• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeye geç kaldım

mahidevran278

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
47
Puanlar
3
Merhaba, öncelikle…
Ben her şeye geç kaldım. Hayata, eğitime, başarıy Çok korkuyorum. Çok çekingenim hep arka plana atılan bir tipim. Çirkin ve bedensel engelliyim; bu da beni hayatta daha da arka plana atıyor.
Bu ay hayatın gerçekleri suratıma çok kötü çarptı ve artık ben de ders aldım. İnsanlar beni sevsin, saysın diye onlara yalakalık etmiyorum. Ama böyle olunca daha çok yalnız kaldım.
Ailemde bile bu aralar, özellikle babam konusunda, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Babam kapanmadığım için o kadar iğrenç şeyler söylüyor ki anlatamam. Kötü şeyler ima etmeye çalışıyor babam aşırı baskıcıdır hep idare ediyorum.
19 yaşına gireceğim, hâlâ lise okuyorum. Utanıyorum.
Annem beni direkt evin yükü olarak görüyor. Her kavgada “Evlensen de kurtulsam. Elimde kalacaksın, evde kalacaksın.” diyor. Çok korkuyorum.
Saçım açık diye ahlaksız ve dinsiz sayılıyorum. Din konusunda annemden çok hakaret yiyorum.
Bu sene YKS’ye gireceğim. İlk 3 ay çok iyi ilerledim ama sonradan bırakmaya başladım. Artık kaldıramıyorum. Sadece uyuyorum. 2 gün sonra AÖL sınavları var ve benim psikolojim çok kötü.

Bu sene için çalışmıyorum, seneye hazırlık yapıyorum. Sadece temelim oluşsun istiyorum. Açık liseden okuduğum için temelim hiç yoktu bu sene de lise inşallah biter ve kendimi denemek içinde tyt ve ayt girecegim
İnsanların hepsi “Ondan hiçbir şey çıkmaz. Okul okuyamaz, zaten açıktan okuyor.” diyor.

Bilmiyorum… Çok yoruldum

Ben 31de (YAZIYLA O T U Z B İ R R R R ) tekrar yksye girdim asıl istediğim mesleği öğrenmek için. işi bıraktım, on yıllık mesleği bıraktım. arkamdan denmedik laf bırakmadılar. ne bekarlığım ne çocuksuzluğum, ne eski mesleğimi okurken babama yaptırdığım masraf (ki babam ağzını açmadı ama akrabalarına dert oldu) oooooo var ya o zamanlar burayı keşfetmiş olsam ne konular açarmışım nelerrr.

iyi ki de bırakmışım ve istediğim mesleği edinmişim. hayatta bir sürü pişmanlığım var ama bu belki de tek "iyi ki" dediğim şey. geç de olsa istediğim hayata uzanabilmek için çabaladığıma pişman olmadım. hayat sana çooook yeni başlıyor haberin yok güzel kız. hayat biiir sürü kapıdan ibaret. birinden çık diğerine gir. enerjin var aklın var. sakın pes etme.

kafam götürürse 2027de yine yksye gircem gel beraber hazırlanalım mezuna kalırsan :))

Yeni üye saçım açık ahlaksız dinsiz sayiliyorum tuşlar tam .Polemik tam

Yeni üye saçım açık ahlaksız dinsiz sayiliyorum tuşlar tam .Polemik tam
ikinci üni okurken fark etmiştim ben de ama gerçekten böyle durumda çok fazla kız var. polemik için uydurulduğunu düşünmüyorum. mesela çok kız tanıdım. üni kazanıyor, ek işle harçlığını bile çıkarıyor aileden beş kuruş istemeden ama aile memleketten anca vakvaklıyor kapan diye. tek dertleri o ya. o çocuk ne yiyor ne içiyor düşünen yok.

ben de kapalıyım da çocuklara yapılan bu baskının hiçbir yararı yok. bana yapılsa din düşmanı kesilirdim.

ikinci üni okurken fark etmiştim ben de ama gerçekten böyle durumda çok fazla kız var. polemik için uydurulduğunu düşünmüyorum. mesela çok kız tanıdım. üni kazanıyor, ek işle harçlığını bile çıkarıyor aileden beş kuruş istemeden ama aile memleketten anca vakvaklıyor kapan diye. tek dertleri o ya. o çocuk ne yiyor ne içiyor düşünen yok.

