en sonunda öyle bı covıd oldukı yogun bakımda yattı..akşamları sokakta yurumeye korkardı sonra gunduz tacıze ugradı...yan yana yruurken hırsızın bırı gelip boynundan kolyesını koparttı bu arada benım elımde koskoca cuzdan vardı elımdekı cuzdanı almak daha kolaydı ama tum negatıflıkler onu buluyordu..buna benzer dunya kdr olumsuz şey başına gelmişti.arabama bınmeye korkar uzun yola gelmez belkı kaza olur dıye ...hep benımı buluyor böle terslıkler dıye agzından düşürmeyen bır kız...pekı neden olumsuzluklar kendısını buluyordu..çunku kendısı enerjısel olarak çağırıyordu yanı hep sızın gbı olumsuzu düşünuyordu ...o açıdan ddm kafanızdan böyle senaryolar geçırmeyın bıle neden benı buldu demeyın..hayatı akışına bırakın dert tasa etmeyın duzelir ınsala
Ben aslında bu kazadan sonra olumsuz düşünmeye başladım. Önce kaza, arkasından daha ufak çaplı da olsa sürekli maddi kayıplar. Hepsi 1 ay içinde olunca enerjim düştü, karamsarlığa kapıldım. Aslında konuyu açarken ki amacım bu negatiflikten nasıl kurtulurum önerileriydi. Akışa bırakıp beklemekten başka çare yok haklısınız 🙏

allah kurtarmış bu kadar şiddetli bir kazaysa valla ölmediğime şükrederdim herhalde ilk etapta.
araç için tabi ki üzülürdüm sizin gibi
ama ağır hasar için ben de önden hani motor hasar alınca airbaglar açılınca falan diye biliyorum.
Kaldı ki bu şekilde daha ilk kullanımında ağır hasar alan bir arkadaşım var hala arabasını kullanıyor.
Bu arada servisten araç vermesini teklif edebilirsiniz.
Ben bizzat kendim yaptığım kazada, servis beni bekletince ufak çapta bir cıngar çıkarıp bir hafta da servisin verdiği aracı kullanmıştım. Yüzsüzlük son safhada bende :KK70:
Canınızı sıkmayın gerçekten, oluyor çoğu kişinin başına geliyor inanın.
Aırbag açılmadı ama arabanın beyninde açılmış görünüyor 😅 Bırakın servisin araç vermesini kasko şirketim bile 15 günlük ikame araç hakkım olmasına rağmen vermedi. 20 gündür telefon etmekten bıktım usandım. Ülke çapında ikame araç sıkıntısı varmış. Araç yok dediler. Sonra bana 7 gün için komik bir para yatırdılar. İtiraz ettim ama boş. Kalan 8 gün hakkım için de yatıracaklarmış ama hala ses yok. Twitter üzerinden saydırsam başım belaya girer mi acaba 🤣

bence yaptığınız yardımlar gerçekten güzel
herkesin inancı, adetleri kendine
bence bu sayede kurtulmuşsunuzdur böylesine bir kazadan bence bu açıdan bakın
karşı taraf da nasıl gelmiş öyle bu nasıl çarpmadır, hiç mi frene basmadın be arkadaş?
20 yaşlarında genç bir çocuktu. Ve evet hiç frene basmadı (fren sesi duymadık). Muhtemelen yola bakmıyordu.

Bazen oluyor, geldikçe üst üste geliyor...
Bu arada arabanız ağır hasarlı durumuna düştüyse ve kaskosu varsa muhtemelen pert sayılacak ve sigorta size tam değerini ödeyecektir.
Eğer ağır hasarlı olmayacaksa da değer kaybı davası çok uzun sürmez..
Can sağlığı olsun.

