Hersey ustume ustume geliyor....ne yapmaliyim...

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
hersey ustume ustume geliyorr...

merhaba size ozetle hayatimi anlatayim.sonra da esimle tartismamizi.

anne babam biz kucukken ayrildi,babam bize bakmadi.yurt disinda dogdum.13 yasinda turkiyeye geldik.annem ben kardesim.orta ikide okulum yarim kaldi.buraya gelince hemen bana is aramaya baslandi.heryerde calistim market fabrika vs,diger kardesimi okuttu annecim,kismetse dr cikacak.bende cok basarili bir ogrenci idim.okuyamamisligin acisi taa en derinimdedir hala.kendimi gelistirdim bir suru kitap okudum algilarim acik,okumayi ogrenmeyi seven biriyim.ortaokulu disardan aldim.acik liseye devam ettim.hamile kalinca kaydimi yenilemedim.sonra bir baktimki puanlarim silinmis.evlenene kadar calistim.hatta evlendikten sonra da calistim.hamile kalinca biraktim.22 yasina gelirken evlendim.3
sene sonra anne oldum.esimle severek evlendik.cok ta mutluyuz sukurler olsun.

simdi oglumuz 1 yasini gecti.evimiz yok calismam gerek.bakiciya baktiracaktim ama duydumki is ariyor cunku ben 1.5 yasinda calismaya baslayacagim.bakarim demisti ama o da hakli birsey diyemem.neyse konu su.

annemlerdeyiz 1 haftadir.misafirlikte yani.esim de bizimle.dun aksam is cikisi evimize gecti ve bugun yine yanimiza geldi.60 70bine 3+1 ev var fln dedi.bende dedim ki biraz agirligini koy annenle konus.zaten 3 yasta krese gidecek yavru.o zamana kadar yardimci olsun dedim,bu arada altli ustlu oturuyoruz.

simdi bakamaz dedi,ki biliyorum hic bakmaz yani.

biraz buyusun dedi.bende dedim simdi bakmazsa kardesinin bebegi olunca hic bakmaz.sen sozunu geciremiyor agirligini koyamiyorsun dedim.benim annem calisiyor,kardesimin okulu bitince birakacak.o zaman bakarim diyor.

esime dedim annem bakar.dedi o iyi bakamaz.o zaman senin annen baksin dedim,sinirlendim.cok ustume geliyorsun dedi.iyi o zaman 30 dan sonra ise girerim falan dedim.25 yasindayim su anda.4 yillik evliyiz.

arkadaslar biliyorum kimse bakmak zorunda degil,ama isterdim biraz yardimci olsun kayinvalidem.

malum elimden alinmis egitim hakkim yuzunden is ararken karsima cok engeller cikmakta.

is bulsam bile bakici fiyatlari cok ucuk.

neyse fazla uzatmadim esimi ise ugurladim.bukadar cok sitem edersen cabuk yaslanirsin dedi,ugurladim gitti.

sonra aldi beni bir aglamak o kadar zor ki.
esimi cok ama cook seviyorum.hicbir sorunumuz yok.calisir evimize bakar hicbir eksigimiz anlasamamazligimiz yok.comertir vs.cok sukur.
egitimime devam edecegim.hatta aöf ye de gidecegim.yasim ne olursa olsun birakmayacagim.

biliyorum hayatimin sonuna kadar okuyamamisligin acisi hic gecmeyecek.yara gibi birsey.
tarih ogretmeni yada polis olma hayalim vardi hep.gecti maalesef.
bu arada sakin kardesimi kiskandigim dusunulmesin onun adina cok cok mutluyum.onunla gurur duyuyorum.

esime de uzuluyorum cunku istemeden de olsa kalbini kiriyorum.o da cok cok uzuluyor.evimiz yok.calisip kredi ile almak istiyoruz.tamamen kendi ayaklarimizin ustunde durarak.kimseden maddi beklentimiz yok.

ama durum bu.bana ne onerirsiniz ne yapmaliyim???

cok uzuluyorum.

bu arada telefondan yaziyorum.buyuk harf kucuk harf yazma noktalama durumum yok.kusura bakmayin.

okuyan arkadaslara cok tesekkur ederim.

sadece icimi dokmek anlatmak istedim.

canım yanlış okumadıysam eşine annem bakar demişsin eşinde o iyi bakamaz demiş...annesi içinde bakamaz demiş..annesi bakamıyorsa senin annen için bişey söylememesi gerekiyor..sonuçta annen ve herhangi bir bakıcıdan daha emin ellerde olur çocuğun...bakamaz demesindeki sebep neymiş peki sordunmu...belliki bir güvensizlik sorunu var ortada..sen annenin çocuğuna bakabileceğini düşünüyorsan eşinle otur güzelce konuş birinin doldruşuna gelipmi böyle konuşuyor yoksa annende görüp rahatsız olduğu bir davranışmı var ortada...

canim yorumun icin tesekkur ederim.

