Herseyi cok iyi bilen hasta yakinlari

sabah konu açılmış.şimdi baktım one yaa nasıl başıl atmışlar öyle.çok abartmışlar.

Sabah ara ara baktım bende başlığı hoşuma gitmedi açıkcası o yüzden yorum yapmamayı tercih ettim.

Şimdi tekrar açtım okuyorum da konu çok başka yerlere gitmiş :26:

konu sahibine noldu hastanız sizi tehdit mi ediyor yazacaktım ki diger konuyu gördüm...
hırsını alamayan yeni misilleme konu açıyor, fark ne?
insan vicdansız olduktan sonra görümce de olsa aynıııı doktor da.

siz ki bütün doktorları aynı kefeye koyup hepsini acıların çocuğu melek insanlar ilan eden doktor hanım.. aynı şeyi hastalar yapınca mı (ki sizin kadar körü körüne bir genelleme yapan görmedim) bu kadar hiddetlendiniz.. gördüğünüz gibi (son açılan konunun başlığına bakarsanız) herkes benim gibi ılımlı da değil. demek ki neymiiiiiişşşş? keser dönermiş sap dönermiş, gün gelir devran dönermiş

Son düzenleme:

Kesinlikle.

Böyle teşbihte bulunanlar maalesef karşılıklı anlayıştan yoksunlar, ister hasta ister doktor olsun.

Mesele insan olmak azizim :)

Rutkay Aziz gibi konustum değil mi :)

Gördüğüm belirtiler üzerine annemde babamda olduğunu bildiğim içinde şüphelendim şeker hastalığından hastaneye gittim gayet güler yüzle günaydın dedim oturdum bana ne şikayetin var dedi doktor hanım bende ailemde şeker hastalığı var bende belirtiler görüyorum şüpelendim bir şeker ölçümü yaptırmak istiyorum dedim bana sende şeker olmaz dedi şaşırdım ben yinede bir yaptırayım doktor hanım dedim bana bağırdı ayağa kalktı hepiniz doktor oldunuz zaten herşeyi siz biliyorsunuz değil mi dedi ben hiç bişey demedim kağıdı yere attı aldım testimi yaptırdım şeker hastası olduğum çıktı kağıdı getirip masasına bıraktım dedim ki ben doktor değilim sizin gibi bir bakışta hastalığım var mı yok mu anlayamıyorum ama en azından şüphelerimde yanılmadım dedim. Demek istediğim hepimiz çok bilmiş değiliz.

Bu nasıl genelleme anlamadım ki neyin acısını çıkarmaya çalıştınız acaba
Hiç hasta yakını olmadım ama bir çok hasta yakını gördüm fizyoterapist adayıyım...
70 yaşında sağ tarafını hiç hareket ettiremeyen bir adam vardı.. diğer rahatsızlıklarını saymıyorum bile...
3. seansın sonunda hasta yakını bana hakaret etti... o kadar engin tecrübem yok ki ne yapıcam şaşırdım...
İşini yapamıyosan burda ne işin var senin okuduğun okula seni okutan hocaya... aklınıza ne gelirse saydı... içeri geçip ağladım napıyım
8. seansın sonunda hastam adım attı diye bana hakaret eden hasta yakınıyla karşılıklı mutluluktan ağladım...
ilk başarımdı...
sonra kadın benden özür diledi... bu zamana kadar yaşadıkları tüm olumsuzları anlattı.. hasta yakınlarının tepkilerini bir sinir harbi olarak görüyorum...
haklı olduklarını savunmuyorum ama sizin gibi insanlığımı unutmaktan çok korkuyorum....

Kesinlikle.

Böyle teşbihte bulunanlar maalesef karşılıklı anlayıştan yoksunlar, ister hasta ister doktor olsun.

Mesele insan olmak azizim :)

Rutkay Aziz gibi konustum değil mi :)

katılıyorum.

bir kez daha begen butonunun yuzume kapıyı çarpan teli kapatan insandaki hissi veren uyarısıyla karşılastım,

hakkaten öyle olmuş :)) gözümde canlandı hatta.

bundan tam 2 hafta önce 40 derece ateşli çocuğumu hastane kapısından geri çeviren hemşire ve doktor sizi şikayet ettim ve peşinide bırakmıcam elimden bişey gelmesede..Şİddetmiş hahah siz o zaman dua edin kızım hastaydı yoksa şiddetin alasını görürdünüz..Hemşire ye diyorum napıcam çocuk ateşli ne yaparsan yap burda terbiyesizlik yapma dio bana bak bakkkkk

Bazı doktorlarda burunlarından kıl aldırmıyor ukala nie geldiniz der gibi hasta olmayı elbet bizde istemeyiz...biz onları beslemiyoruz onlarda bizi beslemiyor madem tıp okuyorsun insanları iyileştirmek gibi meslegin varsa surat asıp üstten üste bakamaz kimse bize...sanki biz cahiliz hicbirsey bilmiyoruz resmen öyle davranıyorlar...emin olun benim annemin hastalıgını annemde bende daha ii biliyorum bazı seyler kitapta yazıldığı gibi olmuyor etkileri neler yan etkileri neler nöbetleri atakları neler basında olanda takip edende ölüp ölüp dirilende biziz hasta yakınlarıyız...en cok düşük için apar topar acilen hastaneye gittigimde adam nerdeyse beni dövecekti...ha cok güleryüzlü tatlı hastay konusarak hareketleryle rahatlatan ama cooook nadir! Lütfen doktorlarda daha anlayıslı daha güleryüzlü olsunlar...

Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir

benim annem çekingen birisi sıkılıyor ve hastaneye karşı fobisi var gibi bişey.doktorun yanına girdiğinde konuşamıyor ve bizde derdini anlatıyoruz.ve hiç bir doktora şimdiye kadar bir saygısızlığımız olmadı.
ama şunu söyleyebilirim ki daha iyi eğitim almış yani doçent yada prof.daha kibar daha anlayışlı karşısındaki insanın seviyesine anlayacağı seviyeye iniyor.ama bir hemşire bir pretisyen hekim bir uzman allah onların eline kimseyi düşürmesin.burnuları kaf dağında.görgüsüz iğrenç yaratıklar çoğu.okumuş ama adam olamamışlar.
beğenmiyorsanız istifa edin.hem biz sizden yakınmayın bizde sizden yakınmayalım.
annemi ekg için soydu çekecek şahıs yatakta deri yüzlü yataklardan soğukmuş kadın yatınca soğukmuş diye irkildi.kadının demediği kalmadı.bu insanmı yani.ne olmuş üşüdüm soğukmuş derse.ne olmuş.

geçen hafta sağlık raporu için aile hekimine başvurduk bugun sonuçları alıp belediyeye başvuracaktık eksik test yapılmış şimdi ben bu dktora ne diyim bir tahlili bile doğru işaretlemeyi beceremeyen doktor

Ya ben bu doktorlara da acıyorum doğrusu.Çevremde pişman olan doktorlar var.O kadar çalışıp tıp kazanıyorsun.Minimum 6 sene okuyorsun.Daha sonra tus falan derken bi bakıyorsun yaş olmuş 30.Öğrencilik yıllarından başlıyor nöbetler.Sonra bazı hasta yakınları tedavini beğenmiyor şiddet uyguluyor.Tüm doktorlar böyle değil tabi.

Evet ya bu hasta yakinlari hic birsey bilmiyor. Sabahlara kadar ayakta, ac, susuz uykusuz, kimisi bu gece hastam sabaha cikarmi korkusuyla yasiyor. Ustelik agzindan tek kelime cikinca "ben mi doktorum sen mi, sen kimsin" diye asagilaniyor.. Babam sirozdu. Yogun bakimda kaliyorduk o zaman ben 15 yasindaydim. Biz hic bir sey bileyen hasta yakinlari Sabaha kadar uyumamisiz. Oturacak sandalye bulan bile cok sansli. Hembabamla ilgileniyorum, yorgunum uykusuzum ve 15 yasinda bir cocugum. Doktor hanim dusunu almis, kahvaltisini yapmis, saclar fonlu, makyajini yapmis gelmis.bizim halimiz perisan. Gelir gelmez yogun bakimda diger doktorlarla sakalasiyor yuksek sesle guluyor. Ben de dalmis bi sekilde onlara bakiyorum. Bir ara gozgoze geldik. Kadin bir sinirlendi bagirdi cagirdi. Yogun bakim burasi ayak altinda dolasmayin defolun diyerek kiskisladi bizi.. sonra ayni kadin hastalara bagiriyor "anneme babama bakmiyorum sizinle ugrasiyorum" diyor. Tamam hadi hasta yakinlari birsey bilmiyor ama bu onlarin bu gibi muameleleri hak ettigi anlamina gelmiyor..

Cok duygulandım cok ii anlıyorum sizi

Birde üstüne sitem etmezler mi! Sanki bedava çalışıyorlar. Vakti zamanında uzmanlığı alıp muayenehane açan kenara önce para çuvalını koyuyordu.

Adam hasta canı burnunda birde doktor efendiye anlayış gösterecek , bu nasıl bir zihniyet ben anlamıyorum.

Ülkemizde hastanelerin durumu ortada, tıp doktoru olacak vatandaşlar nöbet tutarlar buda bilinir, hastalar ve hasta yakınları gergin olabilirler...

Bunları bile bile bu bölümü yazıyorsan ne diye hastadan hıncını çıkartırsın be insan evladı!

Son düzenleme:

Demeden geçersem haksızlık olur;

İşini hakkıyla yapan, bildiklerini karşısındakine aktarmaktan zerre kadar rahatsız olmayan, paran yoksa önemli değil diyecek kadar ünsiyet sahibi hekimlerimizden ve onları doğuran analardan Allah razı olsun.

Selamlar...

Son düzenleme:

yaşadıklarınıza çok üzüldüm

Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir

bi iki hafta bi konu açılmıştı doktorun azarlamasına maruz kalmıştı konu sahibi
konu sahibine git başhekime sağlık bakanlığına şikayet et dediğimizde siz ve bazı doktor arkadaşlar bize demediğinizi bırakmamıştınız
kötü davranışlarınızın sebeplerini yazıp kendinizi haklı çıkarmaya çalışmıştınız

ayrıca o konuda tıp okumayan herkesin eğitimsiz cahil olduğunu ima eden eden doktor da sizdiniz çok iyi hatırlıyorum

siz hastalara saygı göstermezken onlardan neden saygı beklediğinizi anlamış değilim
bazı hastaların da bazı doktorların da haksız davranışları olduğu doğrudur ama kendi hatalarınızı hiç görmeyip kabul etmeyip hastalar yapınca kıyameti koparmanızı anlayamıyorum gerçekten

Son düzenleme:
doğru yoldasın.. böyle devam et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…