İyi düşünün iyi olacaktır inşaALLAH
Pert olması için 140 bin hasar gerekiyormuş. Bizimki 110 bin civarında çıkar dediler. O nedenle pert olamıyor. Keşke olsaydı. Değer kaybı davalarında da sigortanın verdiği rakamı kabul edersek kısa sürüyormuş. İnternetten araştırdığım kadarıyla sigorta şirketleri çok düşük ödemeler yapıyormuş. Anlaşılmadığı takdirde mahkemeler 2-3 yıl arası sürüyormuş. Bir de sigorta 43 binl iraya kadar ödeme yükümlülüğündeymiş. Diyelimki mahkeme 100 bin dedi. Kalan parayı çarpan kişiden tahsil ediyorlarmış ama param yok derse üzerine de mal kayıtlı değilse nasıl olur bilmiyorum.

Herkese merhaba. Son zamanlarda dikkatimi çekiyor ve canımı sıkıyor bu konu. Bir uğursuzluk sarmalının içindeyim. Yıllarca biriktirdiğim paramla 0 araba aldım. Ben bozdurduktan 1 hafta sonra altın ve dolar aldı başını gitti. Arabanın fiyatı da arttı ama aynı ölçüde değil. Üstelik arabam daha 10 günlükken dikkatsizin biri son hız arkadan çarptı. Büyük hasar oluştu. 20 gündür araba serviste, yurtdışından parça gerekiyormuş ve ne zaman geleceği belli değil. Yapılsa da arabam artık ağır hasarlı olarak kayıtlara geçecek ve değeri ciddi oranda düştü. Değer kaybı davası açacağız ama yıllar sürüyormuş. Tabi cana geleceğine mala gelsin ama çok üzüldüm. Yılların birikimi pula döndü. Ne zaman birşey alsam çok değil birkaç güne indirime giriyor. Bunun gibi bir sürü olumsuzluk yaşıyorum. Bazı arkadaşlar kurban kesmedin diye yorumlar yaptı kaza geçirdiğiimizde ama düzenli olarak 3 öğrenciye burs veriyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi bir ailenin 1 yıllık yakacağını alıyoruz. Mahalledeki çocuklara ufak tefek çikolata, dondurma falan ısmarlamayı severim. Mutlaka kan akıtmak gerektiğini düşünmedim hiç. Bu uğursuzluktan nasıl kurtulurum önerilerinize açığım.
Siz bence yaptığınız her işin, harcadığınız her paranın ardından artık ne olacak düşüncesine girmişsiniz ki evrene olumsuz enerji gönderiyorsunuz. Bu ise size olumsuzluk olarak geri dönüyor. Alınan birşeyin sonrasında indirime girmesi hepimizin başına gelir, yada altın doların bozdurduktan sonra yükselmesi gibi...
Siz fazla takmışsınız kafaya.
İçinize sinmeyen bişeyler var belli ki.
Kan akıtmakta dinimizce olan bişeydir. Bi kurban kesip dağıtabilirsiniz. Bunu da tamam kurban kestim artık bana bişey olmaz diyerek yorumlamayın.
Ömrümüz boyunca Rabbim tarafından hep imtihan edileceğiz çünkü.

Aırbag açılmadı ama arabanın beyninde açılmış görünüyor 😅 Bırakın servisin araç vermesini kasko şirketim bile 15 günlük ikame araç hakkım olmasına rağmen vermedi. 20 gündür telefon etmekten bıktım usandım. Ülke çapında ikame araç sıkıntısı varmış. Araç yok dediler. Sonra bana 7 gün için komik bir para yatırdılar. İtiraz ettim ama boş. Kalan 8 gün hakkım için de yatıracaklarmış ama hala ses yok. Twitter üzerinden saydırsam başım belaya girer mi acaba 🤣

ohooo ben neler yazdım başka firmalara bir şey gelse bana gelirdi :D
ama araç sıkıntısı doğru olabilir.
ya üzülmekte tabi ki haklısın ama dediğim gibi kader kısmet b öyle bakmak lazım bazen.
aracın yapılıp gıcır gıcır gelince moralin düzelir biraz merak etme.
bir de at nalı kadar nazar boncuğu hediye etmişlerdi bana :D

Uğursuzluk değil, tabii ki kurban kestirmediniz diye olmuyor.
Değer kaybından biz para almıştık, yıllar sürmemişti, birkaç ay belli 1 yıl.
Can sıkıcı ama başa gelebilecek şeyler.
Paranın değer kaybetmesinin sonucunu hepimiz yaşıyoruz.
Araba bazen servisten çıkıyor hooop geri gidiyor.
Napalım.