esimin annen bakamaz demesindeki neden annemin cok dikkatsiz olmasi.misal kafa ustu bebisi yere dusurdu,yerde toplu igne unutmasi gibi.yani cocuklar bilirsin yaramaz.tek neden bu.yani ben de biraz hak veriyorum ona.isteyerek olmuyor tabi annem canindan cok sever.yok sa esim kimsenin doldurusuna gelmez.

kayinvalidem gorumcemin 3 cocugunu buyuttu.3 de erkek en buyugu 9 en kucugu 5 yasinda.

sira bize gelince bakamam kollarim agriyor diyor.

yani cook sinir oluyorum.sanki kollarinda tasiyacak.

uff oyle yani....

hımmm anladım canım...dikkatsizlik çocuk bakımı konusunda kötü bir durum eşine biraz hak verdim doğrusu...yukarıda bahsettiğin gibi tehlike unsuru olabilecek şekilde dikkatsiz davranıyorsa bende baktırma annene derim..kayınvaliden ile ilgili söyleyebileceğim şey ise b konu hakkında eşine baskı yapma..seni anlıyorum çalışmak birşeyler elde etmek istiyorsun maddi anlamda..kayınvalidenin daha önce 3 çocuğa baktığını söylemişsin...yani birazda kendini onun yerine koy bazen insan tek çocuk bakıyor 2-3 yılda pestili çıkıyor benim bir kızım var kendimden biliyorum..demekki artık kayınvalideninde yeni bir bebeğe bakmaya gözü almıyor..benimde kayınvalidem görümcemin 2 kızına ve eltimin oğluna baktı sonra ben doğum yaptım açıkçası bakmak bir kenara bir bezini çöpe atmamıştır bende beklemiyorm zaten anlıyorum bazen bana söylüyor artık gücüm yok bakamıyorum diye ...bence sen çocuk bakımı konusunda başka bir çözüm bul yeni bir bakıcı gibi uygun fiyata bakacak güvenilir birilerini bulabilirsin belki

tesekkur ederim.

yok ben esime baski yapmiyorum

onceden 1 2 lafi gecti kayinvalidem pek orali olmadi.esimde cok uzuluyor ama daha minnet etmeyelim diyor.

bu aksam da ev konusu acildi ya,sukara kredi ceksek ikimiz calissak lafi fln etti.ordan patladi konu.ama su da var ki esim diyor kardesimin cocugu olsun hemen bakacak gor bak diyor.zaten dedigin gibi simdiye kdr birkere altini degistirmemistir.

yani esim benden cok daha falza uzuluyor ama ne yapsin?

arkadaslar baska fikir verecek yok mu ya

ne olur okuyup cikmayin

degerli fikirlerinize ihtiyacim var.

yazık ya kadıncağız kollarım ağrıyor diyormuş gelin hanımın lafına bak 'sanki kollarıyla taşıyacak' bebek başka nasıl taşınır ben bilemedim...kadın en az 3 çocuk doğurup bakmış üstüne kızının 3 erkek çocuüunu bakmış şimdi de bu...ne bu kardeşim zavallı kadın çocuk bakıcılığı mı yapmaya gelmiş bu dünyaya...:69evlatlara davranışlarımızda çok dikkatli olmalıyız,maalesef taviz tavizi doğuruyor....annelerinde bir hayatları olduğunu,kaliteli yaşama isteğini anlamıyorlar,: kendi sorunlarını kendileri çözüm arama zahmetine katlanmadan 50-60 yaşında insanlardan medet umuyorlar...Allah bu durumdaki anneannelere babaannelere yardım etsin.....

farkinda iseniz burada bir merhametsizlik yok.omru billah yavruma baksin demedim.yuruyen bir cocuk artik yavru.

1 2 seneye ihtiyacimiz var.evet kollari ile mi tasiyacak dedim.ama kayinvalideme ne hakaret ettim ne baska birsey.ne maddi birsey istedim ne omru billah kahrimizi ceksin dedim.sadece birazcik yanimda olsun istedim.

ve cok da yasli degil.hemen kotuleme politikasina gitmeyin lutfen.

zaten illa bak bak diye basinin etini yiyen yok.

komsumuz var ucret karsiligi bakacak.o zaman acaba hic cekinmeyecek mi?

bakmayacagını biliyorsun demekki,üsteleme bence
bu durumdan sonra baksa bile içinden gelmedigi için cocuguna yarardan cok zararı olur diye düşünüyorum
kardeşinin okulu bitene kadar beklesen ozaman ..hakkında hayırlısı olsun

yok 1 2 lafi gecti bakamam dedi

esim de daga minnet etmem dedi

bu aksam ev konusu cikinca esime patladim

ama degigim gibi israr eden bunaltan yok.

3 yasina girince krese gidecek zaten oglumuz.

tesekkur ederim yorumunuz icin.

ben dışardan bir göz olarak sadece durum tespiti yaptım....farkındaysanız yorum bile yapmadım...anneler tabii ki evlatlarına destek olmalılar ama bu onların yaşamlarını kısıtlamamalı ve gönülden istemeliler...1 yaşında ve yürüyen bir bebek 6 çocuk bakmış orta yaşı devirmiş bir hanımı çok yorar....komşunuzun ücret karşılığı bakacak olması inanın kadını rahatlatmıştır...çekinecek olsa zaten bakmaya talip olurdu.....