ben de kapalıyım da çocuklara yapılan bu baskının hiçbir yararı yok. bana yapılsa din düşmanı kesilirdim.
Bilmem .Yeni üyeler de hep bı şey oluyor atlamiyorum artık bı tane daha var alkolik eşi 3 yılda neler neler yapmış yeni bebek yapmış onada yazmadım siz yapın yorum öyledir.Babasi bu kadar otoriter anne bu kadar baskıcı ise kapanmadan yasatmazlar mantıki olarak o evde .Neyse iyi forumlar.Dogruysa okuyup cabalayip gidecek iyide nereye hangi parayla kuruş verirler mi bilemem.İnsallah doğru olmasın ne diyelim Dini konular yasak bu dini konu olmasa da biri çıkar ailen haklı der seyreyle gumbürtüyü.Ay banada yorum yaptırdınız Allah yardımcıları olsun genede fake olmasını diliyorum yoksa çok üzücü

Yazıklarımdan bunu mu çıkardınız ?
Ben derdimi ve sıkıntılarımı anlattım
Kötü gününüzdesiniz sanırım...
Değilim normal bir günüm deyim terbiyesizlik yapmadimki dikkatimi çekti ne var bunda bu kadar kızacak

Ben 31de (YAZIYLA O T U Z B İ R R R R ) tekrar yksye girdim asıl istediğim mesleği öğrenmek için. işi bıraktım, on yıllık mesleği bıraktım. arkamdan denmedik laf bırakmadılar. ne bekarlığım ne çocuksuzluğum, ne eski mesleğimi okurken babama yaptırdığım masraf (ki babam ağzını açmadı ama akrabalarına dert oldu) oooooo var ya o zamanlar burayı keşfetmiş olsam ne konular açarmışım nelerrr.

iyi ki de bırakmışım ve istediğim mesleği edinmişim. hayatta bir sürü pişmanlığım var ama bu belki de tek "iyi ki" dediğim şey. geç de olsa istediğim hayata uzanabilmek için çabaladığıma pişman olmadım. hayat sana çooook yeni başlıyor haberin yok güzel kız. hayat biiir sürü kapıdan ibaret. birinden çık diğerine gir. enerjin var aklın var. sakın pes etme.

kafam götürürse 2027de yine yksye gircem gel beraber hazırlanalım mezuna kalırsan :))
Adına çok sevidim inşallah bende öyle olurum
İnsanların ne dediklerini çok düşünüyorum belkide bütün sitresim bunun içindir
Çok teşekürller sizin gibi insanlar görünce hayata daha farklı bakıyorum
Belki bende başarabilirim diyorum
İnşallah yapabilirim
Çok teşekürller 🦋

yasin daha gencecik bjrseye gec kalmis sayilmazsin
engel durumuna cok uzuldum ama bunu firsata cevirebilirsin
ekpss diye birsey var engelliler icin memuriyet kadrosu
bu sartlarda eger iyi bir okul kazanamayacak gibiysen hic universite ile zaman kaybetme ekpssye calis.
diyelim bu sene olmadi ara ara testler cozup bilgilerini sabit tut, ustune yeniler ekle iki sene sonraki sinava tekrar hazirlan.
hem kendini gecindirecek maasin olur hem saglik icin rahatlikla izin alabilirsin hem de para tatli gelir, sen eve yeni seyler almaya baslayinca annen boyle salak laflar etmeyi keser - ya da belki baska bir sehre atanirsin

Adına çok sevidim inşallah bende öyle olurum
İnsanların ne dediklerini çok düşünüyorum belkide bütün sitresim bunun içindir
Çok teşekürller sizin gibi insanlar görünce hayata daha farklı bakıyorum
Belki bende başarabilirim diyorum
İnşallah yapabilirim
Çok teşekürller 🦋
Tamam tamam çok yedim daha önce bu nedenle yeni üyelerde şüpheli oluyorum kırmak istemedim gerçekten daha çok gencsiniz 19 yaş nedirki mezunda olursunuz güzel seylerde olur takmayın kafaya hep bir savunma halindede olmayın cabalayin çalışın o olmadı başka birşeyler yaparsiniz geç kalmış falan değilsiniz geç kaldım demek için bilmem kaç çocukla bir erkeğin eline falan bakıyor olurdunuz elinizde hicbirsey olmazdı falan.Fakat siz sadece kendinize güvenip her insana anne babanız dahil sağır olup devam ederseniz başarırsınız .Her zaman olan yapın tek plan değil o olmazsa sunuda yaoabilirim gibi .

Kızmadım sadece düşünceniz kesin gibi yazmışsınız
Hepimizin hayatı aynı degil
Hayır çoğu konuda kesin düşüncem yok sadece saçım açık dinsiz sayiliyorum cümlesi irrite etti .Sanki özellikle söyleniyor gibi ayrıştırma cümlelerini sevmiyorum orada bir acaba oldum neyse birbirimizi anladık siz annenizin görüşünü de boşverin hiç kimse için bundan birşey olmaz diye birşey yok özellikle çabalayan insan için sizde kendi psikolojinizi düzeltin onlar öyle dedikçe hırs yapın bakın bana nasilda yazdınız aynen öyle kendi görüşünüzü kendi hakkinizdaki fikirlerinizi dinleyin yani benden birşey olur uğraşıyorum cazgecmiyecegim .Bu şekilde ne olursa olsun kötü hissederken bile çalışın .