Herkese merhaba. Son zamanlarda dikkatimi çekiyor ve canımı sıkıyor bu konu. Bir uğursuzluk sarmalının içindeyim. Yıllarca biriktirdiğim paramla 0 araba aldım. Ben bozdurduktan 1 hafta sonra altın ve dolar aldı başını gitti. Arabanın fiyatı da arttı ama aynı ölçüde değil. Üstelik arabam daha 10 günlükken dikkatsizin biri son hız arkadan çarptı. Büyük hasar oluştu. 20 gündür araba serviste, yurtdışından parça gerekiyormuş ve ne zaman geleceği belli değil. Yapılsa da arabam artık ağır hasarlı olarak kayıtlara geçecek ve değeri ciddi oranda düştü. Değer kaybı davası açacağız ama yıllar sürüyormuş. Tabi cana geleceğine mala gelsin ama çok üzüldüm. Yılların birikimi pula döndü. Ne zaman birşey alsam çok değil birkaç güne indirime giriyor. Bunun gibi bir sürü olumsuzluk yaşıyorum. Bazı arkadaşlar kurban kesmedin diye yorumlar yaptı kaza geçirdiğiimizde ama düzenli olarak 3 öğrenciye burs veriyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi bir ailenin 1 yıllık yakacağını alıyoruz. Mahalledeki çocuklara ufak tefek çikolata, dondurma falan ısmarlamayı severim. Mutlaka kan akıtmak gerektiğini düşünmedim hiç. Bu uğursuzluktan nasıl kurtulurum önerilerinize açığım.
Evet yaşadıgınız durum üzücü olmuş ama gecenlerde genc bir doktor kaza yapıp öldü veya kaza yapıp bir daha yürüyemeyen,kolu bacagi kopan insanlar da var. Ya da yaptığı kaza ölümle sonuç ömür boyu vicdan azabı çeken insanlar da var. Bu örnekleri vermemin sebebi her halinize şükretmeniz için. Çok şükür canınıza bir şey olmamış. Kan akıtmakla ilgili degil aslında. Olacagı varsa oluyor. Başınıza gelecek kazalardan korunmak için dua da edebilirsiniz. Dua etmek bizi kazalardan da koruyor. Arabanızın değer kaybı olmuş olabilir ama üzülmeyin kendinizi şanssız hissedip o enerjiyi kendinize çekmeyin. İnsallah çok daha fazla kazanclar elde edersiniz 🌸

Ben aslında bu kazadan sonra olumsuz düşünmeye başladım. Önce kaza, arkasından daha ufak çaplı da olsa sürekli maddi kayıplar. Hepsi 1 ay içinde olunca enerjim düştü, karamsarlığa kapıldım. Aslında konuyu açarken ki amacım bu negatiflikten nasıl kurtulurum önerileriydi. Akışa bırakıp beklemekten başka çare yok haklısınız 🙏
Hayat inişli çıkışlı bir süreç. Sürekli olumlu durumlar olmayabiliyor bu durumda önemli olan her şeyin bir çözümü olduğunu bilmek. Hayatın kendisi de geçici dertler de geçici. Hayattaki sıkıntılar bizim imtihanımız. Sabredip isyan etmediğimizde karsılıgını da alacağız. En olumsuz olayda bile olumlu şeyler görmeye çalışın. Allah korusun kaza sırasında yanınızdaki kisilerden birisi ölebilirdi. Öyle bir şey olmadığı için şükredin ve kendinizi şanslı hissedin. Böyle düşünürseniz zaten enerjiniz de düşmez paranız da bereketlenir. Yeni araba alan kuzenimin arabasına "Ayetel Kürsi" yazan bir araba süsü almıştım. Duaların da manevi etkisi olduğuna inanıyorsanız size de tavsiye ederim 🌸