Bosver kendi agziyla soylemis bakamam diye
tamam seni anliyorum ama bu konuda suclama derim yinede
biraz daha disinizi sik derim
bir iki sene calisma oku derim liseyi disardan bitir o zamana kadar
cocukta krese gider sende rahat etmis olursun
hem is konusunda hem cocuk konusunda
ev almayi tabiiki hemen istersin ama
durumlar buna el vermiyorsa sende sabret bir iki sene
ve bu zaman surecinde liseyi bitirirsin olmazmi?

canım çok iyi anlıyorum seni...
hayat malesef çok zor..herkez çalışıp daha iyi imkanlarda olmak istiyor ama malesef böyle olamıyor her zaman..ben de 3,5 yıllık evliyim..2 yaşına yaklaşan bi kızım var..üniversite mezunuyum..çok güzel bi işim vardı kızım olunca işten ayrılmak zorunda kaldım..kimseden medet ummadım kimse de işini bırakma ben bakarım demedi..kırgınmıyım..hem evet hem hayır....
ama çalışmayı isterdim seviyorum çalışmayı..iş hayatıma ara vermek istemezdim ama olsun kızımı doya doya dilediğim gibi büğütmekte paha biçilemez canım...
ben sanırım bikaç yıl daha çalışamıcam ondan sonra bakıcı veya kreşle halledeceğim kendi işimi kendim..
eyer çok aciliyetin yoksa bikaç yıl daha bekle bebeyin iyice büğüsün canım ondan sonra o kreşe sen işe...
altlı üstlü oturuyoruz demişsin birde..kira veriyormusunuz yoksa kayınvalidenizin evimi..
belki evden çalışmayı düşünebilirsin veya kreşi olan iş yerlerine müracat edebilirsin..
herşey güzel olur inşallah sizin için

tesekkur ederim hic bu acidan bakmamistim.

soyledikleriniz de haklisiniz.

ama komsumuzun bakacak olmasina da laf ediyor

kisacasi kendisi calismamis

benim calismama da iyi bakmiyor.

kirdiysam kusura bakmayin.

tesekkur ederim

yorumunuz icin

en iyisi oyle yapmak sanirim.

bu arada gecen bir yerde gordum

hayirli olsun bebeginiz kiz olacak mis
huzurunuza huzur katsin insallah...

tesekkur ederim yorumunuz icin.

evet ev kayinvalidemlerin.kira vermiyoruz.

ama kayinpederim devamli evi saticam deyip duruyor.bize anne babadan ev kalmadi kendimiz yaptik diyor.eski ev cok eski.boyle olunca tadilat yaptiramiyoruz guvenip.birde ev iki katli,kardesler falan kisacasi masraf yapmiyoruz.

birde kayinvalidem ev benim evim istedigim zaman girerim gelirim mantiginda bir insan.

yani tedirginiz.2 oda olsun bizim olsun mantigindayiz.

ama kendi emegimizle kendi ayaklarimizin ustunde durarak aldigimiz bir ev bizi huzurlu eder.

canım benim,benim de senin yaşlarında bir kızım var...torunum yok ama olmasını çok isterim...lütfen empati yapmaya gayret edin...eğer eşleriniz adam gibi adamsa,seviyor ve seviliyorsanız ki senin eşin öyle bir adam,onların hatırına annelerini idare edin...kayınvalidenize kızıp faturayı eşlerinize çıkarmayın...inan bu dediklerimi kızıma da söylüyorum...doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulurmuş...anlayacağın ben 10.köydeyim

biz de 3 yıldır ev alma çabasındayız.Birikimiz de var.Biraz da kredi çekeceğiz.Ama bir türlü olmuyor.Kimse de destek değil.Oğlum var ben bakıyorum ve çalışamıyorum.Okuyamamaktan yakınmışsınız.Ben üniv. bitirdim.Ama ne fayda.Onca senem de boşa gitti.Elimizdeki para da kuş olup gidecek.Değerini kaybedecek.Artık ben takmıyorum.Allah'ın dediği olur deyip oturuyorum.bir de 3 yaşında kreşe gidecek demişsiniz.Ona para gitmeyecekmi anlamadım.

Son düzenleme:

allah insallah size de ev nasip eder.

devlet kresi 36 aylik aliyor.takdir edersiniz ki fiyati makul+ ogrenecegi cok sey var.yani egitim bakimindan.

bugun bir bakicinin ucreti 500 750

gibi ortalama.

canım en azından şu an için kira ödemiyorsun o yüzdenbirazcık sabret çocuğun biraz daha büğüsün..
elbetteki kendi şartarınızla ev alıp ta oturmak gibi huzur yok..bu en güzeli..
ama bikaç yıl erteleyin bu planı acelesi yok sanırım..o yüzden bu bikaç yıl biraz para biriktir..çocuğun da büğüsün..hem kardeş,inin de okulu biter..belki annen bakar olmadı bi kreşe verirsin...sen de işe başlarsın ondan sonra da evinizi alırsınız sizde allahın izniyle inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…