Herşeyi Abartmak...

Semblante

iyi olacağım
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2011
2.610
13
66
Diğer
En ufak bir şeyi dahi abartmak psikolojik bir hastalık mıdır arkadaşlar yoksa kişinin yapısıyla mı alakalı ? Ben herşeyi abartan biriyim, artık bundan iyice emin oldum. Mesela en son yaşadığım olay; dün gece erkek arkadaşım aradı. Kendisi bir mekan işletiyor ve işyerini kapatıp eve geldiğinde uyumadan beni arar mutlaka. Dün gece aradığında saat 2, eve yaklaştığında aradı eve girene kadar 2 oldu işte. Neden geciktiğini sordum. Eve dönerken geçen yıla kadar çok iyi anlaştığı bir arkadaşını gördüğünü, onu arabasına alıp 1 tane bira içtiğini söyledi. Bende ona dedim ki: senin sabah 6'da kalkman gerekmiyor mu? Gerekiyor. Peki niye eve zamanla gelip uyumak varken o zamanı içmekle harcıyorsun dedim. Sabah ben kaldırıyorum onu telefonla çaldırarak, madem sorumsuzca davrandın sabah senin için uykumu bölüp seni kaldıramam dedim ve nitekim kaldırmadım da. Kendisi ayak yaptığımı zannedip uyumuş tabi. Sabah yoldayken arıyor, geç kalmış beyefendi saat 7.30 teşekkür ederim diyor bana, kaldırmam dedim kaldırmadın. Bende zaten söylemiştim sana dedim. Sorumsuzca davranmanın sonucu bu, o şekilde davranıpta sonra bana güvenemezsin dedim.

Biraz önce yine onun tartışmasını yaptık telefonda. Bana kötü birşey yapmadığını benim fazla abarttığımı söyledi. Ben kötü birşey yaptın demedim sorumsuzca davrandın dedim ona. İçmek için zaman buluyorsun, içeceğine erken gelip yattığın odayı toparlasaydın artı traşını olsaydın dedim. Yapılacak işlerin varken içmeyi tercih etmişsin kendini haklı çıkarmaya çalışma dedim işte. Abartı mı sizce benim bu davranışım?

Sizin de pek çok şeyi abartan bir kişiliğiniz var mı? Neler düşünüyorsunuz bu konuda?

Kadin desek buna Genelde Erkekler yanlis birsey yapinca Sen abartiyorsun diyorlar kendilerini hakli cikarmak icin takma kafana abartan sen degilsin Ama eger bir kerelik öyle birsey yapmissa bosuna birbirinizi kirmasaydiniz... Umarim barismissinizdir yine...

Canım, benim kızdığım konu içip içmemesi değil. Sabah erken kalkacağını bildiği halde ve evde yapılacak işleri olmasına rağmen hatta dediğim gibi traş olması gerekirken içmeye zaman ayırmasını doğru bulmadım, anlayışla da karşılayamadım açıkçası.
Zaten küsme gibi bir durumumuz olmadı, ben tavır yaptım sadece. Sabahın 7:30'un da teşekkür ederim dediği için.
Ama o tavırlı hallerimi hep alttan alır benim, bugün ben ona yanaşmadım bile ama o hep sarılıp durdu.
Hoşuma gitmeyen davranışlarını söylemem de kötü birşey yok diye düşünüyorum. Çünkü göz yumarsam hatalar çoğalacak. Söylemek en iyisi bana göre.

Son düzenleme:

Nisanlimda bir iki kere aynisini yapti ayni senin gibi tavrimi koydum sonra birdaha yapmadi.. Erkekler cocuk gibiler hatalarini anlamalari icin onlara bazen yardimci olmak gerekiyor... Biraz sert ciktinmida Abartiyorsun derler...

Semblante senin abartma dediğin şey aslında erkek arkadaşının sorumsuzluğuna kızman
ama gel gör ki bu abartma olarak algılanır
bende pek çok şeyi abartırım pireyi deve yaparım
biz böyleyiz ne yapalım yoğun yaşıyoruz

Nisanlimda bir iki kere aynisini yapti ayni senin gibi tavrimi koydum sonra birdaha yapmadi.. Erkekler cocuk gibiler hatalarini anlamalari icin onlara bazen yardimci olmak gerekiyor... Biraz sert ciktinmida Abartiyorsun derler...
Ben onun hiçbir hatasına göz yummadım zaten canım. Her seferinde söyledim, hoşlanmadığımı belirttim. Düzelttiği pek çok şey oldu zaten hakkını yemeyeyim. Biraz önce konuştuk, bir daha olmayacak dedi. Göreceğiz bakalım.

Normalde de abartan bir kişiliğe sahibim canım ben ve nefret ediyorum bu huyumdan. Biraz gamsız biri olmayı o kadar çok isterdim ki...

aslinda abartmamissiniz, gecenin o saatinde birisiyle icmesi sizi huzursuz etmis..onun sorumluklari icin siz kendinizden odun verirken, onun bu kadar rahat davranmasida rahatsiz etmis.. haklisiniz sonuna kadar.. erkekler sorumsuz oldugu icin kadinlar abarmak ve abartmak zorunda birakiliyorlar ..

Normalde de abartan bir kişiliğe sahibim canım ben ve nefret ediyorum bu huyumdan. Biraz gamsız biri olmayı o kadar çok isterdim ki...

aynen..
bir daha dünyaya gelsem kendim için bir şeyler
koyabilsem karakterime vurdumduymaz olmak isterdim kesinlikle..

