Herşeye karışan insanla nasıl baş edilir?

aavciozzge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
3
6
1
35
Merhaba, rahatsız olduğum bir insandan bahsetmek istiyorum. Bu kişinin aşırı derecede herşeye karıştığını düşünüyorum. Örneğin kek yapmak istiyorum diyelim "yarın yaparsın, sonra yaparsın" gibi. Geçen gün kendime tayt aldım ve istemediğim gibi çıktı ben de "arkası kısa önü uzun dedim." Bu kişi de hemen " ters mi giydin, ters giydin herhalde" şeklinde cevaplar veriyor ama sürekli beceriksizmişsiniz gibi ifadeler kullanıyor ve bu sürekli böyle. Başka örnek vermem gerekirse diyelim bir yere gidicem tek başıma gitmek istiyorum heryere gelmek istiyor yada bir yere gidicem "yarın gidersin." Belki size garip gelecek ne var bunda canım" diyeceksiniz fakat sürekli böyle, sürekli zıtlaşma hali ve ben bir şey söylediğimde asla dinlemiyor. Uzun uzun düşünüyorum fakat neden bana böyle davrandığını çözemedim. Bir şey yapıcam diyelim " öyle yapma şöyle yap" yada "çok tuz koymuşsun" diyerek sürekli bir eleştirecek bir şey bulur. Birisinin fotoğrafına bakar " kaşı böyle, saçı böyle" diyerek sürekli eleştirir. Konuştum asla davranışını düzeltmiyor, küçükken çok eleştirildiği için mi aynı davranışı uyguluyor anlamıyorum. Duymamazlıktan geliyorum bazen parazit gibi sürekli aynı şekilde konuşuyor ve bilerek yaptığını düşünüyorum ama nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bazen aşırı öfkeleniyorum bu duruma karşısındakinin bir birey olduğunu düşünemiyor sanırım sinirlendirmek için elinden geleni yapıyor. Tam bir şey söylicem diyelim dinlemiyor, duymamazlıktan geliyor bilerek. Bu insanın psikolojik bir rahatsızlığı olabilir mi yada siz olsanız nasıl davranırdınız?

Bu insan kim?
Zorunluluk yoksa görüşmeyin.
Aile bireylerinizden biriyse işe girip veya evlenip ayrı eve çıkana kadar fikirlerini ve yorumlarını dikkate almayın.
Sevgilinizse ayrılın zira çok yorucu.
Eşinizse en başından beri mi böyleydi? Böyleyse evlenme sebebiniz neydi? Çünkü pek sevmiyor ve baya da bunalmış gibi yazmışsınız. Boşanmalık bir durum mudur bilemedim ama en azından çift terapisine gidilebilir.

Bu kadar sinirime dokunan biriyle görüşmemi Minimuma indirir o da yetmezse görüşmem hayatımdan çıkarırım.

Kaçabileceginiz biriyse koşarak kaçin sizi yipratir özguveninizi zedeler zamanla, degilse kararli olun.
Ben boyle istiyorum ben böyle seviyorum hayir tuzlu olmamis bana gore iyi.
Onaylarsaniz ya da oyle mi gercekten diye dusunup kendinizi yerseniz orasi bataklik çikamazsiniz.

Benim annem nispeten böyle. Ben de çareyi hiçbir şeyi anlatmayarak ve asla hiçbir konuda yorumunu sormayarak buldum.
Ne kıyafetim nasıl derim,ne Ayşe'ye su sebeple kırıldım derim ne de evden çıkarken o gün ne yapacağımı söylerim.
Çünkü ucundan kıyısından birsey bulur,canımı sikmayi başarır.
Sonbaharda ders almayip heyecanla o gün kano yapacağımı,uygun bir yer bulduğumu söyledim mesela. Kahvaltıyı bana zehir etti, çıkarken "hava bozuk,problemli mısın" diye arkamdan bağırdı,gün içinde de "gitmedin di mi, yağmur yağıyor" diye aradı (gittim,deli gibi bir yağmurdan sonra durulan gölde ,tam da gunbatim saatinde..çok güzeldi).
Malesef annem olduğu için katlaniyorum, çarem dediğim gibi bir şey paylaşmamak.
Annem dışında kimseye katlanamam. Oylelleriyle arami bozuyorum. İş arkadaslarim yanımda beni sinir edecek konuşmalar yapıyorlarsa da göz devirip kulaklık takıyorum bence sen de hayatından defedebilecegin biriyse et, değilse de iletişimi sıfıra indir

Kim bu kişi akrabanız gibi geldi bana :) Tabi ki çekilecek bir kişilik değil. Her şeyin sınırı vardır eleştirmenin de kızmanın da şakanın da.. Ki karışmak bambaşka bir şey. Aklıma şey geldi annemin her zaman pantolon aldığı mavi diye bi dükkan var kumaşları güzel diye alıyorduk normalde ama hepsinde de aynı problem vardı paçası dönüyor herkesin en az 1 tane bu tarzda bir pantolonu olmuştur bunu satan kişiye söylediğimiz de bu şikayeti tek sizden duyduk abla sizin bacağınız yamuk olmasın dedi asdfghjuık gülsem mi ağlasam mı sövsem mi bilemedim Ben bırak senin kadar alttan almayı 2. 3. yü yaptığında mesafemi koyuyorum çünkü insanların karakteri asla değişmez sizin de dediğiniz gibi davranışı düzelmiyor düzelmezde sadece ilklerde belki düzelir gibi yapar ama olmaz. Ben de kuzenimden biliyorum çocukken çok kıskanç ve fesat bir yapısı vardı annesinden alıyor bu özelliğini ama onu seviyordum yine de alttan alıyordum lakin alttan almak çok saçma bir şeymiş onu öğrendim. 2 sene konuşmaz 3 ay konuşurduk sonra kendi kendine 5 sene aramaz 1 sene işi düşünce arar gelirdi bu huyundan hiç vazgeçmedi kıskançlıkları hep devam etti kendi kendine tribe girer kendi kendine konuşurdu Ben hemen affeden bir yapıya sahibim çocukluğumuz beraber geçti neyse derdim yine aynı... İşi düşünce arardı sadece en sonunda ağlasa da kabul etmiycem artık yeter dedim o gün bu gündür konuşmuyorum kafam rahatladı evet ilklerde çok koydu üzüldüm insan özlüyor maalesef ama hep aptal yerine konulmaktan kafasına göre arayıp işi bittiğinde kapı kenarına atılan çöp gibi hissetmekten yoruldum Değişmiyor ama ilklerde nasıl davranıyor bir gör tatlılıklar ilgiler sonra yine aynı. O yüzden değişeceğini düşünme bence ya kabul et ya da mesafe koy.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…