- 15 Mayıs 2013
- 3.034
- 3.208
- 373
sabah konu açılmış.şimdi baktım one yaa nasıl başıl atmışlar öyle.çok abartmışlar.
Kısasa kısas konulardan da gına geldi.
-Doktor kötü tü ka ka **Anlayışsız hasta yakınları
-Kocamı aldatıyorum (yorumcular cemkirir) **Anlayışsız yorumcular
-Görümcemin dilini ensesinden cekmek istiyorum **Ben de bir GÖRÜMCEyim
konu sahibine noldu hastanız sizi tehdit mi ediyor yazacaktım ki diger konuyu gördüm...
hırsını alamayan yeni misilleme konu açıyor, fark ne?
insan vicdansız olduktan sonra görümce de olsa aynıııı doktor da.
Kesinlikle.
Böyle teşbihte bulunanlar maalesef karşılıklı anlayıştan yoksunlar, ister hasta ister doktor olsun.
Mesele insan olmak azizim :)
Rutkay Aziz gibi konustum değil mi :)
Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir
Evet ya bu hasta yakinlari hic birsey bilmiyor. Sabahlara kadar ayakta, ac, susuz uykusuz, kimisi bu gece hastam sabaha cikarmi korkusuyla yasiyor. Ustelik agzindan tek kelime cikinca "ben mi doktorum sen mi, sen kimsin" diye asagilaniyor.. Babam sirozdu. Yogun bakimda kaliyorduk o zaman ben 15 yasindaydim. Biz hic bir sey bileyen hasta yakinlari Sabaha kadar uyumamisiz. Oturacak sandalye bulan bile cok sansli. Hembabamla ilgileniyorum, yorgunum uykusuzum ve 15 yasinda bir cocugum. Doktor hanim dusunu almis, kahvaltisini yapmis, saclar fonlu, makyajini yapmis gelmis.bizim halimiz perisan. Gelir gelmez yogun bakimda diger doktorlarla sakalasiyor yuksek sesle guluyor. Ben de dalmis bi sekilde onlara bakiyorum. Bir ara gozgoze geldik. Kadin bir sinirlendi bagirdi cagirdi. Yogun bakim burasi ayak altinda dolasmayin defolun diyerek kiskisladi bizi.. sonra ayni kadin hastalara bagiriyor "anneme babama bakmiyorum sizinle ugrasiyorum" diyor. Tamam hadi hasta yakinlari birsey bilmiyor ama bu onlarin bu gibi muameleleri hak ettigi anlamina gelmiyor..
Evet ya bu hasta yakinlari hic birsey bilmiyor. Sabahlara kadar ayakta, ac, susuz uykusuz, kimisi bu gece hastam sabaha cikarmi korkusuyla yasiyor. Ustelik agzindan tek kelime cikinca "ben mi doktorum sen mi, sen kimsin" diye asagilaniyor.. Babam sirozdu. Yogun bakimda kaliyorduk o zaman ben 15 yasindaydim. Biz hic bir sey bileyen hasta yakinlari Sabaha kadar uyumamisiz. Oturacak sandalye bulan bile cok sansli. Hembabamla ilgileniyorum, yorgunum uykusuzum ve 15 yasinda bir cocugum. Doktor hanim dusunu almis, kahvaltisini yapmis, saclar fonlu, makyajini yapmis gelmis.bizim halimiz perisan. Gelir gelmez yogun bakimda diger doktorlarla sakalasiyor yuksek sesle guluyor. Ben de dalmis bi sekilde onlara bakiyorum. Bir ara gozgoze geldik. Kadin bir sinirlendi bagirdi cagirdi. Yogun bakim burasi ayak altinda dolasmayin defolun diyerek kiskisladi bizi.. sonra ayni kadin hastalara bagiriyor "anneme babama bakmiyorum sizinle ugrasiyorum" diyor. Tamam hadi hasta yakinlari birsey bilmiyor ama bu onlarin bu gibi muameleleri hak ettigi anlamina gelmiyor..
Birde üstüne sitem etmezler mi! Sanki bedava çalışıyorlar. Vakti zamanında uzmanlığı alıp muayenehane açan kenara önce para çuvalını koyuyordu.
Adam hasta canı burnunda birde doktor efendiye anlayış gösterecek, bu nasıl bir zihniyet ben anlamıyorum.
Ülkemizde hastanelerin durumu ortada, tıp doktoru olacak vatandaşlar nöbet tutarlar buda bilinir, hastalar ve hasta yakınları gergin olabilirler...
Bunları bile bile bu bölümü yazıyorsan ne diye hastadan hıncını çıkartırsın be insan evladı!
Hepsi adeta birer tip profesoru, aptal doktorlar ne bilir ki? Onlarin gorevi hasta yakinlarinin direktiflerini birebir uygulamak olmali. Uymayanlari sikayet ederek, benim vergilerimle calisiyosun diyerek, anlamaz ise doverek terbiye etmek gerekir
doğru yoldasın.. böyle devam etBu nasıl genelleme anlamadım ki neyin acısını çıkarmaya çalıştınız acaba
Hiç hasta yakını olmadım ama bir çok hasta yakını gördüm fizyoterapist adayıyım...
70 yaşında sağ tarafını hiç hareket ettiremeyen bir adam vardı.. diğer rahatsızlıklarını saymıyorum bile...
3. seansın sonunda hasta yakını bana hakaret etti... o kadar engin tecrübem yok ki ne yapıcam şaşırdım...
İşini yapamıyosan burda ne işin var senin okuduğun okula seni okutan hocaya... aklınıza ne gelirse saydı... içeri geçip ağladım napıyım
8. seansın sonunda hastam adım attı diye bana hakaret eden hasta yakınıyla karşılıklı mutluluktan ağladım...
ilk başarımdı...
sonra kadın benden özür diledi... bu zamana kadar yaşadıkları tüm olumsuzları anlattı.. hasta yakınlarının tepkilerini bir sinir harbi olarak görüyorum...
haklı olduklarını savunmuyorum ama sizin gibi insanlığımı unutmaktan çok korkuyorum....
doğru yoldasın.. böyle devam et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?