Bazen oluyor, geldikçe üst üste geliyor...
Bu arada arabanız ağır hasarlı durumuna düştüyse ve kaskosu varsa muhtemelen pert sayılacak ve sigorta size tam değerini ödeyecektir.
Eğer ağır hasarlı olmayacaksa da değer kaybı davası çok uzun sürmez..
Can sağlığı olsun.

İyi düşünün iyi olacaktır inşaALLAHö
Ödemesi gerekiyor ama onlar da artık bin dereden su getiriyor maalesef..

Yok araba icin senelerce beklemezsin, arabanin sigortasi var mi? Bana seneler önce cimento kamyonu sol arka kapidan carpmisti, kapi degismisti, arabada değer kaybi olmuştu, 3 -5 ay icinde sigorta sirketi odedi o değer kaybini, onlar diger tarafin sigortasindan tahsil ediyo sanirim, 6 sene gecti cok da hatirlamiyorum ama o kadar sürmez, onun disinda ekonomi zaten bitti artik, herkes beter hale geldi.

allah kurtarmış bu kadar şiddetli bir kazaysa valla ölmediğime şükrederdim herhalde ilk etapta.
araç için tabi ki üzülürdüm sizin gibi
ama ağır hasar için ben de önden hani motor hasar alınca airbaglar açılınca falan diye biliyorum.
Kaldı ki bu şekilde daha ilk kullanımında ağır hasar alan bir arkadaşım var hala arabasını kullanıyor.
Bu arada servisten araç vermesini teklif edebilirsiniz.
Ben bizzat kendim yaptığım kazada, servis beni bekletince ufak çapta bir cıngar çıkarıp bir hafta da servisin verdiği aracı kullanmıştım. Yüzsüzlük son safhada bende :KK70:
Canınızı sıkmayın gerçekten, oluyor çoğu kişinin başına geliyor inanın.
Sigorta şirketi bana arac gondermisti talep eder etmez, sigorta iyi bisey su an farkettim bsbzhhz

Aslında hayatımızda sürekli var olan şeyler bunlar bazen görmezden geliyoruz bazen fazlaca dikkatimizi oraya veriyoruz. Bu kisirdonguye girmemek lazım. Her şey kötü ben şanssızım bende talih yok uğursuzluk hep peşimde gibi söylemler daha da kötü şeyleri çekiyor. Bende uzunca bir süre böyle hissettim baktım daha da kötü şeyleri çekiyorum akışına bıraktım. Bir süre sonra düzeliyor sonra yine bozuluyor hayat bu işte. Umarım bu zinciri kırar da hayatınızda olumlu şeyleri çekersiniz, güzel gelişmeler olur hayatınızda. Olumlu düşünmeye çalışın.

Değer kaybı yıllar sürmüyor. İlk bedel düşük geliyor itiraz ediyorsun. Bir iki ayda alıyorsun.
Kaskon yok muydu? Ağır hasarlı yapmazlar o zaman perte çıkar tüm parayı alırsın. Kasko ağır hasar kayıtlıya zorlamaz pek.

Konuna gelince öyle inanırsan öyle olur ve devam eder. Kendini gerçekleştiren kehanet teorisine bak

Öncelikle geçmiş olsun. İyi düşün, iyi olsun diye çok güzel bir söz söylemişler. Sürekli olumsuzluklara odaklanırsanız olumlu şeyler göremezsiniz.

Bilinçaltı’nın Gücü kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Back
X