• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herşeye geç kaldım

Konu sahibi, hiçbir şeye geç kalmış olamazsınız çünkü daha 19 yaşındasınız. Daha bir yıl olmuş yetişkin olalı, ergenlik yeni bitmiş sayılır. Sizinle ayni yaştaki öğrenciler zaten üniversite sınavına hazırlanıyor, eee sizde lise okuyorsunuz ve sınava gireceksiniz. Tam olarak nasıl geç kalmış olacaksınız ki? Zaten her şeyin basindasiniz. Sizin yapacağınız şey şuan çalışmak ve sonuçlara göre güzel bir tercih yapmak. Aileniz üzerinde büyük bir psikolojik yük yaratiyordur, birde siz kendinize yaratmayin.

Anne-babanız bildiğiniz saçmalıyor, kendi istekleri olmayınca cirkeflesmisler. Kendi özgür iradenizi kullanıp istediğinizi yaşamanız, sizi kontrol edememeleri onları cildirtmis. Bu yüzden söylediklerini ciddiye almayın, onlar sizin değerinizi asla belirleyemez. Siz çok akıllı bir genç kizsiniz ki eğitime değer veriyorsunuz, geleceğiniz için cabaliyorsunuz. Üstelik engelinizde varmış. Umarım en güzel kapılar size en kolay şekilde açılacak, gönülden diliyorum bunu.

Konu sahibi geç kalmak ne demek sen delirdin mi?!!! 19 yaşındasın, daha çocuksun, o yüzden de 19 yaşında olan birinin hayatta nasıl imkanlar önünde olabileceğini, ne kdr çok şansı olduğunu bilmiyorsun, kaç kişi senin yaşına dönmek isterdi bir bilsen..

Şimdi her şeyin güzelliğin de bir sürü engelin de çaresi var, paraya bakar. Ve inan her şerde bir hayır mutlaka vardır, sana bir kapı açacak belki durumun bilemezisn.

Sınavına ve bir şekilde kendi paranı kazanmaya odaklan, herkes doğuruyor da ana baba olamıyor, onlarla ileride görüşmek zorunda bile değilsin, şimdi kapan ve çalış. Bak memuriyet kadrolarına mutlaka.

Kendini üzme.

Merhaba, öncelikle…
Ben her şeye geç kaldım. Hayata, eğitime, başarıy Çok korkuyorum. Çok çekingenim hep arka plana atılan bir tipim. Çirkin ve bedensel engelliyim; bu da beni hayatta daha da arka plana atıyor.
Bu ay hayatın gerçekleri suratıma çok kötü çarptı ve artık ben de ders aldım. İnsanlar beni sevsin, saysın diye onlara yalakalık etmiyorum. Ama böyle olunca daha çok yalnız kaldım.
Ailemde bile bu aralar, özellikle babam konusunda, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Babam kapanmadığım için o kadar iğrenç şeyler söylüyor ki anlatamam. Kötü şeyler ima etmeye çalışıyor babam aşırı baskıcıdır hep idare ediyorum.
19 yaşına gireceğim, hâlâ lise okuyorum. Utanıyorum.
Annem beni direkt evin yükü olarak görüyor. Her kavgada “Evlensen de kurtulsam. Elimde kalacaksın, evde kalacaksın.” diyor. Çok korkuyorum.
Saçım açık diye ahlaksız ve dinsiz sayılıyorum. Din konusunda annemden çok hakaret yiyorum.
Bu sene YKS’ye gireceğim. İlk 3 ay çok iyi ilerledim ama sonradan bırakmaya başladım. Artık kaldıramıyorum. Sadece uyuyorum. 2 gün sonra AÖL sınavları var ve benim psikolojim çok kötü.

Bu sene için çalışmıyorum, seneye hazırlık yapıyorum. Sadece temelim oluşsun istiyorum. Açık liseden okuduğum için temelim hiç yoktu bu sene de lise inşallah biter ve kendimi denemek içinde tyt ve ayt girecegim
İnsanların hepsi “Ondan hiçbir şey çıkmaz. Okul okuyamaz, zaten açıktan okuyor.” diyor.