Bu gece 1'den önce evdeydi mesela canım ama dün gece 2'de daha yeni giriyordu eve. Birdaha olmayacak dedi, dikkat edeceğim dedi bakalım. Zaten hatalarına göz yummayacağımı ve devam ettirirse de bitireceğimi çok iyi biliyor. Hiçbir zaman alttan almadım hoşuma gitmeyen davranışlarını.

aynen..
bir daha dünyaya gelsem kendim için bir şeyler
koyabilsem karakterime vurdumduymaz olmak isterdim kesinlikle..
Yanlız olmadığımı bilmek güzel diyeceğim ama huyumuz kötü.
Kendi kendime zarar verdiğimi düşünüyorum böyle ince eleyip sık dokuyarak.

sen tavır yaptığında alttan almış olması çok güzel, ama abartmışsın bence biraz. yani hazır sen tavır yaptığında alttan alırken ipin ucunu kaçırmamaya çalış, elinden kaçırma bu adamı :) bence arada bir kaçamak yapması kızılacak bi durum değil, ama yaşasın KADIN TAVRI !! :))

İlginç geldi bana kusura bakmayın.
Annesi misiniz sevgilisi mi?
Sabahları onu uyandırmanız güzel de "erken kalkacaksın,traş olsaydın,odanı toplasaydın..." bu cümleler çok garip geldi bana.
Abartmak değil sizinki bence,gereksiz ve üzerinize vazife olmayan işlere karışmak.
Adamın odası dağınık olsa toplu olsa size ne?

Haklı olabilirsiniz.
Gece eve geldikten sonra sırf seninle 2 dk daha fazla konuşayım diye odamı bile toplamıyorum demişti. Bana olan ilgisini dile getirdiği bir gün.
Bende madem zamanın vardı, gelip o işlerini halletseydin dedim.
Neden öyle yaptın, niye şöyle davrandın tarzı hesap sorar şekilde yaklaşmadım yani, karışmadım da fikrimi belirttim ve senin için uykumu bölemem deyip kapattım zaten konuyu. Akşam aradığında da laf oraya geldi yine, konuştuk ve bir problem olmadı.
Belki de şımarıklık yaptığım, bilemiyorum. O an öyle gelişti işte.

Kaçamak yapması sorun değil canım, ben sadece erken kalkması gerektiği halde saat 2'ye kadar oyalanmasının yanlış olduğunu söyledim o anda.
Lafa gelince seninle 2 dk daha fazla konuşabilmek için odamı bile toplayamadım henüz diyor çünkü.
Haksız da olabilirim ama o an düşüncelerim bunlardı.
Alttan alma olayına gelince evet :) Bazen fazla şımarıklık yapıyorum ona.

Şımarıklık olarak düşünmedim inanın.
Sadece garip geldi bana.
"Senin için uykumu bölemem" cümlesi de üzgünüm ama kabalık bence.
Benim sevgilim böyle bir cümle kursa ben çok incinirdim.

Sizin için problem yoksa beni bağlamaz zaten.

Farklı fikirlere de ihtiyacım var, haklı olduğumu düşündüğüm için açmadım konuyu zaten.
Abarttım mı, dediğiniz gibi üzerime vazife olmayan bir şeye mi karışmış oldum, kabalık mı ettim?
Bazı şeyleri sonradan farkediyorum biliyor musunuz? Saçmaladığımı mesela.
Kabalık konusunda haklısınız, o bana böyle birşey deseydi bende çok kırılırdım belki de konuşmazdım, soğuk davranırdım bir süre.
Anlayamıyorum bazen neden böyle yaptığımı. Ertesi gün bilincinde oluyorum yanlış yaptım diyorum, abarttım, fazla üstüne gitti diyorum ama..
Önemli olan öncesi tabi. O şekilde davranmadan öncesi..

Bilemem ki...
Tanımam ki sizi.
Belki karakteriniz böyledir belki de başka bir olaya kızıp sevgilinizden çıkarıyorsunuzdur acısını.
Kendinizi daha iyi tanımalısınız kime,neye göre tepki verdiğinizi saptayın bence.

Kendimi erkek arkadaşının yerine koyuyorum da kusura bakma ama çok sinirlenir ve asla alttan almazdım.Sonuçta sen onun kız arkadaşısın annesi babası değilsin.Fazla müdahaleci davranmışsın sebep ne olursa olsun ve abartmışsın.Senin için uykumu bölemem sözü de çok çirkin olmuş.

Kıymetini bil bu çocuğun senin daha önceki birkaç yazını daha okumuştum onlardan da yola çıkarak diyorum ki seni gerçekten seviyor.Ama her insanın bir sabrı tolerans düzeyi vardır.Kaybedince anlarsın kıymetini.

Bence abartmışsınız! Yalan söylememiş, size saygısızlık yapmamış. Bu kadar kızılacak bir durum göremedim ben. Bende sevdiğim bir arkadaşımla karşılaşsam, eve gidip uyumak yeninle onunla bir bira içmek isterdim. Hayatın günlük koşturmacası hiç bitmez, robot gibi yaşayacak halimiz yok ya. Varsın o gece odasını toplamasın, traşını olmasın, uykusuz kalıversin. Sizin gibi sorumlukları adına yaşayan insanlar gerçekten bu şekilde yaşamaktan mutlu oluyormu? Yargılamak için sormuyorum yanlış anlamayın. Benim çevremdede fazla sorumluluk sahibi insanlar var, sürekli bana bişey yapmamı sölemeleri beni bunaltıyor, sıkıyor. Ben içimden geldiği gibi yaşamayı seviyorum. Birileride buna engel olmaya çalışınca canım sıkılıyor. mesela içip keyifli bir muhabbet ediyorsam geç yatıp ertesi gün işte sürünmeye razıyım ben. Ertesi gün mesai var diye hayatımı donduramam ben. Çünkü her zaman ertesi gün mesai olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…