Hem boşanma aşamasındayım hem de yks sınavına tekrar hazırlanıyorum tıp için.
Hemşireyim ama tıp içimde kalmıştı. Yaş 29 bu arada.
Hiçbir şey için geç değil.
Sadece tek yapman gereken anne ve babanın olumsuz cümlelerine kulaklarını tıkaman.
19 yaşında bunu becermen zor belki ama cam fanusta yaşamıyoruz başarmak zorundasın. İnan ki hepimiz olumsuz cümlelere maruz kalıyoruz. Boşanma aşamasında olduğum için bir sürü kişi dedikodumu yapıyor. Takmıyorum onları takarsam deliririm.
Eğer inançlı biriysen de özel bir dua vakti oluştur kendine iyi geliyor.
Bunun dışında YouTube de bir sürü Kanal var tyt ve ayt için.
Turkce ve matematikte sağlam temel oluşturursan her şeyi becerirsin

Millet 40ında tıp okuyor daha 19unda nedir bu ümitsizlik? Babanı duymazdan gel he de geç. Bizim Türk toplumunda çocuklarına duyarlı aile oranını hesaplasan yüzde 20yi geçmez. Güzel bir okul kazan gerisi gelir inşallah
Çevremde bir çok aile kızlarını düşünüyor
Kızları rahat yatsın diye duvar bile örüyor
Hakaret söylemiyorlar Onları anlıyorlar koşulsuz seviyorlar çoçukları da onları başarıları ile sevindiriyorlar
Zoruma gidiyor ben bu duruma alışmıştım ama bu aralar daha da içerlendigimi farkettim
Bir çok insan tanıdım baskı konusunda kendi ailem gibisini görmedim
İnanın yazacak çok konu var ama buraya yazmak hiç istemiyorum..

yasin daha gencecik bjrseye gec kalmis sayilmazsin
engel durumuna cok uzuldum ama bunu firsata cevirebilirsin
ekpss diye birsey var engelliler icin memuriyet kadrosu
bu sartlarda eger iyi bir okul kazanamayacak gibiysen hic universite ile zaman kaybetme ekpssye calis.
diyelim bu sene olmadi ara ara testler cozup bilgilerini sabit tut, ustune yeniler ekle iki sene sonraki sinava tekrar hazirlan.
hem kendini gecindirecek maasin olur hem saglik icin rahatlikla izin alabilirsin hem de para tatli gelir, sen eve yeni seyler almaya baslayinca annen boyle salak laflar etmeyi keser - ya da belki baska bir sehre atanirsin
ekpss araştıracagım bilgim o konuda yoktu
Hedefim ebe olmaktı benim eger olmasa bakacagım her şeyin hayırlısı olsun
Çok teşekürller

Çevremde bir çok aile kızlarını düşünüyor
Kızları rahat yatsın diye duvar bile örüyor
Hakaret söylemiyorlar Onları anlıyorlar koşulsuz seviyorlar çoçukları da onları başarıları ile sevindiriyorlar
Zoruma gidiyor ben bu duruma alışmıştım ama bu aralar daha da içerlendigimi farkettim
Bir çok insan tanıdım baskı konusunda kendi ailem gibisini görmedim
İnanın yazacak çok konu var ama buraya yazmak hiç istemiyorum..

dışarıya kendini farklı gösterip içeride kan kusturan çok. hiç inanma. maalesef senin durumun hiç nadir değil.

dışarıya kendini farklı gösterip içeride kan kusturan çok. hiç inanma. maalesef senin durumun hiç nadir değil.
Ben daha çok yapılanı görüyorum anlatılanı degil
Bu durumu bilgim için yaşadıgım için denilene hiç bakmıyorum
Evet yaşadıklarım nadir degil bir çok kız bunu yaşıyor mallesef
Allah yardımcımız olsun

Daha 19 yaşındasın, hayata hiç bir şey için geç kalmış değilsin. Baban ve annenin söylediklerini kafana takma, hoşuna gitmeyen hiçbir şeyi yapma. Aileni söylediği hiç bir şeyi umursamadan, ne olmak istiyorsan onun için durmadan ama kendini de yıpratmadan çalış, olmak istediğin yere ulaşmaya çalış. Zamanla seni kabullenirler.

Bu sene yaz bi bölüm geç 2 senelik ataması olan bi bölüm yaz ebelik istiyorsan mesela yaşlı bakım vs yaz

Back
X