Bilmiyorum… Çok yoruldum

bak canım. ilk önce sana dini baskı yapan herkese cevaplarını hazırla '' islam, hoşgörü dinidir. bu baskılarla dinden soğutmayın beni. kur'an da iyilik, güzellik ve yaşadığımız yeri güzelleştirmek de tavsiye edilir '' bunları söyle. geliştir.

engeline laf eden olursa '' herkes engelli adayı, bu hayatı sapasağlam bitirmeye kimin garantisi var '' de.

ezik durma ailenin ya da yabancıların yanında. beyin herkese verilmiş ki kendi kararlarımızı alabilelim diye. eğitiminden utanma sakın. çoluk çocuğu ile okuyan insanlar var şahane örnek olarak. okumanın yaşı yok ve yaşın doğru ise de gayet gençsin canım benim.

kim ne derse desin takma, zihinsel engelli olduklarını düşün. farkında değiller ve o çeneleri hiç kapanmayacak. kimse, kimseye yaranamaz. birilerini mutlu etmek isteyen insanlar tuzla buz olur ama kendi yol haritası olup kendi hedeflerine odaklanan insanlar emellerine ulaşır pes etmedikçe.

arkadaşların olacaktır. arkadaşın olmaya değmeyecek insanların erkenden yol alması da güzel bence. yanlış kapılar kapanır ki doğru kapılar açılsın.

iyilik ve güzellik koy gönlüne. ruhunu besle. geçecek hepsi yeter ki sen hep uyuma. uyandıkça ruhunun suyu olan kendine sevgi ve saygını ver.

imtihan dünyası ama düştüğün yerden kalkabilecek bir insansın sen.

Engelli kişiler için devlet özel kadro aciyor diye biliyorum atanmasi kolay olabilir belki senin icin bir araştır isterden...senin yaşlarında çoğumuz benzer seyleri yasadik.Ailen sana kötü birsey de söylese hakarette etse bu senin kötü olduğun bu muameleyi hakkettiğin anlamina gelmez onlarin saygısız ve cahil oldugu anlamina gelir....sana tavsiyem ders calis atan ve karsina nasil güzellikler çıkacağını seyret seni seven eşin ve çocukların olacağını düşün hep iyiyi düşün kötüyü çağırma

Merhaba, öncelikle…
Ben her şeye geç kaldım. Hayata, eğitime, başarıy Çok korkuyorum. Çok çekingenim hep arka plana atılan bir tipim. Çirkin ve bedensel engelliyim; bu da beni hayatta daha da arka plana atıyor.
Bu ay hayatın gerçekleri suratıma çok kötü çarptı ve artık ben de ders aldım. İnsanlar beni sevsin, saysın diye onlara yalakalık etmiyorum. Ama böyle olunca daha çok yalnız kaldım.
Ailemde bile bu aralar, özellikle babam konusunda, çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Babam kapanmadığım için o kadar iğrenç şeyler söylüyor ki anlatamam. Kötü şeyler ima etmeye çalışıyor babam aşırı baskıcıdır hep idare ediyorum.
Annem beni direkt evin yükü olarak görüyor. Her kavgada “Evlensen de kurtulsam. Elimde kalacaksın, evde kalacaksın.” diyor. Çok korkuyorum.
Saçım açık diye ahlaksız ve dinsiz sayılıyorum. Din konusunda annemden çok hakaret yiyorum.
Bu sene YKS’ye gireceğim. İlk 3 ay çok iyi ilerledim ama sonradan bırakmaya başladım. Artık kaldıramıyorum. Sadece uyuyorum. 2 gün sonra AÖL sınavları var ve benim psikolojim çok kötü.

Bu sene için çalışmıyorum, seneye hazırlık yapıyorum. Sadece temelim oluşsun istiyorum. Açık liseden okuduğum için temelim hiç yoktu bu sene de lise inşallah biter ve kendimi denemek içinde tyt ve ayt girecegim
İnsanların hepsi “Ondan hiçbir şey çıkmaz. Okul okuyamaz, zaten açıktan okuyor.” diyor.

Bilmiyorum… Çok yoruldum
40 yaşındayım. 30’dan sonra ehliyet aldım, 38 yaşında evlendim. 2 yıl önce bir kedim oldu(çok istiyordum ailem izin vermezdi). Bu yıl 2. Üniversiteye niyetlendim istediğim bölüm yoktu.

