msne gel bakım sen nerelerdesın kacakmavielle canım benim yeni bir tedaviye başlmam şu an için ne yazık ki mümkün değil ...
Herşey üst üste geliyor bazen . Eşimin işleri yaz ayından bu yana iyi gitmiyordu zaten iş yerini kapattık arabayı sattık adam resmen 1 ay içinde tepe taklak oldu .
Bir dünya borc vardı şimdi üzerine ettiği zarar da eklendi nasıl altından kalkarız bilmiyorum .
şimdilik tüp bebek tedavisi benim için gerçekten hayal oldu . Bunca sıkıntının altında ben bir de bu konuları açınca aramızda problem oluyor kavga ediyoruz . Biliyorum imkan yok para yok vs vs ama artık konusunu bile açtırtmıyor . Bende üzerine gitmek istemiyorum ve kendi haline bıraktım . Inanın kızlar çalışmasam dışarı ayağımın ucu ile bile çıkasım yok . şimdilik full iş güç . Malum yıl sonu geliyor işlerimde yoğun zaten hiç bir şeye vakit kalmıyor .
Bilmiyorum( belki de yeni yıldan sonra ufak ufak alıştıra alıştıra bir şeyler yapalım derim . Zeynep kamilde ki prosedürü araştırıcam . Birde eşimin sperm testleride normale döndü , benim rahim temiz tüpler açıkmış , yumurtlamam zaten var , ama sadece pko olayı var bende . Onun içinde hayıt hapı falan kullandım bu . Mucize olurda belki kendiliğinden gelir bizim sıpa :)))
olacak inşl bizim de olacak bebeğimizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz inanıyorum ben buna .
Mavielle canım benim yeni bir tedaviye başlmam şu an için ne yazık ki mümkün değil ...
Herşey üst üste geliyor bazen . Eşimin işleri yaz ayından bu yana iyi gitmiyordu zaten iş yerini kapattık arabayı sattık adam resmen 1 ay içinde tepe taklak oldu .
Bir dünya borc vardı şimdi üzerine ettiği zarar da eklendi nasıl altından kalkarız bilmiyorum .
Şimdilik tüp bebek tedavisi benim için gerçekten hayal oldu . Bunca sıkıntının altında ben bir de bu konuları açınca aramızda problem oluyor kavga ediyoruz . Biliyorum imkan yok para yok vs vs ama artık konusunu bile açtırtmıyor . bende üzerine gitmek istemiyorum ve kendi haline bıraktım . İnanın kızlar çalışmasam dışarı ayağımın ucu ile bile çıkasım yok . Şimdilik full iş güç . malum yıl sonu geliyor işlerimde yoğun zaten hiç bir şeye vakit kalmıyor .
bilmiyorum( belki de yeni yıldan sonra ufak ufak alıştıra alıştıra bir şeyler yapalım derim . Zeynep kamilde ki prosedürü araştırıcam . birde eşimin sperm testleride normale döndü , benim rahim temiz tüpler açıkmış , yumurtlamam zaten var , ama sadece pko olayı var bende . onun içinde hayıt hapı falan kullandım bu . Mucize olurda belki kendiliğinden gelir bizim sıpa :)))
Olacak inşl bizim de olacak bebeğimizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz inanıyorum ben buna .
Mavielle canım benim yeni bir tedaviye başlmam şu an için ne yazık ki mümkün değil ...
Şimdilik tüp bebek tedavisi benim için gerçekten hayal oldu . Bunca sıkıntının altında ben bir de bu konuları açınca aramızda problem oluyor kavga ediyoruz . Biliyorum imkan yok para yok vs vs ama artık konusunu bile açtırtmıyor . bende üzerine gitmek istemiyorum ve kendi haline bıraktım . İnanın kızlar çalışmasam dışarı ayağımın ucu ile bile çıkasım yok . Şimdilik full iş güç . malum yıl sonu geliyor işlerimde yoğun zaten hiç bir şeye vakit kalmıyor .
bilmiyorum( belki de yeni yıldan sonra ufak ufak alıştıra alıştıra bir şeyler yapalım derim . Zeynep kamilde ki prosedürü araştırıcam . birde eşimin sperm testleride normale döndü , benim rahim temiz tüpler açıkmış , yumurtlamam zaten var , ama sadece pko olayı var bende . onun içinde hayıt hapı falan kullandım bu . Mucize olurda belki kendiliğinden gelir bizim sıpa :)))
Olacak inşl bizim de olacak bebeğimizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz inanıyorum ben buna .