Senin hayatı yakalama yaşın da farklı olabilir. Önemli olan yaşamayı sevmen ve bir ya da bir kaç amaçla yaşaman. Bedenin pek önemi yok, insanların bakış açısında da bir önem yok. Seni sen yetiştireceksin.

Bu sene yaz bi bölüm geç 2 senelik ataması olan bi bölüm yaz ebelik istiyorsan mesela yaşlı bakım vs yaz
Ailem boş bir bolüme göndermezler
Hellede yaşlı bakım vb meslekler
Ablamın bölümü 4 senelikti begenmediler
Ablam diretti tehtit ve dayak yedi babamdan
Ablam zar zor gitti...
Ama ablam şanlıydı evin büyügü oldugu için her denilen yapılıyordu
Bize göre dedigim dedik biri ona ragmen babam bu tepkiyi verdi
Beni göndermezler hiç
İlk önce annem tepki verir zaten
Onlara bakacagına bize bak der...

Ailem boş bir bolüme göndermezler
Hellede yaşlı bakım vb meslekler
Ablamın bölümü 4 senelikti begenmediler
Ablam diretti tehtit ve dayak yedi babamdan
Ablam zar zor gitti...
Ama ablam şanlıydı evin büyügü oldugu için her denilen yapılıyordu
Bize göre dedigim dedik biri ona ragmen babam bu tepkiyi verdi
Beni göndermezler hiç
İlk önce annem tepki verir zaten
Onlara bakacagına bize bak der...
O zaman 3 ay boyunca sık kendini kazanmaya bak bence mezuna kalma

Ben 31de (YAZIYLA O T U Z B İ R R R R ) tekrar yksye girdim asıl istediğim mesleği öğrenmek için. işi bıraktım, on yıllık mesleği bıraktım. arkamdan denmedik laf bırakmadılar. ne bekarlığım ne çocuksuzluğum, ne eski mesleğimi okurken babama yaptırdığım masraf (ki babam ağzını açmadı ama akrabalarına dert oldu) oooooo var ya o zamanlar burayı keşfetmiş olsam ne konular açarmışım nelerrr.

iyi ki de bırakmışım ve istediğim mesleği edinmişim. hayatta bir sürü pişmanlığım var ama bu belki de tek "iyi ki" dediğim şey. geç de olsa istediğim hayata uzanabilmek için çabaladığıma pişman olmadım. hayat sana çooook yeni başlıyor haberin yok güzel kız. hayat biiir sürü kapıdan ibaret. birinden çık diğerine gir. enerjin var aklın var. sakın pes etme.

kafam götürürse 2027de yine yksye gircem gel beraber hazırlanalım mezuna kalırsan :))
Bu sefer ne okumayı düşünüyorsunuz merak ettim

Ben 31de (YAZIYLA O T U Z B İ R R R R ) tekrar yksye girdim asıl istediğim mesleği öğrenmek için. işi bıraktım, on yıllık mesleği bıraktım. arkamdan denmedik laf bırakmadılar. ne bekarlığım ne çocuksuzluğum, ne eski mesleğimi okurken babama yaptırdığım masraf (ki babam ağzını açmadı ama akrabalarına dert oldu) oooooo var ya o zamanlar burayı keşfetmiş olsam ne konular açarmışım nelerrr.

iyi ki de bırakmışım ve istediğim mesleği edinmişim. hayatta bir sürü pişmanlığım var ama bu belki de tek "iyi ki" dediğim şey. geç de olsa istediğim hayata uzanabilmek için çabaladığıma pişman olmadım. hayat sana çooook yeni başlıyor haberin yok güzel kız. hayat biiir sürü kapıdan ibaret. birinden çık diğerine gir. enerjin var aklın var. sakın pes etme.

kafam götürürse 2027de yine yksye gircem gel beraber hazırlanalım mezuna kalırsan :))
Allah hepinizden razı olsun
Ben en az 1 aydır içimde korku ve ümitsizlik vardı aglıyordum hep çevremde hep ümitsiz ve narsist insanlar var
En az 1 aydır kitap açmıyordum
Valla dün bana hepiniz çok iyi geldiniz
Çalışmaya başladım cumartesi ve pazar sınava girecegim
3 dersim kaldı geçerim inşallah
Sınavdan sonrada durmayacagım seneye kadar çalışacagım yks
Allah hepinizden razı olsunn
Çok teşeşekürller

Merhaba, öncelikle…

Bilmiyorum… Çok yoruldum
Bakış açınızı değiştirin.Bu tür sözleri duymayanımız yok.Hepsi imtihan.Belki de bu sözlerin sizi kamçılayacağını düşünüyorlar.Bunlar sizin motivasyon kaynağınız olsun.Aklınızdaki herşeyi başaracak güçtesiniz.Zamanı geldiğinde gereken cevabı alacaklar.İşte o zaman siz de bu insanlara gereken mesafeyi koyacaksınız.Sabır🌺

Merhaba. Ebelik istiyorum demişsiniz. Size bölüm olarak fen bilgisi öğretmenliğini önerebilirim. Bu bölümde kontenjanlar dolmuyor. Araştırırsanız mutlaka görürsünüz. Ebelikten daha düşük bir sıralamayla bile yerleşebilirsiniz. Kpss(yeni adıyla ags)'ye üniversite okuduğunuz 4 yıl boyunca düzenli çalışırsanız çok rahat bir şekilde atanırsınız. Sınava çalışmayı kesinlikle bırakmayın. Ailenizin baskılarına ve tehditlerine asla boyun eğmeyin. Seneye sınava girip istediğiniz bölümü kazandığınızı hayal edin hep. Başkaları yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz. ''Keşke çalışsaydım'' dememek için her gün düzenli çalışın.

Merhaba, öncelikle…

Bilmiyorum… Çok yoruldum
Çiçegim 18 yaş asla geç degil. Ekpss için bişiler yp. Kulaklarını tıka. Körler dernegine üyeyken neler başarmış insanlar gördüm. İnsanlar neler neler yapıyor. Hiç üzülme ailenin olumsuz sözlerini benimseme. Başarırsınn🥰

Çiçegim 18 yaş asla geç degil. Ekpss için bişiler yp. Kulaklarını tıka. Körler dernegine üyeyken neler başarmış insanlar gördüm. İnsanlar neler neler yapıyor. Hiç üzülme ailenin olumsuz sözlerini benimseme. Başarırsınn🥰
Merhaba aslında bu kadar bana iyi geleceginizi düşünmemiştim 🩷
Bu sorumumu yazdıgımda Lise sınavına girecektim çok korkuyordum
bitirdim liseyi sınava girdim geçmişim
Şimdi seneye kadar yks çalışacagım
Bir kaç kişiye de sordum engelilik durumum izin veriyormuş bu konuda çok korkularım vardı
Haftaya bütün sosyal medyalarımı silip
Telefonumu kaldıracagım
Seneye kadar ebelik için çalışacagım
Telefonları kaldıracagım
Seneye başardım diye yazarım inşallah buraya 🫠

Her şeye geç kaldım deyince ben de yaşın 50 üstü sandım. Ben de bazı şeylere geç kalmış hissediyorum ama ben 40 a merdiven dayadım artık. Ergenlik döneminde muhafazakar aileler daha baskıcı olabiliyor. Kendi ayakların üzerinde durmaya ve maddi olarak iyi bir konuma gelmeye bak he bir de kendine güven ve özgüvenli ol

Merhaba aslında bu kadar bana iyi geleceginizi düşünmemiştim 🩷
Bu sorumumu yazdıgımda Lise sınavına girecektim çok korkuyordum
bitirdim liseyi sınava girdim geçmişim
Şimdi seneye kadar yks çalışacagım
Bir kaç kişiye de sordum engelilik durumum izin veriyormuş bu konuda çok korkularım vardı
Haftaya bütün sosyal medyalarımı silip
Telefonumu kaldıracagım
Seneye kadar ebelik için çalışacagım
Telefonları kaldıracagım
Seneye başardım diye yazarım inşallah buraya 🫠
Çok çok tebrik ediyorum.
Ne kadar mutlu oldum bu gelişmelere anlatamam.
Gücün ortada, daim olsun 💜