msne gel bakım sen nerelerdesın kacak
CANIM İNŞALLAH TEDAVİYE GEREK KALMADAN GELİR BEBEĞİN HERŞEY NORMAL DİYORSUN ZAMANI GELDİYSE EĞER SÜPRİZZZZZZRABBİME ZOR YOK. HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN EŞİN SEN İYİ OLUNDA HERŞEYİN KOLAYI BULUNUR
evet cnm bir gün mutlaka gelicek bebeklerimiz sen kalbini ferah tut kul sıkışmayınca hızır yetişmez derlerya bakarsın bi anda herşey düzelir ve bi bakmışsın aaaa bebeğinde gelmiş mucizen seni en kısa zamanda bulsun inşallah
Hepimizin başından öyle şeyler geçiyorki insan bazen inanamıyor, ben 21 yaşında evlendim, 2 sene sonra çoçuk istedik o güne kadar doğum kontrol haplarıyla korunuyorduk sanki hemen olacakmış gibi şimdi çevremdeki yeni evli arkadaşlarımı uyarıyorum kullanmayın diyeneyse bizim problemimiz pko ve herşey bir rahim filmi ile başladı narkoz alacaksın ağrısız olacak dedi doktorum ve ilk narkozu almış oldum, çok şükür tüplerim açık bi problem yokmuş ama klomenler bi sonuç vermiyordu, farklı bir tedavi deneyeceğiz dedi o zamana kadar tüp bebeğin 't' sini bilmediğimiz ve doktorumuza güvendiğimiz için tamam dedik, gonal f yazdı kullandık rapor çıkardık bunları kullanacaksın sonra çatlatma iğnesi yapacağız ve 36 saat sonra ilişkiye girecesiniz dedi kullandım iğneleri ama yumurtalıklarım aşırı büyüdü hergün iğneler vuruluyordum aynı saatte yürüyemiyorum artık doktora gittik kontrole, o günü hiç unutmayacağım, muayene etti, ' yumurtaların aşırı büyümüş dedi, biz bakıyoruz eşimle devamı nasıl olacak bu konuşmanın diye, nasıl yani dedim, yani ben mayını döşedim çatlama iğnesini yaparsak patlar dedi cümleye bak ya, ee ne yapacağız dedik sizi tüp bebek merkezine yönlendiriyorum dedi, ne merkezi ne tüpü ne bebeği dedik şimdi gülerek anlatıyorum ama çok zor bi gündü, gittik merkeze oradaki doktor muayene etti, nasıl oldu bu yumurtalar nasıl böyle oldu falan diye hayretler içerisinde bana bakıyor ama ben ağrıdan duramıyorum, ciğerlerime kadar su toplamış ohss olmuşsun, hipersimülasyona girmiş falan bişeyler dedi çatlatma iğnesini vurulun opu olacak dedi, o ne dedik yumurta toplama ameliyatı dedi, bi de 3500 lira tüp bebek ücreti istedi, damdan düşer gibi olduk, durduk yerde ameliyat olacağımamı yanayım, hazırlıksız yakalandık ev almışız yeni kredi ödüyüroz, paraya mı yanayım, ağrılarımda cabası, neyse vardır bunda da bir hayır dedik, vurdurduk iğneyi ameliyata gittik ama kimsenin haberi yok, ailelerin bile biz kendimize gelemedik ki birilerine bişeyler anlatalım, böylece bilmeden istemeden ilk tüp bebek denememi yaptım 30 yumurta toplandı, 18 tanesi döllendi, hepsi birinci kalite embriyo oldu, 5. gün transfer yapıldı 2 tane, kalanları donduralım dediler, biz tedavi parasını zor denkleştirdik yok dondurmayalım dedik ne büyük hataymış, bilmeden etmeden gitti bebişler tabi o stres ve damdan düşer gibi tedavinin sonucu pozitif olmayacaktı, negatif sonuç aldık, merkezdeki doktorumuzla iki deneme diye anlaşmıştık fiyatta çünkü iğne vs yapmamışlardı ilkinde ikinci denemeyi de bir adet sonra yaptık, tabi benim psikoloji vücut allak bullak, yumurtalarda kalitesiz çıktı bu defa doğru düzgün ara bile vermeden ben kendimi toplayamamışım ki yumurtalıklar nasıl toplasın yine narkozzzz, böyle anlamadan 2 başarısız denemem oldu velhasıl, sonra doktorumu değiştirdim, o da ileri derecede pko var dedi, çok dirençli şeker ilacına falan başlamıştım daha önceden, diyetisyene gittim 13 kilo verdim , stres sıkıntı yapmadım kafama takmadım geçecek elbet bu günlerde dedim, doktorum ameliyat önerdi, yumurtalarım çok fazla kist olmuş bazılarını yakalım dedim tüp bebeklerden 1 sene sonra drilling dedikleri kist ameliyatını oldum yani yine narkozzz, 6 ay içinde gebelik bekliyorum dedi doktorum, ameliyatta geçti, 6 ayda geçti, bi değişiklik yok, tüp bebekten başka çare kalmamıştı, bu defa bilerek isteyerek hazırlıklı olarak başlayacağız dedik tedaviye, merkez araştırdık, doktorumuza çok güvendik, ve geçen yıl şubatta 3. denemeyi yaptık, yumurtalıklarım aşırı tepki verdiği için farklı bişey deneyeceğiz dediler uzun protokol iğnelerim yapıldı sonra çatlatma iğnesi yapmadan iki gün ara verdiler costlamak demekmiş bu yumurtalıklar sakinleşsin diye, neyse girdim yumurta toplama ameliyatına bi daha narkoz ettimi sana 5 kez çıktım ameliyattan eşime soruyorum kaç yumurta çıktı diye bilmiyorum söylemediler diyor, doktorum geldi, bütün yumutalar boş çıktı demez mi, dünya işte o an başıma yıkıldı, yer ayağımın altından kaydı resmen, bu kez çok inanmıştım, çok güvenmiştim ve her zaman aşırı yumurtam büyüyordu, nasıl olurdu da 25 yaşında tüm yumurtalarım boş çıkardı inanamadım, yaşadığım resmen travmaydı, konuşmadım, yemek yemedim, ağlayarak uyuya kalıyordum ve ağlayarak uyanıyordum tüm hayallerim bitti umutlarım suya düştü... olumsuz sonuçtan sonra toparlandım yine 3 ay sonra bir gece rahatsızlandım inanılmaz bir sancı vardı karnımın üst tarafında, hastaneye yatırdılar safra kesem yırtılmak üzereymiş :18::18:, içinde 13 mm lik taş varmış, 2 yada 3 mmlik taş olması ameliyat sebebi düşünün yani, nasıl olmuş nasıl bu kadar büyümüş dedim, kullandığım ilaçlardan bahsettim tedaviler iğneler haplar, hormon ilaçlarından dedi, ameliyata aldılar safra kesemi de kaybettim ve 3 sene içinde 6. kez narkoz almış oldum, saçlarım döküldü, kilo aldım öyle yıpradım ve son ameliyatta öyle büyük acılar çektim ki, en önemli şey sağlıkmış onu anladım, tövbe dedim bitti bebek hayalide tedavilerde bitti artık herşeyin üzerine bir sünger çektim, soranlara çoçuğum olmuyor olmayacak diyordum artık direk o derece psikolojim bozulmuştu, ama zamannnn herşeyin ilacıııııııı, şimdi 4. denemeye start verdik, iğneleri kullanmaya başladım, günün birinde anne olacağıma inanıyorum, Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın, tek çabam ilerde keşke dememek, keşke deneseydim keşke biraz daha mücadele etseydim dememek için uğraşıyorum, umutlarım var, olmazsa olmuyor, umut olmadan yaşanmıyor bu arada ne çok yazmışım ama paylaştıkça rahatlıyor insan, sağlıcakla kalın...
Bu yola çıkan her kesin bir hikayesi var. Her kesin hikayesi kendine göre ağırdır. Amma bazı hikayeler var ki, filimlere konu olsa ses getirir. İşte senin hikayen de böyle bir şey, hayatta olmaz dediyimiz şeyler, yalnızca filimlrde gordüyümüz trajedilerle dolu.
Son başarısız denememden sonra hep birilerinin hikayesini okuyorum. Bazıları çok dokunaklı, insanın boğazı düğümleniyor. Senin hikayense bir az daha farklı. Kimse bu yaşadıklarından sigortalanmış da değil.
Ben öyle acılar yaşamadım, elhamduLillah. Niyese her denememde her şey tam istediyim gibi geçdi, neyi nasıl hayal ediyordumsa öyle de oluyordu. Niyese her şey tam yolunda gidiyordu. Sonuç hariç tabii. Hatta en son denememizde öyle bir sorun çıkdı ki, tedavi neredeyse iptal olunucakdı, yine beklenmedik bir yolla hall oldu ve tedaviye başladık.
Yine de Rabbime çok şükür. Tekrar başlamak ve başara bilmek umudunun olması bile çok güzel.
Rabbim sana sabır, güc, sağlık ve geç olmadan saglıklı ve salih evlatlar nasip eylesin. Amin. Allah her birimizin yardımcısı olsun. Amin.
mehaba bende tüpbebek deneyipde hüsrana uğrayanlardanım ama sizlerin olduğu gibi benimde umutlarım tükenmedi inşallah inanıyorum birgün bebeğimin kokusunu içime çekeceğim...