19 yaş nedir ki, içim acıdı bu yaştaki bir insanın geç kaldığını düşündüğünü görünce. Ama sanıyorum o yazdıklarının bir kısmı sınav stresiyle yazılmış.
Bak daha 2 haftada ne güzel bir gelişme olmuş. Tebrik ederim seni, dilerim devamı da istediğin gibi olsun.
Kendin için buraya tekrar yazmak istemediğim ifadeler kullanmışsın. Lütfen unutma, biriciksin ve çok değerlisin. ❤️ Sen kendine değer vermezsen, kendine karşı acımasız olursan herkes aynısını yapar.
Ben yazdımlarını okudukça, azimli ve mücadeleci bir genç kız görüyorum. Bastırılmaya çalışılan cesaretine karşın ablalarından destek almaya ve güç bulmaya gelmiş pırıl pırıl bir genç var benim karşımda. Ve ben hiç tanımadığım bu kıza, şu kadarcık mesajıyla bile çok inanıyorum. Sen istedikçe ve inandıkça pek çok şeyi başarıp burada gururla anlatacaksın.
Tökezlemekten korkma, hata yapmaktan da. Hepimiz geçtik bu yollardan ve inan en azından kendi adıma söyleyebilirim ki hala da bir sürü hata yapıyorum. Bazen pes etme noktasına geliyorum. Sonra biraz durup yeniden bsşlıyorum. Bazen kaldığım yerden, bazen en başından. Yaşın kaç olursa olsun hayatın büyütmesi diye de bir gerçek var. Bu bazen sancılı olsa da, kötü bir şey değil.
Yolun açık olsun genç arkadaşım. ❤️🌸

19 yaş nedir ki, içim acıdı bu yaştaki bir insanın geç kaldığını düşündüğünü görünce. Ama sanıyorum o yazdıklarının bir kısmı sınav stresiyle yazılmış.
Bak daha 2 haftada ne güzel bir gelişme olmuş. Tebrik ederim seni, dilerim devamı da istediğin gibi olsun.
Kendin için buraya tekrar yazmak istemediğim ifadeler kullanmışsın. Lütfen unutma, biriciksin ve çok değerlisin. ❤️ Sen kendine değer vermezsen, kendine karşı acımasız olursan herkes aynısını yapar.
Ben yazdımlarını okudukça, azimli ve mücadeleci bir genç kız görüyorum. Bastırılmaya çalışılan cesaretine karşın ablalarından destek almaya ve güç bulmaya gelmiş pırıl pırıl bir genç var benim karşımda. Ve ben hiç tanımadığım bu kıza, şu kadarcık mesajıyla bile çok inanıyorum. Sen istedikçe ve inandıkça pek çok şeyi başarıp burada gururla anlatacaksın.
Tökezlemekten korkma, hata yapmaktan da. Hepimiz geçtik bu yollardan ve inan en azından kendi adıma söyleyebilirim ki hala da bir sürü hata yapıyorum. Bazen pes etme noktasına geliyorum. Sonra biraz durup yeniden bsşlıyorum. Bazen kaldığım yerden, bazen en başından. Yaşın kaç olursa olsun hayatın büyütmesi diye de bir gerçek var. Bu bazen sancılı olsa da, kötü bir şey değil.
Yolun açık olsun genç arkadaşım. ❤️🌸
Böyle şeyler okuyunca daha da azimleniyorum
Ciden çok teşekür ederim herşey için ❤
Bu yazdıklarınızı aklından çıkarmıyacagım

Merhaba, öncelikle…

Bilmiyorum… Çok yoruldum
Daha genceciksin derslerine çok çalış genel kültürünü geliştir. Engelli KPSS sine gir engelli raporlar var değil mi eğer yoksa acil rapor al bunlar ileride sana çok lazım olacak. Engelle KPSS daha kola normaline göre benim çok yakın bir akrabam aynı senin gib babası tarafından eziyet görüyordu engelliydi. Rapor aldı KPSS ye girdi birinci oldu ve nereye isterse orada memur oluyor. Sen de nereyi istersen orada memur olursun hayat senin için yeniden başlar. Hayat bu nereden ne çıkacağı hiç belli olmaz. İleri de 3 milyonluk arabayı yarı fiyatına alacaksın. Otobüsler bedava olacacak,elektriğin, suyun yarı fiyatına olacak. Lojmanlar ilk sana çıkacak bak gör bunun artı yönlerini kullanmaya bak. Eğitimine çok çok önem ver.

daha 19 yaşında gencecik ve pırıl pırıl birisin
hiçbir şey için geç değil

Back
X