Bu gün arkadaşımdan çok güzel bi mesaj aldım inşallah bu mesajı paylaşarak tüm umut bekleyenlerin umutlarını yeşertmek istiyorum...
Duandaki devam ve ısrara rağmen lütuf ve ihsan vaktinin gecikmesi seni sıkıntıya sevketmesin.Duanın kabulü;
senin kendin için istediğin vakitte değil,Allahın senin için istediği vakitte tecelli
edecektir.Şüphesiz O herşeyi bilendir...
HERŞEYİ BİLENE EMANET OLUN...
bende 4 kez başarısız tüp bebek deneyipde hüsrana uğrayanlardanım
her deneme yeni bir umuttu bizim için ama her deneme sonunda çok yıkıldık
bebişimize kavuşasaya kadar yılmadan deneyeceğiz ama
yine aynı kötü sonu yaşamaktan çok korkuyorum
öyle zorki yaşadıklarımız ALLAHIM kimseye yaşatmasın
inşallah daha fazla üzülmeden bizde bebeğimizi kucağımıza alırız
inşallah yeni bi deneme öncesinde bebeğin kendiliğinden süpriz yapar size tez zamanda kavuşursun meleğine peki nedeni neymiş tutmamasının
bende 4 kez başarısız tüp bebek deneyipde hüsrana uğrayanlardanım
her deneme yeni bir umuttu bizim için ama her deneme sonunda çok yıkıldık
bebişimize kavuşasaya kadar yılmadan deneyeceğiz ama
yine aynı kötü sonu yaşamaktan çok korkuyorum
öyle zorki yaşadıklarımız ALLAHIM kimseye yaşatmasın
inşallah daha fazla üzülmeden bizde bebeğimizi kucağımıza alırız
arkadaşlar 2. denemede negatif sonuçlandı çok şükür 2.de 3 yumurta embiryo oldu ama tutunamadılar Rabbim her şeyin iyisini bilir zamanı var demek ki elhamdürillah daha kötüsünden korusun arkadaşlar 2 ay dinlenme süresi vereceğim kendime inşallah maddi durumunuzda iyi olursa tekrar deneyeceğiz çok agladım ama elden gelecek yapacak hiç bir şey yok Rabbim kısmet etmedi bu kez İnşallah burdaki herkese ve Bana Bir gün Rabbim ol diyecek Allah a emanet olun
ah canım( kimbilir 4 kez denemede ne kadar yıprandın manevi olarak . seni çok iyi anlıyorum . Canım bu şekilde sorunları olanlar için acaba özel bir tedavi falan uygulayan yerler var mı ki onlara bir baksan . sen hep aynı yerde mi yaptırdın tedavini ?
hemde çok yıprandım ve oyüzden iki yıl oldu ara vereli hem maddi hem manevi yıpranıyo insan
son denememde ki merkez psikolojik tedavi de uyguladı ama insanın kafasında bitiyo herşey
ilk iki denememi irenbe 3.denememi ege üniversitesi son denememide istanbul tüp bebekte yaptırdım canım sağol
ah canım( kimbilir 4 kez denemede ne kadar yıprandın manevi olarak . seni çok iyi anlıyorum . Canım bu şekilde sorunları olanlar için acaba özel bir tedavi falan uygulayan yerler var mı ki onlara bir baksan . sen hep aynı yerde mi yaptırdın tedavini ?
hemde çok yıprandım ve oyüzden iki yıl oldu ara vereli hem maddi hem manevi yıpranıyo insan
son denememde ki merkez psikolojik tedavi de uyguladı ama insanın kafasında bitiyo herşey
ilk iki denememi irenbe 3.denememi ege üniversitesi son denememide istanbul tüp bebekte yaptırdım canım sağol
tekrar denemeyi düşünüyor musun peki canım . Rabbim yardımcımız olsun .
tekrar denemeyi düşünüyor musun peki canım . Rabbim yardımcımız olsun .
biraz zaman geçsin deneyecez inş
biraz zaman geçsin deneyecez inş
hımmm . Eğer deneme şansın varsa bekleme derim hemen deneki fazla düşünmemiş olursun tatlım . Ara vermek te iyi değil açıkcası . İmkanların el verdiği kadar cabuk yapmakta fayda var diye düşünüyorum .
hımmm . Eğer deneme şansın varsa bekleme derim hemen deneki fazla düşünmemiş olursun tatlım . Ara vermek te iyi değil açıkcası . İmkanların el verdiği kadar cabuk yapmakta fayda var diye düşünüyorum .
haklısın canım bakalım bikaç ay daha bekleyelim de başlıcaz inş....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?